Aká by bola vaša reakcia?
Ahojte idem sa poradit, mam dlhodobo problemy so synovcom z manzelovej strany,neustale robi zle mojmu synovi,moj ma 3 roky a synovec 6.
A dnes toto, svagrina mojho syna neustale napominala,dohovarala mu a malemu asi praskli nervy a povedal jej ze je skareda teta a ze ju nelubi. V tom pribehol synovec,strelil mu facku a tresol ho poriadne po zadku akoze za svoju maminku. Zacala som robit poriadky,ze co si to dovoluje,a svagrina ho este aj pochvalila,ze dobre spravil lebo ze moj jej povedal ze je skareda a ze to si moze dovolit. Tak som schytila deti,mala som na rukach maleho 6 mesacneho syna a odisli sme. Svokrovci tam boli tiz a nic nepovedali. Uz dlho nechcem aby sa nase deti stretavali,synovec ma zly vplyv na syna.
Ako by ste reagovali vy? Podotykam ze moj maly nie je ziaden anjelik,ale toto?????
@zuuzika Fíha, nepoviem, ked sa muž nezastane, nie každému sa chce toto riešiť, ale že dobre, že ho starší bratanec vylátal???? V podstate je to ľahšie, ked sa tvoj syn a synovec nemusia, aspoň máš vyriešené návštevy, zrejme nebudú žiadne a kontakt len ten minimálny. Len treba syna naučiť brániť sa, starší bude zrejme vyrývať ako budú chlapci rásť.
A kde bývate? Niekde samostatne, či u svokrovcov? Chcelo by to odsťahovať sa z tej dediny, dajme tomu, že si hľadaj prácu, aby sa pre dochádzanie oplatilo presťahovanie. Ale nie až tak, aby vám vznikla manželská kríza.
@henikav hej hej, ale na zaciatku ste pisali , akoby zakladatelka chcela maleho riesit. Je to problem celkovo, jak mama tak syn, no moj stredny ma 6 rokov, ale v zivote by si nic podobne nedovolil. dokonca ani v skolke sa nikdy s nikym nestrkal , vie , ze sa to nema, iked je to v skolke bezne. Myslim si , ze 6 rocnemu sa uz da povedat, ze to nie je na mieste
Beriem dieťa a dovidenia. Nikto nemá právo trestať moje dieťa a už vôbec nie iné dieťa. Svojmu by som dohovorila, ale tomu druhému nech dohovorí jeho vlastná matka a nie ho v tom podporovať. Čo je to za výchovu...
ja suhlasim s babami ktore pisu ze ste sa aj so svagrinou zachovali ako krpate decka - proste 2 baby ktore si snazia navzajom nieco dokazat - to ani jedna nemate vsebe nejaku dospelacku rozvahu a mudrost aby ste detom vysvetlili ako sa maju spravat? osobne si myslim ze 3rocne dieta je dost velke nato aby vedelo ze take veci sa dospelym nehovoria - ak nie je tak to dietatu vysvetlim a 6rocnemu zial este stale ujde ruka ked sa snazi branit milovanu matku ... ja mam teda 2 a 6 rocne deti a vidim ze mala niekedy capne malemu ked spravi nieco zle - napriek tomu ze ona absolutne nie je agresivne dieta - je jej to hned luto ale hold ked maly robi nieco co sa mi nepaci tiez to tak vnima ze brani akoze maminky - takze vysvetlujeme a vysvetlujeme... a teda moj 2rocny este nerozprava ale ked spravi nieco co sa nepatri tak beriem jeho vysvetlujem - ked to nim nepohne tak ideme my prec ako trest pre neho, necakam ze odide ten komu robi zle...
inak ja tam citim jasnu antipatiu medzi zakladatelkou a svagrinou - proste 2 supermatky sa stretli a idu si dokazovat ktora je krajsia a este cakaju ze svokrovci si jednu z nich primojkaju a uprednostia ju pred druhou - to mi pride uz uplne detinske a chore...☹ a este toto spravanie ukazuju svojim detom - a deti sa samozrejme ze ucia prikladom☹
@darzneba nie nesuhlasim, uz v prvom prispevku som pisala, ano ze by som dohovorila mojmu aj jej, ale pisala som ze v prvom rade je to na dospelych, ked dospeli nezvladnu situaciu, necudujem sa ze ju nezvladaju ani deti. Ako som aj pisala ze nie je 6 rocny ako 6 rocny, aj to zalezi od vychovy, ale blahozelam, ked ten Vas je taky vychovany, to neznamena ze vsetci su taki. A dovolim si stale nesuhlasit s tym ze je to chyba 6 rocneho chlapca, ked ho rodicia vychovavaju v tom domneni ze on moze vsetko. 6rocny chlapec si nevie sam uvedomit co je spravne a do akej miery, ked ho k tomu nevedu rodicia. NO a povedat 6 rocnemu ze to nie je na mieste, ked sa jeho mamicka rozlieva od stastia nad tym ako dobre spravil ze zmastil bratranceka, neviem aky to bude mat efekt. V jeho ociach bude zla jeho teta, lebo ved mamicka to odobrila, takze spravil dobre a je hrdinom.
NO dalej sa tu nejdem hrat na slovicka, vzdy sa najde niekto kto to nejako vykruti, tot moj nazor, beriem ze niekto iny ma iny nazor...
pekny den
@zuuzika - No ja by som sa veru nahnevala...ale nie na deti ale švagrinu a zrejme jej treba vysvetlit, že Tvoje dieta má len 3 roky....Ja mám synovca tiež 3 ročného a moja má 6 rokov...no istotne by si nedovolila urdiet malého...malý ma niekedy vyhána, že ma nelubi, že chod preč...bože ale má to len 3 roky.....ak ubliži dcére, tak mu len poviem, že to nesmie, lebo bude emma smutná...Zrejme by som švagrinej vysvetlila, že na tresty a pokarhanie si tu Ty....a že, si neželám, aby jej syn udrel moje dieta...
@dai tak ja mam velmi sikovne a ukecane dieta, ale to ze nemoze niekomu povedat bebeny alebo zly, alebo nelubim ta veru nevie... a nevieme jej to ani vysvetlit, pretoze ona to bude este naschval a zo srandy kazdemu rozpravat. Podla mna na to je dospely clovek aby to pochopil a neriesil. Svagrina nech si komplexy riesi na svojom dietati.
@simca06022011 presne tak, my sme sa napočúvali a "nelúbim ťa" pretože ani nevedel čo to vôbec znamená, tak si to hovoril ako sa mu zapáčilo. No kebyže sa mám na toto urážať alebo neviem ako prehnane reagovať, tak som bola nadutá vtedy nonstop 😀
@dai neviem ake stare mate deti vy,ale moj 3 rocny nerozumie tomu ked povie nelubim ta. Vyjadril iba svoje momentalne emocie tym ze povedal skareda a nelubim ta. Aj mne povie ze nie je so mnou kamarat a mam sa urazit? A nie som supermatka,mam dve deti,druhe malinke vtedy plakalo,som ho tisila a do toho sa stalo toto,tak som nemohla okamzite zakrocit.
@zuzkat1 ja si nemyslim ze toto je prvy konflikt medzi zakladatelkou a svagrinou - a stale si myslim ze ten konflikt je hlavne o nich dvoch nie o tych detoch...
jasne zeby som zakrocila keby ine dieta baclo moje - pochybujem ze ho to druhe dieta realne zmlatilo, viem si predstavit ze mu vystrelila ruka, tak ako ked sa deti brania... ale nezareagovala by som ako urazene 3rocne decko☹
a ano, moja dcera rozpravala od 16tich mesiacoch a v 3och rokoch sice este nevedela co moze povedat a co nie - to mnohokrat ani teraz nevie - ako som pisala ma 6 - ale ked povie nieco nevhodne tak jej to vysvetlim tak ako som jej to vysvetlovala odkedy vie rozpravat , tak ako svojmu 2rocnemu napriek tomu ze rozpravat nevie to vysvetlujem ked spravi nieco nevhodne - to ze dieta nerozprava neznamena ze nerozumie...
@simca06022011 ale ked nieco skarede povie tak predpokladam ze jej to vysvetlujes ze je to skarede, nenechas ju to robit len tak dalej... ci v pohode - ma 3 tak nech si hovori co chce?☹
@dai na tom, ze povie ze je niekto bebeny a ze ho nelubi nie je nic katastroficke, nenadava a ani nic zle nikomu nerozprava. Ja iba poviem, ze nie.. ocko nie je bebeni a to ze nelubi neriesim vobec, nemalo by to ziadny efekt, ocko napr. na nu smutne pozrie a ona sama dobehne "ale lubim", tak na co to mam riesit? Keby sa bila alebo nadavala, tak to jej velmi jasne vysvetlim, ale toto su podla mna uplne normalne veci a rozumny clovek to chape, ked dieta jeduje a otravuje, napomina cudzia zenska, tak dieta nebude klamat a hovorit dotycnemu ako ho ma rado aj keby neviem ako bolo vychovane... vysvetlovat mozem kolko chcem, proste bude bebena, alebo od nej odide a pride za mnou. A je uuuplne jedno co to male dieta povedalo, nik nemal pravo ho zbit. Mala to malemu vysvetlit svagrina a nie nechavat otlkat male dieta a vystatovat sa aka je ona so svojim synom hrdinka. Ked uz bola taka mudra a jedovala ho upominanim a vychovavanim, mala si poradit aj s tymto, alebo mu dat pokoj a nechat ho mame.
@zuuzika Suhlasim, ze 3r. dieta este nejako nepriklada velky vyznam, ked povie...skareda teta a alebo teraz nie som s tebou kamarat. Ved je to bezna reakcia malych deti a duplom skolkarov. Takze v prvom rad nechapem, ako sa vobe mohla svagrina urazit 😝. Ja mam doma 6 a skoro 3rocnu babu. A keby sa mali vsetci urazat za to co niekedy povedia....no menam slov.
@dai ako som uz pisala vyssie - ked povie ze si skareda a nelubi ta tak ho to nechas hovorit dalej a vobec mu nevysvetlis ze to nie je pekne a co to znamena?
--------------------------------
Ja som veru nevysvetlovala 😎 moja odpoveď bola "vôbec ma to netrápi" a ďalej som sa nevyjadrovala. Pre neho to bola veta na protest, keď sa mu niečo nedovolilo. Veď slovo začínalo na "NE" tak bolo jedno či povie" nechcem, nebudem, alebo to jeho nelubim ťa.
Samozrejme ho to omrzelo hovoriť, keď videl, že tým nič nedocieli. Teraz už má viac rokov, a už pochopil čo to slovo znamená aj bez vysvetlovania 😉
Skôr si myslím, že ak by som to riešila a vysvetlovala a hovorila: nemá sa to - nieje to pekné, že by to naďalej pokračovalo. Veď deti radi robia to, čo by sa nemalo. Zvlášť keď su na to upozorňované.
@sashabb tak kazdy nejak vychovava svoje dieta - ja som vysvetlovala a zabralo to😉 moje deti radi robili v mojej pritomnosti co sa nema len v obdobi vzdoru, inak sa snazia spravat dobre... u nas odmala rozlisujeme na veci ktore su dobre a veci ktore druhym ublizuju - moja 6rocna dcera vedome napr. nikomu neublizi ... ako som pisala, ked sa snazi branit niekoho koho ma rada tak sa stane ze zareaguje neprimerane kedze ma 6 rokov, ale nechce vedome ublizovat... toto kludne mohlo byt aj u toho 6rocneho chlapca z tohto prispevku - to ze dospele osoby nasledne nezareagovali adekvatne je ina vec ...
ak niekto pochvali niekoho zato ze udrel, tak dakujem pekne za taku vychovu☹ ( ale aj tu na mk velmi vela mamiciek takuto vychovu schvaluje - staci sa pozriet do par tem o konfliktoch medzi detmi☹ ) - ale zareagovat nato tak ze oduta odidem mi pride rovnako divne - ved mam usta, poviem tej dospelej osobe ze sa mi nepaci takato reakcia a ze budem rada ak sa to nebude opakovat... a este riesit to ze nezasiahli svokrovci... ako mali? co by bolo idealne?kazdy si intuitivne brani svoje dieta a ak to dieta brani teba ako matku tak tam urcite je aj urcita znovu laska ze mu nevynadas aj ked vies ze robi zle... na druhej strane potom ako by som si spravila svoj obraz o situacii tak by som urcite dohovorila aj tomu 3rocnemu - nasa mala teda v 3och uz obdobie vzdoru nemala a chapala dost veci, moj syn v 2och este obdobie vzdoru ma a napriek tomu si dovolim tvrdit ze chape ked mu poviem ze nieco robi zle a podobne😉

@zuuzika to asi boli najviac ked ta vlastny manzel nepodpori 😖 keby on bol na tvojej strane, vsetci ostatni ti mozu byt ukradnuti