26-ročná dcéra nemá prácu a ani vyhliadky
Dobrý den,
som uplne nanič zo svojej dcéry.
Bude mat na jar 26 rokov, bude končit vysokú školu v externej forme teda a inak? Ja neviem. Škola jej celkom ide, hádam ju zvládne, myslieť jej ide, ale tá práca. Býva v Bratislave a síce pracu má, ale je to tak, že hneď má, hneď nemá, má len brigádu, zarobí málo, vyložene z rúk do úst. A my jej prispievame na nájom, inak nevyžije. Stále len láta a láta. Hovorí, že je to dočasne, škola je prednejšia, až bude mat diplom, tak snád nájde niečo kvalifikovanejšie, ale ked sa pýtam teda kde a co, tak krčí plecami, že nevie. A ja sa vždy radujem, že niečo konkrétne má vo výhľade. Sadnúť si so mnou a prejst si finančnú situáciu, to odmieta. Stále len, že musí dokončit školu, čo je poriadku, ale čo potom? Pritom všetci v okolí majú prácu, alebo brigádu, teda brigádu tí, čo sú na strednej cez leto. Inak všetci, úplne všetci pracujú aj u nás v zapadákove. A ona v Bratislave, má problémy. Teraz prácu má, ale takú, kde pracujú aj dochodkyne, na tom sa stavat nedá, stále, že je študentka vlastne, tak jej to stačí, pritom na externej forme by mohla mat niečo lepšie, je taká laxná, je jej to jedno, ani deti nikdy nechce mat, mala jeden vztah, ten jej skončil. Neviem, bude ako taká túlavá mačka chodit celý život po prenájmoch.
@natalka13 casnicka? Len to nie, obe ruky lave, v jednej kaviarni roztrieskala, co sa dalo, navyse nepraktická až beda.
@anonym_autor a čo podľa teba vie robiť? Podľa tvojho opisu je úplne nemožná neschopná a nič nevie. Tak teraz čo zbavíte ju svojprávnosti a budeš ju ešte aj kŕmiť?
@natalka13 casnicka? Len to nie, obe ruky lave, v jednej kaviarni roztrieskala, co sa dalo, navyse nepraktická až beda.
@anonym_autor Toto musí byť vymyslené, fakt.
Zbytocne v tejto teme vobec komentovat. Na kazdu dobru radu ma autorka 150 vyhovoriek. Komu niet rady, tomu niet pomoci. Len vas raz nebude a dcera po 40-tke zostane sama, nepouzitelna, lebo ste ju tak vychovali. Vies, ked niekoho stale podcenujes, tak ten clovek tomu zacne verit, ze je neschopny. Najlepsie, co by sa tvojej dcere mohlo v zivote stat, je byt aspon 5 000 kilometrov od vas, inak sa nikdy, nikdy, nikdy v zivote nikam nedostane.
@eleanor2510 tak tak výstižne opísané
Zbytocne v tejto teme vobec komentovat. Na kazdu dobru radu ma autorka 150 vyhovoriek. Komu niet rady, tomu niet pomoci. Len vas raz nebude a dcera po 40-tke zostane sama, nepouzitelna, lebo ste ju tak vychovali. Vies, ked niekoho stale podcenujes, tak ten clovek tomu zacne verit, ze je neschopny. Najlepsie, co by sa tvojej dcere mohlo v zivote stat, je byt aspon 5 000 kilometrov od vas, inak sa nikdy, nikdy, nikdy v zivote nikam nedostane.
@eleanor2510 myslim si, ze je to jeden z x vymyslenych problemov vo fore
@eleanor2510 ale však skusala a vsetko dopadlo fiaskom. Nejake tie MLM a ich semináre, co im len peniaze tahali z kapsy, nic z toho, finančne poradenstvo, co si normalny človek poradi aj sám, alebo sa pyta v banke a nie ludi na ulici, manuálne sa živit nemoze, to by dopadlo strašne, tak už neviem. Ak si po skončení školy nic nenajde, tak domov a hotovo. Na co si bude platit ubytovanie, ked prácu mat nebude? Nechce sa jej vrátit domov, ale ine východisko nebude. A sama do zahraničia, to je riziko. Nikde nikoho nemá, nemoze ist.
@eleanor2510 ale však skusala a vsetko dopadlo fiaskom. Nejake tie MLM a ich semináre, co im len peniaze tahali z kapsy, nic z toho, finančne poradenstvo, co si normalny človek poradi aj sám, alebo sa pyta v banke a nie ludi na ulici, manuálne sa živit nemoze, to by dopadlo strašne, tak už neviem. Ak si po skončení školy nic nenajde, tak domov a hotovo. Na co si bude platit ubytovanie, ked prácu mat nebude? Nechce sa jej vrátit domov, ale ine východisko nebude. A sama do zahraničia, to je riziko. Nikde nikoho nemá, nemoze ist.
@anonym_autor tak to zhrnme
vasda dcera je neschopna, leniva, zle vychovana - na keru mariu studuje externe obor, v ktorom nenajde ziadne uplatnenie ?
normalne ju postavte niekaam do fabriky k pasu a vybavene
@anonym_autor a čo podľa teba vie robiť? Podľa tvojho opisu je úplne nemožná neschopná a nič nevie. Tak teraz čo zbavíte ju svojprávnosti a budeš ju ešte aj kŕmiť?
@sova7 no možno v tej cestovke by to islo, na recepcii hotela, nad tym ohrna nos, že je to nebaví. Potom spominala knižnica, tam neviem, či sa dá dostat, tam si ženy miesta držia. Nieco na obecnom úrade, ale to si vacsinou rodinné miesta. Asi skončí ako sanitarka v nemocnici, alebo pomocná sila v kuchyni.
Škoda, že nešla na pedagogicku, mohla by učit, učitelov bude treba vždy. No nechcela ani za svet.
@anonym_autor Strašné opisy tu dávaš na svoju vlastnú dcéru, preboha. Až pochybujem o tom, že si reálna. A ak predsa len si, tak sa nad sebou zamysli a dopraj dcére lepší pohľad na život, než máš ty sama. Mať takú matku čo ma furt len podceňuje a brzdí, nájdem si aj dve práce, len nech sa k nej nemusím vracať domov a počúvať ju. Takže asi skutočná nebudeš. Lopašov mám kúsok, do 20 km je okresné mesto, nie ste niekde v kráteri, aby si nemohla nájsť prácu na okolí.
@anonym_autor tak to zhrnme
vasda dcera je neschopna, leniva, zle vychovana - na keru mariu studuje externe obor, v ktorom nenajde ziadne uplatnenie ?
normalne ju postavte niekaam do fabriky k pasu a vybavene
@nyusika jej kamaratka pracuje vo fabrike a to stále hovori, že tam by nešla nikdy v živote. Fuj taká robota.
@anonym_autor Strašné opisy tu dávaš na svoju vlastnú dcéru, preboha. Až pochybujem o tom, že si reálna. A ak predsa len si, tak sa nad sebou zamysli a dopraj dcére lepší pohľad na život, než máš ty sama. Mať takú matku čo ma furt len podceňuje a brzdí, nájdem si aj dve práce, len nech sa k nej nemusím vracať domov a počúvať ju. Takže asi skutočná nebudeš. Lopašov mám kúsok, do 20 km je okresné mesto, nie ste niekde v kráteri, aby si nemohla nájsť prácu na okolí.
@tatiana288 ved behala Senica aj Skalica, ať Trnava a že využívacky..dokonca v jednom hoteli chceli odkrutit 10 dní, aby zistili, či sa na pracu hodi. Bez zmluvy pochopitelne. Nieco sa stane a co potom? Nevzala to. Zalataju si 10 dní a další. Vyhovuje im takto s lidmi vybabravat. Alebo mala doniest 1500 eur, že licenčna zmluva Štrasburg. Ale ved ludia preto hladaju prácu, že nemaju peniaze a nie preto, že maju a nevedia, co s nimi. A že super platy, mercedes, nový byt no nastastie nebola až tak naivna a nekyvla na to.
@sova7 no možno v tej cestovke by to islo, na recepcii hotela, nad tym ohrna nos, že je to nebaví. Potom spominala knižnica, tam neviem, či sa dá dostat, tam si ženy miesta držia. Nieco na obecnom úrade, ale to si vacsinou rodinné miesta. Asi skončí ako sanitarka v nemocnici, alebo pomocná sila v kuchyni.
Škoda, že nešla na pedagogicku, mohla by učit, učitelov bude treba vždy. No nechcela ani za svet.
@anonym_autor sanitarka? Vsak ma obe ruky lave a v zdravotnictve ide o zivoty. Pomocna sila v kuchyni? Vsak si dorezala ruky, ked robila vo fastfoode. Vies vobec, co obnasaju rozne pracoviska? Sama si protirecis. Aleze uplne
@anonym_autor sanitarka? Vsak ma obe ruky lave a v zdravotnictve ide o zivoty. Pomocna sila v kuchyni? Vsak si dorezala ruky, ked robila vo fastfoode. Vies vobec, co obnasaju rozne pracoviska? Sama si protirecis. Aleze uplne
@eva8 tak v nemocnici pri vynásani mís, prezliekani posteli o životy nejde. Pichat injekcie, kanyly, dávat lieky to robia len sestry. Aj ked neviem, či má k tomu vztah.
Ak studuje dennou formou, tak jej musite prispievat do nejakeho veku. Tiez moze mat prospechove stipendium. Ale jej predmet zaujmu ma byt teraz studium a nie praca na plny uvazok. Potom moze ist pracovat na 40 h a tiez moze ist do zahranicia. Teraz naozaj len brigady. Ked niekto nechce mat dieta na vyske, ma ho dat na inu strednu skolu a tlacit na to, nech si po ucnovke s maturou spravi firmu a podnika.
@tatiana288 ved behala Senica aj Skalica, ať Trnava a že využívacky..dokonca v jednom hoteli chceli odkrutit 10 dní, aby zistili, či sa na pracu hodi. Bez zmluvy pochopitelne. Nieco sa stane a co potom? Nevzala to. Zalataju si 10 dní a další. Vyhovuje im takto s lidmi vybabravat. Alebo mala doniest 1500 eur, že licenčna zmluva Štrasburg. Ale ved ludia preto hladaju prácu, že nemaju peniaze a nie preto, že maju a nevedia, co s nimi. A že super platy, mercedes, nový byt no nastastie nebola až tak naivna a nekyvla na to.
@anonym_autor Nech ide robiť do fabriky za pás, niekde začať musí. Cez týždeň v práci, víkendy škola. Ak bude šikovná, môže sa vypracovať aj tam.
@anonym_autor este ti napisem. V zahranici nikde nikoho nema, tak nemoze ist. Cize zamestnanie si tiez nemoze najst, lebo nikde nikoho nemate. Rovnaka logika...
Opytam sa ta. Preco si sa vydavala? Aby si bola tyrana manzelom? Aby si sa rozviedla?
Dostatocna ukazka tvojho zmyslania.
A ked sa dcere chce robt radsej chyznu, nez na recepcii, tak to je vysledok vasho ohodnotenia jej schopnosti. Ano, sledujem myslienkove pochody - ako chyzna v zahranici si zarobi. Lenze ked ma obe ruky lave, ani na tu chyznu nema. Cele zle. Neviem, ako resetovat vase zmyslanie.
Fakt zacinam uvazovat, ze tema je precvicenim retoriky :(
@alica110 s upratovanim pomáhala a dobre upratala. Robila to vždy precizne a dokladne. Ako aranžérka by sa uživila, ale na také miesta sa tazko dostat. Jej kamaratka si este davnejsie cez úrad práce spravila aranžérsky kurz, dokonca ju to aj chytilo, ale vsade mali plno. Tak robí za pasom. Začiatky nic moc, ale už sa jej aj páči.
Ak studuje dennou formou, tak jej musite prispievat do nejakeho veku. Tiez moze mat prospechove stipendium. Ale jej predmet zaujmu ma byt teraz studium a nie praca na plny uvazok. Potom moze ist pracovat na 40 h a tiez moze ist do zahranicia. Teraz naozaj len brigady. Ked niekto nechce mat dieta na vyske, ma ho dat na inu strednu skolu a tlacit na to, nech si po ucnovke s maturou spravi firmu a podnika.
@kiki68 nestuduje dennou formou
@anonym_autor
Pracovala som v troch knižniciach, žiadne známosti, normálne som absolvovala pohovory a bola som prijatá. Podľa toho, čo píšeš o svojej dcére, toto nie je práca pre ňu, lebo kolegyne vy ju zahlušili. Ale iné som chcela. Mala som kolegu, 43 rokov, správanie ako malé neschopné decko, lenivý ako voš. Akonáhle mu skončila zmluva, letel. V ďalšej práci vydržal 3 mesiace. Zhodou okolností poznám jeho kolegov ešte z inej práce, presne ten istý scenár. Schovával sa, vymýšľal blbosti, len aby nedajbože niečo nemusel robiť. Kolegovia ho našli v robote aj spať. Ja som takého človeka v živote nevidela. Obávam sa, že takto nejako skončí tvoja dcéra.
@tatiana288 ona podla mna nechce byt pri takychto rodicoch, preto ostava v ba...
cim dalej to citam,tym mi je to jastnejsie, ona teraz chce dokoncitu tu skolu, uz to ma za par, a potom verim tomu ze sa nakopne a nebude mamu pocuvat. ved jej mama zije zaseknuta neviem kde.. mysli, ze kazdy sa dostaneme k praci cez znamosti, a hned a zaraz.. proste nie, niekedy is musime vybudovat co chceme robit:DD
V 26rokoch nema co mama s dcerou profesie preberat. Dcera si ma vybrat a robit, ak chce fluktuovat, alebo z nejakeho dovodu mat kratsi uvazok, je to na nej. Rodicia mozu/nemusia pomoct. A ona sa musi/nemusi zariadit bez nich. Keby nepomohli, zobrala by pracu z ktorej jej to vyjde
@anonym_autor vynasani mis? Vsak si pisala, ze jej vsetko pada z ruky....
@eva8 tak to snad zvládne. Myslela som to tak, že nie je manuálne šikovná, zručná ani náhodou, ale úplne nemehlo tiez nie
@anonym_autor tak uz potom len ta pozicia prostitutky je ostava....
@nyusika no prostitutka by mala byt manualne zrucna 😁 takze ani na to sa toto nemehlo nehodi
Mám takú známu. Mama ju nenaučila nič, nepripravila ju do života. Aj keď sa dcéra snažila niečo naučiť, mama ju vždy len zhodila. Nechcela ju učiť variť, veď aj tak to nezvládne a doreže sa pri krájaní cibule. Nechcela ju učiť prať, lebo pokazí práčku a zničí prádlo. Na čo škola, veď ti aj tak k ničomu nebude. Len pekne seď v detskej izbe, počúvaj svoju " dedinskú " mamičku a dobre bude. Keď sa chcela osamostatniť, robila scény, plakala a urážala sa. Baba v 30 a nevedela ani trúbu zapnúť, manžel a dieťa v nedohľadne, každého chlapa jej mama zhnusila. Ale od 18 chodila do práce a vytvorila si slušnú rezervu. Chcela ju použiť na vlastné bývanie a vypadnúť z dediny. Jedného dňa mama dostala porážku a všetka starostlivosť o ňu a domácnosť zostala na dcére, otec sa neangažoval a v podstate sa musela starať aj o neho. Každé jedlo ofrflal, nadával, že sa zle stará o domácnosť. Nakoniec utratila aj svoju rezervu na opravy rodičovského domu a tak sa v tej nenávidenej dediny zakopala. Tak dlho žila v presviedčaní, že rodičia všetko vedia najlepšie a budú rozmýšľať aj za ňu, že si kompletne dosrala príležitosť žiť podľa seba. A vy budete podobní rodičia.

uz ju tolko neobhajuj, v BA by sa zamestnala hned. Predavacka, casnicka...