icon

50 ročný chlap nechce dieťa

27. nov 2021

Veľmi túžim ešte po jednom dieťati mám 40 r muž bude mať 50 tku.Nechce o tom ani počuť, že nebude možno zdravé, že sme starší, že bude starý dedo, keď dieťa bude mat 20 r či sa vôbec dožije, že kto mu bude finančne pomáhať, že skončí VŠ a on bude mať 75 rokov no same negatíva.Este, aby nestačilo som čítala článok, že po 50 tke je viac rozšírený autizmus.Nevidi jediný pozitívny bod stať sa ešte raz otcom.Nikdy som si nemyslela, že budem banovat, že mám staršieho chlapa, ale pristihla som sa, že mi to zacina robiť veľké problémy.Syn má 8 rokov.....ja to cítim, že dieťa veľmi chcem bojujem s tým už rok nemám čas nazvyš a som ako v slepej uličke.Chcem a túžim a zároveň viem, že muž už nie je najmladší.

hejyou
28. nov 2021

Ahoj .... ale co tak to vziat do vlastnych ruk, a hups zadarilo sa...poznas tie pripady...vo vazeni zena otehotnela,dieta cez striekacku a pod? Najdi si tu tie stranky..ved si hadam nejaka sikovna doktorecka ktora si poradi....drzim ti palce verim ,ze to vyjde. Milosrdna loz nieje zla obcas 🙂

luci310
28. nov 2021

Keby si nemala dieťa, poviem, chod do toho, chod na umelé oplodnenie, aby ti niečo v živote nechýbalo a máš poslednú šancu, ale keďže ako píšeš už jedno máš, tak prepáč, ale nielen muž ma pokročilý vek ale aj ty, pre ženu je to riziko a je pravda aj to, že genetické choroby sa vyskytujú častejšie

marca12
28. nov 2021

Ty si cela divna. Len ja ja ja. Co sa pozeras po druhych. Dieta splodite vy dvaja a nie druhy. Ak sa raz chlap na to neciti,netlacila by som. Mate syna,uzivajte si ho. Mnoho parov si spravi dieta vo vyssom veku,lebo tie prve si neuzili,hnali sa za pracou,potrebovali zabezpecit rodinu,vyriesit byvanie. Ty mas mozno v okolo 50tnikov chlapov,ktori kocikuju deti. Ale kolko ich je takych? Ja co poznam 50tnika s babatkom,tak su to rozvedeni chlapi,ktori si nasli omnoho mladsie zeny a ti chlapi si teraz uzivaju dieta,lebo na svoje starsie nemali cas. A mnohi z nich isli do toho,lebo ich zeny dotlacili a ver tomu,ze by radsej mali svoj klud. Ale to je uz na tebe,ci si rozbijes rodinu kvoli tuzbe po dietati alebo sa pokusis zmierit so situaciou. Zrejme s muzom nie si az z takej lasky,ked ho dokazes opustit a hlavne synovi zobrat rodinu.

autor
28. nov 2021

@panelacikova pôjdem aj cez mŕtvoly ako píšeš.To, že niekto má jedno dieťa nemôže túžiť po druhom?Čo potom tie ženy, ktoré tu majú 4,5 deti a sú šťastné a naplnené, že ich majú?Egoisticka?možno...vždy som si musela ísť za svojím čo sa týka školy, práce, rodiny a nevzdavat sa toto mi dalo pomyselnú facku, ale nevadí.Som dosť hrdá na to, aby som sa prosila muža, že mi má spraviť dieťa🙂)tvoj partner má pred 60 tkou a ani s ním nezijes v spol.domacnosti prosím nereaguj na moje príspevky.
Ďakujem Vám všetkým už viac nebudem písať.

rikarika
28. nov 2021

@zuzanockamt nase vlastne telo.....hoci sa priemerny vek dozitia ludi posuva, reprodukcna doba zeny sa neposuva, tak ako aj pred 50-100 rokmi par zien porodilo aj v 45tke...len internet o tom neinformoval, tak ich par porodi v 45tke aj dnes....poeticky ci nie to je jedno.

madeline1
28. nov 2021

Vela zien ma v 40tke dieta, a ty by si ani nebola prvorodicka, btw vela muzov ma v 50tke dieta... Nie je problemom vas vek, ani vekovy rozdiel. Nie kazdy muz sa k tomu stavia takto. Povedala by som, ze ak po tom tuzis, vyries si to...horsie vsak je, ze muz s ktorym zijes a mas inak fajn vztah nechce, s nim mozno uz nepohnes a rozchadzat sa len kvoli tomu, ak uz jedno dieta mate a mate pohodovy vztah, tak to asi nie...skus ho este obmakkcit.

sasa1310
28. nov 2021

prepáč, ale si sa zasekla trošku v čase tak 10 rokov.

zmrzlinka2021
28. nov 2021

@thoughtfulweirdo
Suhlasim s tebou, je dolezite aby spolocne o tom komunikovali manzelia.

Z prispevkov, ktore tu vsak dava autorka temy, mam skor pocit, ze jej nezalezi na manzelovi a vidi iba to ze ona chce a hlavne aj to tu prezentuje, ze ona si "ide za svojim".
Zivot vsak dokaze velmi premiesat karty vzivote cloveka. A za mnohymi rozhodnutiami v zivote ludi ludi sa nasledne vytvaraju az ludske tragedie. Moze sa rozviest, svoje 8 rocne dieta pripravit o rodinu, bude tu dieta chodit na "vikendy" k otcovi, a mozno casom to dieta odide od takej matky. Moze sa dat oplodnit inym chlapom a bum - zrazu sa narodi dieta, tazko postihnut, mozno tazko postihnute dvojicky... frajer zacne chlastat, kopne ju do riti a ona tu bude v temach stenat v role "obete".
Vyznieva to az neuveritelne, ale deje sa vselico a za vela tragediami su len obycajne ludske rozhodnutia, ktore zial nicia zivoty aj tych, ktori za nic nemozu.

elizabet173
28. nov 2021

zvláštne zmýšľanie, pôjdem aj cez mŕtvoly, hmm, aby si nakoniec nezostala s dvomi deťmi v 50. sama.

miadi
28. nov 2021

@sasa1310 Keby si mala pravdu bolo by na svete niekolko milionov ludi menej.

panelacikova
28. nov 2021

autorka: môj manžel má 57 rokov, ja 44. medzi nami je 13 rokov, nie je to vek môjho otca (ten má, mimochodom, 78).
áno, žijeme oddelene a takto nám to vyhovuje. a netlačím na neho s ničím. ani on na mňa (nemyslím tým dieťa, všeobecne). no dal by za mňa aj život, a ja za neho. jednoducho fungujeme jeden pre druhého. pričom každý máme svoje dieťa. a čo je na tom zlé? to, že si vážim človeka natoľko, že ho nikdy nepodkopnem? že rešpektujem jeho rozhodnutia, že sa navzájom radíme vo všetkom? on dá na mňa mnohokrát a ja tiež na neho? takto to má byť, ak sa ľudia milujú a vážia si jeden druhého. ty si obyčajná egoistka. a tvoj muž ťa zrejme už prekukol a preto od ďalšieho dieťaťa cúvol... aby si ešte nebola prekvapená, že to dieťa bude chcieť. ale s inou ženou...

kittykat22
28. nov 2021

@calin samozrejme ze je to vekom a je to podla statistik. Statistiky ukazuju ze cim je matka starsia, tym ma vyssiu moznost vyvojovych vad a psychickych poruch u deti. To neznamena, ze dieta NUTNE bude mat problem, ale ta sanca je tam ovela vyssia ako u mamiciek ktore maju 20, 25, 27 rokov. A tak to je. Ale to neznamena, ze mladsie zeny budu mat len zdrave deti. Aj tam sa objavi problem ze chromozom niekde chyba, ze je niekde navyse a uz to svisti. Ale tych je fakt malo v porovnani s mamickami ktore maju zdrave deti. Ja autorku nestrasim, pisem co vidim v okoli a ze chapem pohlad jej manzela. Samozrejme najlepsie by bolo keby sme mali vsetci zdrave deti - ale zial, tomu tak nie je.

zuzanockamt
28. nov 2021

@panelacikova vidíš, ty kritizuješ iných za ich život, ktorý tebe nesedí, ale opačne už to byť nemôže 🤔

zuzanockamt
28. nov 2021

@rikarika každé telo je iné a každý sa cíti inak. Podľa týchto príspevkov je väčšina žien v 40-ke na sklonku staroby a bez fyzickej kondície. Iné sme zase v najlepších rokoch a kondične lepšie ako pred 5-10 rokmi.

madeline1
28. nov 2021

@snezienkaaa82 to je usmevne, v 32 ze starsia prvorodicka 😁

panda21
28. nov 2021

Podľa tvojich odpovedí "ja, ja a iba ja" a "pôjdem aj cez mŕtvoli" mi začína byť ľúto tvojho muža.

panelacikova
28. nov 2021

@zuzanockamt a zase nečítaš s porozumením, ale na toto som si u teba už zvykla. ja nekritizujem ich život. ja som sa vyjadrila v zmysle, že ona je sebecká. a to je pravda. sama napísala, že áno, ona sa zariadi hoci aj bez manžela a pôjde aj cez mŕtvoly. toto je podľa teba dobrý a harmonický vzťah? veď ten manžel musí byť chudák pri nej. čo si ona prdne, to aby bolo.... obdivujem ho, že nezdupkal už pred rokmi. vysvetlením je snáď to, že ak pracoval "vonku", tak ju nemal na očiach. asi preto tak dlho pri nej vydržal.

cajomila
28. nov 2021

Chápem vás oboch.
On už má svoj vek, ty ešte vidíš svoju poslednú šancu byť matkou+ si si neužila prvú materskú.
Ak ste ďalšie dieťa spolu plánovali, dá sa to chápať z jeho strany ako úder pod pás.
Skús mu to ešte vysvetliť naozaj tak polopate, ako si to zhrnula tu v tomto príspevku.
Žiaľ šance sú 50/50.

mikadooo
28. nov 2021

Chápem ho. Ty sa na to pozeráš z pohľadu 40-ročnej, ale on sa na to pozerá z pohľadu 50-ročného. Neviem prečo to vnímaš ako podraz, podľa mňa aj on to vníma ako podraz od teba, že teraz začneš mrnčať za dieťa, keď doteraz roku plynulo ubiehali a teraz má 50 a zrazu má"chcieť" dieťa? Ja teda neviem, ale koľko mužov plánuje dieťa v 50-tke???

zuzanockamt
28. nov 2021

@panelacikova áno, toto by vo vzťahu nemalo byť, ale riešila si tu vysoký vek a veľký vekový rozdiel. To je ich vec.

jaskolka
28. nov 2021

Autorka,ty si vytvorila diskusiu. Otázka znela, aspoň ja som tak pochopila, že keď muž dieťa nechce, čo máš urobiť.
Odpísali ti mnohé z nás, ze jedine to akceptovať.
Ty to ale neberieš. Prečo si vytvorila príspevok, ak nechceš počuť to co sa nezhoduje s tvojim presvedčenim?
Píšeš mnohé argumenty, prečo máš ty pravdu
Áno, samozrejme, to je úplne v pohode, ak má dieťa človek 45+(aj starsi muž, veď chlap je plodný do konca života)
Je v pohode, ak má rodina aj 4-5deti. Je to v poriadku, ak majú aj veľký vekový rozdiel
Ale nerozumies, že nie je v poriadku, ak jeden z partnerov je do toho tlačený hlava nehlava, nútený a doslova ten druhy pôjde "cez mŕtvoly" bez ohľadu na svojho muža(alebo ženu?)
Aj keby si dala 1000 argumentov, prečo áno, u vás všetky stroskotaju na tom jedinom že muž povie "nie".
Ok, môžeš to brat, že je sebec aj on. Ale dieťa je tak podstatná otázka vo vzťahu, že jednoducho sa nemôže človek rozhodnúť len sám za seba. Alebo môže, ale v 99 %to dopadne zle. Co chceš urobiť?Rozviesť sa? Alebo zbaliť niekoho, dat sa oplodnit a mužovi povedať, ups, stalo sa? Alebo doslova ho nejako opiť a nejako takto to naraficit? Ci vysadiť antikoncepciu?
To všetko môžeš... Ale ozaj to chceš takto? Nasilu, za chrbtom doslova oklamať?

retatka
28. nov 2021

Autorka.To čo si robila doteraz?V 40-tke už by si mohla byť skôr babkou.Tvoj muž rozmýšla správne.A že by si sa aj rozviedla kvôli tomu,že muž nechce dieťa,veľa o tebe vypovedá a myslím si svoje....chudák tvoj muž.

madeline1
28. nov 2021

@sasa1310 velmi vela 50tnikov po dietatku tuzi, su to nie len muzi, ktori vlastne dieta este nemaju, ale aj taki, ktori dieta/deti uz maju. Je to individualna zalezitost. Ocakavam aj odpoved k veku, len tolko k tomu, ze nie je stary a kolko bude mat rokov na dolezitych udalostiach svojich deti je skutocne irelevantne. Vdaka Bohu za rodicov, su uzasny v akomkolvek veku.

rikarika
28. nov 2021

@zuzanockamt ty sa citis na sklonku staroby? No to mi je fakt luto...ja pri 3 pubertackach ani nahodou nemam sancu pomyslat na sklonok staroby, naopak planujem lyzovat este aj s mojimi vnucatami!

zuzanockamt
28. nov 2021

@rikarika nevieš čítať? Nepíšem o sebe, ale o ženách, ktoré takto 40-ničky vidia

jaskolka
28. nov 2021

Myslím, že sama autorka v príspevku o 12.35 presne vystihla podstatu. Všetko vždy si "musela vydobyt" za každú cenu, všetko čo chcela, dosiahla, preto teraz nevie sa zmieriť s tým, že "dostala pomyselnu facku" v podobe odmietaveho postoja muža.To ju zarazilo,zaskočilo, možno aj naštvalo. Ako si len dovolí niekto sa postaviť proti nej?
Zrejme je naucena rozhodovať, velit a postupovať len podla seba. Je fajn, nevzdávat sa pri prekážkach a trebárs ísť za cieľom v zamestnaní, bývaní a podobne.
Ale keď už ide o život inej osoby, (a pri rozhodovaní o dieťati ide už o viac životov) tam už jednoducho nie je miesto len"pre mňa ". V partnerstve už nie som Ja a Ja, a len Moje slovo, moje plány, moje rozhodnutie.
Zrejme toto je u nich celý problém...

elizabet173
28. nov 2021

@jaskolka 👍

sasa1310
28. nov 2021

@madeline1
@miadi myslela som to tak, že prečo druhé dieťa nemala hneď po prvom. Ale až teraz po 8 rokoch sa zobudila. Jasné, že majú aj starší ľudia deti lebo ich CHCÚ. Tu polovička autorky nechce.

miriam11
Odpoveď bola odstránená
autor
28. nov 2021

@panelacikova ešte na teba zareagujem bol v zahraničí rok a chodil často domov.Ty si jedna zatrpknuta zlá žena preto máš toľko zdravotných problémov