icon

Ach, tá svokra

majuska3521
29. sep 2022

Ahojte bývame pri svokre ale fakt že kusocek je to tak že z kuchynského okna vidí rovno k nám na dvere. Ale to mi nejako nevadí. Máme dvojmesačného syna a ja neviem či som po pôrode taká nervózna, ale všetko mi ide na nervy a najviac to keď k nám príde bez zaklopania len vojde dnu máme z vonku kľúčik lebo na dverách je madlo rozmýšľala som už vybrať kľúčik ale neviem no 😒 ale naviac čo má dva dni už zožiera je že nastupuje naspäť do práce kde robila a každý večer bude treba pre ňu chodiť. Priateľ robí na zmeny takže dni kedy bude v robote by som mala chodiť ja ale to som rovno povedala že nie lebo ja toho malého nebudem stále dávať do auta a z auta von. Nahnevalo má to skrz to že vôbec nieje samostatná zo všetkým sa spolieha na nás nič si nevie zariadiť neberie podľa mňa do úvahy ani to že sme už rodina a chceme mať ten svoj kľud. Rada jej pomôžem keď sa dá ale príde mi cez čiaru aby sa zas po ňu chodilo každý večer do roboty keď máme zrovna kúpať a uspávat dieťa..
Jej komentár bol k tomu však doteraz sa po ňu chodilo áno chodilo ale koľko hádok bolo okolo toho

mamelka
29. sep 2022

To,ze si na materskej neznamená,že máš pre ňu chodiť, tak nech si to muž zariadi aby pre ňu chodil. No neviem si predstaviť kvôli niekomu dieťa budiť a prekladať len preto,ze to potrebuje neustále. Raz za čas nepoviem,ale toto ak by som mala mat celú materskú, ja by som nechodila.
Kľučka sa dá už jednoduchšie poriesit, vytiahnuť kľúč a bodka. Mame vysokú bránu a vopred vola ten kto chce prísť. Nemám DOD a ani nebudem na nikoho v okne vyzerať či niekto chce prísť, mame svoj režim a bodka.
No nezabudnite jej dat kľúč od domu😬

martul
29. sep 2022

@majuska3521 5 km? To koľko trvá, akože ok, nechceš tak nechod, ale zas to nie je taká dlhá doba aby sa dieťa nemohlo o 15 min neskôr kúpať. Ja len hľadám riešenie a nie odísť od muža

martul
29. sep 2022

@mandzula veď ja viem, je to ,,svokra " ale je tam podľa mňa riešenie, a nie rozchod.

mandzula
Autor odpoveď zmazal
mamelka
29. sep 2022

@majuska3521 5km? 🙄😳 to chodím sama do mesta 4km peši do mesta tam aj späť s kočíkom, nákupom, aj keď pršalo, potrebovala som a isla som, no ved aj suseda išla okolo a,že čo idem a ja do mesta a ,že či fakt peši a ja no a? Toto nejaká luxusna móda sa vyvážať, moja mama tiež chodí na bicykli a to aj viac.

mamelka
29. sep 2022

@mandzula tiež mi to príde,že na prvom je ona a potom zvyšok, ale vkuse pre ňu chodiť?

januska12323
29. sep 2022

Tu vôbec nejde o 5km ale o to, že sa o tom nediskutuje.

jaroe
29. sep 2022

ja nechapem, ako toto moze od vas ziadat. Kazdy vecer byt v pohotovosti kvoli odvozu z prace. Aj keby dieťa nebolo, je to od veci. Verim, ze kvoli tomu mate doma dusno.

cacianka
29. sep 2022

Pozri jej všetky možné spoje, ako a kedy chodia, hádam si vie korigovať prácu a spoje.
Prípadne daj oznam na stránke kde bývate, prípadne okolie , kto chodí cca v tom čase na tej trase. Čiže si ochotná pomôcť a hľadať riešenia
V čase keď muž nemôže, nech ide ako chce, ja by som také manévre s malým dieťaťom nerobila kvôli nikomu. Keby občas, tak ok, ale toto bude pravidelne a na dlho. A keby ste aj niekde išli, to sa musíte rýchlo vrátiť a byť v pozore pri jej robote. No tuuuuudle 🤌
No nech si volá suseda, nájde priateľa, s autom keď sa chce furt vyvážať.

mamelka
29. sep 2022

A nedá mi. Svokra kde pracuje. Nech začne robiť skôr aby stihala spoj. Riešenie je. Ty sa nestresuj

flofi
29. sep 2022

@majuska3521 kupte jej bicykel alebo elektrobicykel.. a ked aj na to bude mat vyhovorku tak bohuzial.. moznosti su len je asi rozmaznana.. ak by prsalo tak taxik, jedna trasa vyjde urcite +- tolko co date vy na naftu tam a spat

majuska3521
autor
29. sep 2022

@martul nebudem to už viac robiť proste doteraz sa jej vždy vo všetkom vyhovelo vždy vždy vždy ale boli sme sami nechali sme svoje len aby sa utekalo pre ňu ale už to odmietam. Mala som vykrikovane že som mamickarka že utekám za svojou mamou bola som tehotná a sama doma tak som išla ju pozrieť ako mám malého nemám čas chodiť tak idem raz sa dva týždne minule som išla po troch týždňoch

domca1408
29. sep 2022

ahoj, nezávidím...svokry vedia riadne liezť na nervy, netreba jej ustúpiť ked po ňu začnete chodiť tak to bude brať ako samozrejmosť...za dva roky sa k tomu pridruží že ako samozrejmosť bude brať aj vyvážanie sa do obchodov či do kostola...treba si určite hranice ked aj za cenu odutého ksichtu. ak povolíš bude sa to navyšovať....

majuska3521
autor
29. sep 2022

@domca1408 po obchodoch sa doteraz chodilo na poštu všade. Bude urazená ale viem už teraz že on bude po ňu chodiť, lebo jej nevie povedať nie že nech sa snaží aj sama zariadiť aj sama nie sa spoliehať len na nás zo všetkým

domca1408
29. sep 2022

@majuska3521 no len vieš teraz je to cesta z roboty...tipujem,že svokruša má okolo 60-tky...ibaže toto môže trvať dalších 25 rokov kludne...a bude sa to stupňovať ak sa jej manžel nenaučí povedať nie budú tým iba hádky medzi vami...

0silvia0
29. sep 2022

@majuska3521 ze ty a mamickarka a tvoj muz je potom co? Megamamickar?

lucky_k
29. sep 2022

@majuska3521 par krat mu povedz ked pojde po mamu, nech zoberie maleho, nech si ho oblecie, da do vajca, do auta, ide po mamu a po prichode vyzlecie maleho, okupe, nakrmi a uspi....potom si snad uvedomi, ze to nieje 15 min...

majuska3521
autor
29. sep 2022

@mamelka nechcem aby ani on pre ňu chodil lebo to bude zas o tom istom ako predtým že keď sa niekam pôjde tak sa pôjdeme aj s prepáčením poje*** aby sme boli na čas pre ňu. Chcem aby pochopila že sa musí zariadiť aj sama že sme samostatna jednotka už nie všetci v kope pilime jej 20 m dreva kosi sa jej záhrada p všetko sa staráme keď niečo takže myslím že je to až dosť

mikadooo
29. sep 2022

@majuska3521 ja by som jej pokojne povedala, že nebudem po ňu chodiť, nemusíš sa s ňou za to hádať, ani s chlapom. Len si stoj za svojím. Nie, nejde to a nech sa zariadi ináč. Čas ešte je, keď ešte nechodí do práce, tak nech ona vymyslí ako bude chodiť domov. Ja by som len verklíkovala, že nedá sa, musím vtedy ukladať malého spať. Sú aj iné možnosti, nejdem tu rozpisovať, len sa musí chcieť. Muž to má ťažké, je medzi dvomi kameňmi. Realita by však mala byť taká, že by mal podporiť ženu a snažiť sa to mame vysvetliť, prípadne nájsť spoločne nejaké riešenie. A inak jeho mama prečo nepracovala a teraz zrazu ide robiť? Nebolo to tak náhodou, že vám pomáhala? A teraz čaká trošku tiež nejakú pomoc?

lady_hurts
29. sep 2022

@majuska3521 a jej kolegovia sú tiež vyvazani rodinnými príslušníkmi? Neverím, že nejde spoj, len zrejme by musela čakať nejakú chvíľu a to sa panicke nechce. Dieťa potrebuje mať svoj režim, nie sa prispôsobovať režimu svokry, tak nech sa svokra láskavo zariadi.

majuska3521
autor
29. sep 2022

@mikadooo nie nebolo to tak bola v zahraničí vtedy som sa jej zas musela starať o dom o zvieratko a keď prišla domov tak som musela ja ísť ja po ňu 20 kilometrov s malým uplakanym bábätkom.
Keď sa narodil som bola naňho sama nikto mi nepomahal okrem priateľa takže nie neni to tak že na oplátku teraz jej pomôcť.

sasa1310
29. sep 2022

@majuska3521 ja doteraz stále nechápem týmto novodobým mamičkám (poniektorým), ktorým všetko vadí. To ako vážne ti to tak strašne vadí, že tvoj chlap odíde večer na 10 km cestu autom len kvôli tomu, aby vyzdvihol vlastnú mamu? Toto by mi v živote nevadilo, že sa stará. Aspoň vidíš, že nemá s tým problém a hocikedy budeš ty niečo potrebovať alebo tvoje dieťa, tak bude ochotný. Zober z toho pozitívnu vec a nežiarli na to, že cca 30 minút venuje svojej matke. A že chodí k vám a odomkne si, no tak tam ten kľúč dávaj, len keď muž robí niečo na dvore.
Teba hnevá, že nie je samostatná a ty si ako samostatná pri kúpaní JEDNÉHO dieťaťa? Veď to vieš o tú polhodinku posunúť. Stačí len chcieť

sasa1310
29. sep 2022

@martul láska ako hrom, že 😉😅 tiež nechápem

ahhola
29. sep 2022

Zase... svokra a priateľ.... Oxymron🙆‍♀️
Bud svokra a muž, alebo priateľ a jeho matka,babka malého.

ahhola
29. sep 2022

@mamelka 😃aspoň nejaký chodec... Ja som si tak v lete užívala wien, ze si sama po chodím kam chcem a na druhy deň v mobile ohňostroje, gratulujeme, dosiahli ste nový vrchol, 35 000 krokov😃

ropucha6
29. sep 2022

@majuska3521 v skratke - kluc by som vyberala, nech klope/zvoni ako slusny clovek a nechodila by som po nu. To nie je, ze 15 min neskor kupem, ale nakladanie, vykladanie dietata a ide zima, no to iste. Syn ked mu to nevadi, nech chodi - tam by som to zas nehrotila.

mikadooo
29. sep 2022

@majuska3521 v tom prípade plne súhlasím s príspevkom @ropucha6. Chlap nech si chodí ak chce, ale ja by som nešla a aj by som ich oboch s tým dopredu oboznámila. Ja chcem mať večer kľud, nieto ešte keď by som mala malé bábo.

loginexistuje
29. sep 2022

@majuska3521 a preco ste si kupili dom pri svokre ? ci to staval priatel na svokrinom pozemku a ty nie si na Liste vlastnictva? nechala by som priatela nech chodi pre nu on

evamarek77
Odpoveď bola odstránená
majuska3521
autor
29. sep 2022

@evamarek77 jasné že to bude každý večer teda vždy keď bude v práci 4-5 dni z týždňa
Taxíkom nikdy nešla taxík sme vždy boli mi