Ach môj bože...čo mám robiť s neschopným partnerom?
Ahojte. Toto bude dlhý príspevok. Čakám asi aj odsúdenie, nevadí, som pripravená ale musím to dať von.
S partnerom som 14 mesiacov, som v 33tt. Zadarilo sa skoro.... Nikdy som deti mať nechcela, ale potrat som nepodstúpila. Problém je však ešte omnoho väčší ako toto. Partnera nemilujem, nemilovala som ho ani predtým. Na začiatku vzťahu som nevidela to, čo teraz.
Je o dva roky mladší, ale už je rozvedený, má syna 6 ročného. Keď sme sa spoznali, myslela som si, že rozvedený chlap, čo má syna, býva sám v podnájme tak je sebestačný... Bohužiaľ som prišla na to, že nie. Popíšem problém, ale nie som si istá či to vystihnem. Môj partner nie je ani inteligentný, má chabú slovnú zásobu, teraz býva v mojom byte keďže som tehotná a platiť dva byty je hlúposť, vôbec nič nevybaví, nič neurobí, nič mu samému nedôjde, všetko, naozaj všetko musím riešiť ja, strašne ťažko sa to popisuje... Keďže príde malá na svet, bolo nutné upraviť môj byt. V podstate kompletná reorganizácia. Všetko je však na mne. Dokonca som skladala skriňu, pretože on to nevie a teda nezverím mu to, keďže všetko sa kupovalo za moje peniaze. Všetko plánujem ja, organizujem ja, riešim ja. On chodí do roboty a občas umyje riad a nakúpi. To je fakt všetko. Pokazí sa elektrika? Ja obvolávam, vybavujem. Treba niečo opraviť? Ja obvolávam, zisťujem. Keď mu poviem že mám toho dosť, že ja nemôžem byť aj ženou (tehotnou) aj chlapom, tak mi povie, že on sa elektrike (napr.) nevyzná. A tým to hasne. Do spoločnosti s ním nechodím, hanbím sa za neho, je ako malý chlapec, len sa rehoce, nie je s ním rozumná reč. Minule sa ma pýtal, čo znamená slovo telepatia, nevie čo je Trójsky kôň, neprečítal nikdy ani jednu knihu.
Na začiatku tehotenstva sme sa rozišli, on odo mňa odišiel pretože som mu povedala že nevládzem všetko riešiť. Potom sme sa dali dokopy, na môj popud, pretože som tehotná a popravde sa bojím ako to zvládnem keďže som nikdy nebola na materstvo stavaná.
Zarobí cca 900€, z toho platí na syna, teraz mne na malú, na domácnosť prispieva. No keď si predstavím, že by som ho ,,vyhodila" z bytu, neviem z čoho ten chalan bude žiť. Platiť na dve deti a bývať?
Ja som tehotenstvom prišla o veľa. O prácu, o veľmi veľa financií, úprava bytu, nehovorím o svoju akúsi ,,slobodu" (to by mi až tak nevadilo), nemôžem robiť čo mám rada. Som jedno klbko nervov, popravde si naozaj myslím, že som si zničila život. Nie malou, ale tým s kým ju mám.
Určite padnú názory (ako názory všetkých okolo) že nech ho opustim. Lenže mám fakt strach ako to zvládnem. Finančne, psychicky, časovo, nechcem byť na to úplne sama.
Ja mám 30. Neprestala som fajčiť, jednoducho sa mi nedalo, nemala som dosť pevnej vôle a pri tom všetkom, čo prežívam je moja vnútorná sila a odhodlanie na bode mrazu. Rezignovala som, bojím sa o malú, ale som TAK STRAŠNE PSYCHICKY slabá....za toto čakám odsúdenie. Právom.
Strašne ťažko sa mi popisuje všetko, pretože aj to, čo som sem napísala je len ,,povrch". Napr. nespávam s ním- fakt na neho nemám chuť. Neberiem ho ako sebe rovného, ako môžem? Keď on nie je ani zručný, ani vzdelaný, ani inteligentný?
Drží má pri ňom strac a ľútosť a plus to, že nie je nervák, čo poviem aby urobil tak to urobí, nefláka sa po krčmách, tvrdí že sa na malú teší, ale ja neviem, ja to nevidím. Všetku výbavičku (úplne všetko) som kupovala ja, vyberala ja, jemu som iba ukázala že čo mám v pláne kúpiť. Vždy iba súhlasil a bolo.
Ja fakt neviem čo mám robiť. Nedá sa všetko popísať. Poraďte mi, aj keď tu asi rady niet. Čo môžem robiť? Zmieriť sa, že budem žiť s veľkým deckom a malým dieťaťom? Počkať do pôrodu? Potom sa uvidí? Je tu niektorá ktorá, ktorá žila s človekom podobným?zlepšilo sa to? Nie som naivná, ale topiaci sa aj slamky chytá
Hmmm presne tak skús sa teraz sústrediť skôr na seba a jeho proste fakt nerieš. Potom keď už budete mať bábo sa uvidí, či sa aj nejak dá do late alebo nie. Teraz by si sa kvôli tomu len zbytočne stresovala
@dazdovka vidím podstatný rozdiel v tom, že chcieť montovať skriňu A MUSIEŤ pretože on to nevie.
@oli18 na začiatku nám bolo skvelo. Až keď sme začali spolu bývať tak sa z neho stal len človek čo pobehuje po byte. Neviem čo som tu na fóre ,,zamlčala" cielene.
Čo sa mojej mamy týka, samozrejme že má svoj názor na neho. Aj ten názor veľmi dobre poznám. A čo má akože urobiť moja mama? Pindať mi do života? Jasné že mi radila.... Ale ja som sa rozhodla SKUSIŤ TO najprv inak ako hneď razantne ukončiť vzťah. Tým, že nie je medzi nami nevera, alkohol atď tak radšej chcem popracovať ako utiecť. Na začiatku nás s partnerom niečo veľmi k sebe priťahovalo. Ja som dokonca vtedy odmietla iného, aby som mohla byť s týmto! Najprv sme boli kamaráti, chodili sme sa prejsť, aj so psíkom, mali sme spoločných známych, guľovali sme sa, túlali sa po horách. Ako som predtým už písala, ja som na určité veci prišla až neskôr. To tvoje vyjadrenie ,, musí v tom niečo byť" skôr je tvoje zrkadlo, nie moje. Ja som príliš citlivá na to, aby som mohla žiť ako povrchná mrcha, a práve preto možno prežívam túto situáciu tak tragicky, pritom to až tak zlé (možno) nie je.
@puklica asi si nečítala všetko. Čo som hodila na neho? Ja ho neobviňujem z ničoho okrem toho, že v domácnosti mi je naprd. Vysvetli mi, ako môžeš niekoho nechcieť a chodiť s ním? Keby bol nejaký bohatý a mňa označíš za zlatokopku tak to beriem, ale zarobím viac, mám vlastné zázemie, po materiálnej stránke som na tom lepšie a aj to beriem do úvahy, preto od neho nepýtam peniaze ani na postieľku, kočík, výbavu. Toto som všetko platila zo svojho, pretože beriem na vedomie aj to, že už má syna na kt. plati.
Ja mám svoje zlé stránky, ale určite nie som egoistická a sebestredná.
Ja fakt zasnem aka je latka niektorych zien nizka. Nie zeny, nie je ok ked chlap nevie obvolat elektrikarov alebo zmontovat skrinu. A potom ze preco dnesni chlapi prestavaju byt chlapmi....bodaj by nie, ked niektore zeny vsetko spravia za nich.
V prvomrade prestaň fajčiť. To zvládneš dieťatko musí byť na prvom mieste a ak už teraz nedajbože by si mu zdravie zničila mala by si výčitky na celý život.... Očividne jedno veľké dieťa už máš ak tam nie je láska a nemienis si ho ani vziať skonči to...... Prežije zarobiť si vie, a uvidíš keď sa stanes matkou celý svet bude pre teba dcérka..... Duplom keďže k nemu nič necítiš a len ta pripravuje o nervy. Ak budeš všetko zaňho vybavovať nikdy sa to nenaučí a bude dieťaťom. Život učí každého z nás a zvládneš to určite nemusíš sa bat🙂 Len odporúčam (sama som bola tuhý fajčiar škatuľka denne aj viac) povedala som si toto je posledná a bola. Držím palce
fakt blba co rozmyslal funou
@fazulka21 ahoj, je mi ťa normálne ľúto ako ťa niektoré ponížili a otrasne veci tu popísali, každý raz zlyhá a spraví niečo nesprávne o tom je život, v živote robíme aj zle rozhodnutia a nie len dobre, každá sa tu opisuje aká je dokonalá ako nerozkračovala nohy každému a podobne a v skutočnosti ? Hah, take čo sa najviac chvália sú najhoršie 😁🤦🏽♀️ A teraz k téme, dobre si spravila, že na potrat si nešla, uvidis budeš veľmi rada keď sa ti babo narodi a bude stále stáť pri tebe, nech sa deje čokoľvek vždy budeš mať to šťastie, ktoré ťa bude milovať, tak ako ty jeho ❤️ A k partnerovi, verim ti, že ťa to sere aký je, aj mne by to prekážalo ale skús sa s ním porozprávať, skús mu povedať, že ti toto všetko vadí čo musis riešiť ty a podobne, treba veľa komunikovať aby bolo všetko ok, tiež som to mala na začiatku s mojim manželom ťažké a teraz sme spolu šťastní a radi, že čakáme babo, vieš ono treba sa prispôsobovať jeden druhému a hľadať kompromisy. To, že je tvoj priateľ take dieťa, neboj to každý chlap sa občas správa ako dieťa ( môj otec ma 42r. a doteraz sa mamina sťažuje občas, že je ešte ako decko 😄 to sú chlapi bohužiaľ), skús to teraz ešte nejako s ním zvládnuť a možno sa po pôrode dieťatka zmení k lepšiemu a ak nie, vždy je možnosť odísť, bývanie máš vlastné, nájdeš prácu, dieťa k rodicom alebo do jasličiek a je. Vždy sa dajú nájsť spôsoby len TY si musis hlavne uvedomit, že čo sama chceš a čo bude pre teba a pre tvoje dieťa najlepšie 😊😊 ja ti prajem hlavne veľa síl aby si všetko zvládla.
@fazulka21 a ešte k tomu fajčeniu, určite prestaň fajčiť, dá sa to a nenič zdravie svojmu dieťatku, ktoré sa nijako pred škodlivou cigaretou neubráni, ver si, že to zvladnes a zvladnes to, hlavne treba chcieť.

@matapo absolutny suhlas