icon

Akčné deti a lockdown

26. feb 2021

Maminy, ktore mate naozaj akcne, divoke deti... ako zvladate lockdown? Ja mam dvoch chlapcov, dvojrocneho a patrocneho, obaja su riadne cisla, neustale sa hasteria, nahanaju, jasia. Nebavi ich telka, hracky... potrebuju pohyb, nieco akcne... a my byvame v panelaku, takze dvor ziadny, vonku prechadzka ich nudi lebo byvame v malom meste kde su len rozbite chodniky a nic ine... ja uz nevladzem, nemozem nic pri nich robit lebo ked ich necham samych vzdy sa stane nejaky strasny uraz... stari rodicia jedny byvaju na druhom konci krajiny, druhi nemaju odvahu a nervy ich strazit, ani chvilku... ak su tu nejake maminy, ktore mate podobne “hyper” deti, ako ich zvyknete zabavit, ukludnit? Ja uz som na pokraji sil... pripravovala som pre nich vselijake aktivity, hry, ale vsetko skoncilo vzdy bud bitkou medzi sebou, revom alebo rozhadzanim aktivity po celom byte...

luccija
26. feb 2021

A čo ste robili predtým, keď nebol lockdown?sprav im doma nejakú pohybovú hru súťaz ..alebo von a zapnúť krokomer, odrážadlá veď už je pekne.Zle si budú robiť tak či tak to je taký vek.Skus nájsť úplne iný typ hračiek zábavy knižky kde sa dolepuju samolepky, niečo čo doma nemaju

marzuz89
26. feb 2021

A čo ste robievali kým nebol lockdown? My máme 2 ročného, tiež je živý až až, a žiadnu zmenu nepociťujeme, absolútne. Von chodíme, akým spôsobom travite čas vonku? Neviem si predstaviť, že tak malé deti môže pobyt vonku nudiť 🤔 ved tam je stále čo objavovať, skúmať, naháňať sa, už sa znova dá aj na odrazadle ci starší na bicykli.. Alebo loptu von.. My chodíme rôzne, hádzať kamienky do rieky, na námestie pozorovať ľudí, holubov, detičky, dnes sme hľadali, či už kvitnú kvietka, našli sme prve snezienky. Takto malé deti majú zvacsa radi to, k čomu ich my vedieme, tak skús ich vonku niečím zaujať, kráčať ako vojacikovia nebudú, to je jasne 🙂
Doma veľa čítame, telka sa u nás nepozerá. Baví ho vlacik s drevenými koľajnicami a lego duplo, potom presypat napríklad cestoviny, a prelievat vodu v rôznych nadobach. Stále sa dá niečo robiť a zvládli sme doma aj 14dnovu karanténu, aj chori.
Skor sa prenastav ty psychicky 😉 a nech ich vezme von aj manžel, nech si odpocinieš.

jenny257
26. feb 2021

Autista a jeho surodenec co opakuje po nom tak lockdown je uplne v pohode....za to karantena psychooo... zbierame skalky , hadze do potocika , lopta , hojdacka alebo aj len prechadzka do obchodu po cokoladku a tak ... citanie rozpravok, kocky drevene, lego, auta , na balkon som im dala predtym sneh a s tym sa bavili, potom vodu a rybky ...

lulu0123
26. feb 2021

Vonku-odrazadla,kolobezky,bicykle,lopta,lietajuce taniere,kriedy na chodnik,bublifuky,nejake lietadielka,ihriska ked su prazdne.A teda moje 2 baby sa zahraju aj pred panelakom na travnatej ploche-trhaju kvietky,travu,zbieraju hluposti ako kamienky a konare,hraju sa hocijako,ze pri strome maju dom a ja idem na navstevu a pod.

veronikaszabova
26. feb 2021

Mam 6 a 11 rocnych. Robime to iste, co doteraz vonku - prechadzky, bicykle, kolobezky, preliezky,... nemam pocit, zeby sme boli obmedzovani tym, ze je lockdown - jedine ze nemozeme ist na plavaren 🙂
Vonku sme stale, ci je zakaz vychadzania, alebo nie 🙂

anjelicek26
26. feb 2021

Tak moji su starsi a chyba im ten sport velmi. Ale to je tym, ze obaja mali 7h aktivneho sportu v tyzdni s trenerom a teda ako bonus lietali po vonku..teraz im ostala ta zahrada, bike, doma posiluju, obaja maju sixpack, idem s nich do kolien, ako sa snazia, uz dva mesiace ich to drzi kazdy den makaju pri videach 😀 Neviem, co ti poradit, mojich aspon vyzeniem na trampolinu, bike, kolobezku, ty musis vzdy von s nimi, ale tak to je vekom hlavne. Nemyslim, ze to pred lockdownom bolo velmi ine, nie?

heidy222
26. feb 2021

Moja 5 rocna sa vonku najlepsie vyblazdni na kolieskovych korculiach, kolobezke, bicykli. Chodime na Bike: mladsieho mam v sedacke a ona na svojom Biku, aj 10-15 km ideme

simona92101
26. feb 2021

Skoro 2 rocna dcerka,vonku mame so sebou co sa len da,odrazadlo,kriedy,formicky,zbierali sme gastany,ked bol sneh tak som zapriahla psa a dcerka sa vozila 😃 2 muchy jednou ranou 😃 obcas sa vyvezieme do lesa,a ideme na turu aj so psom alebo chodime na druzstvo pozerat stroje alebo zvieratka 😃

janickacrazy
26. feb 2021

V každom aj malom meste sú nejaké ihriská, my bývame na dedine a aj tu je ihrisko. Plus tie ostatné aktivity, čo dievčatá už spomínali, treba ísť vonku za každého počasia, decká unaviť. Aj v daždi sa dá, gumaciky, dáždniky a idete. Okrem toho, pokiaľ starí rodičia nezvládajú oboch naraz, daj im aspoň jedného. Ty si trochu oddýchneš, keď sa nebudú stále bit a naháňať. Ja mám 3 synov, viem o čom hovoríš.

sasitimi17
26. feb 2021

Starší je predškolák? Tak mu kúp take pracovne zošity a bude sa učiť formou hry
Menšiemu kúp časopis vrabcek alebo sikovnicek a kreslite, vystrihujte 🙂 alebo prstové farby, vodové farby a zabavia sa minimálne polhodinu
Voňavá plastelína, sliz, mozaika, stavanie veží z lega, kolky, magnetické hry
To som ti vypísala ani nie polovicu aktivít mojej 2,5 ročnej dcéry čo robíme doma 🙂
No a vonku sa hra buď s deťmi na preliezkach, alebo ideme do prírody vezmeme odrazadlo, jedlo, loptu a sme nachystané 😄
Ty to máš ešte v tom lepšie že ich máš dvoch a vedia sa aj spolu navzájom zabaviť pohrať😉

beatrix85
26. feb 2021

@marzuz89 no to je teda kreativita. Ja mám syna za chvíľu má štyri. Jeho to tiež vonku nesmierne nudí. My sme pred debilným a nezmyselným lockdownom cestovali. Minimálne raz do týždňa a niekedy aj viac bol na veľkom výlete, po hradoch, zámkoch. Po všetkých možných detských ihriskách, atrakciách, Inak bežne dve dovolenky cez rok v zahraničí. Môj syn nie je zvyknutý na tento otrasný systém. Hádzal kamienky keď mal rok... to už predsa nie sú aktivity pre troj, štvor a nedajbože 5 ročných.

jvlo
26. feb 2021

Nožničky a strihá všetko čo mu príde pod ruku, potom lego, stávajú si poklady, tie potom hľadajú po celom dome...

katulienkax
26. feb 2021

@janickacrazy heheheh tuto frazu mam rada ze decka unavit, to my s muzom odkvecneme skor a oni nie a nie zaspat aj po celodennom vylete hahahaha

janickacrazy
26. feb 2021

@katulienkax no u nás to celkom funguje, naši po celodennom výlete vždy spia ako zarezani

hipuska
26. feb 2021

Dať k babke po jednom ks

marzuz89
26. feb 2021

@beatrix85 tuším máš zlý deň 😅 ja opisujem, čo robíme s dvojrocnym. Vonku je veľmi rad a užívame si každodenné malickosti, cestovali sme v lete a v lete zase aj budeme, chodíme normalne aj do prírody teraz a keď bol sneh, vysantili sme sa vonku peši a aj na boboch. Nič môjmu synovi nechýba, do decembra chodil aj na Baby balance. Chodíme pozerať aj na nedaleku stavbu, sú tam bagre, buldozéry, domiesavace. Ale to vyzerá byt pod tvoju úroveň 😘

Som rada, že si sa tu pochválila, ale sú aj rodiny, pre ktore sú dôležitejšie iné veci ako milión zahraničných dovoleniek za rok, a naháňanie sa po detských atrakciach a hernickach. Výhodu vidím aj v tom, že mi nekvape na mozog z toho, že musím zostať chvíľu doma ❤️

elizabet173
26. feb 2021

@beatrix85 pre dieta nie je uplne to najlepsie, ked mu dospeli robia nonstop animatora. Je fajn, ked spoznava nove krajiny, veci, ale tiez mu treba nechat priestor na vlastnu kreativitu, nech sa trochu nudi a vymysli si zabavu sam. A je more aktivit, ktore sa daju robit so stvorrocnym aj starsim dietatom, len to je pre dospeleho narocnejsie.

veronikaszabova
27. feb 2021

@marzuz89 👍👍👍👍👍👍👍👍👍

elizabet173
27. feb 2021

@marzuz89 a pride pandemia, ale staci aj rizikove tehotenstvo, alebo zlomena noha a mamicky tu vypisuju, ze su v depresiach.

basska_b
27. feb 2021

Tie pracovné zošity, pri tom podľa mňa chalan sedieť nebude. U nás funguje len byť vonku, vonku, vonku. Fakt v tom meste nie je možnosť ísť na nejake miesto, kde sa dá byť? Chalanom stačí aj kameň alebo strom...

essenceee
30. mar 2021

niekedy je tažke deti zabavit, poznám to. Byvame u svokrovcov, mate zahradu , dvor, takže mame asi vyhodu pred bytovkarmi. Teraz im manžel z garden life kupil futbalovu branku, lebo futbalove ihrisko je zatvorene a ešte niečo im asi kupime. Je mi deti luto. SU doma, izolované a vidina konca je nulová