icon

30 minút denne iba pre mňa. Som sebecká?

4. mar 2022

Ahojte, mám 1 dieťa takmer 6r. Som s ním doma celý deň, celých 6 rokov... Nechodí do MŠ, je vzdelávany doma, chodíme veľa po lekároch, denne varím.. Muž pracuje, sedave zamestnanie.
Ide o to, že večer čo večer nevydržia bezomňa ani 30 min. Len čo sa osprchujem, tak počúvam "mamaaaa" od muža aj od dieťaťa. Som sebec, keď chcem, aby ma nechali napokoji aspoň 30 min. denne? Nevydržia pol hodiny bez toho, ab my som sa prišla pozrieť akú "úšasnú" vec vymysleli?
Už mám toho plné zuby. Dnes som ich výkriky ignorovala. Povedala som, že teraz mám čas pre seba, nech ma nechajú. Muž mi potom povedal, či som aspoň na poondiate dve sekundy nemohla prísť. Je mi z toho smutno aj smiešno. No nie nemohla, aj ja potrebujem mať 30 min nerušeného času pre seba (a to este v kupeľni pri večernej hygiene)...
ps. pozdravujem svojho muža, kt. pravidelne chodí na MK 🙂

Strana
z2
nely1704
4. mar 2022

Nie, nie si sebecká

lucik194
4. mar 2022

odporucam odist z domu ci bytu. uplne prec. ked budes doma stale budu nieco chciet.
chod sa kazdy den na 30-40 minut len tak prejst, sama.
zvladnu to sami, musia sa naucit
sebecka nie su ani nahodou. kazdy ma pravo byt chvilku osamote, nie si otrok

mata1001
4. mar 2022

Začni chodit na prechadzky...Budu si musiet zvyknút, ze kazdy den nie si pol hodinu doma...Ja by som to zvysovala a zrazu by z toho bola hodina...

pribinak
4. mar 2022

Začni chodiť cvičiť alebo behať či len na obyčajne prechádzky
Aj synovi veľmi prospeje, keď tá nebude mat chvíľu doma. Takto je na teba veľmi naviazaný a potom môže mat problém ak bude musieť byt bez teba

nenne9
4. mar 2022

Nie, dokonca 30 minut je malo, aspon 60 minut si vydup pre seba

karhu
4. mar 2022

1. toto ste ste si mali poriesit uz davno a nie ked ma potomok 6r
2. porieste si to teraz z oci do oci, a nie cez soc.siete

elizabet173
4. mar 2022

no máš to zle zavedené, toto si mala stopnúť už veľmi dávno a nie 30 minút, ale podstatne viac

syslik81
4. mar 2022

a co tak zacat ucit dceru samostatnosti? miesto vysvetlovania nechapavemu muzovi to vysvetli dcere .. ja som sama s malou a ta ma sice teraz 7 ale dobre vie ze som unavena z prace a celeho dna a proste potrebujem cas pre seba-tak sa hra v izbe .. sama ... ved nemusi ta tvoja mat stale niekoho za zadkom .. a tiez nemusis varit kazdy den .. navar si na dva dni a mas klud ... tiez mi nehovor ze denne behas s handrou a vysavacom a nenajdes si cas ... pre mna bol cas aj to ze sa hrala na ihrisku a ja som tam citala knihu a jednym okom na nu davala pozor-ked bola mensia .. vsetko sa da ked si to viez zorganizovat

autor
4. mar 2022

@syslik81 U nás je to komplikovanejšie. Skrz zdravot.problémy musím variť denne, ani sa mi dieťa samé neprehrá - resp. len výnimočne. Na ihrisku som s ním, nemôže byť sám, nemá motoriku a koordináciu, aby zvládol nerovny terén.
Ale je pravda, že muž by mal byť schopný ma zastúpiť, lebo veta "pretože ty si matka" ma už dostáva do vývrtky.

vanda323
4. mar 2022

Nie niesi sebec, ja mám doma 4 deti a tá pol hodina sa mi ujde ale nie každý deň ale asi tak raz do mesiaca, možno

autor
4. mar 2022

@elizabet173 Je to tak.. mala som to stopnúť hneď.. Lebo u nás syn len zamrnčí, tak muž volá mňa. Syn sa trošku buchne - muž volá mňa. Že či nepočujem, že dieťa plače. Ja mu poviem, že aj on je rodič.. a on mi povie, že ale ja som matka 🙈
Mne to prekaza od zaciatku aj som to xkrat povedala.. vzdy vyjdem za zlu ja

ysseba
4. mar 2022

No už sa vidím ako by som chodila pokaždé za deťmi (a mužom už tobôž 😀 ). Keď na mňa takto kričia, tak im zakričím späť, že keď niečo chcete, tak príďte za mnou. Vo väčšine prípadov to nie je asi až tak súrne, lebo prídu málokedy 😀
Inak ja mám pre seba denne aj viac ako pol hodinu a vôbec z toho nemám výčitky 🙊

zero_hero
4. mar 2022

veta pretože ty si matka dokáže dostať do vývrtky aj mna. Tiež som to často počúvala, keď som na to začala odpovedať A ty si otec! sa to akkosi z našej domácnosti vytratilo 🤷‍♀️

autor
4. mar 2022

@zero_hero u nas je na "a ty si otec" odpoved "to je ine" lebo my ženy sme na to stavane 😁

zero_hero
4. mar 2022

😳 no to si nechcem predstaviť ten cirkus, čo by u nás po tomto nastal 😂 inak čo by ti asi tak odpovedal, keď by si sa ho spýtala, načo sú stavaní chlapi??? 🤔 každopádne, keď je najhoršie ešte zvykne pomôcť: Chcel si dieťa? Chcel!…

elizabet173
4. mar 2022

bolo by mi ukradnuté, či vyjdem za zlú, minimálne dva krát týždenne by som vypadla z domu aspoň na dve hodiny a nech si vykrikujú po kom chcú. Môžeš mu aj nastaviť zrkadlo, volaj na muža pre hocijakú blbosť, možno si to uvedomí. A nezabudni mu povedať, že keď má takýto zastaraný prístup k rodičovstvu, nech na druhé dieťa zabudne, nikdy nebude. Prípadne by som to ešte začala rozoberať pred jeho súrodencami, kolegami alebo kamarátmi, ktorí majú deti, ale iný názor, aby videl, že je za exota a že svoju pohodlnosť a lenivosť skrýva za formulku - ale ty si matka. A ako bonus by som sa starala len o dieťa, nie o neho, som matka, ale nie jeho. Ešte jedna rada na záver, kúp si štuple do uší a daj kľúč do dverí zo spálne a nelep na nej nápis - som vám k dispozícii o hodinu

sense
4. mar 2022

Nie nie si sebecká... A 30 min denne je ozaj minimum

makova333
5. mar 2022

Autorka: Nie nie si sebecka. A 30 minut je malo, kazdy clovek potrebuje psychohygienu. A teraz k muzovi: Aky ma vztah so svojou matkou?

aurora33
5. mar 2022

Senecká nie si vôbec. Manžel má koľko času len tak pre seba? A ak sa môžem opytat syn má nejakú poruchu učenia keď je vzdelávany doma?

tomikejt
5. mar 2022

Sebecká? Vôbec nie, práveže 30 min je malo. Môj muž má dokáže zastúpiť vo všetkom. Chodím raz týždenne na dve hodiny na tréning, muž ide aj sam s malým von keď si chcem doma niečo porobiť alebo oddýchnuť plus vari iba on. A cez víkend si môžem ráno pospať dokedy chcem. My sa berieme rovnocenne, tak ako som ja mama tak je aj on otec.

oldcountryroses
5. mar 2022

Tvojho leniveho muzicka pozdravujem aj ja. Aby sa aspon na tych 30 min naplno venoval a daval na dieta pozor, ale radsej zavola teba 🤦‍♀️ hnusný lenivec

babajaga
5. mar 2022

pozdravujem tvojho manzela 😀

kittykat22
5. mar 2022

u nas tiez mama, mama. Ked mi to uz lezie krkom tak poviem - chod za tatom. Alebo sedim pri stole a ja prave nieco robim a syn - nalej mi caj prosim. A muz zalozene ruky a chrume chlebik. Tak mu poviem - tam mas otca 😀 ked chodim von uz volaju. jeden ako druhy. Kde som, kedy pridem ... Normalne dam na ticho telefon a hram sa, ze nepocujem 😅 Starat sa o rodinu - ok. Nechat sa zozrat rodinou - ani omylom.

nikaeli
5. mar 2022

Aj si mu to povedala? niektorým mužom jednoducho nedopne, že aj keď si celý deň doma, tak neležíš s vyloženými nohami - zvlášť ak máte dieťatko vyžadujúce si viac "pozornosti" - mnohí muži si myslia, že žena na materskej je len doma a hrá sa s deťmi a nemá byť z čoho unavená. Porozprávajte sa, normálne mu povedz, že aj ty potrebuješ vypnúť, oddýchnuť si, ísť na hodinu do vane, či na prechádzku. Určite to chvíľu bez teba zvládnu 😉
Ja ešte pracujem v školstve, častokrát prídem domov, ide mi hlavu odstreliť a môj drobec piští a piští, k nemu sa pridá dcéra, čo dnes kto povedal v škole a už ich drahý ťahá, že dajte mamke chvíľku pokoj.. Vzájomná úcta, rešpekt, ohľaduplnosť, ochota pomôcť 💗 aj to je rodina 😊

banalu
5. mar 2022

Jasne ze niesi! Ja mam 4,5 mesacnu a v sobotu dostavam opustak na 3-4 hodky od muza. Idem si na masaz alebo sauny alebo som si bola vybavit nove okuliare a kupit nieco na seba lebo sa do nicoho nezmestim 🤷🏻‍♀️
Cez tyzden kedykolvek mozem povedat, ze potrebujem pol hodku pre seba - muz robi z domu - ale uprimne nevyuzivam to casto, ked tak to spojim s rodinnym nakupom.
Na oplatku sa on chodi par krat do tyzdna bicyklovat. Vsetko je to o vzajomnej komunikacii a o tom, ze moj muz vie, ze mi proste doma prepina niekedy a potrebujem aspon raz do tyzdna vypnut aj ked ich oboch lubim.

autor
5. mar 2022

Jasne, ze som mu to povedala xkrat. Ved to nebolo len o vcerajsku. Je to aj o tom, ze ide s malym hrat sa na dvor a kazdu chvilu kricia na mna, lebo mi chcu ukazovat uzasne diery v piesku alebo skoky na trampoline 🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️ Vobec muz nechape, ze ked som s dietatom stale, tak ma nejaka vyhrabana jama nenatchne a iba ma spomalia v praci

Muz si povie, ze potrebuje vikend pre seba - oddychnut si. Tak ideme k mojim rodicov. On byva doma sam.. Cely vikend prelezi pri serialoch. Ked sa ho spytam, kedy bude mat ja cas takto pre seba,.je to hned ine, som matka alebo ze chcem zas vyrivat.
Bol so synom 2x v nemocnici, tak mi to neustale pripomina, ze to zvladol.. Ja som s nim bola uz aspon10x v nemocnici.
Proste on sa prizna, ze si chodi do prace odpocinut (od nas), ze je rad, ked idem na vikend aj na dlhsie k rodicom, lebo je unaveny (z nas)...
Ale keď mu niečo poviem, tak ja som ta zla, co sa chce hadat 🤦🏻‍♀️. On to nechape, ze aj muz moze byt plnohodnotny rodic a dokaze sa postarat o dieta

autor
5. mar 2022

@aurora33 Je iba predškolák, ešte je skoro na diagnostiku porúch učenia.

aurora33
5. mar 2022

Aha, lebo môj 6 ročný bol prvák preto som sa opýtala.

xsandrax
6. mar 2022

No u mňa by takéto niečo neprešlo, jednoducho žena potrebuje čas aj pre seba a to môže byť rád, že nemá doma mňa 🙈 mihalnice, nechty, kozmetika, kaderníčka by sa aj zbláznil 😂

zana1234
6. mar 2022

Tvoj manžel je sebec a decko ktore si tiež vyzaduje pozornost. Pozera len na seba a svoje potreby. Je mu jedno ako sa ty citis, ci nepotrebujes pomoct, oddychnut a tiež zmenit prostredie. nech je chlap a nech sa postará aj on. Ci potrebuje dozor od teba? A potlapkanie aky je skvely? Ty mas vlastne dve deti,ktore ti nedaju dychat
Min hodinu pre seba potrebujes mat, pre tvoju psychicku pohodu.stastna mama,stastne deti,stastny domov.

Strana
z2