icon

Aj vás by to jedovalo?

17. okt 2020

Ahojte nechcem byť za tú zlú ale chcem počuť názor na danú situáciu. Bývam u priateľa aj s jeho rodičmi (máme samostatne bývanie, len my ešte nemáme všetko prerobené len z časti) ide o to že je jeho sestra ktorá býva v inom meste je tu skoro každý víkend od piatku s deťmi. Ako chápem že možno sa doma nudia ale veď aj doma môžu byť na mobile a na gauči. Ja po pracovnom týždni chcem mať kľud a si porobiť poriadky. Sú to také maličkosti ale keď v sobotu ráno stanem tak nechcem sa hneď prezliekať, chcem si v kľude v pyžame vojsť do kuchyne a prichystať raňajky.

marca12
18. okt 2020

Uvedomujes si vobec,ze v tom dome nikdy nebudes mat sukromie?akakolvek navsteva pride,bude to aj vasa navsteva. Dve generacie v 1 dome,to chce inu davku tolerancie. Ak ti uz teraz vadi,ze vlastne dieta pride svokre do domu,tak si naozaj hladajte svoje byvanie. Toto nie je pre teba.

hopsadobrandejsa
18. okt 2020

@makova333

Kazdy to berie inak, ano boli aj dobre veci za socializmu, ale ten system nebol dlhodobo udrzatelny. Jedine stastie ktore ti ludia maju po odkupeni bytov za "lacny peniaz", hlavne v panelakoch je, ze tie domy vobec este stoja pretoze panelove domy boli projektovane na cca nejakych 50 rokov zivotnosti.

Bytovky sa v tej dobe tiez nestavali velmi kvalitne. Stavalo sa hlavne rychlo, na kvalitu sa nepozeralo. Moja bytovka je tehlovy dom, ale hajajaj, necudujem sa, ze rodicia odkupili byt "lacno" v tej dobe.

Minuly rok som si nechaval znizit stropy v byte. Ked to majstri merali laserom aby to bolo v rovine, odchylka vraj bola cca 5-6cm na oboch stranach. To znamena, ze este aj preklad bol vyliaty do kriva.

Rodicia v podstate cely zivot byt prerabali aby to uviedli do pekneho obyvatelneho stavu. Tie byty boli lacne pretoze odvedenej praci odpovedala aj cena.

Ja by som sa do socializmu veru vratit nechcel.....ani za cenu "lacnejsieho byvania", ale to je mimo temu.

Jediny dovod preco je byvanie v sucasnosti drahe je ten, ze dopyt je proste vyssi ako ponuka. Je treba vyckat. Teraz je najhorsia doba na kupu nehnutelnosti a v tomto pripade dava byvanie vo viacgeneracnej domacnosti zmysel.

prasiatko30
18. okt 2020

@xjakubikovak - vsak ale to polemizovanie musi robit jej brat a jeho rodicia nie zena ktora je tam dva dni aj s cestou 🤔
A sorry za tu milenku zabudla som, ze sex je az po svadbe 😂😂

autor
18. okt 2020

@prasiatko30 a akože ty si sex pred svadbou nemala? Alebo za to že sme spolu aj fyziky tak som dačo menej? 🤭🤔

autor
18. okt 2020

@prasiatko30 ja som ťa nijako neurazila tak tie narážky na mňa si môžeš odpustiť. Neviem či by sa ti páčilo keby niekto na tvoje deti mal také narážky.

tinkerbell
18. okt 2020

Čo teda plánuješ urobiť? Ako to budete s priateľom riešiť?

prasiatko30
18. okt 2020

Prepac ale co je na tom zase zle ze som povedala ze si milenka a priatelka to sa nejako vylucuje alebo je to nepripustne? Nevedela som ze to je nieco osocujuce

autor
18. okt 2020

@tinkerbell úprimne neviem. S priateľom plánujeme ostať v dome keďže každý už má svoje. Zatiaľ deti nemáme takže budem sa snažiť byť viac tolerantná 🙂 nemyslím si že veľa chcem alebo že mám vysoké nároky ze mi trochu prekáža keď každý víkend (pia-nedela) sú tam. Mne osobne to príde trochu divné a ja by som.to nerobila tak. A tiez si myslím keby on tam bývalá a priateľ by tam prišiel každý víkend tak tiež by jej to vadilo

janeninka
18. okt 2020

A kedy chcete deti? Myslim ze tuto otazku by ste mali mat vyriesenu este predtym - aspon mat plan.

autor
18. okt 2020

@janeninka tak do 4 rokoch možno aj skôr.

lula313
18. okt 2020

Autorka, ale divne je, že ty si tam, nie tá dcéra. Ty si cudzia, nie dcéra, to pochopíš, keď budeš mat vlastne deti. A keď partner pracuje v zahranici, prečo nie si cez tyzden u svojich rodicov, ale si u cudzich doma? Nechcem ťa tým urazit, ale mne práve toto pride divne. Pripadne chod s priateľom do zahranicia, keď tu nemáte spolocne bývanie, ani deti, nič vás tu nedrží a takto by ste mohli byt cely tyzden spolu a mat aj sukromie.

janeninka
18. okt 2020

To je sice este dost casu na riesenie byvania, aj ked napr ak by ste chceli stavat dom tak by ste uz mali pomaly zacat ale zaroven je to pre mna dlha doba na taketo medzi obdobie. Ak tam fakt chcete ostat tak by som riesila vyjasnenie vztahov - odkupenie, s tym ze si jasne urcit koho je co. 4 roky zit tak ako nechcem je podla mna dlho. Ak na ine riesenie nie su peniaze tak aspon si to ozaj prestavit v hlave lebo ta to bude stvat.

autor
18. okt 2020

@lula313 myslela som ze švagrinej muž je v zahraničí 2 týždne a potom doma. Priateľ pracuje doma.

autor
18. okt 2020

@lula313 a dobré som tam ja. Ale hádam tá dcéra má svoju rodinu nie? A keď ja som tam s priateľom tak mal by byť nejaký vzájomný rešpekt nie? Či preto že som len priateľka tá čo? A keď budem manželka tak už potom som o dačo viac?

tinkerbell
18. okt 2020

Mne by to tiež vadilo, keby švagriná chodila každý víkend. Ak bývate v spoločnom dome, tak určite si poriešte vlastný vchod na kľúč, tiež kupno-predajnou zmluvou si odkupte tú časť domu/bytovú jednotku, tak aby si aj ty mala list vlastníctva. Ak by rodičia aj darovali celý dom synovi a vy by ste boli zobrati, tak tebe z toho nebude patriť nič, lebo je to dar.

Ako dlho tam bývate spolu?

lula313
18. okt 2020

Autorka, no len tou rodinou sú jej rodičia a keď nemá muza 2 týždne doma, tak je normálne, že chce s detmi pomôcť. Možno sa citi osamelá, tak sa chce porozpravat aj s niekym dospelým. Keby môj švagor mal problem, že chodím k svojim rodičom, tak sa ho spýtam, či mu nešibe. Ako píšem, nechcem ťa tým vôbec uraziť, len si to otoč, keby si ty nemohla chodit k svojim rodičom, lebo sa k ním nasťahoval cudzi človek, tak by si si povedala, či sa dotyčný nezblaznil. A do buducna ste neuvažovali nad samostatným bývaním? Ono take žitie na hromadke nerobi dobrotu.

autor
18. okt 2020

@tinkerbell sme spolu skoro 4 roky ale u nich som od marca alebo apríla nejak tak.

prasiatko30
18. okt 2020

Ako viem ze si na mna podrazdena ale co sa ti snazia vsetci povedat je ze ona ako dcera a pokial s tym jej rodicia nemaju problem a su radi, ze k nim dcera aj s vnucatami chodia ty nemas do toho moc co povedat. V jednom predoslom prispevku som ti napisala ake moznosti viac- menej existuju - al aj keby to hned napisali na tvojho muza ty aj keby si si ho zobrala tak to nebude tvoje a ak sa nahodou rozidete/rozvdediete tak z toho nic mat nebudes lebo to bol dar tvojmu priatelovi/muzovi. Takze bud opatrna aj s tym co do toho invsetujes. A potom skus sa na to pozerat z druhej strany - co by si robila ty kebyze tvojho brata priatelka ti diktuje kolko navstev u tvojich rodicov je normalne a kolko nie. To ze ty k tvojim rodicom moc nechodis nie je dolezite - to si ty a tvoja rodina ale asi ona a jej rodina maju ine zvyky a chcu byt spolu viacej aj ked tebe sa to zda nenormalne. Ako to vyriesit to si musis ujasnit ty a tvoj priatel.

autor
18. okt 2020

@lula313 deti sú samostatné. Tá menšie buď je na mobile alebo vonku. Áno už som si to otočila keby som mala brata a byva u rodičov s priateľkou, tak stále by som brala ohľad na nich a sa opýtala či môžem prísť na víkend. Ide o princíp. Neprišla by som len tak jak sa zachce lebo je to dom mojich rodičov. Asi mám iné zmýšľanie

tinkerbell
18. okt 2020

A čo tsm ešte prerábate? Kuchyňu a kúpeľňu budete mať vlastnú? Dohodnite sa, že keď to prerobite, tak sestra s deťmi bude niekde na prízemí. Ze uz nebudú používať tú izbu hore.

tinkerbell
18. okt 2020

Určite to rieš hlavne s priateľom.

autor
18. okt 2020

@prasiatko30 áno chápem čo chcete povedať. Veď je normálne chodiť na návštevu proti tomu nič nemám. Len mne osobne to príde trochu cez keď je to každý celý víkend. A keby že je to naopak, ako som už napisala, brala by som ohľad že ja už tam nebývam síce je to rodičovský dom a brala by som trochu ohľad na ostatných. a už keď tak ani nesú spolu s budúcimi svokrovcami. sestra a deťmi sú hore na mobile alebo vonku a oni sú dole v svojom.

autor
18. okt 2020

@tinkerbell áno budeme mať vlastne plus obývačku. Áno tak to máme premyslené budeme mať ako svoj byt (izby, kúpeľňa obývačka a kuchyňa) a oni tiež

janeninka
18. okt 2020

Tak aspon budete motivovani cim skor si to prerobit. A ked zacnete rekonstrukciu tak asi sa tma tiez nebude dat velmi fungovat tak bude aj ona snad menej chodit. Na tvojom mieste by som sa vsak bala ako to zoberie ci jej aj to nebude vadit a pod. Tam treba mat jasne vykomunikovane veci s rodicmi. Ale aj s nou.

loginexistuje
18. okt 2020

a jeho sestra bude mat stale tammsvoju izbu (poses ze oni su hore ) ci ratate s tym ze tuto izbu si zoberiete vy ako obyvku? a sestra na to co hovori?

autor
18. okt 2020

@loginexistuje žiadna sestra tam už nemá svoju izbu tak neviem či ona je o niečo viac keď mám tak povedať? Aj ostatný súrodenci majú deti nie len ona

loginexistuje
18. okt 2020

ved si pisala ze byvaju v izbe hore ked su u rodicov
a prejst si to treba so vsetkymi surodencamin
idealne dat aj dom ohodnotit aby ste potom nevyplacali surodencov z vyssej hodnoty domu po prerabke

autor
18. okt 2020

@loginexistuje keď prídu na víkend tak sú na našom poschodí. Rodičia majú dole svoje bývanie a oni tam ani nechodia.

loginexistuje
18. okt 2020

sak v poriadku preto ak je takto zvyknuta treba to s nou prebrat ale to nie je uloha na teba to musia svokrovci a tvoj priatel a musia oni s tym byt uzrozumeny a idealne najst nejake riesenie
lebo ak je ona zvyknuta takto chodit a zrazu sa nebude dat prespavat hore tak budete mat z toho problem

tinkerbell
18. okt 2020

A prečo sú na vašom poschodí? Co z tej ich izby chcete prerobiť?