Ach môj bože...čo mám robiť s neschopným partnerom?
Ahojte. Toto bude dlhý príspevok. Čakám asi aj odsúdenie, nevadí, som pripravená ale musím to dať von.
S partnerom som 14 mesiacov, som v 33tt. Zadarilo sa skoro.... Nikdy som deti mať nechcela, ale potrat som nepodstúpila. Problém je však ešte omnoho väčší ako toto. Partnera nemilujem, nemilovala som ho ani predtým. Na začiatku vzťahu som nevidela to, čo teraz.
Je o dva roky mladší, ale už je rozvedený, má syna 6 ročného. Keď sme sa spoznali, myslela som si, že rozvedený chlap, čo má syna, býva sám v podnájme tak je sebestačný... Bohužiaľ som prišla na to, že nie. Popíšem problém, ale nie som si istá či to vystihnem. Môj partner nie je ani inteligentný, má chabú slovnú zásobu, teraz býva v mojom byte keďže som tehotná a platiť dva byty je hlúposť, vôbec nič nevybaví, nič neurobí, nič mu samému nedôjde, všetko, naozaj všetko musím riešiť ja, strašne ťažko sa to popisuje... Keďže príde malá na svet, bolo nutné upraviť môj byt. V podstate kompletná reorganizácia. Všetko je však na mne. Dokonca som skladala skriňu, pretože on to nevie a teda nezverím mu to, keďže všetko sa kupovalo za moje peniaze. Všetko plánujem ja, organizujem ja, riešim ja. On chodí do roboty a občas umyje riad a nakúpi. To je fakt všetko. Pokazí sa elektrika? Ja obvolávam, vybavujem. Treba niečo opraviť? Ja obvolávam, zisťujem. Keď mu poviem že mám toho dosť, že ja nemôžem byť aj ženou (tehotnou) aj chlapom, tak mi povie, že on sa elektrike (napr.) nevyzná. A tým to hasne. Do spoločnosti s ním nechodím, hanbím sa za neho, je ako malý chlapec, len sa rehoce, nie je s ním rozumná reč. Minule sa ma pýtal, čo znamená slovo telepatia, nevie čo je Trójsky kôň, neprečítal nikdy ani jednu knihu.
Na začiatku tehotenstva sme sa rozišli, on odo mňa odišiel pretože som mu povedala že nevládzem všetko riešiť. Potom sme sa dali dokopy, na môj popud, pretože som tehotná a popravde sa bojím ako to zvládnem keďže som nikdy nebola na materstvo stavaná.
Zarobí cca 900€, z toho platí na syna, teraz mne na malú, na domácnosť prispieva. No keď si predstavím, že by som ho ,,vyhodila" z bytu, neviem z čoho ten chalan bude žiť. Platiť na dve deti a bývať?
Ja som tehotenstvom prišla o veľa. O prácu, o veľmi veľa financií, úprava bytu, nehovorím o svoju akúsi ,,slobodu" (to by mi až tak nevadilo), nemôžem robiť čo mám rada. Som jedno klbko nervov, popravde si naozaj myslím, že som si zničila život. Nie malou, ale tým s kým ju mám.
Určite padnú názory (ako názory všetkých okolo) že nech ho opustim. Lenže mám fakt strach ako to zvládnem. Finančne, psychicky, časovo, nechcem byť na to úplne sama.
Ja mám 30. Neprestala som fajčiť, jednoducho sa mi nedalo, nemala som dosť pevnej vôle a pri tom všetkom, čo prežívam je moja vnútorná sila a odhodlanie na bode mrazu. Rezignovala som, bojím sa o malú, ale som TAK STRAŠNE PSYCHICKY slabá....za toto čakám odsúdenie. Právom.
Strašne ťažko sa mi popisuje všetko, pretože aj to, čo som sem napísala je len ,,povrch". Napr. nespávam s ním- fakt na neho nemám chuť. Neberiem ho ako sebe rovného, ako môžem? Keď on nie je ani zručný, ani vzdelaný, ani inteligentný?
Drží má pri ňom strac a ľútosť a plus to, že nie je nervák, čo poviem aby urobil tak to urobí, nefláka sa po krčmách, tvrdí že sa na malú teší, ale ja neviem, ja to nevidím. Všetku výbavičku (úplne všetko) som kupovala ja, vyberala ja, jemu som iba ukázala že čo mám v pláne kúpiť. Vždy iba súhlasil a bolo.
Ja fakt neviem čo mám robiť. Nedá sa všetko popísať. Poraďte mi, aj keď tu asi rady niet. Čo môžem robiť? Zmieriť sa, že budem žiť s veľkým deckom a malým dieťaťom? Počkať do pôrodu? Potom sa uvidí? Je tu niektorá ktorá, ktorá žila s človekom podobným?zlepšilo sa to? Nie som naivná, ale topiaci sa aj slamky chytá
Bože veď ho vyhoď keď je to tvoj byt. Radšej byť sama ako s týmto 🙈 tu nemáš čo riešiť. Zvládneš sa sama postarať o dieťatko. On je pre teba toxický človek časom ťa dobehne
Nazor tvojej matky nechapem. Evidentne nechce mat z teba slobodnu matku. Asi hamba na celu rodinu. Dokaze ospravedlnovat konanie toho neschopaka a trapit vlastnu tehotnu dceru. Ze nech sa spamata, jej odkazujem ako svokra dvoch zatov. Moji su anjeli, oproti tvojmu čudu. Vykopla by som ho z fleku. Tak sa preber aj ty a vyhod ho. Nebude zo psa slanina. Takych, ako on, mozes mat na kazdy prst.
@karolinakr partner veľmi skoro ,,vyletel" z hniezda, prenajal si garzónku a tam býval. Samostatný bol však len naoko, čo som si všimla tiež neskôr. Nemal doma ani práčku, prádlo nosil mame. Nevaril, len si kupoval ,,rychlotovar".
Teraz mi to príde jasné ako facka, ale keď som ho spoznala, pomaly som to zisťovala. Lenivý práveže nie je. Keď treba vstane, chodí so mnou aj na poradne. Uprace keď sa dohodneme, aj sa snaží pomaly variť, nie naozaj, lenivý nie je. Pohodlný...neviem....nikdy ma neprosil aby som varila, prala, nie je po ňom ani bordel....
Tá nešikovnosť je nabetón. Ale mne sa zdá akoby sa bál....pritom ja som mu naozaj NIKDY nenadávala keď sa mu niečo nepodarilo (totálne pripaliť rezne, poškriabať sporák, otvoriť víno tak že ofrkal celú linku.... Brala som to s úsmevom a len som skonštatovala ,,chlap v kuchyni". Takéto prehrešky neriešim. Ale tým, že som otehotnela a začali sme riešiť naozaj veľké veci, otázky života, bývania, financií tak sa to prehuplo do fázy ktorá sa mi nepáči. Viď moje príspevky.
@fazulka21 no počkaj. Meníš rétoriku. Na štyroch stranách plno negatívnych príbehov a zrazu "lenivý nie je, snaží sa variť, uprace, keď sa dohodneme". Takže sa zdá, že si sa potrebovala len vyžalovať a na veci nič meniť nechceš, ak už začínaš vypichovať jeho plusy. To si mala napísať hneď. Taký prípad je tu každý deň. Baby sa potrebujú len vypísať. Prepáč, ale ty si jedna z nich.
Radšej sama ako s chlapom co ta bude brzdiť preboha. S malou si zariadiť všetko tak ako budete chcieť 😁 on sa nezlepši... A keď príde dieťa ešte horšie sa ti to bude riešiť. Aj keď... Väčši problém je to ze ho nemilujes, ako to. Aký je.. Lebo môže byť proste iný typ, keby si na neho niečo nechala musel by to urobiť.. 😉 Ale ty si z tých akcnejsich a ze tým pádom on radšej nič nevie... Tiež som taká bola 😁
@oli18 za tých 14 mesiacov urobil presne 3 jedlá, začala som ho trochu zapájať do varenia. Dvoje špagety a jedny pečené zemiaky. Vždy na môj popud samozrejme, s mojím dohľadom. Predtým ani nemal šajnu ako funguje sporák a trúba už vôbec nie. Áno, lenivý nie je. Tak zas nikto nemá LEN negatíva. Aj on má pozitíva, ale tie negatíva sú pre mňa obrovské. A áno, možno máš pravdu, že som si potrebovala uľaviť a prečítať si rôzne príbehy, rôzne pohľady.
@simca06022011 áno, s láskou by všetko bolo ospravedlniteľné, je fakt že vášeň a láska sú preč. Čakám po pôrode, možno hormóny.
@fazulka21 no keď to nikdy nebolo, nikdy to ani nebude podľa mňa.. Už ti ide na nervy teraz a v časom sa môže stať že ti bude viac na príťaž. Ale uvidíte, ved sa v podstate riadne ani nepoznáte. Kto vie kvôli čomu sa rozviedol.. Ale. Keď sa za ibaže, budete mať dieťa bude horšie sa rozísť.... Ak ta on ľúbi a chce sa zmeniť, poslúchať ťa, tak je na čase ho vychovať.. Ako učiteľka 😁 Pekne mu nalinajkovat co ma urobiť a výhovorky ja neviem nebrať... (suseda ma takého manžela, inak Super pár, mam ich rada ale on presne dostal vždy čo mal spraviť, inak bol oheň na streche.. A on to pekne väčšinou urobil podľa pokynov)
@oli18 môj chlap tiež odišiel od rodičov takýmto.stylom... Odišiel, ale pred sťahovaním mama poriadila, zariadila.. Domov si chodil dávať prať, žehliť, variť.. A nosil to hore dole 100km. Teraz nezehli, neperie, ale keď musí variť vie lepšie ako ja, a ja všetky vybavovačky ohladom oprav a prerábok nechávam výlučne na ňom. Chlapska robota, nevie to urobiť, tak nech to zariadi.. Naučil sa 😁 ja som sa za roky vycvivila v trpezlivosti, nejde mu bojler, tvarim sa ze mne to nevadí, mame dieru v strope ešte od opravy niečoho, nevadí, každej návšteve ukážem a som trpezlivá 😁 neurobím za neho nič. Ani trávu nekosim aj keby mi po kolená bola 😁
@fazulka21 zlatko ty cakas co bude po porode ale obavam sa, ze bude horsie a vybuchnes ako parny hrniec. Pocuj mama nech si zabesteluje volno tyzden dva a tento chlapik nech sa zatial spakuje ta do marie. bude len zavadzat a potom uvidis co dalej. max by som si ho nechala ako opatrovatelku parkrat tyzdenne,bez pristelky. Drzim ti palce. Nieco mi vravi, ze ty, tvoja mama a malinka budete paradne partacky.
pocuj uz nie si ty, uz si ty a ona a ona tvoja dcerka potrebuje pokojnu vyspatu mamu. Pevny bod v tebe mat bude, este trocha harmonie a bude to fajn 💝
mne sa zda ze mas velmi vysoke ocakavania. Moj muz nenaplanoval a nezabookoval ani jednu dovolenku. Stravila som aj tyzden planovanim ciest na ktorych sme boli. Nie kazdy je na to, vycitat mu to nebudem a ani to ocakavat. Vybavu tiez so mnou nekupuje. Vyberiem, ukazem, suhlasi, kupime. Jedine kocik sme pozreli spolu a tam povedal ze co sa mu pozdava, to sme aj kupili. Upratovanie je jeho parketa, mame to tak podelene. Varim viac ja ale ked chcem pauzu, poviem a navari nie je problem. U nas organizujem povacsine vsetko ja, ale ked poviem co treba vzdy je to spravene. Nemusim prosit ani nic podobne. Obvolavam tiez vacsinou ja ked nieco treba (muz nevie lokalny jazyk tak ma dobru vyhovorku) a fungujeme. Stale je to chlap a aj sa tak sprava 🙂 Ma svoje hobby, stale nieco majstruje. Skor by si mala svojho zapajat a rozdelit ulohy tak, nech robi to co vie. Aj ked to nebude podla tvojich predstav a dokonale, ale bude to spravene.
Ach môj Bože.. Si jedna šikovná rozumná sebestacna žena, budúca mamička. Precitaj si po sebe a zhodnot čo všetko si predsa už dokázala. Sama. Tebe toho partnera netreba.posli ho preč, venuj sa svojmu budúcemu bábätku. A ze budeš slobodná matka? No a čo? Hlavne bud šťastná. Bez toho neschopaka ti bude lepšie. Ži pre seba a pre svoje dieťa.
@simca06022011 možno ti to na začiatku nevadilo , lebo si bola zamilovaná. To je normálne. Ale ona zamilovaná nie je a vníma jeho nedostatky, ktoré jej aj vadia. Len zúfalka by s takých chlapom ostala. Čo ona určite nie je.
@oli18 ved to som jej pisala v prvom príspevku... Im to najzákladnejšie chyba. On je možno tiež v šoku a tam kde nechce byť, kto vie... 🙂
@ledgerka vieš, ale ja zatiaľ fakt neviem čo on vie. Umyť riad, poupratovať vie. Ale niečo také chlapské.... mňa fakt nič nenapadá ☹ hobby nemá žiadne, iba psa a PS4. Mne príde, že sa ešte celkom nenašiel.
Ja som nikdy nenapísala že je to zlý človek. Naopak, on je vnútorne veľmi dobrý. Len to, že sa nedá na neho spoľahnúť a to všetko čo som písala predtým.
@oli18 mne len nejde do hlavy ze ked nebola zalubena tak naco s nim vobec bola? Naco si stiahla nohavicky a otehotnela? Ked ho ma za hlupaka a nimanda??? Ci si na nom iba dokazovala aka je superuzasna a inteligentna a on len debil??? Nikto ju predsa nenutil aby si s nim vobec zacala....za mna je teda ona riadne sebestredna a egoisticka zena...nechcela ho, vedela aky je a teraz hadze vsetko na neho....myslim ze tu sa nieco poriadne zamlciava
...nebudem len radit lebo skor Ti treba nastavit zrkadlo...
...nie si ani sikovna, ani sebestacna, ani rozumna ani zodpovedna....
...vadia mi ludia kt. druhych klamu, vyuzivaju a vodia ich za nos, presne tak sa chovas ty dlhoodbo k svojmu partnerovi, chudak chlap ze na teba narazil ☹
...keby si bola rozumna tak necakas dieta po ktorom netuzis a uz vobec nie s muzom ktoreho nemilujes a teda ani nestracas cas s muzom na ktorom ti skoro vsetko vadi...
...keby si bola sebestacna, tak ked si sa uz dostala do situacie ze cakas dieta, tak ok mas svoj byt a dostatocne rezervy v 30tich rokoch na to aby si cele materstvo zvladla bez strachu aj sama a nepytas tu rady a rovnako by ti neprekazalo ze tvoj partner nerobi to alebo to (muzi nevidia veci tak ako zeny, to by uz 30 rocna skusena zena mohla poznat a neocakavat od vztahu a od partnera nemozne). Ak je clovek sebestacny, tak si rad spravi veci sam pokial ich vie spravit a necaka to od druheho.
...ani trochu nie si zodpovedna, ani k svojmu dietatu a jeho buducemu zdraviu a ani k svojmu partnerovi...cele zle, ale problem vidim len a len u teba
...nemas chlapa od ktoreho by trebalo utekat, teda mal by asi on utekat od teba, no ale ked uz ked to skor nestihol ☹
...ja som ako tehotna tiez stavala skrine, zariadovala,...moj muz to sice ale kym by si na to nasiel cas...narhla som si, vybrala som si, co trebalo som si poskladala, co bolo namieru robene spravila firma ( super pre mna spravilo ma to este samostatnejsou, naucial som sa pri tom kopec veci 🙂), vobec mi nevadi ze robim vsetko sama, vsetko sama planujem, vyberam od nabytku po dovolenky, zariadujem, mam na starost celu domacnost aj tri deti, vlastne mi vyhovuje ze sa mi do toho nik nepletie, ale ta opora kt. za tym vsetkym citim ma robi spokojnou a stastnou, ten pocit ze nie som sama, ani by som nechcela byt. Vystacila by som si asi, ale ten pocit ze mas za sebou niekoho blizkeho, ze tvorime rodinu, ze deti vyrastaju v kompletnej rodine, nic im nechyba, ten najhrubsi povraz tahame stale spolu, to je na nezaplatenie. Keby cosi je tu ten druhy. To je o takom vnutornom pocite bezpecnosti. Po 20 rokoch manzelstva ma uz vobec nevytacaju manzelove nedostatky ( a teda je ich dost) uz daaavno som sa snimi naucila zit a uz davno som sa zamerala len na jeho prednosti a len na pozitiva ktore ma a ktore mi nase manzelstvo dava.
...divim sa ze tolko zien ta tu chvali aka si sikovna a radi ti pusti takeho chlapa k vode....Nuz lahke je byt hrdym a je lahke davat taketo rady ked zijes v spokojnom manzelstve, v skutocnosti to nie je take lahke a ani ta hrdost az tak do stastneho vztahu nepatri...
...nech ti poradia tie kt. ziju s dietatom same, ake to je, ale nie rady typu chod na cas k rodicom, ty nemas co svojimi problemami tohto typu zatazovat rodicov ani financne a ani casovo so strazenim dietata...
...a divim sa ze ti tolke radia ze mas mat chlapa len na peniaze a obcasne strazenie dietata - to je svet ozaj uz taky prevrateny ze si toto radime? Tak sa uz ani nedivim tej vysokej rozvodovosti, ked tolke hladia len na svoje pohodlie.
...manzelstvo nie je len o zamilovanosti a tvoje stastie nesmie zavisiet od chlapa, chlap kt. ti uplne sadne a bude podla tvojich predstav to len umocni. Ale takych idealnych chlapov a idealnych manzelstiev je malo, to by si uz mohla vediet, to co nevyhovuje tebe moze vyhovovat inemu a naopak, mne by typ tvojho partnera vobec neprekazal, prave naopak. Ponosovat sa na to ze nema konicky, no bud rada ze si ty jeho konickom. Ja by som to brala. Nepozeraj sa na neho tak kriticky, skor sa kritickejsie pozeraj na seba. Ked aj nevie nic spravit, pokial vie na to zarobit tak je to stale ok, vies kolko takych je, zdaleka nie je jediny. Bud rada ze ti ponuka moznost sa po jeho boku realizovat, ze mozes o vsetkom rozhodovat sama, to je tiez na nezaplatenie.
@fazulka21 montovat skrinu par tyzdnov pred porodom je taka specialitka hniezdiacich sa zien, ja som tri tyzdne pred porodom zoskrabavala tapety a potom malovala steny, tiez som skladala nabytky a to aj pri tom lemravom muzovi, aj pri tomto druhom, schopnejsom. Ja si myslim, ze teraz si extra nadopovana hormonmi nasratosti (zevraj je to prirodzene, je to zivocisne, aby to nabudilo matku svoje mladatko ochranovat zubami-nechtami), po porode to bude trochu ine, to sa budes rozlievat z babatka a zaroven zufat zo vsetkych veci co treba okolo neho robit, ze mlady otecko sa ti zide (ked je taky poslusny)... Neboj sa, neposielaj ho prec, dozreje cas ked sa rozhodnes kedy mu das dovi, teraz to neries, sustred sa na porod, citaj vsetko o starostlivosti seba a dietata po porode, potom na to mozno az tak casu a energie nebude.

Chrape kazdy druhy clovek vyriesi to len spat s kyslikovou maskou. Mne by stacilo ze ho nemiluješ nenaš ho rada. Byt snim len koli tomu ze sa bojiš byt single mama je o ničom. . ( vsetko ostatne by bolo normalne a zvladnutelne Keby tam bola laska lebo nikto nie je dokonaly)