Ach, tá svokra
Ahojte bývame pri svokre ale fakt že kusocek je to tak že z kuchynského okna vidí rovno k nám na dvere. Ale to mi nejako nevadí. Máme dvojmesačného syna a ja neviem či som po pôrode taká nervózna, ale všetko mi ide na nervy a najviac to keď k nám príde bez zaklopania len vojde dnu máme z vonku kľúčik lebo na dverách je madlo rozmýšľala som už vybrať kľúčik ale neviem no 😒 ale naviac čo má dva dni už zožiera je že nastupuje naspäť do práce kde robila a každý večer bude treba pre ňu chodiť. Priateľ robí na zmeny takže dni kedy bude v robote by som mala chodiť ja ale to som rovno povedala že nie lebo ja toho malého nebudem stále dávať do auta a z auta von. Nahnevalo má to skrz to že vôbec nieje samostatná zo všetkým sa spolieha na nás nič si nevie zariadiť neberie podľa mňa do úvahy ani to že sme už rodina a chceme mať ten svoj kľud. Rada jej pomôžem keď sa dá ale príde mi cez čiaru aby sa zas po ňu chodilo každý večer do roboty keď máme zrovna kúpať a uspávat dieťa..
Jej komentár bol k tomu však doteraz sa po ňu chodilo áno chodilo ale koľko hádok bolo okolo toho
Ak Tvoj priateľ nemá súrodencov,tak ani iné nečakaj,jasné,že sa bude spoliehať iba na Vás,na koho iného asi?
A čo teda svokra robí... Obchod, výroba, pekáreň...? Až sa nepredre, tých 5km by mohla od bicyklovať, reflexku, blikacku a ideš... Možno tomu dôjde na chuť a kúpi elektrobike, pripadne synacik nech ju naučí šoférovať a vy ušetríte jednu cestu, ono sa to nazbiera aj po 20km denne. Kúp glukomer za 10€ a odmeraj jej cukor, v jej veku a pri jej fyzickej "zaťaží" sa jej už môže zbierať smerom k hyper a pohyb bude musieť nasadiť. Pokiaľ jej nič moc nieje, podhod jej nejaký článok, keď ma ešte možnosť dostať sa do formy pred tým, ako udrie staroba-choroba. Skúste ju v nedeľu vytiahnuť na spacirku, nech zisti, ze z nej neubudne a endorfiny sú fajn. . Skus sa s ňou skamaratit a nemať ju len za obtiazny hmyz. 🕷️🦟🐜
Ja len toľko, že aj môj bývalý mal reči, že môžem vypadnúť, ale bez dieťaťa. Že on mi ju nedá 😀 Moja mala 4 roky, nakoniec ma prosíkal aspoň o každý druhý víkend nech je u neho.. tak som na to pristúpila keďže ho má malá rada. Ak si ma muž neváži a je mu jedno, či som s ním, tak aký má význam taký vzťah? Žena a dieťa majú byť prvoradý.. Ap Ty máš malé bábätko a určite žiadny súd by takto malé dieťa nedal preč od matky..
@majuska3521
Z toho co si napisala, musis sama zvazit, ci sa ides vydat do takejto rodiny a budes respektovat pravidla buduceho muza a buducej svokry alebo odides z tohto vztahu.
Su veci, ktore nezmenis a to je aj fungovanie konkretnej rodiny, reakcie jej clenov, ich priority, hodnoty. Pises sem, ale o tomto vsetkom by si mala komunikovat hlavne so svojim snubencom.
@balihara ma ešte syna ale ten má ženu sekeru tá by to netolerovala denno denne
@denisa0504 a odišla si od neho nakoniec ???
No neviem ako si to predstavuje že by som odišla bez malého a neviem asi si by sa staral vlastne s jeho mamou oňho a ona by mu asi mala nahradiť mamu alebo neviem ako by som to mala brať. Skôr on ostane sám ako ja. Lebo mi tu nemáme s malým ani trvalé bydlisko keďže ja som si ho nemenila a nie sme zobraty takže malý mal automaticky podľa mňa bydlisko
@majuska3521 no tak keď má ešte jedného syna,nech sa stará aj on,koho zaujíma,že jeho žena je sekera?To môže povedať každý,len aby mal pokoj
@balihara neodmietla som nikdy ani pomoc svokre ale mojej mame sa nepomáha vôbec bývali sme chvíľu pri nej a nebyvame tam už 5 mesiacov a môj dráhy tam bol asi 3 x takže tak a raz jej bol opilit drevenú jahodu a to osomral že tam chodí len robiť a to bolo jediný krát...
@balihara teda chvíľu bývali sme tam cez dva roky pokiaľ sa nespravil dom pri svokre ona nám nikdy nepovedala aby sme bývali u nej pokiaľ sa nespravi dom aby sa nemuselo stále pendlovat 30 km tam a 30 km naspäť.
@majuska3521 ale iné to nebude,lebo bývate vedľa svokry a k Vám to bude mať najbližšie..takže Vás bude mať stále poruke.A Tvojmu drahému to nevadí,že na Tvoju mamu sa kašle a jeho mame musíš byť kedykoľvek k dispozícií?No mne by vadil takýto dvojaký meter.Treba to na rovinu povedať,že máš malé dieťa a nebudeš po večeroch behať kade tade.A doteraz,keď ste tam nebývali ako chodila do roboty?
@elizabet173 moja zlata!! Pretože zaujímavé že práve rodina a známi na Slovensku vo veľkom takto fungujú?!!! Ja žijem v zahraničí. Po ruke nemáme ani svokru, ani mamu.Manzel je teraz už celý týždeň v Kanade! Tento rok už 3x týždňovka na inom kontinente, krátke cesty po Európe ani nerátam. Ja popritom robím na plný uazok, tiež veľa pracovných ciest, našťastie len v rámci Európy. Budúci týždeň som 3 dni v zahraničí. Takže s mužom si len vymeníme štafetu. Do toho staviame dom, dve deti, pondelok basketbal, utorky Klavier, stredy balet, štvrtok basketbal, piatok basketbal, sobota slovenčina. Takže podľa seba ver mi, ze neposudzujem!!! Bohužiaľ na Slovensku mam pocit ze je štandard ze babky sa veselo ráno ci poobede starajú o vnucence. My tu tento Luxus nemáme.
Ja to za skákanie po hlave nepovažujem. Je to len 5km.15min aj to nie každý deň. Ja by som s tým problém nemala.
Hmmm,,, pozemok na ktorom máte postavený dom, nebol od nej darovaný? Chcelo by to kompromis, nie sa nechať využívať, ale trochu aj pozrieť na to, či mi druhá strana nebola niekedy dobrá.
@pragmaticka ale babky na Slovensku chodia tiez do prace, momentalny odchod do dochodku je v cca 62 rokoch a bude to viac a viac. A nie kazda babka na Slovensku ma dom kusok pri synovi/dcere aby im strazila deti. Ja som mala male deti uz davno, muza na tyzdnovkach, rodicov v praci. Nikomu som svoje deti nevesala na krk ani som od nikoho nic neocakavala.
@majuska3521 odišla som. On má dcéru každý druhý víkend a je rád, že je rád... Už mám nového priateľa/ snúbenca a s ním svoje ďalšie dievčatko ❤️ . Nezobral by ti dieťa. To sú len silácke reči. Maximálne pôjdete k súdu a ten mu dá nejaké dní kedy s dieťaťom môže byť, ale kým má iba 2 mesiace, tak si myslím, že len v tvojej prítomnosti a možno na hodinu dve.. treba sa poradiť s právnikom
@elizabet173 presne presne ja sa vždy snažím zariadiť zo všetkým tak aby som nikoho neotravovala ale že nikdy. Raz mi ho kamarátka zobrala najlepšia keď som bola u zubarky a muz bol v robote. Svokra nebola v tom čase doma ale keby aj je tak si to zariadim tak aby som nemusela ju prosiť aby mi s ním bola takže tak.
@nikolka1986 áno áno od nej bol darovaný ale vedela prečo ho daruje nám lebo jej budeme stále k dispozícii... Či s drevom či s kosenim zo všetkým proste
@majuska3521 Tak potom si vedela čo sa od teba očakáva, ono keď už pri darovaní pozemku vám dala určité podmienky a vy ste súhlasili, ste mali premýšľať predtým, aké to môže mať dopady.
@majuska3521 tak jej vratte dom co vam doraovala a odstahujte sa inam a ona ho moze predat a kludne si platit napr taxiky
neda sa len brat a nedavat 😉
@loginexistuje čítaj, pozemok, nie dom
@cacianka to som nezachytila a teda predpokladam ze ide len o priatelku a vsetko je pisana na chlapa a ten je zakladny kamen problemu ? a zene nepatri nic ani TP tam nema ja toto nikdy nepochopim ako moze byt ze a tak doverciva
@majuska3521 svokra to berie tak, ze ona pomohla vam, teraz ocakava pomoc od vas. Ak je pozemok a dom pisany na tvojho priatela, co asi je, kedze je to priatel, tak nech si s mamou on vracia vzajomne vypomoci. Teba sa to netyka. Ak nie si aj ty obdarovanou.

@majuska3521 vies, v takychto pripadoch sa pomoc ocakava obojstranna, s tym kazdy rata