Aj vaši muži sú takí?
som tak trocha v soku, zaroven to nechapem a neviem ani, ze co si mam o tom mysliet
stalo sa nie prvy krat, ze som navarila obed (ako mam vo zvyku) na dva dni ...prvy den sme zjedli viac, kedze chutilo a na druhy den ostalo tak akurat pre vsetkych na jednu porciu
nalozila som sebe, muzovi a synovi som nechala na neskor, lebo tesne predtym jedol a kedze nie je velky jedak, tak musi trocha vyhladnut aby zjedol obed
ako som dojedla, odbehla som do kupelne a ked som sa vratila oci mi takmer vypadli do prazdneho pekaca
moj muz si medzitym nalozil ten zbytok co som nechala pre syna
ostala som ako obarena, hlavou mi prebehlo, ze co mu dam na obed, ci rohlik alebo mam teraz rychlo nieco ine uvarit...ale chystali sme sa von..
tak som sa ozvala, ze teda nech mu nieco necha, ze este neobedoval...samozrejme sa nastval, urazil
tak ako minule bola podobna situacia, ked som sla nalozit obed a zistila som, ze fasirky este mame, ale hrniec so zemiakmi je prazdny...tiez sa urazil lebo som si dovolila mozno troska prekvapenym, rozhorcenym tonom poznamenat, ze mal povedat, ze uz nie su zemiaky, ved nie je problem uvarit ale nneuvaria sa za 5 minut
mozno by to nebola az taka tragedia, keby sa nezduval ako male dieta...ja to tak neznasam
mate take nieco aj vy doma? aky mate na to nazor?
Podla mna zmyslas dobre-mal by sa opytat,moj muz sa opyta,aj ked niekde sme na vylete,najprv riesime,ci a co jedia deti a potom my dospeli... niektore zeny sa tu tvaria ako keby ich psou povinnostou bolo predlozit muzovi mnozstvo jedla,aby chudacik nebol hladny.Ano,treba od muzov vyzadovat ohladuplnost k svojej rodine-manzelke aj detom.Je sice hlava rodiny,ale pravo na jedlo maju vsetci rovnake...ked uz svoje zjedol,nech necha ostatnym a ak je este hladny,nech si da nieco nevarene.
no ja s chlapom zijem uz roky a tiez je hlados a vacsinou robim tak, ze mu nalozim porciu a on ju zje, on by bol najradsej keby som mu takto nakladala stale :D :D a ked nezostane alebo je toho malo, da si chleba alebo nieco ine, syna mam este maleho, taze on nastastie este tolko nepapa, potom to budem tiesit asi ako @henikav 🙂)
tiez si myslim, ze robis z komara somara, najdolezitejsie je aby muz mal co jest ked pridse z prace, mojmu mozem spravit aj pizzu zamrazenu a hotovo alebo nieco narychlo zrobim, tazku hlavu z toho si nerobim
@nikuska744 slepo zavidim 😉 ja najdem rano neumyty hrnuec 😀 ale tiez som rada ze mu chuti,umyvacka umyje 😀
nenavazajte sa do nej, ano ma uvarit viac ale na druhu stranu aj muz si ma uvedomit ze deti maju byt prve co jedia. u nas sa kolko vadime s muzom ze nech sa prvy naje ten druhy ale zvadca ich prebijem aby sa muz najedol s detmi a muz sa ma pripadne vela krat spyta tolko ti staci v hrnci? varim vzdy na 2 dni. zas mama kamaratov jedinacikov co nevedia co to je podelit sa su od mala zvyknuty ze maminka im dala co bolo takze sa delit nemuseli, vadcina jedinackov je takych
@katarinamarkova aj moja napr. o 11 je polievku a keď sa zobudí po obednom spánku, je druhé, hlavné jedlo a keď nedostane hneď, tak je nervózna a zlá, nechápe, že musí na jedlo čakať, čiže tiež by ma nahnevalo, keby mi manžel zjedol to, čo bolo určené pre dieťa, lebo viem, aká je, keď musí čakať
ja vadsinou varim len jedno jedlo polievku len pre deti, proste u nas nehrozi ze zjeme aj polievku aj druhe
ja normálne žasnem, čiže má byť doma navarené tak, aby sa chlap - pán tvorstva, ktorí zarába, najedol do prasknutia, pritom nemusí brať na nikoho ohľad. Ako fakt super príklady pri výchove detí
@moni244 nie ale staci, pokial ma ten co vari pripravene male mnozstvo jedla a boji sa ze mu nevyjde pre vsetkych, tak nech ptvori usta a povie drahy toto mam odlozene este pre nasu ratolest ak si este hladny tak si daj niecoho ineho - a problem vyrieseny. Nic viac a nic menej. Nememu ani vlastna mater nerozumie 🐣
@prasiatko30 no ale z toho, čo tu bolo popísané, my to tak pripadalo
Súhlasím, že navariť je potrebné dostatočne...ale v tomto prípade je muž bezohľadný...ak zjedol porciu, aj ostatní členovia majú právo sa najesť....a potom, keď sa zvýši, nech si papká koľko chce...alebo nech si dá niečo z chladničky
@prasiatko30 moj muz sa vzdy spyta ak chce duplu ze ci v hrnci nieje odlozene pre niekoho a ak nie sa aj tak vzdy spyta ci nema este niekto hlad. moj si nema problem otvorit chladnicku a urobit si este nieco pod zub. jasne varim aby mal vzdy pripravene ked pride z prace ved maka v robote kde na obedy skoro vobec nechodi ale je aspon slusne vychovany ze berie ohlad aj na inych clenov, moje 2 kamaratky maju muzov jedinackov a to je hotova katastrofa uz z domu neboli nauceny nato ze jest musia aj iny ako oni a bez opytania pojedia aj poslednychlieb
Mne to tiež pride bezohladne.Dieta je na prvom mieste a nie to ,že niekomu bolo malo.Ked niekomu nestači obed,može si dat ešte niečo suche.A ked sa zvysi tak sa asi opytam,ci uz kazdy jedol.
@brumka pozri ani moj nema problem sa opytat a skor by sa stalo mne ze spucujem nieco co som nemala ale su ludia a ludia - a v tomto pripade ako to predostrela zakladatelka temy tak si fakt myslim ze ten chlap si to ani neuvedomil a mozno tiez ak ho pred tym spucovala za to ze pstalo jedlo a on ho nedojedol tak si aktivne nalozil aby nedostal spucovane zase raz - fakt nevies preco to ten jej muz tak spravil a byt nou a aby predisla takymto nedorozumeniam a pomial vie aky je tak velkym plusom je plynula komunikacia - pokial on si nevie domysliet tak nech mu to polopatisticky povie a punto
@prasiatko30 moj sa pyta vzdy, proste doma sa tak naucil ze nbieje jediny hladny krk a doma ich bolo viac surodencov. jasne komunikacia je zaklad ja sa nebojim zeby mi zmyzlo jedlo repre deti, mm je velmi ohladlplny aby sa hlavne najedli deti potom che aby som sa ja najedla ale ja vadsinou trvam natom aby jedol on ked sa nam neda vsetkym 4 naraz
Ti kokos vy sa niektoré počúvate???že prvý je muž až potom deti uff..Najprv deti a muž nech si dá aj chleba z maslom ako tu jedna prezentoval.... 😲
@anexis no moj muz sa neuraza ale tiez niekedy zje poslednu porciu pripravenu pre dieta. niekedy to tak proste vide ze na dalsi den ostane len tak tak obedu. Tvoj muz ai nad tym nerozmysla ci niekomu ostane, ani moj muz nema na to bunky🙂 proste je hladny a nalozi si. vacsinou mi zje tesne pred varenim syr alebo nieco podobne a mna ide vykotit🙂
poslednu porciu pre maleho treba odlozit mimo dosah muzovi.podla mna to nerobi naschval, nerozmysla taka ko zena.
@brumka ale zakladatelke temy asi tak prd pomoze to co robia nasi muzi doma - ona sa musi naucit komunikovat s tym co ma doma a podla toho dojst nejakemu vzajomnemu dohovoru - medzi nimi co jej pomoze ze tvoj alebo moj muz sa opytaju pred tym ako sa najedia - no povedz mi? Na to sa ona moze akurat tak z okna kukat👼👼👼👼
@brumka inaksie napr priklad nasej rodiny ciste v tomto probleme je uplne od veci lebo my vzdy jedavame spolu - teda na obed prakticky kazdy den a to znamena ze zaciname jest ked sme vsetci usadeni pri stole a koncime ked je uz kazdy najedeny - to znamena ze nejake zakeracke dojedanie po obede nehrozi😄😄😄😄
@prasiatko30 som napisala ze komunikovat
my spolu jedavamae len vikendy a to nie vzdya veceru tu sa snazime spolu ale ako pisem mam male dieta pri nej jest niekedy je problem
@brumka vsak to som uz pisala aja ja na prvej strane
@brumka a dokonca aj moj prispevok o 16:40 poukazuje na komunikaciu
@anexis no, vidim, ze sa tu uz do teba obuvaju... podla mna je uplne normalne navarit konkretny pocet porcii plus nieco naviac. Moj muz by tiez zjedol aj trojnásobok normalnej muzskej porcie ( co je s prepacenim prezieranie sa) tak sa naucil, ze ked si chce dolozit, tak sa spyta, ci este moze. Podla mna ani ty nie si na spagate, ze muzicek zje 2-3 porcie a ty s úsmevom pojdes varit malému nahradny obed...Ten tvoj je pazravec, ked na malého nemysli. Normalne mu to vysvetli, ze ked si chce dolozit, tak nech sa najprv opyta ci uz maly jedol...
Necitala som vsetky príspevky, lebo by ma asi porazilo. Viac navar a pod. Možno by bolo najlepšie, keby zakladatelka nejedla a počkala, ci nebude chcieť aj jej porciu. V jeden deň navarim a ked zvazim, ze je dosť na dalsi obed tak nevarim. Nech sa dotlaci chlebom. Aj v restike by si dobral? Nerobme zo seba sluzky, nas zivot má tiez hodnotu. Ja varím podľa slov okolia velmi chutne, ale dnes som jedlo viac osolila. Budete mi radiť, ze si mam dávať lepsi pozor? Muž sa najedol, skúsil by povedať pol slová, ked došiel z roboty o siestej. Čo mi vadí, sú dokonale manželky. Ja som matka, manzelka, ucitelka, kuchárka, práčka, žehlička, upratovačka a pod. V podstate ako vy vsetky. V tychto rolach mam svoje priority a preplneny pupok môjho muza to urcite nieje. Moja mila nebola to tvoja chyba, pán manžel je papkac. Podľa mňa sa urazil iba preto, lebo sa dostal do trapnej situacie ked jedol dietatu obed. PS: peciem chutny domaci chlebik 🙂
@anexis práve čítam tento príspevok....máš pravdu...náš ženy to dovádza do zúfalstva, aj u nás sa to stáva...a nielen s obedom....ale vzťah je o kompromisoch....tak, ked viem, že chlap je tvor, ktorému to vôbec nedochádza /česť výnimkám/ bud mu to dopredu poviem, a ak som zabudla.....má smolu on...musí objednať pizzu, hádam jeho dieťa nebude hladné.... 😀 😀 😀 😀 ale.....tiež mi je blbé mu hovoriť, nejedz ten jogurt, to je Simonkov....alebo ten rohlík je pre Deniska na raňajky....ale ked na to dostane chuť, inak to nejde, musím.....
@anexis u nás v rodine by mi ani nenapadlo mat na obed presne jednu porciu pre každého, sak by mi decká s mužom ruky utrhali 😀 aspon o tri štyri porcie musia byt naviac, nemám strach ze by sa nedojedlo, syn a muž si dajú aj na večeru a s radostou. A este aj koláč pre istotu vždy upečiem aby "mali do čoho chodiť" ALE poznám rodiny kde je bežné navariť po jednu porciu, vypražiť 4 rezne, upiecť 4 kuracie stehná a pod. Ja ked robím kačku pre nás (2 dospelí a dve deti - syn 8 a dcéra 14) tak prihodím pod kožu na krku ešte dve kuracie stehná aby sa ušlo každému podľa chuti, a dve knedle s hlávkou červenej kapusty k tomu len tak zmiznú.
Moja skúsenosť - keď je rodina najedená tak sa aj menej hádajú a zadrapujú 😀 na tvojom mieste začni variť viac a nepočítaj že si chlap dá jednu porciu a spokojne vstane od stola 😉 budete sa menej hádať a zdúvať.
ja zboznujem varit, bola som doma na materskej skoro 7 rokov tak som si toho uzila az az al 6 mesiacov tomu som zacala pracovat vyse 30km od domu tak nevarim tak casto ale ked navarim tak to potom toho plno ze je na 2-3 dni alebo si mama sestra zobere nieco domov,ak zostane zmrazim, ked nie je navarene vytiahnem nieco z mraznicky ak tam nic nie je nevadi ked maju deti na veceru ceriali, chlieb vo vajicku alebo mrazenu pizzu...neriesim ci je to tepla strava ci nie, moje deti su velmi dobry jdeaci jedia absolutne vsetko tak raz maju teple raz nie, zjedia vsetku zeleninu a ovocie, ked nam pochyba porcia (nezakazujem mm ze to nemoze zjest ze to je pre deti, ked bolo mali jest a ked nie je hm..... tak zjedia co je)
@anexis Ja sa snažím navariť radšej viac, náš ocinko rád papá, ale aj s dcérkou niekedy vymýšľajú a nechcú to, čo som práve navarila, teda na obed ešte hej, no na večeru už chcú niečo iné a na druhý deň ocinko nechce zo včera. No keď on navarí, tak ako vo vývarovni, že by sa najedla celá ulica, takže to jeme aj 4 dni , naposledy som zaprotestovala ja a nechala som ho jeho papaníčko jesť celý týždeň 🙂.
No ja som najstaršia zo 7 detí ( a boli sme chudobní) a náš otčim tiež nebral ohľad na deti a všetko vyjedol. Pamätám si ako moja mama sa vždy snažila pre nás jedlo skryť a koláče piekla až,keď odišiel buď do práce alebo niekam preč. Peniaze domov priniesť nevedel a buď ich prefajčil,alebo prepil.
Takže na jedle momentálne nešetrím 🙂

Navarila som paradajkovú polievku. Zostalo jej dosť veľa, malo z nej byť aj na ďalší deň. No ráno som už našla len umytý hrniec. Manžel ju zjedol v noci. 🙂 A ja som sa potešila, že mu chutilo 🙂