Agresívne dievčatko
Ahojte. Žijeme v maličkej dedinke alebo skôr usadlosti. Je tu asi 40 domov, niektoré sú využívané ako chaty. Sme tzv. "Slepá dedina", tzn. máme len jeden vjazd, cesta z dediny nikam nepokračuje. Všetci sa poznáme, dobre vychádzame, pomáhame si. Minulý rok sa sem prisťahovala mamička s dcérkou. Bývajú blízko nás. Sú tu aj iné malé deti ale máme iný režim, tak sa na prechádzke stretneme zriedka. S touto mamičkou máme ale režim podobný. Vždy keď sa doobeda vyberieme von, tak sa stretneme. Nie je to úplne moja krvná skupina ale veď prečo sa neporozprávať, deti sa môžu zahrať. Kameňom úrazu je ale jej dcérka. Je neskutočne agresívna. Syn si nosí v ruke vždy nejaké autíčko, plyšovú hračku... Ona v momente, keď ho zbadá ide k nemu, hračku mu vydrapí tak, že ho pri tom zvalí na zem, prípadne doškriabe. Keď si ju môj malý nárokuje nazad, tak reve ako besná a opäť na neho útočí. Aj keď do toho zasiahnem ja ako rodič. Je schopná útočiť aj na mňa. Mamička sa nezmôže na viac ako na to, že sa to nesmie,keď situáciu ako tak ukludníme tak povie, že tieto deti sú katastrofa ale, že aj oni sa tĺkli ako žito s bratom. To dievčatko bude mať dva roky. Dnes malému skoro vyškriabala oči, lebo mal slnečné okuliare a ona ich proste chcela. Malý má totálne dodriapanú tvár. Okuliare sú zlomené. Vrcholom bolo, že nakoniec ho ešte pokúsala do ruky. To už som ju drapla za cop a odťahovala jej hlavu preč ale ona držala. Mamičku táto situácia pobavila, skonštatovala, že malá sa vo svete nestratí.
Môj problém je, že sa s ňou nedá nestretávať. Kedykoľvek vylezieme z domu, tak ich stretneme. Vymýšľam program mimo dedinu, jazdím autom hore dole ale nemôžem ísť v dedine na prechádzku.
@jana_eyre_2 ja na Teba neútočím. Normálne sa domáham riešenia. Keby som sa v tom momente postavila, tak letia na tie betónové kocky obe deti. Možno by sa Ti to dieťa podarilo odtlačiť za ramienka. Neviem ale určite by si jej dotknúť musela.
Ja chápem, že cudzie dieťa sa nebije, ani nevychováva. Snažila som sa ale brániť. Zbehlo sa to celé veľmi rýchlo, nebol veľmi čas uvažovať, či sa môžem dotknúť tej malej, bolo jasné, že inak to nepôjde. Inštinktívne som odtláčala hlavu dieťaťa. Ďalej to už poznáš... Chápem, že si tam nebola a to vnímanie situácie z opisu je úplne iné.
Ty si v plnom prave, úplne s tebou súhlasím. Ja by som sa už po 2,3 raze co by bola taka agresívna voči môjmu synovi s tou matkou razne porozprávala nech si spacifikuje dieta. Co ma tvoje dieťa trpieť ze niekto nezvláda výchovu alebo nezakroci keď ma ?!?!?!?? Ale ta matka dievčata je zjavne aj podľa tej smsky jednoduchšia.
@anna12399 to by bolo asi najucinnejsie 😀. Prave som si spomenula, sesternicin vtedy 2-3 rocny syn zacal hryzt, ale brutalne zahryzol sa a nechcel pustit.. Stale mu len opakovali, ze to sa nerobi ale akosi to neucinkovalo. Raz tak prisli, este som ani nezaregistrovala ze tam ten maly je a naraz strasna bolest. Prisiel tak ze som ho nevidela ani nepocula a len priserna bolest ako ma pohryzol. Ja v soku som sa otocila a ruka predbehla rozum a dostal jednu vychovnu. Cuduj sa svete, mna uz nikdy nepohryzol 😀.
@autorka ja by som si tiez branila dieta, ak sa jeho mama nema k cinu. Deti bolo treba oddelit. Urcite by som sa neprizerala, ako tam hryzie a skriabe moje dieta a hlavne, ked jeho mamicke to je jedno a neplanuje zasiahnut a spacifikovat si agresora. Lebo ano, ak sa to spravanie pravidelne opakuje, tak je to uz na zamyslenie.
To že chcete mat kľud neznamená že musíte všetko akceptovať. Nesnaž sa byt s nimi kamarátka. To oni sa majú snažiť ak to chcú. Nič nie si susedke dlžná nemusíš nič vysvetľovať nič zdôvodňovať a môžeš kedykoľvek povedať nechcem neviem nebudem vadí mi to a to chcem to a to atd. Izoluj ich od vás a od synčeka ale nemusíte sa rozčuľovať ani obviňovať ani spomínať minulosť a krivdy ktoré sa chlapčekovi stali. Proste budete susedia kriesia zdravia aj usmeju všetko ok ale vy si budete určovať čo a ako sa stane a nie agresivne dievčatko. Ak zmeníš svoje zmýšľanie a dáš sa na prvé miesto tak ti to pôjde ľahšie.
@mamamasama suhlas..sice ostre,ale ak sa mama k tomu stavia tak benevolentne inak sa neda.ak by jej to bolo luto,da sa s tym pracovat, ale takto asi tazko.
@jana_eyre_2 to myslis vazne, ze dotycnej az na zaklade tejto diskusie doslo, ze autorke nieco vadilo? To co je za cloveka, ak mu pride v pohode ked vidi, ze jeho dieta opakovane utoci na druhe a nezasiahne? Ono to mozno casom prejde aj same a to dievcatko z toho vyrastie. Alebo aj nie a skonci v reedukacnom centre, ale najskor poriadne vytrapi deti v skolke a aj v skole, az sa to stane neunosne. V skole sme zazili ... neprajem nikomu. Najhorsie je, ze to tak zrejme nemuselo dopadnut, keby sa to rodicia snazili nejako riesit 😒
Áno, súdiac podľa sms-ky ktorú autorka od mamičky dostala je evidentné že jej to došlo až keď si čítala diskusiu na modrom koni o nej, nie aktuálne keď sa to stalo - z čoho usudzujem opakujem - čiže autorka jej osobné zrejme nepovedala BUD nič, ALEBO niečo mierne.. zato, že žena z príbehu nepochopila slušny rohovor ja už nemôžem..
Ja to poviem rovno, pani bude mat velky problem v skolke, taketo deti sa vyrazia za tyzden, max mesiac. Mala som takych par a bol to velky problem. Nakolko rodicia si tie skrabance odfotili a vyhrazali sa sudom. Dalsi sa pridali. Druhy pripad bol dievcatko, pokusalo ine tak, ze muselo na tri stehy s licom na chircu. Rodicia to skoro dali na sud. Hoci sa tomu zabranit nedalo. Dostali vyhazov zo skolky na minutu. Dalsie pripady boli podobne a agresor isiel velmi rychlo. Takze pani nech zacne riesit agresivitu u dietata, nez je cas namiesto vyhrazania sa inej mamicke. Nikto za nu to dieta vychovavat nebude. A to si musi checknut sama, ze co s tym chce dalej robit a nerobit. Cely tento modry zrebcin jej nepomoze o par rokov riesit velke problemy. Lebo tam speje tym laxnym pristupom. To, ze to je len obdobie som pocula velakrat, dnes su deti ledva na Halkovej integrovane pod liekmi. Bez liekov nevezmu ani tam. Tak len nech vie ako take obdobie moze dopadnut
@jana_eyre_2 no neviem, ja bez toho aby mi niekto nieco povedal by som nikdy nedovolila, aby moje dieta ublizovalo inemu.
@bettie ani ja, moje deti ani nikdy nikomu takto neublížili a vždy som zakročila ak sa k niečomu schyľovalo.. ale ja som zodpovedná len za seba a svoje deti, ľudia sú na svete vseliaki a tak aj vseliakych stretneš.. nerozumiem vlastne veľmi prečo to vlastne píšeš mne - ja som sa iba pozastavila nad spôsobom akým autorka odtiahla to malé dieťa..
Jaj až teraz som prečítal tú SMS. No to je úroveň. Ešte ty si tá zlá. A to si tu o nej tak pekne písala. Že mamička a dievčatko, suseda chceme aby bol kľud. A ona ti napíše o tvojom chlapčekovi že to ani nejdem opakovať. Je to zlá osoba. Zlostná pyšná a hlúpa. Ani písať nevie. Od teraz máš právo jej povedať čo len chceš. Samozrejme sa nemsti ale na každú akciu je reakcia. A tvoja môže byt rázna. Počítaj s tým že ona neprestane. Je nasratá a bude sa snažiť ešte ozývať. Never tomu čo napísala že nebude obťažovať. Si správna žena a matka a dobre si urobila že si tu napísala. A ešte lepšie je že to tá mamička číta. Obdivujem ťa za jemnosť a láskavosť s akou reaguješ. No agresívni ľudia ktorí podporujú v agresivite aj svoje detičky potrebuju od nás počuť že sme na tvojej strane a odsudzujeme takéto spravanie. Sama sa izoluje a bude si rozumieť len s podobnými. Dievčatko bude trpieť a môže skončiť na liekoch. Chráň svojho synčeka potrebuje ťa a nemá žiadnu povinnosť sa sám brániť. Ak je protivník v presile máš úplne právo a povinnosť zasiahnuť a pomôcť mu.
Autorka, waw toto je silna kava. Nemas ziadnu povinnost byt mila alebo brat ohlady na tuto mamicku co evidentne nezvlada vychovu a uz vobec nie po jej reakcii. Nenechajte si znicit vasu idylu takymito teroristkami. Drzim ti palce aj malemu. ( Mne by kusla do dietata tak by o ten cop prisla ona aj matka, mas celkom pevne nervy )
@jana_eyre_2 možno nereagovala najlepšie ale zbytočne sa hádate. Vtedy je človek v strese nevie či má ťahať dievčatko za vlásky alebo ratovať synčeka alebo vylepiť matke. Vtedy nejednáš rozumovo ale emotívne. To sa stáva. Strach zlosť potrebuješ konať rýchlo. Proste to tak vyšlo.
Inak ja by som rada videla jej reakciu keby jej dcéra pri prechádzke narazili na rovnako ,,živšie " dieťa a zrazu by sa z jej dieťaťa stalo to predposrate, že by reagovala rovnako. Toto je presne ten typ mamičiek len moje dieťa je dokonalé, úžasné a môže všetko aj tak je najlepšie a neskuste mi niečo škaredé naň povedať. Tá je ešte schopna tvrdiť, že vlastne jej dieťa je obeť
@slovakboy ja sa nehadam, len som reagovala na to ako to opísala v úvode, neskôr vysvetlila ako to bolo a ešte neskôr sa všetky chytili práve toho že som si dovolila povedať, že to nebolo.zrovna najlepší prístup k dvojrocnemu dieťaťu.. v každej diskusii zaznie viac názorov, tu sme sa všetky zhodli na tom, že mama dievčatka nereagovala dobre.. ja som zase taká blbá že som sa ozvala s tým, že ani zatahnie za cop nebol zrovna najlepší prístup.. ale teda evidentne to príde väčšine vporiadku, ok neberiem to nikomu (to už som napísala ostatné niekoľko krát) avšak nebudem ticho keď tu namna niekto reaguje že čo by som robila ja, tak som odpovedala.. ak má autorka pocit že reagovala najlepšie ako mohla, tak nerozumiem prečo ju moja odpoveď tak rozrusila..
Zivsie decko je temperamentne,neobsedi,vsade je ho vela...ale nie ze kuse,skriabe ostatne deti,to uz je potom postrah Denis 🙄 toto vsak nie je o nevychovanom dievcatku,ale arogantnej,sebeckej matke. Pozdravujem pani susedu ked to cita 😂 hanba na 100 rokov 🙄
@slovakboy Ďakujem. Ja ani nemám potrebu sa mstiť a ani ju tu nejako špiniť, aj keď by som mohla ale to je mi k ničomu. Aj tej malej mi je ľúto, lebo mne je jasné, že kameňom úrazu je jej mama, že by to mohlo byť úplne niekde inde, keby sa trošku (trošku viac) dcérke venovala a trávila s ňou zmysluplne čas. Len ona sedí na priedomí, fajčí, pije kávu, malá kope kamene po ulici a čaká, čo sa bude diať. Akonáhle sa niekto objaví na ulici, dieťa v zúfalej snahe o pozornosť ide po ňom. Mojou snahou je (alebo bolo) nejaké normálne riešenie. Fakt si tu žijeme v pohode, sem príde bývať len niekto, kto tu byť chce, lebo toto je proste zapadákov. Máme tu adoptované babičky, ktoré majú deti niekde za morom a sú samé, tak im robia radosť deti susedov, spolu sme spravili deťom malé ihrisko. Toto to celé veľmi narúša. Mojím cieľom ale bolo túto mamičku aj s dcérkou začleniť, nie vytesniť, lebo ani to nerobí dobrotu. No ale keďže si to tu číta, tak je to asi koniec. Mne tiež nerobí dobre živiť v sebe hnev a neustále to riešiť. Nakoniec som sa ešte v ďalšej sms dozvedela, že som obyčajná chudera...🤷
@tykat odpísala som toto:
Mrzí ma, že to dopadlo takto ale jednoducho nemôžem rešpektovať, takéto útoky na svoje deti. Snažila som sa nájsť riešenie, ktoré by nás nedelilo ale viac spojilo, keďže tu žijeme vedľa seba. To sa žiaľ aj podľa Tvojej sms nepodarilo. Ak budeš chcieť, môžeme sa o tom porozprávať a skúsiť nájsť riešenie, ktoré nám všetkým pomôže, ale musíme chcieť obe, nie len ja.
Na to som dostala odpoveď, že som obyčajná chudera 🤷
Fuuuha, nechcela by som. Ak sa už máte stretnúť, zasiahni skôr, než sa niečo udeje. Buď pripravena. Postav sa pred syna a nedovol jej na neho siahnuť. Chudák malý. Vieš, aká je, tak využi situaciu a ochran syna. A nenápadne odíďte od nej.
A jej matka je tiež divná. Keby mám ja také útočné dieťa, tak som pripravená a ani nedovolim, aby k takej agresívnej situácii vôbec došlo.
Držím palce!
No cíti sa ukrivdená lebo si si dovolila nesúhlasiť a poukázať na nevhodné správanie jej dcéry. Kašli na ňu je to nejaká zakomplexovana a arogantná žena a ver tomu jej to raz dcéra spočíta a potom sa spamätá
Veľmi pekne si to napisala. Tvoje vnútro je pekne a láskavé. Snažíte sa fungovať v menšom spoločenstve so staršími. A dotyčná pani asi nevie že vlastne píše o sebe. Ako každý.
https://www.youtube.com/watch?v=22QHkH1Npp0A druhé video
https://www.youtube.com/watch?v=nlZ7JzPZ2ZI@misana84 ked to dieta nie je zvyknute na take chovanie, tak asi zostal “v nemom uzase”. No a co poznam z mojho okolia, tak vela 3-rocnych chlapcov povie akurat mama a rozpravat este nevedia, dokonca aj dvoch stvorrocnych takych poznam, ani jedinu vetu nepovedia
Chudera je jedine ona, zlyhala ako mater a zlyhala aj ako človek, prišla nova do skupiny uplne bez pokory, bez snahy zapadnut a prisposobit sa v niecom peknom zabehnutom. Takyto človek nestoji za akukolvek myslienku navyse. Mala by sa zamysliet nad sebou že svet sa netoci okolo nej a v druhom rade neurazat sa ale zamysliet sa nad tym ake ma "živšie" dieta a ako sa to moze v zivote este otocit proti nej.
Tak ked to tu ta osoba cita, nech sa kludne zapoji do diskusie. Este stale si neuvedomuje, ze takato “vychova-nevychova” nie je spravna a z jej dietata vyrastie nezvladnutelne dieta, ktore bude mozno sikanovat deti v skole a v skolke. Ale nakoniec sa to tej mame stonasobne vrati! V puberte jej bude skakat po hlave!
@jana_eyre_2 z môjho pohľadu - keďže sa tuna spoznala a tak rýchlo reagovala (sms), tak veľmi dobre vie, čo jej dieťa robí. Určite si to neuvedomila teraz skrz diskusiu. Jednoducho jej bolo jedno čo jej dieťa robí. Iné by to bolo, ak by to bolo opačne. Počítam, že ona by taká slušná nebola ak by ubližovali jej dieťaťu.

Ja trosku mimo temy, ale rada by som vikendovu chatku v takej lokalote na konci sveta, neviem ci mi amonymny autor moze napisat ss, zekde sa to nachadza.