icon

Ach môj bože...čo mám robiť s neschopným partnerom?

fazulka21
17. mar 2020

Ahojte. Toto bude dlhý príspevok. Čakám asi aj odsúdenie, nevadí, som pripravená ale musím to dať von.
S partnerom som 14 mesiacov, som v 33tt. Zadarilo sa skoro.... Nikdy som deti mať nechcela, ale potrat som nepodstúpila. Problém je však ešte omnoho väčší ako toto. Partnera nemilujem, nemilovala som ho ani predtým. Na začiatku vzťahu som nevidela to, čo teraz.
Je o dva roky mladší, ale už je rozvedený, má syna 6 ročného. Keď sme sa spoznali, myslela som si, že rozvedený chlap, čo má syna, býva sám v podnájme tak je sebestačný... Bohužiaľ som prišla na to, že nie. Popíšem problém, ale nie som si istá či to vystihnem. Môj partner nie je ani inteligentný, má chabú slovnú zásobu, teraz býva v mojom byte keďže som tehotná a platiť dva byty je hlúposť, vôbec nič nevybaví, nič neurobí, nič mu samému nedôjde, všetko, naozaj všetko musím riešiť ja, strašne ťažko sa to popisuje... Keďže príde malá na svet, bolo nutné upraviť môj byt. V podstate kompletná reorganizácia. Všetko je však na mne. Dokonca som skladala skriňu, pretože on to nevie a teda nezverím mu to, keďže všetko sa kupovalo za moje peniaze. Všetko plánujem ja, organizujem ja, riešim ja. On chodí do roboty a občas umyje riad a nakúpi. To je fakt všetko. Pokazí sa elektrika? Ja obvolávam, vybavujem. Treba niečo opraviť? Ja obvolávam, zisťujem. Keď mu poviem že mám toho dosť, že ja nemôžem byť aj ženou (tehotnou) aj chlapom, tak mi povie, že on sa elektrike (napr.) nevyzná. A tým to hasne. Do spoločnosti s ním nechodím, hanbím sa za neho, je ako malý chlapec, len sa rehoce, nie je s ním rozumná reč. Minule sa ma pýtal, čo znamená slovo telepatia, nevie čo je Trójsky kôň, neprečítal nikdy ani jednu knihu.
Na začiatku tehotenstva sme sa rozišli, on odo mňa odišiel pretože som mu povedala že nevládzem všetko riešiť. Potom sme sa dali dokopy, na môj popud, pretože som tehotná a popravde sa bojím ako to zvládnem keďže som nikdy nebola na materstvo stavaná.
Zarobí cca 900€, z toho platí na syna, teraz mne na malú, na domácnosť prispieva. No keď si predstavím, že by som ho ,,vyhodila" z bytu, neviem z čoho ten chalan bude žiť. Platiť na dve deti a bývať?
Ja som tehotenstvom prišla o veľa. O prácu, o veľmi veľa financií, úprava bytu, nehovorím o svoju akúsi ,,slobodu" (to by mi až tak nevadilo), nemôžem robiť čo mám rada. Som jedno klbko nervov, popravde si naozaj myslím, že som si zničila život. Nie malou, ale tým s kým ju mám.
Určite padnú názory (ako názory všetkých okolo) že nech ho opustim. Lenže mám fakt strach ako to zvládnem. Finančne, psychicky, časovo, nechcem byť na to úplne sama.
Ja mám 30. Neprestala som fajčiť, jednoducho sa mi nedalo, nemala som dosť pevnej vôle a pri tom všetkom, čo prežívam je moja vnútorná sila a odhodlanie na bode mrazu. Rezignovala som, bojím sa o malú, ale som TAK STRAŠNE PSYCHICKY slabá....za toto čakám odsúdenie. Právom.
Strašne ťažko sa mi popisuje všetko, pretože aj to, čo som sem napísala je len ,,povrch". Napr. nespávam s ním- fakt na neho nemám chuť. Neberiem ho ako sebe rovného, ako môžem? Keď on nie je ani zručný, ani vzdelaný, ani inteligentný?
Drží má pri ňom strac a ľútosť a plus to, že nie je nervák, čo poviem aby urobil tak to urobí, nefláka sa po krčmách, tvrdí že sa na malú teší, ale ja neviem, ja to nevidím. Všetku výbavičku (úplne všetko) som kupovala ja, vyberala ja, jemu som iba ukázala že čo mám v pláne kúpiť. Vždy iba súhlasil a bolo.
Ja fakt neviem čo mám robiť. Nedá sa všetko popísať. Poraďte mi, aj keď tu asi rady niet. Čo môžem robiť? Zmieriť sa, že budem žiť s veľkým deckom a malým dieťaťom? Počkať do pôrodu? Potom sa uvidí? Je tu niektorá ktorá, ktorá žila s človekom podobným?zlepšilo sa to? Nie som naivná, ale topiaci sa aj slamky chytá

eliska13
17. mar 2020

@fazulka21 tak budeš tých elektrikárov ty obvolávať.Alrbo je to typ ako môj chlap treba mu povedať co ma spraviť.Chcela by si chlapa mudreho ako encyklopédia a bol by hulvát, despota?pravdepodobne bude submisivnejsi, píšeš, že bol vludný, citlivý nebude to zlý chlap.A, že nemá organizačné schopnosti?tak to prehliadni určite má niečo dobré .Ženy "hniezdia " kupujú výbavičku, upratujú, zveladuju...ak to nie je človek, že tu má máš staraj sa o mňa trocha privri oci nad jeho neschopnosťou😀aj ja závidím susedam, že chlapi stavajú altánky, robia drevene bednicky na priesady😂nikto nie je 100%

duduska25
17. mar 2020

V prvom rade sa upokoj. A nefajci.
Ked ti to zlepsi naladu tak ako keby som videla svojho svokra. Total neschopak, nic nevie urobit, sam od seba nic nevymysli. Svokra je z neho nanervy, ale ma s nim dvoch sikovnych synov (jeden moj muz), ktori mame dost pomozu. Ale svokor nie je najhorsi, mne mnoho pomaha, ked som potrebovala pobehat pi lekaroch s detmi alebo postrazit deti. Nie je uplne na zahodenie. Tiez donesie domov peniaze a tym to konci. Len gauc, ovladac a dobre sa najest. Ale svokra od neho nikdy neodisla. Snazila sa z neho dostat aspon tu trochu ktoru vie.
Drzim palce, je to boj, ale uvidis po porode. Mpzno bude skvely otec.

fazulka21
autor
17. mar 2020

@eliska13 lenže ten môj dáva ruky preč od všetkého. Ani sa nepokúsi, ani si nič nezistí, všetko nechá na mňa. Nepotrebujem mať doma profesora ani murára, ale ide o to, aby si zastal svoju chlapskú úlohu. Nemá to byť tak, že muž má ženu chrániť, v tehotenstve hýčkať? Pre mňa je tehotenstvo najťažšie obdobie v živote, pretože sa cítim že na všetko som sama, všetka zodpovednosť je na mne. Ja platím účty, ja vybavujem, ja plánujem, on sa neopýta, nič mu samému nedôjde. S mamou mám krásny vzťah a ona mi poradila že nech skúsim zaťať zuby a učiť ho všetkému, že pri malej možno bude fajn.....
Ale ako sa mám na neho pozerať ako na chlapa?

jajko22
17. mar 2020

Ale vsak sa pozri na to, ze sa aspon snazí, neni agresivny, pijan, zrejme nema zlu povahu, tak co, ze je nevzdelany, aspon pracuje, vies kolki muzi su horsí? Potupuju zeny, aj tehotne tyraju, urazaju aj pred detmi, a prizivuju sa, su lakomí...ten tvoj vsak mu daj knihu nech Ti cíta, mozno sa nieco naucí, a vies kolke zeny nevedia vyznam trojsky kon, telepatia..vie nieco ine zas. Hlavne ze ma dobrú volu. Sama iste nebud, nech je s Tebou, budes potrebovat pomoc. Este ste na tom celkom dobre oproti inym. Mysli aj na to, ze teraz mas tazke obdobie tehotná...vsetko je iné, nové, nepoznané, hormony lomcuju, uvedomujes si co predtym si nevidela.. Je ti luto ze si stratila pracu, slobodu? Aku slobodu? Ze si bola s degesom? Prosim ta vsak mas nieco co je najviac na svete, co ti tak zmeni srdce a zivot...ze nepochopis :D alebo dufam, ze pochopis. Ver mi, budes stastná. Teraz neries ci budes s nim, zatial nech ti pomaha, ostatne uvidis neskor, nech len je pri tebe, nech nie si sama. Bud rada este ze je taky aky je, su ovela vacsi debili co ponizuju tehotne a aj hned po porode sa k nim chovaju hrozne. Zalezi ake ma srdce no ked je lenivy..hm smutné. Na materstvo este nevies ci si stavaná, skor áno, kedze uz teraz mas strach o dieta. Dostala si najvacsi dar co moze zena dostat. Tak sa neboj velmi co bude a nerob si zbytocne starosti, ale tes sa na to co pride. Ked budes drzat v nárucí to malé klbko, a budes vidiet ako rychlo rastie, silnie, ako ta prvy krat obijme, da ti pusu ako len babatka vedia, ked budes vidiet tu lasku, uvidis ze toto trapenie co mas sa oplati vydrzat. Uz co uz spravis..no nic...neminaj peniaze na zbytocne veci, radsej sa tu porad, neskor mozes lutovat zbytocne vyhodene peniaze a to fajcenie..no vsak to je iste zly pocit ..ale si zavisla na tom a zrejme bude problem aj ked budes kojiť. Tak aspon pi mliecne kysle vyrobky, mlieko odstanuje skodliviny, kefir, acidko, jogurty a med domaci s mliekom, a kvoli zdraviu dietata nasad super zdravu stravu..vyzivnú, dychaj cerstvy vzduch a ver ze placenta vela zadrzi aj liekov aj skodlivin. Zavislost je silnejsia ako laska k dietatu som citala, to je psychika, tak uz sa nejako zariad ale je to tazke to verim, si v strese, ze si nebola pripravená. ...hej byt slobodna matka je dost blbe.....

ivanka12311
17. mar 2020

Píšeš že máš 30r veď si vedela skym sa dávaš dokopy kto u teba býva keď bol taký negramotny aj predtým prečo si sním ostávala?..ja by som to teda nestrpela...je to až smiešne že sa napríklad do elektriky nevyzná ok ale tú skriňu postaviť mohol však je tam návod vie čítať🤦.. čo sexovať vie ale do opráv je neschopný?deti si mať nechcela ale mohla si sa predsa chrániť..si v 33tt a fajčíš?no to je riadne nezodpovedne 😔!! chuda bábo ale o tom ti tu písať nebudem

fazulka21
autor
17. mar 2020

@maminuska odpoveď je jednoduchá. Čo som mala partnera predtým, tak bol studený ako psí čumák. Emócie nula. A tento môj terajší ma dostal práve na to, že bol ku mne veľmi vľúdny.

pavucikvet
17. mar 2020

stracas s nim cas. zije na tvoj ukor..., nepomoze ti, hanbis sa zanho. Predpokladam, ze on svoj byt prenajima. Teba zaujima z coho bude on zit, ale jeho nezaujima ako sa citis ty. Ja by som ho vyhodila a neboj sa...vsetko sa da zvladnut, hoci teraz sa ti to zda neriesitelne.. Ale tam vonku je iny chlap, ktory si ta vazit bude. Ver mi.

petkaaa
17. mar 2020

@queen_mary 🙂 Aby som ťa vyviedla z omylu, mám kariéru a silné finančné zázemie. A nie, nie je to kariéra predavačky v Jednote 🙂 Len asi mám inak usporiadané hodnoty a dosť rozumu na to, aby som skočila do postele len tak kade komu. 🙂

jvlo
17. mar 2020

Vieš, dokonalý chlap neexistuje. Aj ja vybavujem všetko sama a čo...na druhej strane si o mojom manzelovi nemyslim, ze je neschopný. Moj umýva okná, to zase nerobím ja.... Mne to už v tejto dobe príde také, že každá 30tnicka hlada dokonalého chlapa ale ziadny taký nie je. Psí čumák....zle, stale sa smeje, zle.....nevie opravovať veci v domacnosti....zle, uprace....zle....
Z mojho pohladu, mas doma chlapa, ktorý nie je nejaký extra super borec, ale nie je to ani nejaké neschopné monštrum, zato ty si matka ktorá v tehotenstve fajčí. Pozametaj si najskôr pred vlastným prahom a potom rieš jeho. Ty svojim chovaním ubližuješ svojmu dieťaťu, on nerobí nič až také strašné

natycaga
17. mar 2020

@petkaaa ty ze mas dost rozumu?? Podľa komentárov si veľmi jednoduchá. Tak ubohe vyjadrenia spolu s ptmt je aj zbytočne písať. Ri to robí dobre? Urazat inych?

petkaaa
17. mar 2020

@natycaga Nie, mňa len vytáča, akí sú ľudia nezodpovední, špeciálne keď ide o deti! Toto ma vytáča!

judar
17. mar 2020

@queen_mary radsej jeden dvaja chlapi jak byt nadoba na vtaky

natycaga
17. mar 2020

@petkaaa nehovor hop, kym si nepreskocila...sama nemas deti, v princípe nechapem co tu robis a navazas sa do matiek, ....len, aby si aj ty raz neotehotnela za zvlastnych okolnosť, lebo to sa zvykne vypomstiť

fazulka21
autor
17. mar 2020

@jvlo nie nie. Nepotrebujem dokonalosť. Mne ide o to, že aj keby byt horel, on neurobí nič. Tečie wc? Noačo. Pokazí sa posteľ? Noačo. Nesvietia svetlá? Nevadí. Prerabame byt? On zatiaľ nepriložil ruku k dielu. Ja vybavujem materiál, ľudí, vymeriavam, googlim, obvolávam, proste všetko. Naozaj komplet komplet chod domácnosti.
To že sa stále smeje, je fajn, ale on sa smeje v situáciách, ktoré fajn nie sú. Nevie komunikovať. Moja mamina bude mať 60 a dvíha nad ním obočie. To že som nezodpovedná ja, beriem. To, že má neospravedlňuje fakt že je na mňa toho ukrutne veľa tiež beriem. Nie som superžena. Ani dokonalá. Ale keby som si mohla aspoň ja v nejakej situácii vyložiť nohy a povedať si ,,ok, to by sme mali, ten môj sa o to postará, ja môžem riešiť niečo iné" Ale ja denno denne riešim desiatky vecí, už mi z toho šibe.

natycaga
17. mar 2020

@fazulka21 chápem Ta. Teraz s tebou narábajú aj hormóny, si viac podráždená, mozno sa to časom upokojí....a možno nie, lebo po pôrode sa situácia vo vztahoch ešte zhorší. Uvidíš ako bude. V princípe, mas svoj byt a keď všetko zvládaš už teraz sama, zvládneš aj bez neho....

fazulka21
autor
17. mar 2020

@judar moment moja. Podľa teba, som nádoba na vtáky kvôli tomu že som tehotná s chlapom, ktorý sa vyfarbil úplne až po zistení tehotenstva? Nádoba na vtáky? Vážne???

katkati
17. mar 2020

Zdá sa mi podarená predstava, že žena povie mužovi: čítaj knihu, lebo ja si to želám. A on ju poslúchne a číta a žena zrazu nadobudne pocit, že ma inteligenta, lebo síce nasilu, ale číta. Keď autorku už teraz irituje jeho povaha, bude sa to zhoršovať, keď nezmení svoj prístup k nemu, t.zn. snažiť sa na ňom vidieť a oceniť tie dobre vlastnosti. Keď to nedokáže a zdá sa jej, že ich má málo, mali by sa rozísť. Pretože budú zo seba vynervovaní a odnesie si to ich dieťatko. Aj keď medzi tým môžu zažiť aj celkom dobre a príjemne chvíle kvôli jeho "kľudnej" povahe (čo sa môže časom ukázať, že to nie je celkom pravda), akonáhle budú frustrovaní z niečoho iného nebudú sa vedieť navzájom podržať, lebo už teraz jej on lezie na nervy.

eliska13
17. mar 2020

@fazulka21 aký bol tvoj otec?napríklad môj vedel všetko čo sa týka takých mužských úloh možno ho stále s niekým porovnávas.Ja som si dlho nevedela zvyknúť, že môj chlap je totálne nemehlo čo sa týka takejto zručnosti.Ale zase môj chlap zarobí a dá si spraviť čo ma hnevá, lebo kvôli jeho nezrucnosti by sme mohli veľa usetrit.Zase on mi nevytkne, že neviem domáce parené buchty, nepeciem...chapes ako to myslím?Ale môj svokor je taka ista kancelárska krysa a nemal sa to od koho naučiť.Zato ja som mala vždy pred očami môjho otca, ktorý si naštudoval, zavolal známemu a trápil sa dovtedy, pokým na to neprisiel.Preco platis účty?neprispieva Ti na nič?
Čo si predstavuješ pod hyckanim, chránenim?nie sme v ružovej kniznici😀ale garantujem Ti, že keď budeš stále myslieť aký je o ničom, vyhadzovať mu to na oči bude to ešte horšie.Tak mu polopate povedz čo potrebuješ, chces....asi viem ako to myslíš, že si ho nevazis a nemôžeš sa oňho oprieť ako o "poriadneho"chlapa.
Nevážila by som si chlapa, ktorý by chodil domov opitý, nepracoval, zhucal by ma hneď ráno a bol by direktivny.Niekedy je fajn mať chlapa, ktory je tvarny a nie vzpurny.Ste spolu krátko, aby si ho hneď zaskatulkovala.Kde býval predtým?
Súhlasím s tvojou mamou, aby si to neukoncovala bude otec tvojho dieťaťa snáď mu nechceš dávať malú každý druhý víkend kocikovat a riešiť veci po telefóne máte spolu puto na celý život.
Keď ho nedáš do role, že ty si mama a on dieťa neschopak myslím, že to má význam.

lula313
17. mar 2020

@eliska13 ja by som ti chcela vyjadrit len podporu, že parené buchty je veľmi ľahké spravit. Treba to len vyskusat😉

eliska13
17. mar 2020

@fazulka21 tak mu rovno povedz čo ohľadne prerabky má na starosti on.Neber si všetko na plecia ty.

petkaaa
17. mar 2020

@natycaga Ani ty nemáš v profile vyplnené deti, tiež môžem z toho usúdiť, že ich nemáš a teda "v princípe nechápem čo tu robíš". Ale nenapísala som to. Samozrejme, môže sa mi to vypomstiť, ale nemyslím si, že len tak otehotniem s niekým, koho poznám pár týždňov. Mám niekoľkoročný stabilný vzťah, nemám záujem vyskúšať niečo iné, takže toto sa mi asi nestane, že hej 🙂 Mňa len vytočil prístup autorky. Najskôr si nájde rozvedeného chlapa s dieťaťom (potiaľto je to v pohode), otehotnie (v 21. storočí je xy metód na zabránenie nechceného počatia, myslím, že netreba komentovať, aj keď žiadna z nich nie je 100% a náhody sa stávajú.) ALE! Od tohto okamihu sa autorka opúšťa, všetko na partnerovi je zlé, on je taký a onaký, všetko je na nej, na začiatku tehotenstva sa rozišli... A fajčí(!) lebo sa jej nedalo prestať. Seriously???? Ani dieťa nie je dostatočnou motiváciou? Stavia sa k tomu, akože chudinka čo sa jej stalo a o čo všetko prišla, že nemôže robiť čo chce a podobne. Samé problémy vidí, koľko to stojí, musela prerobiť byt, ďalšie výdavky, musí niečo kupovať, zase výdavky... nuž, každý špás niečo stojí a dieťa duplom. Myslím si, že v 30 rokoch by mala mať dostatok rozumu na to, aby si upratala svoj život a dala sa do poriadku! Toto ma vytáča do biela! To dieťa za to nemôže, do akej rodiny-nerodiny sa narodí, ale určite mu nebudem hneď od počatia sťažovať situáciu.
Takže ak si aj po tomto myslíš, že nemám rozum a som hlúpa, nemám viac o čom.

judar
17. mar 2020

@fazulka21 nauc sa najprv citat dokladne nez zacnes stekat...

fazulka21
autor
17. mar 2020

@eliska13 keby somu len pobedala čo má na starosti on, byt by sme dorobili keď malá pôjde do školy.
Dám ti príklad. On strašne chrápe. A cvaka zubami. Spať pri ňom je strašné. Behom pol roka som mu pekne, milo, s prosenim hovorila, aby to riešil, aspoň sa pokúsil. Stávalo sa, že som kvôli nemu zaspala o piatej ráno. Príhovory ohľadom jeho chrápania a cvakania zubami sa stupňovali, minimálne 10x za mesiac. Až som raz po šiestej prebdenej noci vypenila, kričala, plakala, že či mu je fakt jedno že nespím, nejem, lebo všetko na mňa vplýva.... Je rozdiel nevyspať sa jeden deň a nevyspať sa týždeň vkuse, potom dva dni trochu ok, potom zas pár prebdených nocí....
Až po mojom brutálne zúfalom výstupe, kedy somu povedala že mám nárok na spánok aj ja a že by mal brať ohľad na to že som tehotná, tak povedal že niečo skúsi. Áno. Skúsil ísť do lekárne. Tam mu povedali že sú nejaké kvapky, ale že teraz ich nemajú. Povedal ,,aha" a odišiel, ďalší mesiac nespravil zas nič.
Takže takto nejak to vyzerá, keď dám niečo na starosti jemu. Mama mi tiež poradila že nech mu dávam malé úlohy. Tak som mu dala za úlohu chytiť pavúka čo sa nasťahoval do fíkusu. Ten pavúk tam bol dva mesiace. A keby som mu to nevytkla v hádke s krikom že ani pavúka nevie chytiť, tak má ten pavúk šťastný život doteraz.

katkati
17. mar 2020

@fazulka21 Tak za chrápanie a cvakanie zubami nemôže. A je ťažké sa toho zbaviť. Môj manžel tiež chrápe a keďže nechcem spať oddelene, tak to riešim kvalitnými štupľami do uší a je to OK.

natycaga
17. mar 2020

@petkaaa nemyslím si, ze si hlupa, skor hystericka. Staras sa do vecí, do ktorých ta nic nie je. Ona sa sem práve preto prisla vyzalovat a poradit a nie, aby jej niekto bohapusto nakladal. Ved sama si uvedomuje, ze spravila chybu. A ako vies, ze sa nechranila? Ja mam kamosku, ktorá otehotnela po 3 mesiacoch a su spolu 20 rokov. Zivot nie je ciernobiely. Len, aby sa ti nestalo, xe sa ten tvoj stabilný vztah rozpadne, za dva týždne sa rýchlo zalubis a otehotnies....nikdy nehovor nikdy.

natycaga
17. mar 2020

@judar a ty sa nauc slušne vyjadrovať, lebo to, vo si vypustila je hnus a az potom poucuj inych

eliska13
17. mar 2020

@fazulka21 je rozdiel či niečo nevie spraviť, alebo ani nechce.Ale, ak sa máte naozaj hádať kvôli pavúku v kvetine a v tom, že ho nevieš poslať spať vedľa, tak sa radšej rozidte😀lebo, keď príde dieťa bude tých hádok a stresu oveľa viac.Cvaka, škrípe zubami, lebo je v strese pošli ho zabehať si nech sa ventiluje😂mne sa zdás troška viac hystericka a on flegmos takže to budete mať ťažké.

fazulka21
autor
17. mar 2020

@eliska13 prerabame byt, pretože mám veľký jednoizbák (50 štvorcov) bez dverí. Neexistuje tu niečo také že ,, pošli ho vedľa". Hysterická by som bola, keby vybuchnem po týždni. Pol roka prehovárania a milých slov ak je hystéria, tak sa skutočne dám liečiť.

fazulka21
autor
17. mar 2020

@eliska13 a to s tým pavúkom bolo myslené že ,, zahrám sa na normálnu ženu, jeho nechám nech je chlap" Máme za sebou XY rozhovorov, kedy som mu povedala že aj on sa bude cítiť lepšie, keď bude nápomocný. Nehadame sa kvôli pavukovi. Ale kvôli jeho všeobecnému prístupu.

bmuller
17. mar 2020

@eliska13 tebe sa zda, ze autorka vyzaduje od toho chlapa nieco nadludske a hrdinske?...