icon

Agresívne dievčatko

11. máj 2022

Ahojte. Žijeme v maličkej dedinke alebo skôr usadlosti. Je tu asi 40 domov, niektoré sú využívané ako chaty. Sme tzv. "Slepá dedina", tzn. máme len jeden vjazd, cesta z dediny nikam nepokračuje. Všetci sa poznáme, dobre vychádzame, pomáhame si. Minulý rok sa sem prisťahovala mamička s dcérkou. Bývajú blízko nás. Sú tu aj iné malé deti ale máme iný režim, tak sa na prechádzke stretneme zriedka. S touto mamičkou máme ale režim podobný. Vždy keď sa doobeda vyberieme von, tak sa stretneme. Nie je to úplne moja krvná skupina ale veď prečo sa neporozprávať, deti sa môžu zahrať. Kameňom úrazu je ale jej dcérka. Je neskutočne agresívna. Syn si nosí v ruke vždy nejaké autíčko, plyšovú hračku... Ona v momente, keď ho zbadá ide k nemu, hračku mu vydrapí tak, že ho pri tom zvalí na zem, prípadne doškriabe. Keď si ju môj malý nárokuje nazad, tak reve ako besná a opäť na neho útočí. Aj keď do toho zasiahnem ja ako rodič. Je schopná útočiť aj na mňa. Mamička sa nezmôže na viac ako na to, že sa to nesmie,keď situáciu ako tak ukludníme tak povie, že tieto deti sú katastrofa ale, že aj oni sa tĺkli ako žito s bratom. To dievčatko bude mať dva roky. Dnes malému skoro vyškriabala oči, lebo mal slnečné okuliare a ona ich proste chcela. Malý má totálne dodriapanú tvár. Okuliare sú zlomené. Vrcholom bolo, že nakoniec ho ešte pokúsala do ruky. To už som ju drapla za cop a odťahovala jej hlavu preč ale ona držala. Mamičku táto situácia pobavila, skonštatovala, že malá sa vo svete nestratí.
Môj problém je, že sa s ňou nedá nestretávať. Kedykoľvek vylezieme z domu, tak ich stretneme. Vymýšľam program mimo dedinu, jazdím autom hore dole ale nemôžem ísť v dedine na prechádzku.

dagmarovita
11. máj 2022

skusila by som sa s dievcatkom hrať ..zapojiť ju do hry so synom, a ci ju matka nezanedbava ze sa tak chová, vsak normalna matka toto nedovoli, problem je jej matka,

danica2711
11. máj 2022

vôbec nie si divná, keby na moje dieťa zaútočilo iné dieťa takým spôsobom a jeho matka by mala na háku, bolo by mi úplne jedno, za čo ho potiahnem, aby som si dieťa ochránila. Ale na tvojom mieste by som sa asi jeden večer vybrala za matkou dievčaťa na vážny rozhovor. Milá susedka, držte svoje dieťa v minimálne 10-metrovej vzdialenosti od môjho a ak sa ešte raz zopakuje nejaký incident, oznámim to polícii, sociálke a svojmu právnikovi, ktorý mi poradí s riešením tejto situácie (môžeš kľudne blufovať, pani vyzerá byť dosť prostoduchá, nepríde na to). Tešilo ma, dovidenia. Btw. z toho, čo píšeš, mi nepripadá, že by práve ona bola dušou vašej miestnej idylky a že ak sa na teba prípadne nahnevá, naruší to tvoje spolunažívanie so susedmi. Naopak, možno sa ti viacerí poďakujú.

kiki68
11. máj 2022

Normalne sa ihned ako ich zbadate otocit inym smerom. Ako so psom na venceni. Proste v strede ulice otocit z 50metrov

loginexistuje
11. máj 2022

na taketo typy len razne a jasne priblizi sa k tebe tak na nu nakric nech okamzite vypadne a matke nech si ju od vas berie ze nechces aby sa ani priblizila k tebe a tvojim detom a skusila by tahat za nohu babatka v satke ak jej daj po ruke a silno nech vie a zapamata si

andreatytler
11. máj 2022

Zial, tato krava (hovorim o mame toho dievcata) vam riadne narusila vasu idilicku osadu... skoda.
Chapem ze sa snazis zo vsetkych sil s nou vychadzat, ale podla tvojho popisu to nepojde. Bude asi treba prejst do utoku a mozno aj do vojny. Urcite by som sa neobmedzovala koli nej a neostavala na dvore, necestovala na vylety autom a ani nemenila cas prechadzok. Bojovala by som za svoje pekne miesto na zivot a mozno hladala spojencov v osade. A ked sa nezmeni (co sa podla mna nezmeni), vystvat ju prec.
Na zaciatok by som este skusila vychovat dievcatko ja sama. Ked mama nema zaujem, zacala by som s tym ja, lebo chuda dievca za to nemoze a vychova sa jej zide. Skus s dievcatkom tak rozpravat akoby to bolo tvoje vlastne dieta. Povedz jej to iste co by si povedala svojmu vlastnemu dietatu ak by sa takto choval. Fyzicky ju zastav aby nemohla k tvojim detom a pozidaj ju aby to nerobila. Ze ak tvoj syn chce hracku pozicat, musi cakat kym pride na nu rada, a ak neche pozicat, hracku nedostane, ze moze plakat, lebo chapes ze jej je koli tomu smutno, ale take su pravidla. Zaroven by som vysvetlovala synovi co povedat dievcatku a ako sa spravat. Ak tento pokus o vychovu nebude fungovat, alebo sa to jej mame nebude pacit, razne by som ju poziadala aby si od nas drzala odstup, lebo sa s nimi nechceme stretavat.

autor
11. máj 2022

Tak a je to vyriešené.

Dostala som "milú" sms. Citujem(kopírujem):
" Tak mám živšie decko a čo? Nejsu všetci taký priposraty jak tvoj krpaty! Aby si sa s tými tavamy na koni nezblaznila! A Zdeno nech sa strci s tými starými pastekami do riti. Už u neho nekúpim ani sol. Debil. Som nevedela, že som sa presťahovala do klastera, kde sa nič nesmie. Pekne ste všetci falošný! Aj s Ivanou! Deti sa aj pohádajú aj pobyju, to je normálne. Je to všetko len obdobie ale ok, ja sa nebudem niekomu vnucovať. Už pred nami nemusíte utekať. Sa neboj ani ma neuvidis."

jaroe
11. máj 2022

@jana_eyre_2 fakt by si sa nedotkla cudzieho decka, keď ma zuby zacvaknute do toho tvojho? Máš teda nervy z ocele.

luccija
11. máj 2022

Ty si jej písala??ja by som to osobne vybavila.Podla gramatiky súdim, že to bude nie príliš inteligentná žena a suseda s obchodom si do toho nemala ťahať.Normalne by som jej povedala, že nech si malú zoberie, lebo je agresívna.

andreatytler
11. máj 2022

Tvoj priposraty krpaty???? za toho by som jej vlasy vysklbala. Vystvat z dediny treba.

Co ides robit?

autor
11. máj 2022

@luccija nepísala... Zjavne našla diskusiu.

andreatytler
11. máj 2022

COOO??? to ona ti napisala na zaklade tejto diskusie?

loginexistuje
11. máj 2022

Len nech si precita a drzi si to svoje “zivsie decko” na voditku a vam sa zdaleka vyhne

autor
11. máj 2022

@andreatytler no ja som jej nepísala... Ja som chcela nájsť nejaké normálne riešenie. Zjavne už netreba.

trema
11. máj 2022

nakoniec to dobre vypalilo a budes mat klud

andreatytler
11. máj 2022

Veru tak, netreba hladat normalne riesenie... inac ty si bola jedinna, ktora to chcela riesit kamaratsky a s pochopenim.
Kazda jedna ti radila ju bud priamo konfrontovat alebo sa jej stranit... a nakoniec si ty dostala vynadane, namiesto toho aby vynadala nam ostatnym. No co ta zenska si zjavne trufne len na menej priebojnych ludi.

andreatytler
11. máj 2022

@trema Len aby... toto je podla mna zaciatok vojny.
Dufam ze sa nebudem mat pravdu.

misana84
11. máj 2022

Tak neviem či bude mat kľud … ja si myslím, že by sa malo nájsť iné riešenie ako sa nebavit a myslím, že aj pani to chce riešiť inak…

jana_eyre_2
11. máj 2022

@jaroe nie, nemam nervy z ocele, ale nedotkla.. asi je to teda veľmi nepredstaviteľné, ale riešila by som to s matkou priamo a nesnažila sa schovávať.. som raz proste taká, že cudzie deti nechytam ale keď je problém tak si ho vykomunikujem s tým kto za to môže a v tomto prípade to je dospelá žena, nie takmer dvojročné dieta..

danica2711
11. máj 2022

a ja že prostoduchá!!!!! Veď to bol kompliment! Po prečítaní tej SMS ma už napadajú len nepublikovateľné prívlastky... Tak ale hádam máš pokoj

mariejenka
11. máj 2022

@andreatytler ale sak napisala ze sme Ťavy 😀na koňovi..
Vôbec by ma to netrápilo,ze uz pani vie,ako je vnímaná jej nevychova. Ak ma len trosku rozumu,vezme si nieco z tejto diskusie a zacne korigovať, vychovávať svoju dcérku. Mna by trápilo,preco ma moje dieťa bije, nerešpektuje,...
Veľa šťastia všetkým zúčastneným.

kandelabra
11. máj 2022

@jana_eyre_2 ale ako si tu môžeš prečítať s touto "dospelou" ženou sa komunikovať nedá. Ako by si to riešila potom? Ono je pravda že deti sa aj povadia aj pobijú, ale toto je pravidelný útok na jej dieťa/deti a matka dievčaťa s tým očividne nemá záujem nič robiť. Akým slušným spôsobom si niečo vyriešiš s človekom, ktorý nevidí problém, dokonca je na agresivitu dieťaťa hrdá, že sa dieťa nestratí? A to nechcem rýpať, len ma to naozaj zaujíma.

autor
11. máj 2022

@jana_eyre_2 prosím Ťa... A čo teda som mala urobiť, keď ona na to kašle??? Mala som pri nej stáť a mamičke, ktorá svoje dieťa zakusnuté do iného považuje za živšie, vysvetľovať, že to asi nie je ok? Kým sa môj malý zvíjal na zemi? Nemohla som ho vziať na ruky, lebo som mala v nosiči dcéru. Nedalo sa to fyzicky. Takže som ju vlastne mala nechať nech ho dokúše ešte viac a potom hľadať diplomatické riešenie? Napíš prosím reálne riešenie. Nie, že:" ako som napísala a toto je môj názor". To, čo si napísala možné nebolo. Takže ako by si to riešila, keď dieťa nemôžeš vziať na ruky, čupíš aj s nosičom, Tvoje dieťa je chrbtom navalené na to dieťa v nosiči a Teba (si rada, že sama nespadneš) druhé dieťa je navalené na to Tvoje a kuše mu predlaktie. Mamička druhého dieťaťa je od Vás cca 20 metrov, ide z nohy na nohu s cigaretou a úsmevom, že ako sa máme. Naozaj by si počkala, kým bude rana na ruke na šitie a riešila to s mamičkou, pre ktorú je toto len obdobie???

andreatytler
11. máj 2022

@mariejenka Aha... to som neochopila s tymi tavami a konmi. Ja ze tam maju pod horou nejaky jazdecky klub a chodia na koniky.😀😀😀

andreatytler
11. máj 2022

Ja som normalne rada ze si tuto diskusiu precitala. Ak jej toto nepomoze otvorit oci, tak uz asi nic.

jana_eyre_2
11. máj 2022

@kandelabra a čítala si všetky moje komentáre, či len posledný? Lebo myslím že som sa celkom jasne vyjadrila ako by som reagovala už v úplne prvom..

Ale keďze mám čas môžem napísať ilustráciu, ako by som asi najskôr reagovala, keďže sa poznám

Dievčatko zakusne do ruky môjho syna
Syna vezmem na ruky, ak nemôžem potiahnem ho k sebe, (bavíme sa o takmer 2r dieťati nemyslím že drží stisk zubov ako pes a nepustí..) postavím sa oproti nej, okamžite autoritatívne spustím
"Nekus ho!"
Otočím sa na matku a poviem niečo v zmysle
"Naozaj musis zakrocit, môj syn sa jej už boji a nie je normálne aby takto útočila na iné deti. Ty si dospela a ty ju musíš vyriešiť, môjho syna to bolelo a nenechám si dokusat dieťa" môžeš si predstaviť nahnevaný a hlasný ton, žiaden mily rozhovor.. pokračovala by som podľa toho ako by sa odvíjal rozhovor..

Viem aké sú dvojročné deti, sú to ešte maličké detičky, žiadne zákerné školáčky.. nie neviem si predstaviť zatahat takmer dvojročné dieťa za cop aby pustilo ruku môjmu synovi.. akože dospely ide bojovať s dietatom, ale dospelému nepovie nič?

jaskolka
11. máj 2022

Sama ukázala svoju "inteligenciu". Také "živšie" decko o pár rokov ju pošle do p**, v puberte vyfackuje a presne toto si zaslúži.
Podľa prejavu je zjavne jednoduchšia, ja by som ju totálne ignorovala.

jana_eyre_2
11. máj 2022

Autorka prečo si sa takto nepohadala s mamičkou osobné, ale útocis namna?

evkano1402
11. máj 2022

Tak uz len dufat, ze pani dodrzi slovo a naozaj ju "uz neuvidite". 😅
Mame podobny pripad, chlapcek ma uz 4 roky ale cca. od 2 rokov rovnako agresivny, saca od chrbta, zautoci, nici hracky, schvalne berie loptu, lietadlo, ked si ostatni hadzu a bud to zlomi alebo zahodi ho krikov s trnmi, aby sa ostatni nemohli hrat. Mama to akosi nechce vidiet, chapat. Trvalo to nejaky cas, ale deti od neho bocia, nechcu ho do partie ale jeho mama je stale presvedcena, ze vsetci okolo su zakerni a zli a ona je asi lietadlo. Neviem, neriesim ale vzdy si vydychnem, ked vidim, ze odchadzaju z ihriska.
Vyjadrovat sa o druhom dietati "ze priposraty krpaty" je cez ciaru a zial jej mala za to nemoze, ale taketo spravanie sa vracia ako bumerang.

jaskolka
11. máj 2022

@jana_eyre_2 myslím, že z posledného príspevku od aurotky je jasne, ze ma do činenia z veľmi prostoduchou osobou, čo by rozhodne nepochopila snahu o normálnu komunikáciu.

jana_eyre_2
11. máj 2022

@jaskolka áno, ale je evidentné že dotyčná až na základe tejto diskusie pochopila že autorke niečo vadilo, takže zrejme jej osobné nepovedala buď nič, alebo niečo veľmi mierne..

ale vpohode, nakoniec ja som tu za zlú, lebo by som si nedovolila malé dieťa ťahať za cop, ale radšej by som niečo povedala rodičovi..