20 ročný syn mi oznámil, že je homosexuál. Ako reagovať?
Chcem sa opýtať žien, ako by podľa nich reagovali ich partneri/manželi, keby sa dozvedeli, že ich syn je homosexuál. Ako by s tou informáciou naložili a ako by sa ďalej správali. Ak neviete alebo si nie ste isté, prosím, spýtajte sa svojich polovičiek a napíšte mi, aké boli ich reakcie alebo odpovede..., budem Vám za to veľmi vďačný. Prosím o vecné odpovede. Ďakujem ešte raz. Andrej
rodic dokaze svojmu dietatu odpustit vselico, je to o akceptovani, ak to inak neide tak neide. Zdravie je najdolezitejsie. Hlavne matky su benevolentnejsie, ale otcovia neviem, asi by boli sokovani.
Môj 23 ročný švagor je homosexuál a celá rodina to akceptuje ( predsa len, nie je prvý v rodine a nikoho neprekvapil) keď sa to dozvedel môj svokor, tak sa len usmial a povedal:" Ja som si to myslel..." Nikto to neberie ako tragédiu a všetci ho berieme tak ako predtým, dokonca aj s jeho priateľom skvele vychádzame.. Nie ne to nič nezvyčajné a ľudia by mali ostať ľuďmi a rodna rodinou, nech je kto chce, aký chce. 🙂
kxy..preco mam pocit,ze ten homosexual si ty? a chces od nas vediet,ako zareaguju Tvoji rodicia? mam pravdu???? ja Ta neodcudzujem,a nikto na to pravo nema... zaregistroval si sa sem len pre tuto otazku? obavas sa reakcii Tvojich rodicov???? tak...ruku na srdce-je to tak?????????
no my s chlapom sme sa zhodli na jednom, mame jednu dceru, ze radsej nech je lesbicka akoby nam mala domov doviest jugosa alebo araba, a to podotykam nie sme rasisti, riadime sa skor heslom Zi a nechaj zit, apropo mam v praci par kolegov a kolegyn homosexualne orientovanych u niektorych je to hned vidiet u jedneho som dokonca ostala prekvapena ked niekde popri reci z neho vyslo ze je homosexual
len jeden je taky s prepacenim ozaj prihriaty....a jeho spravanie je horsie ako rozmaznana vztahovacna zenska a toho nemaju dokonca radi ani ostatni rovnako orientovani kolegovia
@keram3053
Zaujimave, ze s brachom sme vyrastali neustale spolu, boli sme vychovavani identicky, k ziadnemu zlyhavaniu otca nedochadzalo a - on je gay, ja nie.
Bol som prvy, komu povedal o svojej orientacii (aj ked mi bolo uplne jasne, ze sa trochu odlisujeme 🙂 ), chodi k nam aj s partnerom (ktoreho ma uz skoro 10 rokov, ak dobre pocitam), my k nim, chodia na navstevu k rodicom jedneho aj druheho a nikto nema problem.
Naspat k povodnej otazke - samozrejme, nebudem mat ziaden problem, ak bude syn gay, akurat, ak budeme zit na Slovensku a nezmenia sa pomery, budu tu stale ludia typu AZR, budem si vedomy toho, ze bude mat tazsi zivot.
prenho sameho určite nebolo lahke sa ktomu priznať, treba ho brať takeho aky je, ved je to váš syn. ked nas neprijmu rodičia kto potom? ... samozrejme nieje to nič prijemne divať sa na syna ako miesto ženy bozkava chlapa,ale darmo aj taky ludia žiju a neznamena to že su zly alebo že nemaju tie iste prava ako heterosexuali...
mam znameho homosexuala. Jeho rodicia to prijali, hoci to nebolo lahke. Jeho otec sa stale snazi tvarit, ze nic ale jeho mama to spracovala a stale ho ma rada. Ved je to jej syn.
Rodicia sa to dozvedeli ked mal chalanisko nejakych 25 rokov
Aj lavorukost je choroba, porucha, defekt na gene???
Nechcem to nejako extremne porovnavat, ale je to predsa tiez inakost. A dnes uz nikoho nepohorsuje.
Pamatam si vsak na casy, kedy sa to povazovalo za dobre ze nie tragediu, hanbu, deti sa nasilne preucali na pravu ruku. no a nikdy sa to na 100% nepodarilo.
Takze o co tu ide? O nic ine ako sociologicky a psychologicky aspekt - akceptovatelnost spolocnostou v ramci aktualneho stupna jej vyvoja. A urovne dostupnosti informacii. Či si niektori myslite, ze v dobe, ked neboli natolko rozsirene media, vratane internetu, homosexuali neexistovali???
musim povedat , ze smekam klobuk pred tym, co sa tu odvazil rhoy napisat ......presne toto si myslim a zistujem na zivotoch ludi ......prave preto sa uz teraz snazime s mm, aby nas syn mal istotu v nasom prijati a laske, aby som ja nebola dominatna, aby som ustupila prave tomu, ze syn potrebuje dobre vztahy s otcom a inymi muzmi, aby som mu ukazovala na uzsne vlastnosti jeho otca a povzbudzovala ho, aby vedel, ze ma na to, aby raz v zivote bol naozaj tym spravnym muzom zo vsetkym , co k tomu patri ....
...este raz rhoy , dakujem za tvoju odvahu a za to, ze si to napisal......
@tova myslim si,ze ked by ti to syn povedal,moezes dohovarat kolko chces.raz ked to tak citi ze je gay mozes sa postavit aj na hlavu na zeny nikdy uz nebude....mne keby s anieco take stalo,je to moj syn,ja som ho nosila celych 9 mesiacov,ja som ho vynosila a porodila,ja som sa s nim piplala od mala a NAVZDY NIM OSTANE aj kkeby bol GAY.....netvrdim,ze je to normalne ale ak by k tomu prislo budem ho branit pred celym svetom zubami nechtami a za nic na svete si ho nedam.Boh rozdiely nerobi!miluje nas vsetkych rovnako-...A vzdy lepsie gay ako vrah,ci nejaky zlodedj alebo narkoman ci fetak.MILOVAT SVOJE DETI BUDEM DO KONCA MOJHO POSLEDNEHO VYDYCHU.... A AJH POTOM KED UZ TU NEBUDEM....CLIVEK SICE UMRIE ALE DUSA JE VECNA..... @kxy hadam som ti to napisala dost jasne 🙂 VIES JA BY SOM TO DLHO PREDYCHAVALA ALE JE TO MOJ SYN A NEDALA BY SOM HO ZA NIC NA SVETE.....NO CO BOLO BY VIAC CHLAPOV DOMA 😀
Ja viem presne ako by reagoval moj muz.Raz som sa ho to pytala...on Ti do spalne nepozera,nepozeraj ani Ty.Povedz,ze ked bude mat priatela,tak nech Ti tiez da sancu zvyknut si.
@tova ty a tvoj manzel a vsetky tvoje lajkacky sa mozete hanbit za to, ze ste rodicmi. ako mozes porovnavat cloveka so zvieratom?
mimochodom, zvieracia homosexualita ti nic nehovori? nieco si precitaj predtym, nez zacnes trieskat hluposti http://www.hospodarskyklub.sk/hd-dennik/index.c...
Ja mam uzasneho kamarata, ktory je homosexual a je to skvely clovek, zije krasny slusny zivot so svojim priatelom a je to pr oste clovek s velkym srdcom. Teda ja by som sa do svojich deti tiez nestarala. A co sa mi najviac nepaci su ludia, ktori odsudzuju, sudia a sami si neupracu pred vlastnym prahom. Svetuskaria, ale nedovidia ani na koniec vlastneho nosa. Strasne im prajem, aby raz zazili, ake to je, ked ich niekto odsudi. Ci uz koli orientacii, farbe pleti, alebo koli comukolvek inemu. Kto su, ze si myslie, ze rozoznaju, co je spravne, co je normalne a prirodzene..? Bohovia? Pre mna su len ubohi a polutovaniahodni!
Poznám mnohých homosexuálov, mužov aj ženy, aj zosobášených ( v zahraničí). V jednom prípade dvaja partneri žili s matkou jedného z nich a pre ňu to bolo, akoby mala dvoch synov. Podla mojich skúseností sú viac pracovití, dôslednejší a zručnejší vo väčšine prípadov. Takže pohoda. Muž by isto nadšený nebol, tiež by sa opil 🙂 a možno by sa opili spolu a bolo by.
Ja mam sice syna este malickeho ale aj na tuto temu som s mm diskutovala. Zhodli sme sa ze ci bude homosexual,fetak,alebo neviem co, vzdy budeme stat pri nom nech sa deje co sa deje a snazit sa ho pochopit. Nikto si nevybera....
ludia sa neuveritelne radi a casto staraju do toho, ako a s kym ti druhi sulozia...co je koho do toho?
Keď som ešte nebola matkou , vždy som hovorila, že ak by mi niečo také moje dieťa povedalo, neviem ako by som sa s tym vyrovnala.
Som tolerantná, ale od tiaľ po tiaľ, neznášam, doslova ma to poburuje, ke´d sa homosexualne pary predvadzaju na verejnosti a nahlas kričia akí sú utrápení.... Ak si svoje prejavy držia na uzde, je mi to fuk, čo si robia...
a teraz k tomu mojmu synovy... som už 3 roky matka a názor sa mi radikálne zmenil. Stačilo, že som pocítila skutočnu rodičovskú lásku k nemu , a tá láska je večná. Nič ju nemože naruši´t, vždy bude moj syn a ja budem jeho matkou.. každý deň mu opakujem ako ho milujem, a že vždy ke´d sa bude báť, ja som poblízku, vždy ho ochránim a podobne / ke´d má strach z bubákov / a viem, že toto isté mu poviem, ke´d bude mať 18.. že vždy som mu nablízku, vždy sa budem snaži´t ho aj ke´d z ďialky ochraňovať, som matka, a mou lásku k nemu nemóže zmeniť takýto " hlupy" fakt .
Mne by gay syn vôbec nevadil ani dcéra lesba. Nemám túžbu rozvíjať náš rod ako niektorí starí rodičia. V dnešnej dobe Veľa "normálne orientovaných" nechce deti čiže jedine to vidím ako problém. Mne by to nevadilo a môjmu mužovi? On by to asi bral ťažšie ,ale iba z jeho chápania lebo on má rád ženské telo 😉 🙂 Kľudne to povedz rodičom 🙂

Syna by som mal dalej rovnako rad ako doteraz keby bol aj homosexual, nic by sa na mojom vztahu k nemu nezmenilo....
Zastavam vsak nazor ze homosexualita nebola ani nikdy nebude prirodzena hoci sa nas snazi mensina v tejto spolocnosti cim dalej intenzivnejsie o tom presvedcit...
Poznam dvoch homosexualov, su to v pohode prijemni ludia, dobri kamarati. Zaujimave je ze u obidvoch doslo k vaznemu zlyhaniu ich rodicov, predovsetkym otcov.
Pocul som aj jeden nazor od cloveka ktori prichadza s homosexualmi do styku vraj len 4% homosexualov to ma dane geneticky....nech je to uz akokolvek,nech je to aj 40%....a ten zbytok? co sa s nimi stalo?
Jeden pripad som zachytil v televizii, kde matka bola v mladosti znasilnena a neskor mala syna, a bola tak vnutorne presvedcena ze jej syn je dievca a nie chlapec ze aj to dieta si do neviem kolkych rokov myslelo ze skutocne sa priroda pomylila. Otec sa na to nemohol uz pozerat a ziskal dieta do svoje starostlivosti a cuduj sa svete ze z chlapca vyrastol zdravy muz...
Co chcem tym povedat? Je velmi nebezpecne podla mna co sa deje, ze sa snazi mensina presvedcit spolocnost ze je to uplne prirodzena vec, mozno raz bude dokonca odporucane aby si kazdy mlady clovek vyskusal aj nieco ine ci nieje nahodou homosexual. Ake to moze mat dopady na psychiku niektorych deti ktore hladaju same seba?
Ja mam obavy ze to co sa deje moze narobit velmi vela zla....
Neverim ze vsetci homosexuali to maju jednoducho dane. Neodsudzujem nikoho,nech sa lubia, nech si ziju maju na to pravo ale nech ma nepresviedcaju ani moje deti ze to je prirodzene!