Aj vaši muži sú takí?
som tak trocha v soku, zaroven to nechapem a neviem ani, ze co si mam o tom mysliet
stalo sa nie prvy krat, ze som navarila obed (ako mam vo zvyku) na dva dni ...prvy den sme zjedli viac, kedze chutilo a na druhy den ostalo tak akurat pre vsetkych na jednu porciu
nalozila som sebe, muzovi a synovi som nechala na neskor, lebo tesne predtym jedol a kedze nie je velky jedak, tak musi trocha vyhladnut aby zjedol obed
ako som dojedla, odbehla som do kupelne a ked som sa vratila oci mi takmer vypadli do prazdneho pekaca
moj muz si medzitym nalozil ten zbytok co som nechala pre syna
ostala som ako obarena, hlavou mi prebehlo, ze co mu dam na obed, ci rohlik alebo mam teraz rychlo nieco ine uvarit...ale chystali sme sa von..
tak som sa ozvala, ze teda nech mu nieco necha, ze este neobedoval...samozrejme sa nastval, urazil
tak ako minule bola podobna situacia, ked som sla nalozit obed a zistila som, ze fasirky este mame, ale hrniec so zemiakmi je prazdny...tiez sa urazil lebo som si dovolila mozno troska prekvapenym, rozhorcenym tonom poznamenat, ze mal povedat, ze uz nie su zemiaky, ved nie je problem uvarit ale nneuvaria sa za 5 minut
mozno by to nebola az taka tragedia, keby sa nezduval ako male dieta...ja to tak neznasam
mate take nieco aj vy doma? aky mate na to nazor?
Podľa mňa je iba hladný. Ja som naučená, že skrátka musím rátať so všetkým a s jedlom pre všetkých. Keď vidíš koľko zje, tak toľko nachystaj. Kiežby som mala Tvoje problémy.
Stastne to manzelstvo, v ktorom je len takyto problem 😀 moj manzel je vdacny ked vobec navarim, co je zriedka. Takze tak 😉
@anexis nazvala by som to skor chybou komunikácie ako chybou že treba variť viac. Tiež by ma riadne vytočilo keď ideš synovi naložiť obed s vedomím, že mu máš čo dať a nečaká ťa prekvapenie v podobe prázdneho hrnca. Nie je problém to, že manžel zjedol, ale to že nič nepovedal a nedošlo mu, že dieťa nejedlo. Nebudeš predsa preto stážiť kuchyňu, aby si vedela čo sa zjedlo a čo nie. Stačí možno trošku pozmeniť systém fungovania, ako napríklad jedlo z hrnca hneď premiestniť na detský tanier a oznámiť že to je pre malého, pretože ešte nejedol. Nech sa nezdúva, nech to neberie ako kritiku. Skús mu dať nejaký príklad ako by bolo jemu keby že ide niečo opraviť v dome ale nemože lebo mu chýba nejaký šroubik, ktorý si mu ty pred nejakým časom vzala, lebo si potrebovala a nič si nepovedala. Jednoducho sú takí chlapi, ktorým takéto veci nedocházajú.
Veľa zdaru a hlavne dobrú chuť 😉
@anexis ahoj, uplne s tebou suhlasim, tiez to poznam. a tiez ma to velmi stve. aj ked u nas decka stale maju co jest a im sa dava ako prvym. ale manzel si da normalne veeeelku porciu a potom este z hrncov ujeda, nepyta sa ci ostatni dospeli jedli, pokial ma jedlo na ociach tak mu neda pokoj. a tiez sa oduje ked ho napomeniem. aj ked je pravda, ze vdaka praci uz len zje co ostalo, je ako posledny. kamionista.
za tu dobu co si pisala, si mohla mat uvarene napr. spagety 🙂 ale nic v zlom. Muzi sa hnevaju za ovela horsie veci.
@anexis mužovi chutí a automaticky si viac naberie. Netreba mu to vyhadzovať na oči, chlapi to nemajú radi. Treba navariť viac pre všetkých. Najlepšie je ak naučíte chlapa, ako si ma pripraviť niektoré jednoduché pokrmy aj sám. U nás to tak je a občas navarí aj on pre všetkých, ešte dostane aj pochvalu a ja si oddýchnem od varenia. Dokonca robí raňajky.

@anexis to je o povahe moj taky neni ani zdaleka, ale ja sa viem odut na kazdu blbost 🙂 vsak nic zle nerobi 🙂 len sa oduva 🙂