icon

Aj vás by to jedovalo?

17. okt 2020

Ahojte nechcem byť za tú zlú ale chcem počuť názor na danú situáciu. Bývam u priateľa aj s jeho rodičmi (máme samostatne bývanie, len my ešte nemáme všetko prerobené len z časti) ide o to že je jeho sestra ktorá býva v inom meste je tu skoro každý víkend od piatku s deťmi. Ako chápem že možno sa doma nudia ale veď aj doma môžu byť na mobile a na gauči. Ja po pracovnom týždni chcem mať kľud a si porobiť poriadky. Sú to také maličkosti ale keď v sobotu ráno stanem tak nechcem sa hneď prezliekať, chcem si v kľude v pyžame vojsť do kuchyne a prichystať raňajky.

Strana
z6
autor
18. okt 2020

@tinkerbell mne by ani nevadilo keby ostala taká hosťovská izba len toto mi je trochu čudné ze je to každý týždeň. A sú na našom lebo dole u svokrovcov není miesto

prasiatko30
18. okt 2020

Mna uz napada len jedna otazka - si si uplne ista, ze v rodine tvojho priatela vsetci vedia a suhlasia s tym, ze tvoj priatel si prerobi vrchne poschodie a bude to jeho a bude tam byvat? - ale nie tak ze “mne priatel povedal” - v tomto by si mala mat tiez velmi jasno.

h2
18. okt 2020

Z toho, čo si tu viackrát písala, mi vychádza, že ona by Ti ani nevadila, len keby nechodila každý víkend na tak dlho. No, ja si myslím, že je to jedno. Lebo podľa mňa nie je problém ani tak to, že je tam často a dlho, ale že je v tej "Vašej" časti. A ver mi, že keď raz budeš mať deti, bude Ti vadiť, aj keď príde raz za mesiac na jednu noc. Lebo pokiaľ príde prespať a nie len na otočku na kávičku a koláčik, tak bude stále u Vás. Ak Ti môžem dobre poradiť, nájdite si iné bývanie, kým ste ešte do toho príliš neinvestovali a kým nemáte deti. Ver mi, ak to nespravíš, budeš časom veľmi ľutovať. Hlavne, keď som v priebehu diskusie čítala, že Tvoj priateľ má viac súrodencov, nie len ju.

robin30
18. okt 2020

Som jedina komu pride,ze autorka kope nozickami?Stale dokolesa nase nase.Vies co je tam vase?Nic.Nula.Ani spendlik tam nie je vas tak sa uz dievca spamataj.Bud povyplacaj surodencov,rodicov a dajte to na papier alebo odchod do vlastneho a nie na poschodie svokrovcom ten dom stavali alebo kupovali oni nie ty ani tvoj priatel.A ked sa ti nepaci nic z toho tak papa zbal sa a odchod.Vsetky deti rodicov tvojho priatela tam maju pravo sa kedykolvek vratit a ty mozes byt tak akurat tisko keby tam bola aj desat rokov v kuse.

ajsha123
18. okt 2020

A budete to mať aj papierovo doriešené? Lebo až potom je to vaše... Dovtedy je dom svokrovcov, aj keď vy ste vrazili peniaze do prerábky. Sestra je s tým stotožnena? Podľa mna si mali sadnúť rodicia, sestra a syn (tvoj priateľ). Dohodnúť sa, komu čo patrí, bude patriť. Ak budú aj ostatné izby vaše, kam bude chodiť ich dcéra? Počíta sa s tým? Treba o tom hovoriť, dohodnúť sa.

autor
18. okt 2020

@robin30 dobré není to naše ale je to potom všetko jej? Tak hádam keď to není naše tak ani jej nie? Rodičia nemali problém s tým že som tu tak neviem preco každý hovorí ako keby som sa tu nasackovala a nestarám sa o našu domácnosť. A je to jedno či som doma alebo u dakoho ale keď odchádzam tak poupratujem za sebou a nenechám všetko tak a idem papa

robin30
18. okt 2020

Ty nechapes a zrejme nechces chapat nevadi.Uz nema zmysel ti cokolvek pisat ty si pojdes stale svoje.Peknu nedelu este prajem

makova333
18. okt 2020

@robin30 pises mi z duse, ja stale nechapem ake nase, co ide prerabat, na zaklade coho ked ani nic nemaju vydiskutovane npr. taku zakladnu vec, kde bude spat sestra ked pride s detmi, kedze dolu miesto nie je. Proste hamizna vidina "mojho domu", ktory som si nepostavila.

h2
18. okt 2020

🤦🏻‍♀️ Tu ale nejde len o to, že rodičia s tým súhlasili. Keď tí rodičia raz zomrú, zbehnú sa súrodenci, aby si podelili dedičstvo. Potom budete mať čo?

janeninka
18. okt 2020

Prave preto sa potrebujete dohodnut ako to bude, teraz je to take nijake a nevyhovuje ti to. Prave otvorena komunikacia a dohoda by vam mohla pomôcť, nehovoriac aj o tvojej ochrane. Ci si chces vziat úver alebo minut uspory na prerabku nehnutelnosti ktora nie je tvoja a mozu ta z tadoal kedykolvek poslat prec? Potom sa budes natahovat na súdoch ci si vezmes vanu a vstvanu skrinu do podnájmu?

ajsha123
18. okt 2020

@h2 presne tak. A keby sa stalo, že sa sestra rozvedie, kam pôjde? K rodičom. Pokial ta časť, co prerabate, nie je oficialne vaša, sestra si zoberie polovicu poschodia. Aj to, co ste prerobili. To je samozrejme, príklad, nemusí sa stať, ale snažíme sa Ti vysvetliť, ze aj ked to poschodie, ktoré prerabate, oficialne nie je Vaše, financne aj papierovo, nie je Vaše. Dom stojí na zakladoch, ktoré patria svokrovcom...

Strana
z6