70-ročný otec hrá videohry
Dievčatá ja už som zúfalá.... je to podľa vás normalne??? Môj 16 ročný syn, je typický chlapec tiež sa rad hrava na počítači to jeho Lolko. Nebolo by to divne keby sa s touto aktivitou nepodelil so svojím dedkom. Vždy to bol ten moderný človek, funguje aj na FB ma mobil aj počítač. Raz keď bol môj syn u neho mu do počítača stiahol Lolko... neviem presne o com to je ale nejaká videohra... dedkovi sa to zapáčilo a začal na tom fungovať 24/7. Vážne niekedy aj 5 hodín sedi pri počítači a hra. Najhoršie je ze začal do toho investovať peniaze a ja už si neviem rady. Nenechá si dohovoriť... poraďte mi prosím
@svokrinjazykmonika však práveže to malé sumy nejsu....a
Kúp mu PS5 🙂
vola sa to wowko a nie lolko 🙂 a hra to aj moc otec, ma 67 a nevidim v tom absolutne ziadny problem.....pokial sa clovek nestane otrokom pocitaca, tableta, etc...ale to je o inom
tvoj otec je svojpravny a moze si robit co chce
nie je to vobec drahe, dokonca je to zadarmo, otec za to neplatil uz 2-3 roky a samozrejme ma oficialny ucet od Blizzardu
Ahoj,
ja hry nehram. Vies preco? Pretoze niektore, hlavne tie scifi mi pridu tak zaujimave, ze keby som zacala, zrejme by som mala problem aj dvere otvorit- donaskovej sluzbe s jedlom 😁 Bohudik poznam svoje slabe stranky.
Mam rodinu a nudzu o nudu nemam, cas nechcem travit pri pc namiesto s nou.
Ale zas ked budem mat taky vek a hlavu na to, tak nevidim problem 😂 skoro sa az tesim.
Mne by toto vadilo u muza, keby to bolo na ukor rodiny, to by boli boje. Ale u 70 rocneho rodica? Daj mu pokoj, a fakt to aj jeho vnimavost a ine podporuje. Bud rada ze uz od 59 tky nezomiera a neriesi dizajn vlastneho hrobu ako je to na SK zvykom. A ze invenstuje? Pokial to tebe nechyba, tak co riesis?
@rheia27 existuje aj lolko ;) league of legends ;)
@hederamonstera no uvidim, ci po tych rokoch realneho sims ma bude bavit hrat sims 🤪 na vs som na to ficala tiez. Tie hry dokazu velmi pohltit, preto ich teraz nemam
@hilda08 ja už to mám teraz u prdele, v 70 ke si kupim raketu a vyparím sa do vesmíru z tejto planéty 😀
@rheia27 wowko je niečo asi iné je to určite lolko
jojoooj, dnes 70 roční dedovia a babky nie sú takí, akí boli pred 30-40 rokmi... Chceme od nich, aby si vedeli cez PC a mobily poplatiť účty a nakúpiť darčeky vnúčatám, ale zabaviť sa tam už nemôžu? Mierny dohovor, príp. vysvetliť, že aj toto môže byť gamblerstvo, tak nech si dá pozor, ale inak asi nezmôžeš nič.
Ako pomáha seniorom hranie na počítači
https://uzitocna.pravda.sk/seniori/clanok/52401...
Existujú seniori youtuberi, potom prispievatelia pre Wikipédiu, alebo budujú mestá v OpenStreetMap. Okrem svojej spokojnosti tak prispejú na úžitok aj ostatným.
Už som fakt starý, keď som musel googliť, čo je "lolko". Dedo nech si to poriadne užije, dúfam, že mňa na staré kolená nebudú deti buzerovať za to, že hrám hry...
mna fascinujete.co mate proti videohram? je pozeranie filmu produktivnejsie? je pozeranie futbalu ok? mna napr nebavi futbal a nikomu nehovorim to aby ho nepozeral(nebojte, nie som obezny, chodim do posilky).Su ludia co robia cosplay, je to ok? nie som toho fanusik a nechapal som to ale respektujem to.
Celkovo dnesne pribehove hry (aj RPG) su ovela zaujimavejsie a komplikovanejsie ako 80% serialov a filmov , ktore pozerate v TV. A to "lolko" je tak komplikovana hra, ze ludia sa ju ucia hrat aj niekolko rokov. Tak je narocna aj co sa tyka hernych mechanik, micro, macro. 150 champov 4 schopnosti , musi vediet co vsetko moze super urobit + x itemov , cize moze postavit hocico. Enormne mnozstvo informacii musi clovek spracovat za par sekund. Odporucam to skusit.
Nevravim teraz, ze teraz by to mal hrat nonstop. ale v primeranom mnozstve to urcite nebude vadit. Niekto chodi na ryby, niekto pozera futbal, niekto chodi do kina, dalsi hraje hry.. Vsetko je ok 🙂
Po prečítaní všetkých vašich príspevok musím upresniť par informácií prvá o dedičstvo mi nejde... ide mi len o to ze keď investuje toľko peňazí do hier a my mu prispievame na podnájom a zostáva mu len na jedlo tak mi to nepríde v poriadku plus keď kvôli tomu vynecháva pravidelnú stravu a spánok tak tiež mi to nepríde ok...
Prečo mu prispievate na podnájom, ak má dosť peňazí na hry?
@ajka0207 lebo by si ho sám neuplatil... ma peniaze na stravu a zvyšok dava do podnajmu a aj tak ho nezaplatí celý a aj to malinko co mu zostane aby mal niečo len pre seba minie na hry preto ma to trápi
No vieš ale nič iné ako porozprávať sa s ním nepomôže. Pokiaľ je svojpravny môže dávať peniaze kam chce.
nerob dramy, zase takeeee peniaze to nie su. A ak ti to tak vadi, tak teda mu povedz ze mu nebudete prispievat na najom ench si plati to. A kludne nech sa hra.
Ako je možné, že 70 ročný človek nemá vlastné bývanie ale býva v podnájme? 😮
@mimka2019 nechcem rozoberať osobné veci😉
Ja hram minecraft. 😃 a moj ocino hraval vesmirne auticka .aj by hral.ale skapal mu pocitac . A na tablete mu to nejde. Konecne jo nebuzeruju v robote tak nech si pohra. Chapem ze sa bojis o jeho hospodarenie,ale je to stale svojpravny clovek vyssieho veku 😶
Tak ak chces aby "mal niečo málo pre seba" tak respektuj že to minie na hry, aký je rozdiel či si kúpi cukríky alebo výstroj do hry?
Akurát včera som si hovorila, že keď budem stará tak budem čele dni hrať hry, pozerať seriály a oddychovať😄. No to by ma ani nenapadlo, že by to mojim deťom mohlo vadiť.

To už človek ani na dôchodku si nemôže robiť čo chce??😱 veď nech sa hra, skôr či neskor ho to prestane baviť. Jedine čo by som mu vysvetlila, ze dá sa to hrať aj zadarmo 😃 ináč nech si robí čo chce. Veď je hádam svojprávny