icon

Aké auto pre 5 člennú rodinu?

zeytin
24. sep 2013

Zatial sme styria, ale planujeme byt piati 🙂 a chcela by som sa s vami poradit, ako riesite autosedacky pre tri deticky. Mame SUVcko, Nissan, ale tam nepomestime dozadu 3 autosedacky, ale s nasim autickom sa nechceme rozlucit... Mne sa tie rodinne auta tak nepacia ☹ ako to riesite vy?

Strana
z6
pukavica
14. júl 2022

a tak ale zas ak je clovek zvyknuty cestovat, potrebuje ako taky pristor, aby sa hlavne s detmi v pohode cestovalo a tak isto aj pobalit kufor do hocijakeho auta nie je len tak

senan
19. aug 2022

Zdravim, obraciam sa na Vas s otazkou. Prednedavnom mi odisiel motor v starom aute a oprava by vysla velmi draho, tak som sa rozhodla, ze si zaobstaram nove. Som s dcerkou sama a musime neustale cestovat, ci uz k doktorovi alebo za rodinou, ktoru nemame najblizsie, takze kupa noveho auta je samozrejmost. Viete mi poradit nejake spolahlive auticko?Najlepsie nie uplne velke, take nam vobec nie je treba 🙂

hefo
19. aug 2022

@senan Ak v tom budete jazdiť obvykle len dvaja, tak čo sa týka spoľahlivosti, dobrú povesť má trebárs Toyota Yaris.

maximko25
Autor odpoveď zmazal
123hombre
19. aug 2022

@zeytin ak sa vám SUV páči a chcete ostať pri ňom, tak hyundai santa fe. Sú aj 7miestne.mi máme už druhé a sme veľmi spokojní.

senan
22. aug 2022

@hefo Ano, zatial je to len pre mna a pre dcerku, cize to by mohlo stacit 🙂 Dakujem za tip, skusim pozriet nejake tie ojazdene Toyoty, tiez som pocula, ze su to celkom spolahlive auta, tak hadam nieco vyberiem 🙂

senan
22. aug 2022

@123hombre Doteraz som SUV nejak nebrala do uvahy, ale nehovori sa to o autach, ze cim vacsie, tym spolahlivejsie?Alebo to je len mytus? 😀 7miestne mi pride pre nas dve zbytocne velke, ale ak by sa mi podarilo najst aj nejake stvormiestne, tak by som mozno pouvazovala aj nad nim.

123hombre
22. aug 2022

@senan asi to bude mýtus. Skôr by som povedal bezpečnejšie. Tak sú SUV aj menšie, stredná trieda Napríklad taká Suzuki Vitara by podľa mňa bola ideálna pre dve osoby

rencina_4
23. aug 2022

@123hombre vazne je to mytus? pretoze aj ja som pocula rovnaku vec, tak som tomu hned uverila 😀 asi fakt netreba verit vsetkemu. ja osobne by som ale tak ci tak isla do vacsieho auta, my sme kupili Kia Sorento a ked soferujem, tak sa v nom citim velmi bezpecne. ale mozno si to len snazim vsugerovat 😀

123hombre
23. aug 2022

@rencina_4 no však som písal že podľa mňa sú bezpečnejšie, ale tým že sú väčšie, nemusia byť zákonite spoľahlivé. Nehovorím ze nie sú, ale vieš-či už je to KIA,HYUNDAI, TOYOTA, BMW všetky sa môžu pokaziť a nechať ťa na ceste . nič nie je 100%

martinenka886
25. aug 2022

senan aj my sme mali SUV a tak trochu som ho naburala :D je sice pravda, ze to neboli nejake velke skody, ale uz som don druhy raz nesadla. cize v tomto asi ano, bezpecne zrejme su, ale pokazit sa ti moze ktorykolvek typ auta.

senan
25. aug 2022

@martinenka886 mne je jasne, ze ked naburam akekolvek auto, tak nie je sanca, ze skoda bude nulova 😀 zatial sa mi to este nestalo, musim si zaklopat. a teraz mate ake auto?daj tip, mozno mi poradis a mojmu rozhodovaniu bude koniec :D ja som strasne nerozhodny clovek uplne vo vsetkom.

miriam11
25. aug 2022

@zeytin Vw Touran

senan
30. aug 2022

@miriam11 pozerala som, to sa mi velmi nepaci 🙂 a posobi dost velko na moj vkus. mne by stacil mozno taky golf. ten je takej idealnej velkosti a paci sa mi aj na pohlad. mate niekto skusenost konkretne s tymto autom?

waggi
30. aug 2022

@senan Keď som si robila vodičák, tak som v autoškole jazdila na Golfe. Ubehlo veľa rokov odvtedy a ešte stále toho môjho inštruktora vídam na tom aute jazdiť 😀 Takže si myslím, že sú to také autá, ktoré aj niečo vydržia. Veď sama dobre vieš, akým spôsobom sa učí jazdiť, tie autá sa tam vyslovene veľakrát rozbíjajú. 😀

martinenka886
31. aug 2022

@waggi tak to potom budu evidentne dost dobre auta ked to jedno stale brazdi aj po tolkych rokoch nase slovenske rozbite cesty :D mne sa golfy pacia, hned by som take brala, keby som si mohla vybrat take auticko sama pre seba. ale kedze my auto mame, nemozem si vyskakovat a musim brat to, co je :D

win_gi
Autor odpoveď zmazal
aneetra
5. sep 2022

@martinenka886 Suhlasim, su to dobre auta. My sme mali kedysi cierneho. To bolo moje prve auto, po otcovi. Uz ako nastrocni sme sa s kamosmi na nom vozili a velakrat sa nam podarilo aj naburat, nebudem klamat :D Posluzilo dlho. Take auta nas vsetkych preziju :D

senan
6. sep 2022

@aneetra No dakujem ti teda za tip 🙂 Mne osobne sa Golfy pacia, tak nad nim realne uvazujem. Zatial som vsak nenasla take, co by zapadalo do mojej cenovej kategorie :D Takze hladam dalej. Ani Fordy uplne nie su zle. Mne zase moj ocino vravel, ze ked bol mlady, bolo to jeho prve auto a mal ho az kym ho celkom nerozbil :D Na prve auta sa veru nezabuda. A vlastne vsetko, co je prve :D

pukavica
6. sep 2022

Hmmm teraz je to s ojazdenymi tak, ze ich ceny vyskocili teda poriadne hore. Hej hej to je jasne. Prve auto tak nejak ostava v pamati

martinenka886
7. sep 2022

@pukavica Ja tiez dvakrat asi porozmyslam, ked vidim tie ceny. Ale ked treba auticko, tak sa jednoducho musis nejako zmestit. Ja osobne si neviem predstavit, ze by sme boli bez auta, byvame tak na kraji mesta a vsetko mame daleko.

nikuska130
7. sep 2022

@zeytin peugeot 5008

senan
8. sep 2022

@martinenka886 Presne, mam to uplne rovnako, kvoli tym cenam som istu dobu aj zvazovala, ci nezacneme chodit normalne MHD 😀 Ale tak uvedomila som si, ze to dcerke urobit nemozem, to auto potrebujeme, je to predsalen pohodlnejsie. A dochadzat niekam pravidelne autobusom, to je dost obmedzujuce.

martinenka886
9. sep 2022

@senan tak vies ako, na dobre sa lahko zvyka 🙂 mne by sa tiez nechcelo trepat vsade autobusom a vyckavat zakazdym na zastavke. som tak proste naucena, mat vlastne auto je volnost, velka vyhoda. nic ta neobmedzuje, ides si tam, kam chces a kedy chces.

alenka551
11. sep 2022

@martinenka886 no tak to si ani nehovorme, nie je nic lepsieho ako to, ze sa nikomu nemusis doprosovat, aby ta nieka odviezol, pockal tam s tebou a jedno s druhym. a ja navyse velmi rada soferujem, takze som velmi rada, za to, ze mam auto aj ja neustale k dispozicii

waggi
13. sep 2022

@alenka551 Ja až tak nešoférujem rada, len keď musím, popravde 🙂 Ale aj vtedy som vďačná za to auto, čo máme, aj keď nie je najnovšie, dovezie ma, kam potrebujem a to mi stačí, nič viac od toho auta nechcem :D Neviem, nebola som veľmi na autá predtým a nie som ani teraz 🙂 Ale keby si mám vybrať, tak by som si kúpila Suzuki Swift, po tom pokukujem už nejaký čas 🙂 To by ma možnože aj to šoférovanie bavilo viac :D

alenka551
14. sep 2022

heh a preco hodnotis, ze by ta bavilo ho soferovat? ja neviem, mam rada auta, ale tak k tomu ma doviedol manzel. je to proste taky nas konicek veci okolo nich a tak, no sama milujem soferovanie a nevadia mi ani dlhsie jazdy

waggi
14. sep 2022

@alenka551 Myslím si to, lebo odjakživa to bolo také moje vysnené autíčko. To, čo máme teraz, mi až tak úplne nevyhovuje, ale tak momentálne nové auto riešiť nejdeme. Každopádne, keby sme sa rozhodli, že nám treba zmenu, asi by som si ho vydupala, hoci je také menšie. Nech si muž kúpi druhé a Swift pripadne mne. Veď mu nikto nekáže sa na ňom voziť. 😀

alenka551
19. sep 2022

jaaaj taaak. tak ked je potreba a su peniaze na dve auta, tak ano jedno moze byt kludne mensie pre zenu do mesta, prace a obchodu a potom jedno vacsie pripadne na vylety a podobne

ivkadracova
20. máj 2023

a co dnes? v 2023, nejake rady na 5 plnohodnotnych miest? ale nie velmi velke autp ziaden opel zafira.. nejake tipy?

Strana
z6