Agresívne dievčatko
Ahojte. Žijeme v maličkej dedinke alebo skôr usadlosti. Je tu asi 40 domov, niektoré sú využívané ako chaty. Sme tzv. "Slepá dedina", tzn. máme len jeden vjazd, cesta z dediny nikam nepokračuje. Všetci sa poznáme, dobre vychádzame, pomáhame si. Minulý rok sa sem prisťahovala mamička s dcérkou. Bývajú blízko nás. Sú tu aj iné malé deti ale máme iný režim, tak sa na prechádzke stretneme zriedka. S touto mamičkou máme ale režim podobný. Vždy keď sa doobeda vyberieme von, tak sa stretneme. Nie je to úplne moja krvná skupina ale veď prečo sa neporozprávať, deti sa môžu zahrať. Kameňom úrazu je ale jej dcérka. Je neskutočne agresívna. Syn si nosí v ruke vždy nejaké autíčko, plyšovú hračku... Ona v momente, keď ho zbadá ide k nemu, hračku mu vydrapí tak, že ho pri tom zvalí na zem, prípadne doškriabe. Keď si ju môj malý nárokuje nazad, tak reve ako besná a opäť na neho útočí. Aj keď do toho zasiahnem ja ako rodič. Je schopná útočiť aj na mňa. Mamička sa nezmôže na viac ako na to, že sa to nesmie,keď situáciu ako tak ukludníme tak povie, že tieto deti sú katastrofa ale, že aj oni sa tĺkli ako žito s bratom. To dievčatko bude mať dva roky. Dnes malému skoro vyškriabala oči, lebo mal slnečné okuliare a ona ich proste chcela. Malý má totálne dodriapanú tvár. Okuliare sú zlomené. Vrcholom bolo, že nakoniec ho ešte pokúsala do ruky. To už som ju drapla za cop a odťahovala jej hlavu preč ale ona držala. Mamičku táto situácia pobavila, skonštatovala, že malá sa vo svete nestratí.
Môj problém je, že sa s ňou nedá nestretávať. Kedykoľvek vylezieme z domu, tak ich stretneme. Vymýšľam program mimo dedinu, jazdím autom hore dole ale nemôžem ísť v dedine na prechádzku.
@slovakboy ďakujem.. priznám sa že táto diskusia ma mrzí viac ako iné.. ale aj to je skúsenosť..
@jana_eyre_2 Je mi to veľmi ľúto, ty si ten posledný človek, ktorý by tu mal dostať naložené. ☹️ Neber si to tak, to je proste koník.
@jana_eyre_2 tak a naposledy. Nikto nepovedal, že si krava alebo nenormálna. Nie, nie je ok ťahať cudzie dieťa (aj dospelého) za vlasy. Ja som to dievčatko ale netrestala, mojím cieľom nebolo spôsobiť jej bolesť alebo ujmu. Robila som tak v momente, kedy moje dieťa malo na ruke zavesené iné dieťa, v momente, kedy bolo riziko, že všetci vrátane mňa aj a detí pristaneme na betónových kockách, ktorým rôzne trčia hrany a rohy. Keby som ju odtláčala, tak spadne a skončí s rozbitou hlavou. Mne je úplne jasné, že tu je vadný kúsok suseda, ktorá sa na tom ešte zabavila. Tej maličkej som neublížila. Nevytrhla som jej vlasy ani ju za ne nevláčila po ulici. V sekunde, keď pustila zubami môjho syna, som ja púšťala jej vlasy a ratovala svoje dieťa. Stihla poškriabať ešte aj mňa. Ako som už písala, nebola si tam a chápem, že každý si písaný text interpretuje podľa seba. Proste to tak je. V tom momente to bolo najlepšie riešenie, ktoré som mohla zvoliť. Po vyriešení toho celého mohol vzniknúť priestor na riešenie s mamičkou. Žiaľ o tej si si obraz mohla urobiť. Myslím si, že po Tom všetkom môže byť mamička rada, že natrafila na mňa a nie na niekoho iného. Ten by tej malej možno jednu vyťal už dávno. Toto ale nie je môj spôsob riešenia. Ja cudzie deti ani netrestám ani nevychovávam. Mám tri svoje, to mi bohaté stačí. Nikto nepovedal, že si krava alebo divná. A áno, ak niekto pochopil moju interpretáciu a predstavil si ako pri tom Ty stojíš a snažíš sa o diplomatické riešenie s mamičkou, ktorej je to srdečne jedno a v podstate si myslí, že jej dieťa super, lebo si v živote poradí, môže to v diskutujúcich vyvolávať ľútosť voči Tvojím deťom. A áno, ja som pochopila, že by si si deti bránila a nenechala to tak. Lenže spôsob, ktorý si načrtla možný nebol. Preto som sa snažila Ti situáciu čo najviac priblížiť. Aby bolo úplne jasné, že mojím cieľom nebolo nejaké trestanie a ubližovanie. Okrem toho si to bola Ty, kto vo svojom prvom príspevku urobil najväčší problém z toho, že ja som nás nevhodne bránila.
@jana_eyre_2 a v žiadnom prípade nemá ísť o nakladačku, voči Tebe. Ja si vážim normálne diskutujuce osoby, ktoré vedia prezentovať svoj názor bez urážok a hádok a k tým Ty patríš. Nie len tu. Aj v iných diskusiách. Tvoj nick poznám a myslím si, že aj Ty môj. Vo väčšine prípadov si príspevky navzájom "lajkujeme". ❤️
Ludia si nevedia take situacie predstavit, ked naozaj ide o dost vela a je to stres. Hlavne ta mama mala tiez ist to dieta odtiahnut a nie sa bavit. Nastastie si mala ako mama rozum a obidve deti obisli este celkom dobre. Ja tiez som uz deti potiahla rozne, ale tak bud potiahnem a zabranim nestastiu, alebo vo vecernych novinach uvidite ako sa v nejakej skolke stalo velke nestastie. Lebo vsade su nejake skrine, stoly, stetce, ceruzky. Nech clovek chce akokolvek, staci zle spadnut na hranu a je nestastie. A to ja mam aspon kolegyne okolo, ze hned pomozu.
@autorka Samozrejme že v prvom príspevku som sa zamerala na ten cop dieťaťa, lebo vtedy si o tom potahani nenapísala nič bližšie, len to že si to tak urobila.. opísala si to až neskôr, na čo som ti aj napísala, že som tam nebola, nevidela a ani som nevedela že máš ďalšie dieťa v nosiči, tak.samozrejme sa na to inak pozerá keď si opísala celkovú situaciu.. neskôr sa už začali ženy zgrupovat a vyžadovať čo by som urobila ja, tak som na to odpovedala, čo by som asi urobila ja, pretože mám proste v sebe zakorenené že riešim svoje deti, nie iné, do toho zahŕňam aj zachranovanie pri kúsaní.., potom sa to už nabalovalo a nabalovalo, tak ako to tu býva zvykom, reakcie boli na moje slová ktoré vytrhali z kontextu mojich neskorších príspevkov a nakoniec ma ešte obvinili že tu robím zo seba obeť a opakujem sa.. keď ma niekto dookola označuje a pyta sa na to isté, neviem čo už viac mám povedať, potom sa aj ja opakujem..
Takže teraz vysvetľujem už x krát vysvetlené, čo ako kto myslel, nemyslel.atd.. urobila si to tak, ako urobila, akceptujem že si inak nemohla a viac už urobiť neviem, sypať popol na hlavu si nebudem pretože si nemyslím že by som urobila či povedala čokoľvek urazajuce..
@h2 ďakujem..
Autorka, tak sa ti to vyriesilo. Suseda trubka sa urazila, sama vas bude obchadzat. Sice si to chcela po dobrom ale ked je taka, co uz. Hlavne, ze mas poloj
@h2 a to sa vylučuje s tým čo som povedala ? tak halo, otvorím si usta "prosím Ťa zober si dcérku od mojho syna preč, pretože mu ublizuje. neprajem si aby sa s ním hrala. " bodka 😀 čo ste všetky jak z cukru.
@banderaska29 Kto je z cukru? Ty si nečítala, že mamička toho dievčatka má na háku? Reaguje štýlom, že sa smeje a chváli jej malú, že aspoň sa v živote nestratí? Keby stačilo povedať a problém by bol vyriešený, tak by to bolo super. Ale tak to nie je.
@h2 no tak ja vždy robím maximum aby som ochránila svoje deti. nech to stojí čo to stojí. takze stačí si proste ochránit dieťa za každú cenu.
tu su same matky levice-bojovnice :D ja napr. ucim dieta k samostatnostnosti...na ihrisku nech si vydiskutuju( aj ked nevedia rozpravat) oni si rozumeju...ja som tichy pozorovatel...a Zoja si vsetko poriesi sama..aj ked jej nechcu dat hracku tak ich presvedci( vacsinou si to chce len vyskusat, chytit)..alebo pride so svojou kolobezkou na vymenu...samozrejme, že nebije ine deti to by som jej nedovolila ....možno sa niektorym mamickam moj pristup nepaci ale nechcem byt jej za zadkom, zo zaciatku to bolo narocnejsie ked nechcela vratit veci ale už pochopila a je sebestacna...a napr. do nej aj jedno dievca strcilo lebo nechcela jej požicat ani nie jej kociar a som to neriesila....Zoja to spracovala ani neplakala, vzala to a ani neviem ako sa s nou dohodla a už prisla s radostou, že ma kociarik
tak pre tu druhu mamicku: ano je to obdobie ale je potrebne to korigovat a riadit...naucit ju, že ak si nieco prosi si to musi vypytat a respektovat ak ten druhy jej to nechce požicat...resp. nech sa nauci slusnym sposobom ziskat danu vec....moja stoji pri hracke a nevezme kym jej nedovoli ine dieta, resp. ja
Fúha, toto je riadna sila. Akože keď sa s ňou zjavne nedá po dobrotky, ja by som asi kľudne spravila aj hysterický výstup, navrieskala na mamičku aj dcéru tak, že by sa mi oblúkom vyhýbali dobrovoľne. Obzvlášť, keď aj iní ľudia v dedine majú s ňou problém, takže je malá šanca, že by si všetci mysleli, že mi šibe. Ale v tomto prípade by mi to asi aj bolo jedno, stále lepšie ako spôsobiť vlastným deťom traumu z takýchto udalostí... Keď sa už aj syn obáva chodiť von. A to je ozaj v takom veku, že tieto traumy môžu mať veľké následky.
@misana84 to je síce pekné a aj môj drobec si bežne poradí ale toto je úplne iná situácia. To dieťa sa chová ako zvieratko. Doslova. Rozbehne sa a všetko rieši fyzicky. Ak by som nechala malého aby si to riešil sám, tak ideme na chirurgiu.
Autorke, z celeho tohto mas poucenie, ze musis byt v takychto situaciach asertivnejsia. Prilis dlho si to tolerovala
A neriesila s matkou razne hned pri prvych incidentoch.

@jana_eyre_2 mňa tvoje príspevky neiritujú. Naopak. Nikto ale nie sme dokonalí. Myslela si to dobre a veľmi sme sa tu do teba obuli a zbytočne. Pozrela si sa na tu situáciu očami toho dievčatka. A potom sa už rozbehli emócie. Matka dievčatka sa ukázala a celá diskusia sa preniesla na jednu stranu.