icon

6 mesiacov po svadbe som veľmi nešťastná

nestastna84
1. mar 2015

Ahojte, ani neviem ako a kde začať. Som vydatá 6 mesiacov a som totálne nešťastná. Zobrali sme sa po ročnej znamosti. Pred manželstvom boli nejaké bežné hadky no nič vážne. Problémy začali v náš svadobný deň, kedy sme sa veľmi pohádali z dovodu neochoty pomocť pri priípravach. Všetko bolo zrazu iné. Počas svadobneho obradu a hostiny sme komunikovali len keď sme museli. Obrad si takmer nepamatám len nejaké záblesky, vnútri som plakala a želala si, aby to bol len zlý sen, no snažila som sa pretvarovať ako najlepšie viem, aby som neranila moju rodinu. Nemali sme ani svadobnu noc, keďže P. mi povedal, že nechce aby som pri ňom zostala. Hneď na druhý deň som hľadala všetko o anulácii manželstva no neodhodlala som sa k tomu. Tvrdí, že všetko je moja vina. On si totiž nie je vedomý žiadnych negatív. Porozpravali sme sa a rozhodli sme sa, že to skúsime "na novo". Niekedy boli pekné dni, niekedy zlé. Pred druhými sa tvárime, že je všetko v poriadku, no v mojom vnútri sa deje úplne niečo iné. Moja rodina o ničom netuši, nemám srdce im povedať čo všetko cítim, nechcem ich zarmútiť. Bývajú odo mňa 350km, na čo si tiež neviem zvyknúť,ale to som si mala uvedomiť pred svadbou . P.nemá záujem tam chodit´, vraj benzín je drahý, občas idem sama ale vyčíta mi, že ho nechávam samého. Čo ma najviac bolí je, že mi začal vulgárne nadávať, že som pi.... najprv raz potom druhý krat a určite bude aj tretí, štvrtý... A to pre totálne maličkosti.Tvrdí, že som ho vyprovokovala mojím spravaním, pritom sa snažim nikdy nekričat a vysvetlit´ všetko v pokoji. Moje city k nemu ochladli a ja neviem čo mam robiť, bojím sa urobiť nejaký razantný krok ako rozvod aj keď vo vnútri túžim byť opať slobodná. Brzdí ma aj to, že som veriaca a mám k Bohu veľký rešpekt. Trápi ma, že po rozvode by som nemohla príjimat sviatosti, preto som uvažovala nad anuláciou. Poraďte mi čo mám robiť, a či má niekto skúsenosti s anuláciou manželstva. Viem, že manželstvo nie je prechádzka ružovou záhradou, no že bude na mňa nadávať som nečakala. Deti zatiaľ nemáme, a mam strach ich mať s človekom, ktorý si ma vobec neváži. Netrpela by som len už ja. Ďakujem vám pekne za váš čas.

Strana
z7
pribinak
1. mar 2015

Nemáte deti? Tak co riešiš? Pobal sa a ťahaj prec! Pica uz si, co horšie ti môže povedat?

mirkava
1. mar 2015

@nestastna84 urcite sa porozpravaj s rodicmi, dufam ze ta pochopia a pomozu ti. Ja moc za rozvody nie som, ale to nadavanie by som netolerovala. Preco ste sa brali tak skoro? Po roku sa mi to zda dost unahlene. Drzim palce a rozhodni sa spravne

nikawero12
1. mar 2015

@nestastna84 prepáč, ale ty na čo čakáš, na zázrak? Načo ti je takéto manželstvo, ked nie je šťastné a manžel si ťa neváži a dokonca ti vulgárne nadáva?.....a na Boha sa nevyhováraj, ten nie je od toho, aby za teba riešil tvoje súkromné problémy.

klaudise
Autor odpoveď zmazal
sisaha
1. mar 2015

@nestastna84 najprv si vyries rozvod a potom ries anulaciu. O dieta sa s takym clovekom ani nesnaz. To by som chcela vidiet toho chlapa, ktory by mi vycital, ze benzin za mojou rodinou je drahy. Urobil by to iba raz

tajka1986
1. mar 2015

@nestastna84 pos....la si co sa dalo,prepac za vyraz,teraz konecne urob spravne rozhodnutie a odid. Anulacia nie je rozvod a nemozes sa potom ked budes nahodou chciet znova vydat alebo sa mylim? Nemate deti ani si nebola tehotna tak co ste to vzali tak hrrrr??! Ja neviem ale ak si ta nevazi co zjavne nie ked ti takto nadava,nezostala by som ani minutu zo svojho zivota navyse s takym chlapom 😠 Len nechapem o com ste sa museli tak pohadat ze hned rano po svadbe si uvazovala o tej anulacii manzelstva 😕

klaudise
1. mar 2015

@tajka1986 môže sa potom znovu vydaťopäť v kostole, ak je manželstvo vyhlásené za neplatné

janinah
1. mar 2015

Hlavne neotehotnieť.....a ako sa zachováš,keď ti vynadá? zohreješ mu večeru a potom aj posteľ? aráno nachystáš čistú košeľu?dúfam,že nie,dúfam,že sa nepretvaruješ aj pred ním 😒 radím manž. poradňu,lebo ty zrejme nie si dosť asertívna,nevieš sa brániť,nevieš argumentovať a už vôbec nevieš ako naň ísť/nechcem ťa tým uraziť,konštatujem/. Ak taký nebol pred svadbou,tak čo sa zmenilo?Či sa len ten rok chodenia pretvaroval? to by sa dalo vyzistiť od jeho rodiny alebo priateľov....dávaj pozor,lebo mne to zaváňa tyranom,tyran nezačína tak,že ženu rovno zmláti,začína tak postupne .....

sunshineka
1. mar 2015

@nestastna84 nerozumiem za rok si si nevsimla ani naznak vulgarnosti v jeho povahe?nevsimla si si jeho pohodlnostked pises o tom,ze odmietol pomahat?rok je strasne malo a nemala by som odvahu na sobas.byvali ste pred sobasom spolu alebo ste sa len tak stretavali?preco ste sa tak skoro vzali?neverim,ze jednou hadkou koli nepomahaniu ste sa dostali az sem.museli ste mat uz predtym nastrbene vztahy,len si tomu nevenovala pozornost.

janinah
1. mar 2015

k anulácii- sú presne určené dôvody a hádky dôvodom nie sú....a ešte mi napadla jedna vec-pred svojou rodinou to netaj,ak nechceš povedať pravdu rodičom,tak povedz sestre,tete,babke....môžu poradiť a ty na celú situáciu nebudeš sama

sunshineka
1. mar 2015

@nestastna84 a k anulovaniu.kamoska anulovala manzelstvo cez Vatikan a dovod bola nevera.mala by si ist na prislusny farsky urad a tam sa poradit

pribinak
1. mar 2015

Máš nick, ze 84, to predpokladám je tvoj ročník, takze máš 30 prec, nie si žiadna mladá zabuska, ale zrelá žena, tak sa drž zdravého rozumu a nech tu za pár mesiacov nečítame, ze baby, tehotnej mi dal zaucho, alebo nechce mi dat na plienky a podobne ...
Vela zdaru

poohie
1. mar 2015

@nestastna84 je mi velmi luto, co prezivas. verim tomu, ze nieco podobne prezivaju mnohe pary, len to navonok nevidno. neviem, cim to je, ze hned po svadbe sa zrazu vsetko zmeni, teda u vas este pocas nej. ale pocula som o tom uz viackrat. je mi z toho smutno.
no, tu anulaciu by asi bolo byvalo lepsie riesit naozaj ten druhy den, ak uz. este pred specatenim manzelstva. i ked to samo osebe neviem, ci je dostatocny dovod. a tiez by sa to tahalo roky. takze ono to take jednoduche nie je.
ale ja si ani nemyslim, ze hoci aj taketo velmi neprijemne spravanie tvojho manzela je dostatocnym dovodom na zavrhnutie vasho manzelstva (ci uz anulaciou alebo rozvodom). vacsina ti napise nieco ine, ved uz aj napisala. ale ak pre teba manzelstvo znamena nieco viac ako len papier a ak pre teba tento clovek znamena nieco viac ako (podla jeho spravania) ty momentalne pre neho, budes o vas vztah bojovat.
odporucam ti film Fireproof, nasledne knihu Dar lasky, knihu Moc manzelkinych modlitieb a Novenu odovzdanosti 😉 http://sestrysvkriza.sk/2013/09/novena-odovzdan...
teda boj modlitbou, odpustenim, prejavmi lasky... to je jedina cesta k jeho srdcu. nehovorim zostavat pri nom za kazdu cenu, su urcite hranice, ale nevzdavat to hned a vediet nieco prekusnut...
myslim na teba v modlitbach!

a ostatne, prosim vas, neobuvajte sa do nej tolko, to sa moze stat kazdemu, aj po 10 rocnom vztahu. to proste nemohla vediet.

lubaska21
1. mar 2015

najprv zareagujem na tie komenty, ze preco ste sa brali po roku, ze je to skoro - ja som sa s manzelom zasnubila presne na prve vyrocie, co sme zacali randit a brali sme sa od zasnub 8mes... teda brali sme sa nieco po vyse roku a pol... a sme spolu uz 3,5 roka a je to to najkrajsie manzelstvo ake som si mohla predstavit... a to sme ani spolu nebyvali, ani nesexovali a klape nam to v kazdom ohlade... tiez som veriaca a co sa tyka anulacie, najlepsie je ist na cirkevny sud, alebo vyhladat cirkevneho pravnika, na kazdom arcibiskupskom urade takeho najdes... a co sa tyka anulacie, z toho, co si napisala, tak ako jediny argument, ktory by bol zohladneny je ten, ze si sa vydavala len kvoli spokojnosti rodiny, ze si to nerobila na zaklade vlastnej tuzby spojit s tym druhym zivot, ale na zaklade toho, aby bola rodina spokojna... teda nebolo to slobodne a dobrovolne rozhodnutie, ale bolo pod natlakom... skus sa poinformovat... a pokial si tu anulaciu vybavis, kludne sa mozes opat vydavat v kostole, pretoze anulacia znamena, ze si akoby nikdy nebola vydata... drzim palce, hlavne chod od neho prec, taky zivot nema zmysel!

pribinak
1. mar 2015

@lubaska21 to co je za argument, ze nátlak rodiny? Co mame 16 storočie? Skôr nech ide k psychologicke a porozprávajú sa o psychickom tyrani, to by mohol byt reálnejší dôvod

lubaska21
1. mar 2015

@pribinak nezijeme v 16st. ale troska sa v tychto veciach vyznam, a ked si niekoho ides brat, tvoje rozhodnutie ma byt 1. uprimne, 2. dobrovolne, 3. slobodne ... ak nieco z toho nie je splnene, manzelstvo moez byt vyhlasene za neplatne..

pribinak
1. mar 2015

@lubaska21 ved aj ja, ale toto vidim dost nereálne

lubaska21
1. mar 2015

@pribinak ani ty a asi ani ja niesme cirkevni pravnici... treba sa na to spytat ich... my mozme pomoct len v teoretickej rovine... ostatne je na nej

sunshineka
1. mar 2015

@pribinak by si sa cudovala kolko ludi este zije ako v 16 storoci.rodina tlaci na dceru,ze je uz stara dievka,ta si vezme prveho,ktoreho stretne...poznam realne taky pripad a dievca tiez nedopadlo najlepsie.rodicia ju zavrhli,lebo sa rozviedla...co ti poviem silne veriaci ludia,smutne.v kostole ruky spinaju a doma taketo hriechy pachaju,co podla mna je obrovsky hriech zavrhnut dieta.radsej sa mala asi nechat otlkat muzom,to uz by bolo po krestansky

maja22
1. mar 2015

@pribinak týranie je dôvod na rozluku, kedy obeť odíde od tyrana, ale v prípade jeho nápravy a zmeny v správaní, po prejave ľútosti, má žiť opäť normálnym manželským životom, pretože aj pri odluke manželstvo stále trvá, akurát sa manželstvo "nepraktizuje", pokým je tam niekto v pozícii obete. Anulácia znamená, že manželstvo nikdy nebolo právoplatne uzavreté, tzn. prísaha je neplatná (človek môže urobiť rozhodnutie pod tlakom rodiny a okolností aj v tomto storočí), človek môžem uzavrieť právoplatné manželstvo s niekým iným, nemá voči predchádzajúcemu partnerovi žiadne záväzky. To je rozdiel medzi anuláciou a odlukou pre veriaci pár.
Manžel tejto nešťastnej osôbky môže byť skutočne tyran, ktorý to začína dávkovať "po kvapkách", alebo len nevyzretý človek, ktorému môže pomôcť poradňa a psychológ a manželkina láska. Neviem, kým skutočne je, ale súhlasím s tým, že nešťastná žena nemá zostať so svojím trápením sama a musí si nájsť niekoho, kto jej pomôže, poradí a v nutnom prípade poskytne pomoc.

pribinak
1. mar 2015

@sunshineka verím tomu, ze takí ľudia su, ale je to aj jej prípad?
Ďalšia vec, toto sa velmi tažko dokazuje, ze sa vydala pod nátlakom, hrozbami ci bola donútená násilím

pribinak
1. mar 2015

@maja22 nechápem celkom co mi tu píšeš, píšem ja niekde ze ma byt ticho a este tichšie trpieť, alebo ? Ja píšem, ze nech uteká prec kým nemajú spoločne dieťa s nech sa drzí zdravého rozumu, nemá 18 ani 19 (zrejme)

mala_hobitka
1. mar 2015

@nestastna84 ked vam to od zaciatku nefunguje tak v buducnosti to bude uz len horsie....trpiet v takom vztahu by bola velka chyba

maja22
1. mar 2015

@pribinak práve preto, že jej píšeš, aby rýchlo ušla, som spomenula, že je dôležité, ako odíde. Ak je dôvod na anuláciu a cíti to tak, nech sa dá na túto cestu. Týranie nie je dôvod na anuláciu, len na odluku.

gabrielaslivkova
1. mar 2015

@lubaska21
@pribinak rodina o tom nevedela - keby sa im zdôverila, asi by ju do takého vzťahu nenútili. Rozhodnutie teda bolo dobrovoľné a slobodné, keďže sa v tej situácii sama tak rozhodla. Či bolo úprimné, už musí posúdiť ona - kvôli niečomu padlo rozhodnutie o svadbe a tá sa kvôli jednej hádke neruší (a ešte som nepočula o neveste, ktorá sa v deň svadby pohádala so snúbencom o tom, že nič kvôli svadbe neriešil a bol neochotný, to vačšinou nevesty riešia ešte pred svadbou...).
V každom prípade, buď treba popracovať na tom, aby obaja v sebe našli to, prečo si toho druhého chceli vziať, alebo išli od seba bez - či uź rozvodom alebo anulaciou.

doty1
1. mar 2015

Ja by som asi odišla od človeka, ktorý:
- sa ma snaží presvedčiť, že všetko je len moja vina
- je presvedčený o tom, že nemá žiadne negatívne stránky
- nepôjde so mnou za rodinou, lebo je benzín drahý a zároveň ma citovo vydiera, že ho nechávam samého
- mi nadáva, a tvrdí, že som ho nemala vyprovokovať (asi by som sa časom začala báť aj fyzických útokov)
Asi by ma postupne začal ovládať strach 😝

Boh je veľmi chápavý a ráta s tým, že mu občas vyvedieme nejakú neplechu....

sunshineka
1. mar 2015

@pribinak je vela katolikov,ktori sa rozvedu a neriesia,ze nemozu ist na prijimanie a podobne.silne veriaci ludia vsetko inak beru a nechcem nikoho urazit a ospravedlnujem sa vopred,ak sa mylim,ale silne veriace zeny su tak trosku naivne a akoby nerealne zmyslajuce.aj na tomto prispevku mi vela veci nesedi.ako sa niekto moze takto zmenit pocas svadobnej noci.len koli tomu,ze odmietol pomahat?pripada mi to,akoby sa nasli na ulici a v ten isty den zasadli k svadobnemu stolu.

@mala_hobitka dovolim si nesuhlasit.mnoho parov si musi na seba zvyknut.na svoje povahy,naucit sa tolerovat jeden druheho.hlavne povahy,kde su obaja dominantni.poznam xy parov,ktori a na zaciatku hadali ako psy a dnes su ukazkove pary.skor idealne pary sa rozviedli,co sme ani necakali.nevravim,ze je to pripad autorky prispevku,no u nich mi chyba snaha o napravu a to na oboch stranach.pise,ze su 6 mesiacov manzelia a on nechce chodit k jej rodicom,ktori byvaju 350km od nich.lenze ako casto k nim ona chodi?za 6 mesiacov by som ja realne mohla ist 3x.ona pise,ze chodi sama.keby mne moj povedal,ze chce kazdy druhy tyzden chodit k rodicom,tiez mu poviem,ze benzin je drahy.takisto by som nechodila ja casto domov,lebo je to daleko.niekto chodi k rodicom len 2x do roka.vidime tu len jej stranu a mozno ho naozaj provokuje,neviem.

xfenix
1. mar 2015

prec

tomiholjubavi
1. mar 2015

@nestastna84 ked som sa rozvadzala, tak mi jeden dobry fararko povedal, ze lahko sa zbavit zleho muza je velky dar. a este, ze ci si myslim, ze Boh je stastny, ked dobrovolne trpime a plytvame jedinym zivotom, ktory sme dostali 🙂 Dnes neni stredovek, nemusis sa bat ze ta spolocnost zavrhne...ak to tak citis, daj sa normalne rozviest a anulacia sa da vybavit aj dodatocne 🙂 ja som sa nevedela odhodlat 4 roky...zbytocne zabity a strateny cas.

yukaya
1. mar 2015

@sunshineka nemyslim, ze im chyba snaha. Teda mne z tohoto vyplynulo, ze ona sa snazi, ale on si mysli ze je vsetko v poriadku, takze on ani nema co riesit a to je ich problem...

Strana
z7