26-ročná dcéra nemá prácu a ani vyhliadky
Dobrý den,
som uplne nanič zo svojej dcéry.
Bude mat na jar 26 rokov, bude končit vysokú školu v externej forme teda a inak? Ja neviem. Škola jej celkom ide, hádam ju zvládne, myslieť jej ide, ale tá práca. Býva v Bratislave a síce pracu má, ale je to tak, že hneď má, hneď nemá, má len brigádu, zarobí málo, vyložene z rúk do úst. A my jej prispievame na nájom, inak nevyžije. Stále len láta a láta. Hovorí, že je to dočasne, škola je prednejšia, až bude mat diplom, tak snád nájde niečo kvalifikovanejšie, ale ked sa pýtam teda kde a co, tak krčí plecami, že nevie. A ja sa vždy radujem, že niečo konkrétne má vo výhľade. Sadnúť si so mnou a prejst si finančnú situáciu, to odmieta. Stále len, že musí dokončit školu, čo je poriadku, ale čo potom? Pritom všetci v okolí majú prácu, alebo brigádu, teda brigádu tí, čo sú na strednej cez leto. Inak všetci, úplne všetci pracujú aj u nás v zapadákove. A ona v Bratislave, má problémy. Teraz prácu má, ale takú, kde pracujú aj dochodkyne, na tom sa stavat nedá, stále, že je študentka vlastne, tak jej to stačí, pritom na externej forme by mohla mat niečo lepšie, je taká laxná, je jej to jedno, ani deti nikdy nechce mat, mala jeden vztah, ten jej skončil. Neviem, bude ako taká túlavá mačka chodit celý život po prenájmoch.
@tatiana288 má tam aspoň brigádu, zas nedramatizuj. Aspoň to. A hádám, že su tu mladí, tak ich nezaujatý pohlad. Lebo kamarátky to je len jaj teta, však je mladá, najde si, nik nemá hned vsetko, bude mat, najde si. Ale už by mohla a ten laxny prístup, že ona cíti, že sa to vyriesi.
@anonym_autor brigádu má mať v 16 nie v 26 preboha..
@anonym_9e5cb1 pani nevysvetlíš, tá má svoj svet😉
@anonym_9e5cb1 aspoň to.
@tatiana288 má tam aspoň brigádu, zas nedramatizuj. Aspoň to. A hádám, že su tu mladí, tak ich nezaujatý pohlad. Lebo kamarátky to je len jaj teta, však je mladá, najde si, nik nemá hned vsetko, bude mat, najde si. Ale už by mohla a ten laxny prístup, že ona cíti, že sa to vyriesi.
@anonym_autor v 26tke mat ASPON brigádu🤦♀️🤦♀️🤦♀️ Marnost sediva....
@anonym_autor Smiešne, ty sa v roku 2026 bojíš, že dcére nedajú na výletnej lodi jesť, ale dramatizujem ja. Kvôli slabo platenej brigáde sa jej platí nájom, precestuje a je úplne mimo bydliska a blízkosti školy. Takú brigádu si môže zohnať aj v okolí domova, dokonca aj normálnu prácu. Len to by jej niekto nesmel dávať bludy do hlavy a zabíjať jej túžbu. Môj nezaujatý pohľad je, že svojej dcére berieš príležitosti, chuť do života, podcenuješ ju a robíš z nej dedinské dievča bez všeobecného rozhľadu, robíš z nej svoju kópiu.
@vilma7 tak po nemecky daco ano, z toho maturovala a skor anglicky, na nejaku prácu by to stačilo. Dokonca má nápady, že pojde robit chyznu na výletnu loď. To sa mi tiez nepozdava. Nebude tam mat co jest a po sezone ju odvezu s vahou 35 kil do nemocnice.
@anonym_autor to odkiaľ mas prosím to info, že na výletnej lodi nebude mať čo jesť?ja sa ale skôr obávam že ak slečna nieje manuálne zdatna nezvládne poriadne ani chyžnú....slečna žije momentslne veľmi pohodlne.a to že pri externom štúdiu (externom!!!)si nieje schopná v 26 rokoch nájsť prácu to je dosť veľký výkričník....ty ako matka si príliš ustráchana a tak radšej riešiš veci aj za ňu len aby sa jej niečo nestalo.to nie je dobrý štart do života a...už mala byť samostatná ....mám dcéru v Tom istom veku študuje a žije v Brne ,má denné štúdium popritom pracuje,prispievame jej na nájom pretože v Brne je problém s ubytovaním a ona od prvého roka ako je v tam pracuje.A bola si ju schopna nájsť sama aj keď čo aj viem recepčnu v audítorskej firme .alebo robila aj v kaviarni keď nebolo nič ine..akú brigádu to má vlastne dcéra ?
@tatiana288 nezmyselna lokalita? Ale tak kde inde už mat prácu na Slovensku, ked nie v BA? Dcera tvrdí, že BA je neprehladná. Že je tam vsetko a nic..
@anonym_autor a čo taká Trnava? V Trnave nehladala prácu?čo by vlastne chcela robiť vie vôbec?
@anonym_autor a čo taká Trnava? V Trnave nehladala prácu?čo by vlastne chcela robiť vie vôbec?
@barborab1411 asi najlepšie nič a mať aspoň 3500€
@barborab1411 asi najlepšie nič a mať aspoň 3500€
@anonym_9e5cb1 zas taká nie je, to jej krivdis. Rozhodne nie je typ nic nerobit a celá zarobit..
@anonym_9e5cb1 zas taká nie je, to jej krivdis. Rozhodne nie je typ nic nerobit a celá zarobit..
@anonym_autor jasné
@lienka.7 v Nitre si rok nenašla prácu, vobec nic.
@anonym_autor v Nitre si nenašla prácu, pretože je lenivá jak voš. Vy jej platíte školu, nájom, cestovné, jedlo a dcérenka si užíva život. Proste ste chorá rodina so syndrómom opičej lásky. Keď nefnukate nad životom, tak hľadáte výhovorky ako sa nedá, ale keď to vyhovuje, tak sa chvalite jak vaša (vyžírka) študuje VŠ.
@anonym_autor v Nitre si nenašla prácu, pretože je lenivá jak voš. Vy jej platíte školu, nájom, cestovné, jedlo a dcérenka si užíva život. Proste ste chorá rodina so syndrómom opičej lásky. Keď nefnukate nad životom, tak hľadáte výhovorky ako sa nedá, ale keď to vyhovuje, tak sa chvalite jak vaša (vyžírka) študuje VŠ.
@tom_i platíme len najom
Ostatne platí sama.
@tom_i platíme len najom
Ostatne platí sama.
@anonym_autor a v callcentre nevie robit z domu?
@anonym_autor predtým ste písali, že platíte aj školné a neverím, že jej neprispeje na jedlo a cestu ☝️
@tom_i tak školné bolo na začiatku roka. Nejake jedlo jej z domu dám,ale tam už musí sama. A cestovné, niekedy sama povie, že peniaze má.
@anonym_autor a v callcentre nevie robit z domu?
@anonym_b534d9 maju v PC programy, ktore si do svojho notebooku nenataha a školenie a snad každý den.
@tom_i nemyslím, že je až tak lenivá. Možno v Nitre naozaj niet práce.
@tom_i nemyslím, že je až tak lenivá. Možno v Nitre naozaj niet práce.
@anonym_autor ale je v Nitre prace, tiez nerozumiem tomu, ze byva v BA a studuje v NR a vy ste v uplne inom meste. Dcera studuje neperspektivny odbor, dufam, ze ti je jasne, ze s tymto si ziadnu normalnu pracu nenajde. Takze vlastne bude robit to, co doteraz. To, co by robila aj bez VS, iba s maturitou. V podstate zahodenych 5 rokov a zbytocne financie. Nieco ako socialna praca, ale v bledomodrom. Mohla aspon nejake jazyky vystudovat, alebo nieco na SPU, ked je v Nitre.
@simca06022011 chcela si velmi po autoškole kupit auto, ale však ani na benzín by nemala. A nemyslím, že by mala mat auto, este sa dakde zabije. Máme v rodine.
@anonym_autor Tvoja dcéra tých milión výhovoriek zrejme "zdedila" po tebe🙈 Auto nie, lebo sa zabije...za hranice nie, lebo skončí ako prostitútka...na výletnú loď tiež nie, lebo od hladu skončí v nemocnici s podvíživou 🙈 Ty aj čítaš po sebe, že aké sračky píšeš? Jablko teda nepadlo ďaleko od stromu. A k tvojej dcére len toľko, že je to lenivá hnida. No a úplne ma odrovnalo, že študuje v Nitre, ale šla bývať do BA. Trpí nejakou formou retardácie, či?
Odkial vies ze studenti nechodia autom.
Len ja tu u nas poznam 2 co chodia na hnojarinu do Nitri autami z BA.
@anonym_autor Tvoja dcéra tých milión výhovoriek zrejme "zdedila" po tebe🙈 Auto nie, lebo sa zabije...za hranice nie, lebo skončí ako prostitútka...na výletnú loď tiež nie, lebo od hladu skončí v nemocnici s podvíživou 🙈 Ty aj čítaš po sebe, že aké sračky píšeš? Jablko teda nepadlo ďaleko od stromu. A k tvojej dcére len toľko, že je to lenivá hnida. No a úplne ma odrovnalo, že študuje v Nitre, ale šla bývať do BA. Trpí nejakou formou retardácie, či?
@mandarinka555 ako ked si skriabes prave ucho lavou rukou
@mandarinka555 ale v kontexte celej diskusie to vyznieva, že ak aj je dcéra lenivá, tak je dôsledok výchovy a neustáleho starania sa rodičov do jej života.
Tomu, ze v NR nie je ziadna praca snad neveris ani ty sama...
@crazy_cat_lady No ked nehladas, tak ani nenajdes😏 Ale mame isto nabaluchala, ze hladala ako diva a nic....
@mandarinka555 nechápem, preco je každý šokovaný tým, že byva v BA, ako keby bývala v Košiciach, to by bolo na povazenie. A su tam ludia aj z východu, este povedzte preco nestuduju na východe, nie je to jedno?

@anonym_autor Áno, nezmyselná. Nemá tam prácu ani školu. Nemá tam nič, preto nerozumiem, prečo zrovna tam. Na zvyšok mojej otázky mi odpovieš?