icon

21-ročná dcéra rozhadzuje peniaze

11. dec 2025

Moja 21-ročná dcéra míňa 200€ mesačne na súkromné online hodiny s lektormi. Vraj sa vzdeláva, učí sa jazyk. Podľa mňa je to strašne veľa peňazí. Neviem, či investuje rozumne, alebo len rozhadzuje. Sú to jej peniaze, ale mohla by ich minúť aj na niečo rozumné. Čo si o tom myslíte vy?

viestta
11. dec 2025
@chrobak7

@viestta Asi nie. Buď sa uvedomila, alebo to bol zase len nejaký anonymný trol.

@chrobak7 alebo teta tisku (a mozno aj nahlas) nadava: No mala som sa kde spytat. Vsetky su take iste truby. Tu sa clovek pravdy nedovola. 😅

minenkaa
11. dec 2025
@anonym_6e2f3b

Za tieto témy typu krátky výkrik do tmy ktorý je úplne nelogický a dokopy nič autor prispevku nepovie by som dala ruku do ohňa že ich píšu admini aby boli kliky.

@anonym_6e2f3b vsak to je samozrejme

anonym_ca890a
11. dec 2025

A čo je podľa teba rozumnejšie ako investovanie do vzdelávania ?

cacianka
11. dec 2025
@viestta

jaj, mamicka🙄 Mala by nakupovat damaskove obliecky na periny, aby mala vybavu ako sa na poriadnu nevesu patri, vsak?

@viestta zabudla si na uteráky a utierky, aj obrusy treba 😉

siska53
11. dec 2025

@anonym_autor Ja ze rozhadzuje za chlast, kozmetiku ci oblecko a ona sa vzdelava...nech ju, dobre robi

o__o
11. dec 2025

Ved nech dava, nauci s ajazyk a pojde do zahraničia a bude tam zarabat 2x tolko ako doma. Potom to uz bude pre teba ok?

anonym_dce92a
11. dec 2025

@anonym_autor ak ju nezivis, nestaraj sa

anonym_175dc7
11. dec 2025

@anonym_autor Rozumná mladá žena, ktorá investuje do svojho vzdelania👍👍👍

skeblicka777
11. dec 2025

Za mňa úplne rozumne, dopĺňa si vzdelanie. Rozhadzovanie je, každý týždne nové okuliare, lebo neviem kde tam tie predošlé, každý druhý mesiac nový telefón, lebo si naň nedáva pozor a podobne. Kiež by moje dospelé dieťa dávalo radšej peniaze na kurzy.

motylik2559
11. dec 2025

@anonym_autor Ahoj, pokial je to ozaj tak ako ti hovori, tak by som sa jej do toho nestarala a skor ju este pochvalila/podporila za to,ze dava peniaze do vzdelania a sebarozvoja. Asi len tolko k tomu.

anonym_17899f
11. dec 2025

@anonym_autor Je to dosť peňazí. Vzdelanie v dnešnej dobe nie je až tak dôležité, skôr zručnosti, prax. Akákoľvek investícia do vzdelávania mi príde zbytočná, ale druhých neodsudzujem. Ja osobne som zameraná na iné aspekty života než je vzdelávanie. Na aspekty, ktoré ma robia šťastnou a dávajú mi zmysel.

janulik2008
11. dec 2025

Ja som dnes vyhodila von oknom 250e kvoli koncertu. Pre niekoho zbytocnost ale pre mna nie 😇

doriiis
11. dec 2025

Troll

ljmmm
11. dec 2025
@janulik2008

Ja som dnes vyhodila von oknom 250e kvoli koncertu. Pre niekoho zbytocnost ale pre mna nie 😇

@janulik2008 ahoj aky koncert?

pikachu999
11. dec 2025
@janulik2008

@janulik2008 uži si ho ❤️

klotildabazarik
11. dec 2025

@anonym_autor myslim si ze ked, su to jej peniaze ti to moze byt srdečne jedno kde ich dava,

autor
11. dec 2025
@viestta

Haloo teta, dozvieme sa, co su rozumne minute peniaze?
@anonym_autor

@viestta To neviem, iba som sa zarazila, keď som zistila, že nejakým lektorom platí toľko.

viestta
11. dec 2025
@anonym_autor

@viestta To neviem, iba som sa zarazila, keď som zistila, že nejakým lektorom platí toľko.

@anonym_autor 200 € je tak 8 lekcii mesacne, co vobec nie je vela. Mas vobec sajnu kolko dnes stoja jazykovky?

biba_18
11. dec 2025

@bomba36 to čo píšeš je hlúposť. vzdelávať sa človek môže aj keď predtým nič nezanedbal…

bomba36
11. dec 2025
@biba_18

@bomba36 to čo píšeš je hlúposť. vzdelávať sa človek môže aj keď predtým nič nezanedbal…

@biba_18 to je tvoj názor.
Keď sa mater čuduje, prečo sa jej decko vzdeláva za peniaze v dospelosti, asi ju jej vzdelanie nezaujímalo ani predtým.

biba_18
11. dec 2025

@bomba36 budem sa opakovať - vzdelávať sa môžeš aj vo veciach v ktorých si sa predtým nevzdelávala lebo si sa vzdelávala v niečom inom 😏 alebo aj v tých istých veciach len teraz viac do hĺbky…
ak sa dcéra doteraz učila nemčinu a teraz sa učí povedzme korejsky, čo je podľa teba zanedbané?
nevadí, nemusíš odpovedať, je to iba rečnícka otázka, som len netušila že keď sa niečo počas života učím, že som predtým zanedbala, no…

missviolet
11. dec 2025

Odpadla som.... doslova si neviem predstavit, co je hodnotnejsie, nez vediet cudzie jazyky??? Nevediet ich, tak sa asi ani nezamestnam

anonym_43c21f
11. dec 2025
@missviolet

Odpadla som.... doslova si neviem predstavit, co je hodnotnejsie, nez vediet cudzie jazyky??? Nevediet ich, tak sa asi ani nezamestnam

@missviolet až tak zas nepreháňaj. Ja pracujem 35 rokov a žiadny jazyk neviem.

autor
11. dec 2025
@viestta

@anonym_autor 200 € je tak 8 lekcii mesacne, co vobec nie je vela. Mas vobec sajnu kolko dnes stoja jazykovky?

@viestta nie

cacianka
11. dec 2025
@anonym_autor

@viestta nie

@anonym_autor kolegyňa platila synovi iba doučovanie angličtiny, základy síce mal, ale nestačilo mu to. cca 15 - 20€/hodina a to je len ZŠ

zuzana76
11. dec 2025

@anonym_autor rozumne je co? prispievat vam na domacnost?

anonym_7d0809
11. dec 2025

@anonym_autor ja robim to iste, učim sa jazyky. Najlepšia vec

anonym_d411a8
11. dec 2025
@anonym_43c21f

@missviolet až tak zas nepreháňaj. Ja pracujem 35 rokov a žiadny jazyk neviem.

@anonym_43c21f a kde pracujes? len tak zo zaujmu sa pytam, na akej pozicii? a kolko zhruba zarabas? len tak pre info, ved sme anonymy. 🙂

queendixie
11. dec 2025
@cyneric

Poprosím si zoznam vecí ktoré sú rozumnejšie než samo-vzdelávanie. Keď sa chce učiť, nech sa učí, tie isté peniaze môže pokojne prepiť, prefajčiť, minúť chodením po koncertoch. A hovorí správne, ak sú to jej peniaze (a je plnoletá!!!) tak ťa už do toho nič nie je, aj keby tie peniaze minula mesačne na nehty.

@cyneric peniaze minuté na koncerty sú podľa teba zbytočne minuté?

janulik2008
11. dec 2025
@ljmmm

@janulik2008 ahoj aky koncert?

@pikachu999
@ljmmm lord of the dance. Uz 3x som s mamou bola 😀