26-ročná dcéra nemá prácu a ani vyhliadky
Dobrý den,
som uplne nanič zo svojej dcéry.
Bude mat na jar 26 rokov, bude končit vysokú školu v externej forme teda a inak? Ja neviem. Škola jej celkom ide, hádam ju zvládne, myslieť jej ide, ale tá práca. Býva v Bratislave a síce pracu má, ale je to tak, že hneď má, hneď nemá, má len brigádu, zarobí málo, vyložene z rúk do úst. A my jej prispievame na nájom, inak nevyžije. Stále len láta a láta. Hovorí, že je to dočasne, škola je prednejšia, až bude mat diplom, tak snád nájde niečo kvalifikovanejšie, ale ked sa pýtam teda kde a co, tak krčí plecami, že nevie. A ja sa vždy radujem, že niečo konkrétne má vo výhľade. Sadnúť si so mnou a prejst si finančnú situáciu, to odmieta. Stále len, že musí dokončit školu, čo je poriadku, ale čo potom? Pritom všetci v okolí majú prácu, alebo brigádu, teda brigádu tí, čo sú na strednej cez leto. Inak všetci, úplne všetci pracujú aj u nás v zapadákove. A ona v Bratislave, má problémy. Teraz prácu má, ale takú, kde pracujú aj dochodkyne, na tom sa stavat nedá, stále, že je študentka vlastne, tak jej to stačí, pritom na externej forme by mohla mat niečo lepšie, je taká laxná, je jej to jedno, ani deti nikdy nechce mat, mala jeden vztah, ten jej skončil. Neviem, bude ako taká túlavá mačka chodit celý život po prenájmoch.
Také ustráchane reči dôchodkyne, presne pre toto není ok mať deti v neskoršom veku, je to extrémny generačný rozdiel
@anonym_autor jezisi! Ty si vážne brzda. Známa si robí kurzy prednáša, funguje ako cvičiteľka jogy bola v Indii sama predstav si! Obvolala obecne úrady všade sa našli ženy ktoré chcú cvičiť aj miestnosť má kurzy v hoteloch robí pobyty cvičí on line. Dá sa to! Len treba rozmýšľať ako to pôjde nie prečo by to nešlo! Ty s dcérou smerujes k tomu že si buď nájde psychopata ktorý ju ulovi na tom že ju naoko bude podporovať alebo rezignuje úplne ju stiahnes tvojim negativizmom dolu a bude mať okolo 40 sama na invalidnom dôchodku s depresiami mrzuta a po smrti dávno pred smrtou. Ale bude doma s tebou a ak si nezlomí na dvore nohu nič sa jej nemoze stat. Toto ti pre ňu stačí? No ďakujem pekne. Ostatné pouzitelne študijné odbory si jej tiež vyhovorila že?
@sova7 a komu a kde bude u nás predcvicovat? Tým pár starým babkam, ktore o joge nikdy nepoculi? A v Bratislave si už zabehane studia. Tam úspech mat nebude.
@vilma7 tak po nemecky daco ano, z toho maturovala a skor anglicky, na nejaku prácu by to stačilo. Dokonca má nápady, že pojde robit chyznu na výletnu loď. To sa mi tiez nepozdava. Nebude tam mat co jest a po sezone ju odvezu s vahou 35 kil do nemocnice.
@anonym_autor ty si fakt matka roka.
Na lodi sa vari, niekde dokonca vyrabaju svoj syr. Preco by nejedla?🙈
27r sa stane prostitutkou? Kto by ju bral?
Inak aj v BA su "vesele" domy aj tu moze ist robit prostitutku.
Toto je lepsie bez hore kopcom dole kopcom.😀
@simca06022011 chcela si velmi po autoškole kupit auto, ale však ani na benzín by nemala. A nemyslím, že by mala mat auto, este sa dakde zabije. Máme v rodine.
@anonym_autor tak toto ma rozosmialo nahlas!
@sova7 a komu a kde bude u nás predcvicovat? Tým pár starým babkam, ktore o joge nikdy nepoculi? A v Bratislave si už zabehane studia. Tam úspech mat nebude.
@anonym_autor vieš čo? Ma 26. Čo je teba do toho v podstate čo a kde bude robiť? Ženy v jej veku už majú deti rodinu svoj život. Ideš si dokola svoje nič do tvojej bubliny neprejde. Život s tebou musí byť fakt príjemný. Stále viac si myslím že potrebuješ odbornú pomoc
@anonym_autor vieš čo? Ma 26. Čo je teba do toho v podstate čo a kde bude robiť? Ženy v jej veku už majú deti rodinu svoj život. Ideš si dokola svoje nič do tvojej bubliny neprejde. Život s tebou musí byť fakt príjemný. Stále viac si myslím že potrebuješ odbornú pomoc
@sova7 ako moj muž. Stále jej predhazuje, že niektore jej spoluziacky zo strednej už maju aj dieta/deti a sú dobre matky, len ona sa sama správa ako dieta. Nielenze vyzera tak, ale sa aj správa. Niekedy si myslím, či náhodou nie je autistka.
@sova7 ako moj muž. Stále jej predhazuje, že niektore jej spoluziacky zo strednej už maju aj dieta/deti a sú dobre matky, len ona sa sama správa ako dieta. Nielenze vyzera tak, ale sa aj správa. Niekedy si myslím, či náhodou nie je autistka.
@anonym_autor
Vy ste sa s mužom našli 🤦♀️
@anonym_autor nie je autistka. Správa sa ako dieta lebo z nej robis dieťa. Správaš sa k nej ako k decku. Takže posobi detsky. Ja som nemyslela že v jej veku už ma mat rodinu. Ale že ty ju tak brzdis a demotivujes že zvláda ovela menej než by už v tomto veku mohla a mala zvládať. Vďaka tebe a tvojmu prístupu k nej! Lenže ty si aj s toho co tu píšeme vyberies len co sa tebe hodi a ak takto hovoríš aj s dcérou ďakujem pekne. Skôr ty máš nejaký problém s vnímaním a jediná pravda je ta tvoja a tu je komunikácia ťažká
nie je to len obava o prácu dcéry...je to hlbší vnútorný konflikt medzi tým, že ju chcete ochrániť, a tým, že ju zároveň potrebujete vidieť ako dospelú ženu, ktorá nesie následky svojich rozhodnutí....do toho sa mieša porovnávanie s okolím, ktoré váš strach ešte zosilňuje...to, čo nazývate jej „laxnosťou“, môže byť aj vyhýbanie sa tlaku najmä ak cíti, že každá konkrétna odpoveď by spustila ďalšie očakávania....zodpovednosť a motivácia sa u dospelých ľudí neobjavujú pod tlakom, ale vtedy, keď majú priestor niesť dôsledky...kým jej pravidelne „látate diery“, vaša dcéra objektívne nemusí cítiť naliehavosť niečo meniť...to neznamená ju odstrihnúť zo dňa na deň...znamená to prestať riešiť za ňu a začať jasne pomenúvať svoje hranice...napr čo ešte ste ochotní podporovať a čo už nie bez presviedčania, bez kontrolovania, bez plánovania za ňu...tým jej neubližujete...tým jej dávate späť zodpovednosť, ktorú jej dnes nevedomky beriete....čoho sa vy osobne bojíte viac: že vaša dcéra zlyhá alebo že by ste ju museli nechať niesť dôsledky jej vlastných rozhodnutí, aj keby sa vám to nepáčilo?
@anonym_autor No ozaj už len dieťa by takej chýbalo ku šťastiu 🙈🙈🫣keď sa o seba nevie postarať. Budete dotovať ešte aj to. Ten tvoj muž je tiež ,,chytruško,,- to sú nápady 😂😂Radšej nech to rodičovstvo odloží ....
@anonym_autor No ozaj už len dieťa by takej chýbalo ku šťastiu 🙈🙈🫣keď sa o seba nevie postarať. Budete dotovať ešte aj to. Ten tvoj muž je tiež ,,chytruško,,- to sú nápady 😂😂Radšej nech to rodičovstvo odloží ....
@anonym_d1d9a0 nie, tak to nemyslí
Len že niekto dokonca uživí aj rodinu, vychováva si deti a ona si nevie ani poradit sama si sebou. Sám jej povedal, nech deti radsej ani nemá taky vetroplach..
vy ste rodicia na pohladanie... ako sa ma inak pri vas spravat, vsak ako k decku sa k nej psravate.. a ako vyzera? tak ako ste ju urobili, tak vyzera..
Nechápem prečo nemá denné štúdium keď tak či tak nepracuje a nájom treba platiť. Zbytočne sa platí naviac za externé štúdium. Však ale neni môj problém ... Poznám xy študentov, ktorí popri dennom štúdiu ešte pracujú ...
Psychicky utlacane deti - v tomto pripade silne ochranovane, su aj vyzorovo poslabsie. A z chuduckej a nizuckej zienky moze vyzarovat energia.
Kto chce najst cestu, najde cestu. Kto nechce, najde vyhovorky.
Zmen postoj k zivotu, aby aj dcera zmenila postoj. Ona je este mlada, aby miesto cesty hladala vyhovorky, preco sa to neda
Mas velku vyhodu v tom, ze ti dcera doveruje, predostiera svoje plany, uvazuje s tebou. Ale prestane, ked jej vsetko znegujes. Bojis sa o nu, ale potrebuje kridla. Radsej zacat skusat neskorsie, ako po funuse

@anonym_e7737d my už s manželom na dochodku sme. Teda manžel starobný a ja ešte invalidný, na pohreb nachystané máme, lebo človek nikdy nevie a zuby? Tak my už paráda nespravime, nejako bude.
@anonym_autor hanba by ma fakckovala aby ma rodičia na dôchodku živili, keď mám dve zdravé ruky