23-ročný syn nechce pracovať
Poviete mi nestaraj sa o nho veď je dospely sam zisti že takto sa žiť neda.Môj otec mu našiel robotu robilSBS kara no prišiel do roboty napity vyhodili ho vydržal tam dedem mesiacov,potom robil v delte kde bol ako zamestnanec osem mesiacov potom si založil živnosť a v tej firme pracoval na živnosť no žial jen štyri mesiace.do roboty prestal chodiť no netrvalo dlho a a mne na mail začali chodiť upomienky že neplati zdravotne poistenie.V septembri mu zomrel otec a on zdedil 2 izbovy byt.auto ktore predal za 5000euro a 35000euro zostatok na učte.Peniaze ma tak sa do roboty neponahla,chcela som aby sa odsťahoval osamostnil sa no veď načo by išiel preč veď ani na domacnosť neprispieva,neviem ako to riešiť po dobrom to nejde.neviete poradiť.
On asi nevyrastal s otcom, však? Chýba výchova, hranice. Neurobíš s tým už nič.
@nikolca takze ziarlivost a tazka situacia pre neho v detstve. potreboval by dozriet. do zahranicia na nejake jahody? tam nepotrebuje vzdelanie, sa nauci o seba trochu postarat, mozno aj nejaky jazyk, prerusite tu narocnu situaciu... alebo ak nechce robit, tak nech peniaze pouzije na studium jazyka priamo v zahranici, jazykovy pobyt v anglicku...
Kym som nezačala byvať s priatelom on bol zlaty,bezproblemovy ja som nevedela že ho mam deviatu triedu vyšiel s vyznamenanim
@nikolca jednoducho vyhodiť proste si prácu musí najst moje deti si po škole museli nájsť podnájom a riadnu prácu a funguje to
@nikolca ty si určuješ hranice, koľko si môže dovoliť. Zjavne to s tebou vie a vychádza v jeho prospech. Hotel Mama, ultra turbo all inclusive 5* Dokedy? Kým nerozfláka peniaze? Tak to si chováš na hrudi budúceho bezdomovca + dlhy, exekúcie... A robíš ešte jednu chybu. Svojimi ústupkami mu nedávaš možnosť aby sa prejavil ako zrelý, dospelý, sebestačný chalanisko. Štart do života mal celkom ideálny (čo sa strechy nad hlavou týka).
@nikolca
Ohýbaj ma mamko, pokým som ja Janko, neohneš ma mamo, keď ja budem Jano.
Je to tvoj syn, neviem ako si ho vychovávala, keď bol už od strednej školy problémový, asi si nemala v živote všetko robiť za neho, nebol by nesamostatný. Teraz už jedine zrušiť mi trvalý pobyt na úrade, ak ho u teba má a vysťahovať za asistencie policajtov. Zas keď ma problémy s alkoholom a žije takýto život, asi nevyrastal u vas v ideálnom prostredí.
Mňa by zaujímalo ako dáva svojej sestre najavo, že ju nemá rád. Doteraz si ho asi ľutovala a nijako si mu tým nepomohla
Tak sa mi zda, ze si druhe dieta a noveho partnera povysila nad syna a ten rezignoval na zivot...uz aj chapem, preco pises, ze jemu umrel otec.. nemas city k ex a asi ani k synovi a novemu priatelovi to vadi... ale ttoto trebalo davno riesit
Takto ti poviem, kolko ludi drie najprv na skole, potom na VS, potom na zle platenych poziciach, kym sa vypracuju na kupu prveho maleho bytu a auta? A tento tvoj hrdina to dostane vsetko uplne zadarmo, a ty sa este pytas, co s nim a ako mu pomoct? No nijako - dostal lepsi start do zivota ako 99% ludi, ma kopu penazi na ucte, tak nech sa stara sam. Najneskor nudza ho nauci, ako zdvihnut zadok a nieco robit. Dovtedy nech si vezme do bytu spolubyvajuceho, a bude mat aspon aky-taky pasivny prijem, kym si najde robotu.
@nikolca no, tak casto sa spomina, ze dieta na seba puta pozornost castokrat aj prave negativnym spravanim, ked to dobre nezabera. Alebo ozaj rezignoval, nepochopil, ze nema sa snazit pre teba, ale pre seba, pre buducnost. Mozno fakt potrebuje pomoc odbornika. Zvlastne, ze ani ta frajerka ho nevie nastartovat.
Ja si myslim, ze v tomto pripade priame vyhodenie z domu (bytu) moze sposobit este horsi stav, kedze je za tym ziarlivost. Bola si s nim uz v tom novom byte? Skuste spolu uvazovat, co sa da v tom byte zmenit, co by sa mu tam pacilo, ze by si to tam mohol urobit tak, ako jemu vyhovuje ...
Vyhodit z domu. A kontaktovat iba na..ako sa mas.
Chodi k tebe aj s priatelkou? Ak ano. Odchytit si ich spolu. Nech mozno ona pritlaci. Ak ju ma rad…
Bud bude platit okamzite! Praca… ak nie druhy krok by bol vymenit zamok a nech si ide….
Ty mas dost svojho a on peniaze ma Zdedene. Aj byvanie. Ma kam ist. Ono len treba pritlacit.
A kde bol tvoj syn, keď ty si sa odsťahovala k priateľovi? Koľko mal vtedy rokov? A čo jeho otec, aký bol?
@katkami123 to čo je za otazku?veď môj syn samozrejme byval s nami,biologicky otec o nho nejavil zaujem od kedy sme sa rozviedli,ja som mu nikdy nebranila sama som mu volavala či so synom nechce straviť pekny vikend keď som videla že to nema vyznam tak som s tym prestala jeho otec žial zomrel v septembri na obojstranny zapal pluc a plucnu emboliu svojho syna vydel naposledy ako štvorročneho no keď nemal zaujem proste ho nedonutiš
@nikolca
Nevedela som ako ste to mali, myslela som si, že ste mali striedavú starostlivosť. Skôr by bolo dobre zistiť čo sa stalo tvojmu synovi, keď sa takto spustil. Psychológa odmieta?
@katkami123 ja som s nim chodila k psychologovi no len ako bol starši odmietal tam isť so mnou ja som chcela no on sa zaťal že so mnou nejde že ide sam tak som si povedala že ok par krat tam bol verila som mu no on ma potom začal klamať že tam chodi a nechodil tam
@nikolca
A tvoj priateľ bol k nemu aký? Mal ho úprimne rad? Lebo mne nejde do hlavy, ze z vyznamenaného žiaka sa zrazu stane socka, niekde musela byť chyba, keď takáto otočka o 180 stupňov, muselo ho niečo v živote poznačiť.
Mal ho velmi rad bral ho ako svojeeho aj keď sa nam narodila dcera nerobil medzi detmi rozdiely kupoval mu oblečenie napriek tomu že som mu to ja nekazala.bral ho na nakupy.rad s nim travil čas už keď sme spolu chodili travili sme čas aj s mojim synom chodili na v lete na kupalisko,do zoo na vylety.nabicykle no neviem asi si časom uvedomi že sa bude musieť o mna deliť a nejak to zle spracoval no neviem
@nikolca Nenaucila si ho financnej gramotnosti. Zdedil byt a neplati zan najom to kde sme? Ved to uz 15r. dieta musi vediet, ze sa plati byt, elektr., plyn, TV, internet a pod. Chalan zdedil 35000 - v prvom rade dohliadni aby si z toho splatil vsetky dlzoby a zober si z toho na najom a stravu aspon na pol roka dopredu a oznam, ze potom bude riadne platit alebo sa odstahuje do svojho no dohliadni, aby tie peniaze neprehajdakal a vsetko poplatil, lebo chalanisko pri takomto pristupe pride o vsetko aj o ten byt a bude z neho bezdomovec to chces?
videl by som to tak, že by mal dať tie peniaze tebe, aj byt, ktorý by zostal v prenájme. A musel by ho udržovať tak aby bol obývateľný a mali ste z toho príjem. Keď 9. triedu prešiel s vyznamenaním ako jednotkár, a na strednej v 3.ročníku prepadol so 4 zo správania, to ste mali riešiť vtedy, nie až teraz... To nie je že on je zlý, ale zanevrel na život a nedáva mu zmysel. Nemá otca, jeho mama je s niekym koho nemusí a je mu cudzí, to sa mu nepáči a má nevlastnú sestru. Nič nie je ako bolo kedysi a žiť samostatne nie je med lízať. Tak je to depresívne.
Tu musíš keď tak jasne si pohovoriť s ním a určiť si pravidlá. Lebo ak ho vyrazíš, stavil by som si, že tie peniaze čo zdedil, by preflákal a nakoniec by prišiel zase domov...
Myslím, že on môže padnúť na uplne dno, a keď nebude nič mať, až potom sa spamätá... a to ešte bude keď sa rozíde s priatelkou... Radšej si uložiť číslo 112
@bennn Aj ja si myslím, že ho treba radšej osamostatňovať postupne a kontrolovať, aby neprišiel o niečo. Ja by som mu povedala, že aj keď teraz má peniaze, musí chodiť do práce a postupne sa naučiť niečo robiť, lebo tieto peniaze mu vydržia len na pár rokov. Tak isto mu pomáhať s bytom, aby tam nevznikali žiadne nedoplatky a po čase si možno nájde aj priateľku a osamostatní sa. Lebo teraz je dosť podvodníkov, čo by ho mohli rýchlo o všetko obrať.
Mal by mať pocit, že ho máte rovnako radi ako mladšiu dcéru a budete mu stále pomáhať ako aj predtým.

@nikolca asi je proste nesikovny, ved aj taki su ludia niektori aj dopadnu velmi zle, ktora z nas by chcela aby to bolo jej dieta? Aj by ti mal niekto poradit, ako pravne vystahovat vlastne dieta a potom sa uz len modlit, aby to zvladlo, pripadne ponuknut pomocnu ruku.
Takto tazko na dialku povedat, ci je to fakt hlupak (prepac), alebo ta tak trosku zneuziva a manipuluje. Vy ste boli s tym jeho otcom rozvedeni? Mas ineho partnera?