Ak muž večer pije, necháte ho ráno vyspať?
Možno netradična otázka, ale ja mu dám zajtra riadny budíček ráno. Mne ostanú decká na krku a on si ostane vonku. Dnes má to sakramensky štve, rada by som tam bola aj ja.
Ako aj na svadbe mojej sestry, cez obrad som uspavala, cez hlavný obed som uspavala najskôr jedno dieťa, potom druhé a on si sedel a užíval svadbu... V noci hore s deckami ja a on dorana svadboval. Nie je to fér.
My mame podelene akcie - tie, ktore su z mojej strany, tak som ja a muz je s detmi, ktore su z jeho strany, tak je on. Vzdy sme riesili tak, ze sme spali tam, resp. dieta spalo. Ked mala kamoska svadbu, tak mala spala v ich izbe, ona bola celkom prenosna, tak sme ju potom prehodili do vajca a sli domov... Ked mala svadbu segra, tak som sla s muzom k nasim, pomohla som mu s detmi a vratila sa. Ked bola svadba alebo oslava kamosov z jeho strany, tak to iste, on mi pomohol s deckami a potom sa vratil na svadbu/oslavu...
Ked chcem ist von, tak sa snazim tak, aby som mladsieho uspala (este kojim) a starsie ulozi on...
Ale k otazke, ja necham dospat, aj ked ma to vytaca... Ale zase raz za vas si mozem pospat aj ja, ale vacsinou to dopadne tak, ze potom sa len ponahlam dorobit veci, ktore by uz standardne boli davno hotove - postavit polievku...
Keď som mala tak malé deti ako ty, tak veru som neriešila, že ja nemôžem sa ísť opiť a on môže. Ja som nemohla nikam bez detí, boli na mňa do nejakého 2,5 roku veľmi naviazané, plus budili sa v noci atď. Fakt som mala úplne iné starosti ako to, že nemôžem ísť večery piť /pravdupovediac, bola som rada za každú minútu spánku navyše/. Takže ja osobne by som mu nejaký extra budíček nerobila, ale zas nebola by som ani nejak extra ticho. Ale keď to v tebe vrie a bude ti po tom lepšie, tak mu ten budíček teda sprav 🤷🤷🤷. Každopádne, žiaden nedeľný obed by som nehotovala, takisto by som sa vybodla na akékoľvek upratovanie, ak by som nemala pomoc od muža, lebo by drichmal, by som si objednala donášku pre seba a keď sa pánko hladný zobudí, tak by som mykla plecami, že som nestihla, keďže som z neho strany nemala žiadnu pomoc...
Este sa mi nestalo zeby muz pil a potom dospaval .. nastastie 😊 alkohol uplne minimalne.. Musis si to snim vykomunikovat ze to nie je fer. Moj deti nikdy neuspaval kojene ho nechceli ani Mne to Nebolo treba dost tazko pracuje a ja nemam problem postarat sa o deti. Mozno potrebujete najst aj cas len pre seba vas dvoch citis sa o nieco ukratena.
To je úplne jedno, že nemáš s kým ísť, tak choď sama do nákupného centra a kúp si niečo pekné, daj si zmrzlinu alebo choď cvičiť alebo len tak sa prechadzaj. Ide o to, aby sa muž postaral o deti, keď tam nie si ty. Nech si zvyká na tvrdú realitu. Myslím to v dobrom, každá žena potrebuje čas pre seba. ☕🍀
Môj muž chodí tak 2x do roka s kamarátmi ... nechám ho na druhý deň vyspať sa ... no on zas nechá mňa oddýchnuť si, keď napr. v noci ťahám pri chorej dcére atď. ... o všetko sa vtedy bez problémov postará.
Ak by chodil každý týždeň nedajboh častejšie, tak môže vyspávať koľko chce, keďže by bol single 😂
Raz za čas nevidím problém, nech ide a vyspí sa. On mňa tiež nechá vyspať koľko potrebujem.
Problém máte inde - ty sedíš doma na zadku a závidíš, že on sa baví. Zmeň to - vypadni raz za čas s kamoškami a nech sa stará on, aj na druhý deň ráno. A raz za čas vybavte baby-sitting pre deti a vypadnite spolu vy dvaja.
@mikadooo ja som nepísala o pití...nepijem. písala som o zábave, stačilo by mi tam sedieť a kecat lebo celú dobu tam som lietala len okolo detí a ani sa tam nestihla najest
Tak takehoto debila ako opisujes by som nenechala vyspat sa. Ale je to trosku aj tvoja chyba,musis ho zapajat,nech sa podiela aj on. Preco neuspaval on? Preco ste sa nestriedali?
ja by som sa dnes na to vykašlala, keď to nie je často, nechala ho vyspať, poobede nech si zoberie obidve deti na prechádzku a nevracia sa s nimi skôr ako o dve hodiny. Ty budeš mať čas naložiť sa do vane, urobiť si vlasy, nechty, dať si kávičku, oddýchnuť si. A najvyšší čas začať praktizovať to, že minimálne raz týždenne niekam vypadneš, aj keď len na hodinu, dve na tú kávu, kľudne aj sama, alebo poprechádzať sa. Muž musí deti zvládnuť rovnako, ako ich zvládaš ty.
A keď ho zobudíš tak vstane? Môj chlap ešte nikdy nevstal k deťom, že by som si ja pospala a už som to vzdala lebo sme sa potom len hádali, ráno sme zjapali, že ja chcem spať aj on chce spať 🤔 A aj tak spal ďalej... No keby sa to dalo tak ho zobudím a nech má ešte aj dve promile 😀 Ale toto myslím aj bežný víkend, nie, že by chodil na párty. Čiže áno, zobudila by som ho, dala mu upratať, navariť, s deťmi von a všetko okolo toho.
Mne pripadá nefér z jeho strany že ti ani trochu nepomôže. Nie ste potom partneri a aj keď ti nerozkazuje tak využíva svoju dominanciu. Je to ako keby si ty jeho nechala sa samého trápiť s nejakým problémom.
vieš, ale je to aj tvoja chyba, akože si sa nestihla ani najesť? Mladšie mu strčím do rúk, staršie sa tam nejako premotá, len dať pozor, aby nevyšlo von, sadnem si a najem sa. Ste na deti dvaja, nie si sama
@mamula20 vždy je to o tom, ako si to pár od začiatku spolužitia nastaví, tiež po narodení prvého dieťaťa. Ak žena automaticky prevezme absolútne všetku starostlivosť o dieťa, potom neviem, prečo sa diví, že je to tak. Dieťa je od narodenia oboch, samozrejme, že väčšinu času je závislé na matke, najmä ak dojčí, ale nevidím dôvod, aby ho muž neuspal, neprebalil, nešiel s ním na prechádzku, neponosil po dome, neokúpal. Nechcem si predstaviť situáciu, že by mamina musela na tri týždne do nemocnice, ako som musela ja. Nie každý má babky po ruke. A nemusí byť ani nemocnica, stačí teplota striedaná so zimnicou, alebo zlomená ruka. Nedokážem si predstaviť takto žiť.
Záleží na tom ako často to robí, ak raz za uhorský rok tak nech sa čo to vyspí, a potom ak budeš ty túžiť, tak nech sa potom postará on. Lebo si na to zvykne a budeš sa na to stále hnevať.
Samozrejme, ze ho necham spat, bez ohladu na to, ci vecer pije alebo nie. ved necha aj on mna. Ak je niekto z nas unaveny, nebudeme si predsa robit naprieky
My sa striedame, raz ide on domov s deťmi a ja sa ostávam baviť, druhýkrát on.. ale väčšinou ideme domov spolu.
No ja cez týždeň vstávam o 5:30 a cez víkend k malej o 6-7 a muz každý víkend spi do 9-10, obaja pracujeme cez týždeň. A hlavne on pije tak 2x do roka, tak mi je to fuk, ja aj tak dlhsie neviem spať a keď sa stane že si chcem pospať do 8 tak mu poviem a vstane. Ešte máš malinke deti, ja som tiež polročnú uspávala, muž to nevedel a mne to nevadilo, aj keď sme boli niekde, som sa prechádzala s kočíkom, ale na svadbe tvojej sestry sa mohol trochu posnažiť
Necham. V istej miere. Urcite nie tolko,kolko by chcel on. :D A ak mi budu prerastat veci cez hlavu,budim...
@marca12 pretože to vraj nevie, ( nechce vedieť).
Pretože často robí v noci a není doma, vie že to zvládam sama a využíva to. A keď som sa raz ohradila, vytkol mi že žena mu rozkazovat nebude a odišiel.
/Zobudil mi bábo a vyžadovala som aby ho uspal pre zmenu on/.
@zoro9836 ja si ale plne uvedomujem, že zneužíva to, že zvládam obe deti bez pomoci keď nie je doma aj niekoľko dní.....
@lindusss2016 hold ani to sa mi nestáva... Odkedy máme druhé bábo tak som ani raz nespala s ním cez deň ani keď je doma, on často dospava cez den
No nieje to fér, hlavne s tou svadbou.
Ale toto vyriesit je trochu na dlhsie, takže teraz to nechaj tak, no začni na tom pracovať. Pomaly, postupne. Chyba bola že ste sa takto nastavili už pri prvom, ty sa staráš a on pohoda lahoda. Kým pri jednom sa to dá, pri dvoch už je to masaker. Nielen teraz ale ešte zopár rokov kým nebudú naozaj veľké.
Začni mu dávkovať starostlivosť postupne. Začni chodiť napríklad cvičiť, behať, na plaváreň ci nejaký krúžok. Raz - dva krát za týždeň na hodinu. Nájdi mu nejakú pravidelnú činnosť, napríklad kúpanie staršieho, to chlapov baví pri kúpaní býva sranda. Posli ho s kočíkom.
Raz za týždeň jedno ráno nech ta nechá pospať. Strc mu dieťa na prebral nestíham
Musíš sa doslova zaťať. Nevládzem, takto to nepôjde, musíš sa starať deti si už dve.
Ps: môj ex bol podobný, ale veľa veci som si doslova vydupala lebo sám od seba akurát tak pohrať sa a pochváliť sa na fb s dcérou, tam to haslo. Ťažko, ale postupne si zvykol a ja už som mu len pridávala (to co som písala hore)
@elizabet173 to máš pravdu ale od začiatku zvladam deti sama nakoľko muž robí aj tri dni vkuse a potom je síce doma ale vie, že s deťmi to zvládam (musím predsa) tak to začal zneužívať a nemá snahu sa naučiť ani uspať bábo napríklad. Ak som to raz urobila keď mi ju zobudil lebo nebol tolerantný že spí, tak odišiel s tým že žena mu rozkazovat nebude
@lujza123 ak sa nejedná o alkohol a zábavu, staršiu obriadi. Nemá s tým problem a zvládne ju aj sám. Ale opäť, bábo neprebali, neokupe, neuspi....

@nikha2809 rok ma 😅 hulaka neskutocne a teraz ma obdobie, ze do vsetkeho trieska ale hej 6 a 2 to uz je vacsia naloz 😂 dnes som sa cudovala mam tu 12 rocneho brata na prazdninach a presunul sa ku mne do spalne, ze si este pospi a v pohode spal, ja to bez tych stuplov nedam