Ak muž večer pije, necháte ho ráno vyspať?
Možno netradična otázka, ale ja mu dám zajtra riadny budíček ráno. Mne ostanú decká na krku a on si ostane vonku. Dnes má to sakramensky štve, rada by som tam bola aj ja.
Ako aj na svadbe mojej sestry, cez obrad som uspavala, cez hlavný obed som uspavala najskôr jedno dieťa, potom druhé a on si sedel a užíval svadbu... V noci hore s deckami ja a on dorana svadboval. Nie je to fér.
Ako svojim spôsobom tých chlapov chápem, ono je to celkom stres starať sa o bábätko keď niesi zvyknutý. Viem sama ze keď som občas strážila kamoškam babatko/batoľa tak aj hodina bol masaker. Pritom som si to všetko už zažila s dcérou, len ta už je pubertacka a prišlo mi to ako v minulom živote pomaly. Je to fakt iné keď si s bábätkom nonstop a už vieš čo a ako.
Ako staršie okolo 3 rokov bez problémov ale plienkové deti ufff.
To ale neznamená ze aj keď je to ťažké ze by mal byť oslobodený od starostlivosti. Sú to aj jeho deti a musí pomôcť. Niesi stroj, potrebuješ aj ty oddych. Keď si neoddychnes budeš nervna, vyčerpaná a aj váš vzťah to ovplyvní, malo sexu, nervozita atď... Treba to vydržať, je to len obdobie.
tak zase nemusí byť zlým otcom za to, že malé bábo neprebalí a neokúpe, neuspí, ale nepáči sa mi ten jeho názor, že žena mu rozkazovať nebude. Je smutné, že sám nepríde s tým, čo je treba, že sa považuje za niečo viac vo vašom vzťahu, no čo už, ťaháš sa kratší koniec. Ale určite by som začala s tým časom pre seba, len pre seba. Postupne ho zapájala do všetkého okolo detí, lebo dva roky zbehnú ako nič a keď teraz necháva všetko na teba, nemyslím si, že to bude ináč, keď pôjdeš do práce.
A prečo si nezavolal nejakú opatrovateľku na pomoc alebo nejakú kamošku nech ti postrazi deti a ty s muzom idete niekam spolu dvaja? Tiež na tej svadbe by som tak riešila, bud nech mi mama pomôže alebo svokra, alebo nejaká kamoška alebo co..určite by si nasla riešenie. A mohli ste sa zabávať spolu
@janickacrazy Buď rada, že máš dieťa, od ktorého sa dalo odísť, tieto rady nikomu nepomôžu. Alebo si v pohodičke odchádzala na kávu od vrešťajúceho dvojmesačného bábätka, ktoré potrebuje mamu a to si ešte myslíš, že si vhodná osoba na rozdávanie rád?
@zuzanalila20 ja mám tri deti a každé z nich malo rôzne obdobia, samozrejme som odchádzala, ked dieťa bolo nakojené a uspané a vedela som, že bude v pohode. Okrem toho existujú predsa telefóny, keby niečo. Nešla som 200km preč, len na kávu kúsok s kamoškami. Zase nemusíš byť taká útočná. Aj mama potrebuje čas pre seba. V niektorých krajinách žena musí od 3-mesačného dieťaťa do práce napr.
@janickacrazy Mama nemusí nikde ísť do platenej práce od 3mesačného dieťaťa, možno tak v Severnej Kórei. Vždy je to otázka priorít. Sama v "takej krajine" žijem. Samozrejme chápem, že sú (tragické) životné situácie, kedy mama nemá na výber, to považujem za chybu spoločenského nastavenia. A tomu práve prispievajú rady ako tvoja, akoby byť s dieťaťom bola povinnosť, ktorej sa treba čo najskôr zbaviť za každú cenu. Nepoznám ťa a tak nemám dôvod neveriť, že si dobrá mama 🙂 Ja som reagovala len na tú radu, že proste treba ísť od dieťaťa, treba ho na to naučiť. Nie je to tak, temperament dieťaťa si nevyberieš a keď si toto číta menej rozhodná mama ako ja, môže jej byť z toho ťažko.
No som ako tvoj muž. Keď si zoberiem, že na svadbu chodím každy rok v priemere raz, tak posledné, čim.idem zabíjať čas (keď viem, že to nebude na dieťa 5-10 minút) je uspavanie.
Však si ich mala nechať dovtedy, kým by boli v takom stave, že hneď zaspia. Alebo supnut do nosiča, šatky a tam nech sa sami uspia. Na svadby chodím sama s deťmi a za účelom si ich užiť. Jeden jediný raz som musela odísť zo svadby do hotelovej uzby, lebo sa to nevyriešilo "samé" bez úsilia - že by deti nejako zaspali. Uvoľni sa
ja ťa chápem, všetky tu majú skvelých užasných mužov, čo na nich myslia, vo dne v noci, keby mohli dojčiť, aj to by robili za ženu, v noci vstávajú k malickým deťom a potom ráno idú do práce a podvečer urobia nákup a večeru doma a deti uspávajú. Uhm., uhm. Máš takétoho chlapa ako pomaly 80% žien, štve to aj nás, vyrozprávať sa môžeš, ale či pomôže, to neviem. Ja by som ho skopala z postele vtedy, určite. 😂
@zuzanalila20 vôbec si to nepochopila, moja rada bola naučiť MANŽELA!!! , aby sa vedel postarať 2 hodiny o svoje vlastné dieťa. Muž je takisto rodič rovnako ako matka. Matka má nárok si občas oddýchnuť. Na tom nie je nič strašné.
@janickacrazy a toto pre mna nepochopiteľne , “naučiť manžela”, to akože mám ďalšie decko ?? Treba ho učiť byt rodičom? Tak to ozaj nie
@mooonika1975 je kopa chlapov, čo sa nedokážu postarať o vlastné dieťa a nie raz som tu čítala, že odkedy máme deti, tak som nikde nebola, takých to treba naučiť, nieže žena sa obetuje a nemôže ísť ani do obchodu bez detí
@mooonika1975 súhlasím, kto to učil ženu? Tiež sa s tým nenarodila. Len veľa žien robí chybu, že hneď ako spolu začnú s mužom žiť, začne okolo neho kmitať, ako jeho matka a z priateľky, milenky sa stáva domáci spotrebič. Chce mu za každú cenu ukázať, ako všetko sama zvláda a mužovi sa tento full servis prirodzene páči. Po narodení dieťaťa si myslia, že vedia všetko najlepšie len oni, muž by to nedokázal a on je celá šťastný, že sa nemusí hrnúť do prebaľovania, uspávania, ostáva naďalej pri mobile a pive. Žena ale pri malom dieťati už nezvláda všetko tak, ako keď ho nemala a začne byť podráždená, čo sa narodení druhého vystupňuje a začnú hádky, muž nechápe prečo. Pravé eldoráda nastane, keď nastúpi do práce a doma ju čaká druhá zmena. Najneskôr vtedy sa píše na MK. Prečo to tie ženy robia? Neviem. Kopírujú spolužitie muža a ženy v ich rodine, chcú ukázať všetkým, aké sú šikovné ...

@lujza123 ďakujem za radu, nejako začať musím