icon

50 ročný chlap nechce dieťa

27. nov 2021

Veľmi túžim ešte po jednom dieťati mám 40 r muž bude mať 50 tku.Nechce o tom ani počuť, že nebude možno zdravé, že sme starší, že bude starý dedo, keď dieťa bude mat 20 r či sa vôbec dožije, že kto mu bude finančne pomáhať, že skončí VŠ a on bude mať 75 rokov no same negatíva.Este, aby nestačilo som čítala článok, že po 50 tke je viac rozšírený autizmus.Nevidi jediný pozitívny bod stať sa ešte raz otcom.Nikdy som si nemyslela, že budem banovat, že mám staršieho chlapa, ale pristihla som sa, že mi to zacina robiť veľké problémy.Syn má 8 rokov.....ja to cítim, že dieťa veľmi chcem bojujem s tým už rok nemám čas nazvyš a som ako v slepej uličke.Chcem a túžim a zároveň viem, že muž už nie je najmladší.

ljzozv
28. nov 2021

A autorka . V TomTo majú všetci ale pravdu. Na dieťa musíte byť dvaja. Ak ho nepresvedčíš, tak sa žiaľ s tým budeš musieť zmieriť. Rozvod nie je riešenie.
Skúste si ešte raz sadnúť poriadne k tomu a dohodnite sa. Nech ti vysvetlí všetky svoje argumenty a ty mu povedz všetky svoje. Ale fakt od srdca. Možno pochopíš potom ty jeho, alebo on teba.
Ak ste boli dohodnutí na dvoch a teraz on to zmenil, chápem tvoju frustráciu, ale rozísť sa kvôli tomu by malo byť len Krajné riešenie. Lebo nikde nie je napísané, že to vyrieši tvoju situáciu (ďalširho chlapa hľadať, zdravotné problémy na otehotnenie môžu byť , nevieš čo môže prísť).

mrnoname
Odpoveď bola odstránená
zuzanockamt
28. nov 2021

Prebehla som celú diskusiu a teda čistá katastrofa niektoré vyjadrovania a názory. A hlavne také to píšu, čo asi s materstvom okolo 40-ky nemajú žiadnu skúsenosť 😂🤦

ljzozv
28. nov 2021

@mrnoname lenže ani ty nevieš aké tam boli podmienky. Ak si čítal všetko, v jednom komentári bolo spomenuté, že manžel bol vyslaný do zahraničia. Čiže v takom prípade, asi nie je nadšenie z toho mať malé dieťa a sama naňho. Vyzerá to na dohodu, keď manžel už nebude chodiť do zahraničia a dokončia dom.
Nevieme všetky detaily. Ale raz keď sa dohodli na dvoch deťoch a vsetko tomu prispôsobovali (dve prázdne izby v dome), tak je nefér, že manžel zrazu sa rozhodol inak. Toto nie je o pistiacej maternici. Ale o nedodržanej dohode. Ale opakujem opustiť manžela nie je riešenie.

ivkazba
28. nov 2021

@berenika39 @emjee ďalší príspevok kde vás označujem kvôli užívateľovi mrnoname, urážanie spôsobom že im pištia maternice a iné. Fakt by bolo načase, aby súčasťou registrácie na MK bol aj psychotest.

xena0
28. nov 2021

Viem pochopiť manžela prečo nechce... Naozaj je to už rizikový vek ale neviem, je to na vás ako sa dohodnete obaja, chcieť majú obe strany

ljzozv
28. nov 2021

@ivkazba emjee už nie je admin pokiaľ viem.

mrnoname
Odpoveď bola odstránená
zuzanockamt
28. nov 2021

@ivkazba bohvie, čo to je za trol, keďže registrácia 11/2021

mrnoname
Odpoveď bola odstránená
eeffka
28. nov 2021

Nuz ja mam 44, muz 45, druhe som rodila 35 a 3. Uz ani nahodou. Deti su odrastene, konecne im clovek nebeha za zadkom a do toho babatko? No dobrovolne ani ja ako zena, nieto chlap. Nuz mala si rozmyslat skor.

jaskolka
28. nov 2021

Ja som prvého syna porodila v 37,druhe porodim v 39.Viac už určite nebude, ešte keď sme s mužom spolu chodili, jasne som povedala, že po 40 už rodiť nemienim, jednoducho to je taka "hranica" pre mňa. Viem, že teraz je to mimoriadne moderné, rodiť si takmer vnúčatá, ale povedzme si priamo, vek človek neoklame.
Sama by, som mala skôr deti, ale bohužiaľ, neboli vhodné okolnosť (partner)
Sama som mala rodičov, ktorí ma mali po 40(otec už blízko k 50)a ako 23 ročná som bola už úplná sirota.Moje deti babku a dedka už nemajú.
Asi autorka nechce počuť práve to, čo píšem, ale môj názor je, že manžel má pravdu.

mrnoname
Odpoveď bola odstránená
jaskolka
28. nov 2021

@mrnoname ale všetko sa dá urobiť aj bez urážania a slušne. Tiež nesúhlasím s tým, ako sa vyjadrujes, aj v iných témach

zuzanockamt
28. nov 2021

@mrnoname poznám deti, ktoré tu otec nechal v školáckom veku, všetko deti pod 15...a ty už podľa tvojej teórie máš určite aspoň 10 ročné ratolesti

mrnoname
Odpoveď bola odstránená
vanda323
28. nov 2021

Chápem aj tvoju túžbu ale aj manžela. Predsa len 50 je už vek kedy chces dôjsť z práce vyložiť si nohy a oddychovať. A nie starať sa o novorodenca. A ešte k tomu MUDr. Môjho ocka mojej mamke vravela že na mužov vo veku od 50-60 rokov treba dávať viac pozor

mabenn
28. nov 2021

iba na 2 veci bude reagovat: "to nemyslíš vážne, že koníček má byť náplasťou na to stať sa mamou?" - ty uz mama si ak si si nevsimla, a ze syn chce surodenca...8 rocny syn chce surodenca? takze sa rozvedies s jeho otcom, aby si mu toho surodenca dala a rovno aj noveho otca...prosim ta...nezatahuj si dieta do svojej hry

mrnoname
Odpoveď bola odstránená
zuzanockamt
28. nov 2021

@mrnoname a píšeš o sebe v muž.rode a v profile ženský ksichtík. To je čo za anomália?

mrnoname
Odpoveď bola odstránená
oli18
28. nov 2021

@mrnoname ty mudrland, mas 30 a ty uz dieta mas?

mrnoname
Odpoveď bola odstránená
vilma7
28. nov 2021

Ahojky. My sme mali s manželom obidvaja deti po 40.tkr, prvé tesne pred 41, druhé v 43 ale pravdupovediac, keby som mladšía veľmi chcem aj 3.tie, lebo doma máme ozaj poklady, ale v tomto veku už určite nie.
Tiež mi je ľúto že som partnera na život nestretla a nespoznala oveľa skôr, lebo kto vie...koľko si ich užijeme (hlavne keď vidím ako 40.tnici pomaly umierajú na infarkty).

Tvojho manžela úplne chápem, v 50.tke by som určite nechcela mať dieťa.
Ak sa s ním rozvedieš, nie je isté že niekoho stretneš, kto ti to dieťatko spraví. A či ho ešte aj ty budeš schopná vynosiť, otehotnieť atď.
Žiaľ veľká smola, že ste si to vzhľadom na vek manžela nepremysleli skôr, to bola asi podstatná chýba žiaľ nezvratná.

zuzanockamt
28. nov 2021

@mrnoname dá sa to predsa zmeniť...podľa mňa choré...nepoznám bežného muža, ktorý by sa vo veku 30 rokov z vlastnej vôle registroval na MK...aj toto veľa vypovedá

majinka81
28. nov 2021

Ja by som v prvom rade napísala,že najprv ste boli dohodnuti,že bude druhé a ty si na to čakala a muž si to medzitým rozmyslel.Takto som to pochopila.Ono tiež mal jednať na rovinu hneď.Mne to tiež urobil manžel ale úplne v inej veci.
Vieš čo ti poviem,ak človek sám nie je šťastný tak dieťa ani jedno dve tri ťa šťastným neurobia.
Ja som tiež chcela druhé a tiež mám už 40,venujem sa tomu jednému a snažím sa aby mu súrodenec nechýbal.
Dostala si od života hodne a niekto nemá ani to jedno dieťa.
Skús sa na to všetko pozerať inak,ale chápem,že túžba je velká,ja som tiež tlačila na pílu ale išlo to tiež iným smerom tak som sa uspokojila.

jaga18
28. nov 2021

Ahoj, mam čerstvých 41, manžel 43 a máme takmer 4 mesačného drobca. Co ti poviem, je drina a zároveň ta najkrajšia vec. My sme boli s manželom už na hrane, dali sme si ultimátum, že ak do 3 mesiacov neotehotniem, tak už sa ďalej nebudeme snažiť a siliť to. Ze sa to deje bežne? Co ja viem, na gynekologii som bola zďaleka najstaršia tehotná na oddelení, na sestonedeli detto. Mala som rizikové tehotenstvo už len kvôli veku, tie stresy pred genetickymi testami, žiadna sláva. Ale dopadlo to dobre, za čo som nesmierne vďačná. A co sa týka tej starej pesničky, že budem dôchodkyňa na jeho stužkovej 🙈🙈🙈 tak v dnešnej dobe už zrejme ani nie, kde to ešte o 20 rokov 😆

ki_ki2
28. nov 2021

@mrnoname takže podľa teba nazývať ženu starou trúbou , " vadžajnou" a neviem čo ešte si tu na adresu tej pani popísal urážanie nie je ? Ja vzťahovačná nie som , asi nepoznáš význam tohto slova tak si ho skús trošku pogoogliť a potom sa tu s ním oháňaj. Moja psychika je veľmi dobrá , čo sa zrejme o tvojej povedať nedá keďže máš potrebu sa navážať do cudzej ženy na modrom koníkovy a ešte k tomu pod ženským profilom keď si muž . Máš už tiež svoj vek tak sa podľa neho správaj .
Aby si ešte aj ty nezatúžil v 40tke po dieťati , no už bude neskoro pretože si zastával názor v 30tke že deti nechceš , no už bohužiaľ nenájdeš mladú žabku ktorá by ti ich dala , vynosila a vychovala 😉 pretože práve ona bude mať názor ako ty že v 40tke je človek už starý . Vieš všetko sa raz môže otočiť ani nevieš ako život je veľký kolotoč 🤗

benit
28. nov 2021

Mame znamych, on msl 50 a ona 48 ked sa im narodilo tretie, uz mali doma dvoch 14,15rocnych. Nenormalne si babo uzivaju.
Na druhej strane ma aj muz pravdu. Mam svokra, ktory ma 75 a toklo zdravotnych problemov, ze sa o nejo treba dtarat nrmozu ho nechat doma samejo. Svagrina tsm byvala mesiac, teraz je moj muz na spagate. Vies si to predstavit ako to bude vnimat cerstvy vysokoskolak? Ako obrovsku nespravidlivost. Svokor bol tiez zdravy a bum, dg ako hrom starecka demencia a o zabavu postarane. Mne sa to zda voci detom , ktore sa narodis ludom v neskorsom veku velmi nefer. Kolegyna mala 40 tretie a hovori, ze dnesnym rozzumom by to uz nespravila.

lilke
28. nov 2021

Autorka, je mi ľúto, ako sa to tu zvrhlo od zopár nickov. Slušne napísať, neodporúčam, OK. Ale chrliť oheň a síru, aby si aspoň virtuálne upokojili ego...
Chápem tvoju túžbu. V mojom okolí je viac mamičiek 40+, všetky deti sú zdravé. A tiež, že tvoj syn nechce byť sám. Učím, vždy sa nájdu jedinacikovia, a veru za x rokov praxe každé dieťa chcelo súrodenca.
Manžel mal otca tiež staršieho, a spomínal hanbu, keď deti naňho pokrikovali: prišiel tvoj dedko! No venoval sa mu, manžel naňho nedopustil. Navyše, jeho otec sa dožil krásneho veku, užil si aj vnúčatá.
Ten vek je naozaj hop alebo trop.
S manželom si to bohužiaľ musíte vydiskutovať.
No ja vo svojom optimistickým pohľade verím, že 2. by bolo živšie, energickejsie, prístupnejšie (typológia 2.dietata), a že by si manžela získalo. 🙂