icon

Aké máte švagriné?

mimel
30. dec 2011

ahojte,mám 2 švagriné a ani s jednou si nevychádzam. zo začiatku som si myslela, že tá jedna je super kamoška,ale potom ma podrazila. s tou druhou som nemala dobrý vzťah už od začiatku,pretože som poznala jej minulosť a aká je. najhoršie však na tom je, že ešte bývame u svokrovcov a tie dve tam sú nasáčkované takmer každý den aj so všetkými deťmi a ja neviem,kde mám ujsť. už som z toho zúfalá.tak velmi by som chcela už bývať v našom domčeku,len ešte to asi rok potrvá a ja už nevládzam tam dalej bývať.

malinovka333
2. jan 2012

najhorsiu zmiju bez chrbtovej kosti aka existuje, to co ona porobila, to co si dovolila ku mne ked som bola tehotna, ku mojej mame ako ju urazala,bratovi zakazuje k nam chodit,cely zivit bratovi riadi,ale ked je aj on hlupak,ale ja verim ze je na tomto svete spravodlivost a to co ona porobila sa jej tisic nasobne v zivote vrati, ja neprajem ludom zle,ale jej to z celeho srdca doprajem. .... 😠

anabelka83
2. jan 2012

no ja mam z manzelovej strany 3 svagrine akoze v pohode ale moj brat co ma za zenu,taku zmiju ste asi nezazili,horsieho cloveka niet,ona ho celkom poblaznila,akoze ked sa niekomu paci biele a ona ho nahovori na cierne,alebo ruzove tak nato uz niet co dodat,,same klamstvo,falos robi a rozprava to na druhych,len jej rodina prenu su bohovia a my sme supaci voci nej,ale bozie mlyny melu pomaly ale isto.... 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂

frick
Odpoveď bola odstránená
katkazaborska
2. jan 2012

tak ja mam tu najlepšiu švagrinku na svete 🙂 pomôze mi s malou, kolkokrat doma bez vahania, možem sa jej zdôverit a dokonca som ju požiadala aby bola teraz pri porode ak to manzel nestihne z práce.takže sme ako sestričky. 🙂 🙂

zarabono
2. jan 2012

@malinovka333 moja svagrina tiez odtrhla brata od rodiny,tiez mu zakazuje sa s nami stykat...

viki2912
3. jan 2012

ahojte,tak ja mam tri svagrine...moj manzel ma tri sestry,je najmladsi...evka,ta je v pohode,aj jej priatel,velmi su zlati,ivana je v poho,ale jej manzel je trosku zvlastny.neviem,miestami mi lezie na city, ked sem pridu.a tretia svagrina s tou mam najmenej spolocne..extremne setri,podla mna,a jej druh,nie su zosobaseni,ale maju spolu dieta,je totalny alkac.na nasej svadbe sa predviedol...proste my s manzelom mame vysoke skoly,no posledna spominana dvojica je absolutne mimo mojho ako to povedat chapania.

dadda3
17. apr 2012

Dobrý večer prajem. Potrebovala by som poradiť. Mám švagrinú ktorú nenávidím ako sa len dá. Je to hnusná rasistka. Ona je Maďarka tak ako aj rodina môjho priateľa. Iba ja som Slovenka . Odmieta pred do mnou rozprávať po Slovensky, a ani ma nevie pozdraviť A to je o 6 rokov mladšia od mňa.( po Slovensky vie lebo aj v škole má slovenčinu) A niekedy príde za mnou povie mi niečo po Maďarsky ja jej poviem že nerozumiem i keď ona to vie veľmi dobre. A keď jej to poviem tak odíde. Alebo so svokrou pijeme kávu k tomu cigaretku, rozprávame sa a príde ona a už z debaty nerozumiem ani F.
Priateľovi som už viac krát povedala že ako sa ku mne správa a teraz nedávno mi povedal že neverí že je taká ku mne že lebo na neho je milá. Tak som odišla domou ku rodičom a povedala som mu že už tam nikdy neprídem pokiaľ tam ona bude chodiť, alebo pokiaľ to nevyrieši.Lebo iné východisko už som nevidela. On mi povedal že to nebude riešiť lebo on si nechce pohnevať rodinu. že lebo keby jej to povedal tak by tam už nikdy neprišla. Čo by mňa iba potešilo 🙂 Prosím Vás o radu. Už som rozmýšľala že na čo mi je chlap čo si ma nevie zastať.

katecameron
18. apr 2012

@dadda3 na nic ti je taky chlap co si ta nezastane ver ze do buducna to lepsie nebude a je neskutocne tazke a trpies budes len ty viem podla seba ja mam doma takeho ktory ma nikdy nezastal pre jeho rodinou uz proti tomu ani nebojujem ale nikdy viac by som takeho uz nechcela ani za milion

tibinka22
18. apr 2012

Čaute kočky, téma švagriná 🙄 Mám dve.... Obe vidím občas, jedna býva v Anglicku ( žena môjho brata) celkom fajn, ona je čistá Angličanka, ja viem po Anglicky len zo školy, čiže nejaké hádky ani výmeny názorov nehorzia zatiaľ 😅
Ale druhá- sestra môjho manžela, to je prípad sám o sebe. Všade bola, všetko videla, všetko vie. Najnovšie od kedy máme malú sa hrá na profesionálnu fotografku... môjho manžela zaťažuje neskutočnými hlúposťami- poď ma zaviesť niekam a musí to byť o určitej hodine, na Vianoce na ŠTEDRÝ VEČER chcela zaviesť ku známym asi 40 km po večeri. Dotrepali sa ku nám po večeri aj s taškou 🙄 😝 Ale ja som niečo tušila, lebo som ju počula telefonovať, tak som do môjho muža naliala za pohárik prípitku, aj keď nepije, ale že však sú sviatky 😀 No uznajte 😀 A takých príhod je viac.... napríklad chodí ku nám skenovať staré časopisy 😝 že to niekomu chce dať....
ona má síce 26 rokov, ale stále študuje v Brne, preto ju vidím pomenej.... no a ja ju sa snažím rešpektovať, ale niekedy fakt poriadne zuby zatínam 😅 😝

ematko29
18. apr 2012

mne asi najlepšie ja nemam švagrinu ani jednu 😀 ale zase so svokrou som si užila svoje ☹

lucka1987
18. apr 2012

@mimel mam len jednu mm sestra to je .. a je v pohode ... nehadame sa neohovarame / teda aspon myslim 😀 / netrhame si vlasy .. porozpravame sa normalne ako ludia...
kazdy sme iny a nemusime si vzdy s tym druhym na 100%sadnut.. niekto nam je viac sympatickejsi, niekto menej.. s niekym si mame viac co povedat s inym nemame nic spolocne a tak sme ticho .
posudzovat podla minulosti by sme nemali... tvoj prispevok mi prisiel trochu povrchny . co ti vadi ?
minulost jednej zo svagrin ? to, ze su " nasackovane" v rodicovskom dome u vlastnej rodiny s detmi ich ?
jedna ta podrazila a s druhou nevychadzas ,lebo vies aku ma minulost ...

vies je to o ludoch, ak sa k tomuto stavas takto ty, necakaj od druhych privetivost a dobre vztahy s celmi rodiny. neviem ako presne ta podrazila svagrina.. ale... svagrine ostanete navzdy . ak by sa teda vztah s mm neskoncil. a naco je to dobre ?
mozno keby su ludia aspon trosku tolerantnejsi k ludskym zlyhaniam a chybam tych druhych , tak by sa v mnohych rodinach zilo ovela pokojnejsie. aj ked ta chapem ze ta isto vela veci vytaca a hneva ... jedna malickost za druhou a kopi sa to v tebe a potom vybuch ako maxi sopka . no skus to predychat, usmiat sa a povedat si , ze stale je to muzova rodina a navzdy nou aj bude. a tym padom aj tvoja. ak uz aj nebudete spolu stastne kavickovat kazdy den , aspon sa treba pokusit o ako taku komunikaciu medzi sebou a uvidis, ze niekedy nie je vsetko take, ako sa zda na prvy dojem . niekedy treba dlhe roky aby si spoznala toho cloveka a vysnorila v nom aj to dobro a potom ti uz ani nasackovane svagrine nebudu vadit v domceku, ktory v podstate ani nie je tvoj , ale ich

katrinka8
18. apr 2012

Ja mam skoro 2 😀 Jednu zenu mm brata a vychadzame spolu dobre - ich najmladsie dietatko je cca take stare ako nasa dcerka a aj ich starsie deticky su zlate - takze si mame co povedat a rozumiemem si, hoci to nie je moja najlepsia kamoska 🙂 No a potom za 2 tyzdne budem mat aj druhu svagrinku - bratovu priatelku 🙂 A aj s nou si dobre rozumieme, hoci byvaju v Prahe, ale je to strasne zlata osobka a mam ju velmi rada a obcas mi je luto, ze su tak daleko 🙂

ywana
21. apr 2012

@dadda3
"Už som rozmýšľala že na čo mi je chlap čo si ma nevie zastať." - dobre si rozmýšľala...rozmýšľaj ešte viac týmto smerom... 😀

snopkulka
21. apr 2012

ja mám zatiaľ jednu švagrinú a dve skoro-švagriné 🙂 švagriná je hnusná manipulátorka, radšej sa jej vyhýbam a moje skoro-švagriné sú mladé kočky, s oboma vychádzam ok, žiadne veľké kámošky, ale rada ich vidím 😉

ralka
3. máj 2012

Ahojte baby ake mate svagrine ja mam dve a obe nie su moc najlepsie je medzi nami dost velky vekovy rozdiel ja mam 29 a jedna svagrina ma 45 a druha 40 cize moc si nevychadzame a momentalne som mala s jednou svagrinou a este aj mam problem od vcera totiz mi pisala email ze ci nerusi co sme take robili cez sviatok prace ci sme boli doma ale sme niekde boli a tak ze sme s jednej dediny a nic o nas nevedia totiz obe tieto svagrine chodia k mame cize svokre vzdy ked je volno piatok sobota nedela sviatky vzdy su u nej tak preto su vzdy zvedave na nas a uz ma to unavuje,totiz som zabudla napisat ze mame s manzelom dcerku 15mesacnu a tie vztahy zo svagrinamy sa nam narusili a takto skomplikovali odkedy mame malu stale chcu o nas vediet stale pise ci som nemohla prist k svokre ze vsak som sa mohla dovtipit ze je volno ze tam budu a ze ze to zvlasne ze male dieta maju v rodine a ani o nas nic nevedia uz ma toto vsetko unavuje neviem co snimi dalej vcera mi napisala mail ktory sa ma tak dotkol ako nikoho vycitala mi ze aj ked nieco maje kupi ze jej to ani nevidi oblecene a ze aj ked jej nieco poda (brumika)tak jej ho hned skovam a nedam ale ona nechape ze ked k nam pride na nastevu vecer o 20hod a da malej brumika tak ako ma vecerat a prtim raz jej aj manzel povedal aby jej nedavala kinder cokoladku aj tak jej ju dala nerespektovala co jej povedal.Pomozte ak mate niekto skusenosti co mam snimy robit ako sa mam knim spravat..

cecil36
3. máj 2012

Ja mam 3 svagrine- mm sestry a su vsetky uplne skvele, jedna je aj krstna mama nasmu synovi. Vyborne si rozumieme. Zato bratovu frajerku ani nepoznam kedze sa roky s nim nestretavam....

ralka
5. máj 2012

Ahojte baby najdu sa tu niejake baby ktore mi vedia poradit diki diki moc .

alenka600
5. máj 2012

@ralka Tak k tej prvej veci- ze preco neprides k svokre, ked vies, ze tam budu oni. To je take typicke - cakam, ze ostatni budu skakat okolo mna a ked nebudu, tak budem ako urazene male decko? Ak chce aby ste tam prisli, nech vam vopred zavola, dohodne, pozve vas - proste nech si zorganizuje to, co si zela. Ze nevidi na Tvojej malej oblecko co jej kupila ona - no inteligentny clovek by sa zamyslel nad tym, ze preco asi a nepytal by sa na plne usta - preco preco preco? Minimalne ja by som sa hanbila vydierat niekoho tym, ze preco sa mu moj dar nepaci, ved to je trapne. A s tym brumikov - ju absolutne nie je nic do toho ako Ty riesis zivotospravu Tvojej dcerky.
Neviem ake su medzi vami ostatne vztahy, ci si robite naprieky, ci nie, ci ako to vyzera, odpovedala som na Tvoje konkretne otazky. Nikto, ale nikto sa nema co montovat do Tvojej a manzelovej vychovy, je to vec vas dvoch. Opytam sa Ta - ta svagrina ma vlastne deti? Lebo to mi pripada ako keby nemala, alebo ako keby deti uz boli velke a ona sa snazi "uchmatnut" si kusok z vasej malej, obrazne povedane.

huxy
5. máj 2012

@ralka neviem,ci ti poradim.ja mam celkom fajn svagrinu,aj ked kvoli jej pracovnej vytazenosti sa az tak casto teraz nestretavame.ale ked sa stretneme,tak si pokecame,ma rada nasu malinku.ale vekovy rozdiel medzi nami je asi len 2 roky,mozno aj preto.a je to normalna baba.ja osobne som rada,ze mame celkom dobry vztah.a tiez so svokrovcami.veru,dost casto tam chodime,kedze byvame v jednom meste a su radi,ked ich aj s dcerkou ideme navstivit.a maju dom so zahradou,tak tam travime chvile,ked je pekne pocasie.
no co sa tyka toho "brumika" ci "kinder cokoladky",tak to sa mi tiez niekedy nepaci.ze malej furt nieco pchaju.no ked poviem,ze nie,ze riadne nejedla,tak nebude ani to,tak si kus daju povedat.no inokedy povieda,ze vsak to je len akoby chlebik /tycinky/ alebo kukuricne churmky,ze to je nic.ze to nie je ani sladkost /slanost 😀 /.ale to aj manzelovi velakrat poviem,ked vecer da malej cokoladku alebo chipsu,ked uz ma ist spinkat.nechcem nejak mudrovat,ale nemyslim,ze je to take super pchat do deti same sladkosti a tak.
ale ty si sa pytala na radu ohladom vztahu so svagrinami.no neporadim asi.ale snazila by som sa aspon raz za cas ist na tu spolocnu navstevu k rodicom.myslim,ze sa tesia,ze maju male dieta v rodine a su mozno smutne,ze ju vidia tak malo.

alenka600
5. máj 2012

Ja mam perfektnu svagrinu - volame si, mailujeme, je strasne mila, ked ma nejaky lubostny problem, tak mi zavola, postazuje sa, poradime sa, ja sa jej tiez niekedy vyzalujem. Nasej dcere kupuje darceky - ale vzdy najskor zavola co potrebujeme, co ma kupit - a potom k tomu prida este nieco naviac. Je jemna, nezna, citliva, intelligentna a mam ju velmi rada. Uplne si viem redstavit, ze by som sa s nou vybrala na babsku dovolenku - len my dve.

lubicakovac
5. máj 2012

@mimel ja mám bratov o 20 rokov starších, z toho jedna je lenivá ako voš a tým sa stále obhajuje 🙂 a druhá je zdeformovaná z práce, je totiž učiteľka a k tomu ešte otcovský komplex mojich starších bratov, to je hotová pohroma ked sa raz za pár rokov stretneme, lebo sme každý iný :D

neboj sa, nie si sama, po svokre je tuším švagriná asi druhá najhoršia časť rodiny 😀

digysa
5. máj 2012

Ja mam svagrine 3- najstarisa je velmi mila, mudra ale daleko (vzdy napise na sviatky, zavola a ked pride, tak sa zastavi na navstevu)

Prostredna - manzel mi "dovolil" ju spoznat. Ked sa vsak narodil nas syn, tak sme sa prestali stykat. Moj manzel ma strach, ze nam moze ako rodine ublizit. 😒 ( ja mu verim, lebo som mala tu cest) Takze uz viac ako 7 rokov som ju nevidela....

Najmladsia- velmi som sa snazila, ja som totiz velmi rodinne zalozeny clovek....ale, ked oznamila manzelovi potajomky, ze "tyram jeho deti" a posle na mna socialku, tak manzel jej oznamil, ze rodinne posedenia sa pre nu tymto padom skoncili... 😔
Moj manzel ma pred jeho surodencami vzdy chrani. Ma triezvy pohlad na vec a vidi, ze nie ja, ale jeho surodenci su neprisposobivi. Zaujimave, ze s rodicmi je to pohoda... 😎

ralka
7. máj 2012

@alenka600 Presne tak ako si napisala aj ja mam ten pocit ze sa ju snazi uchmatnut nam ma ona 2 deti ale obe ma v rokoch 19,22. a vsetko chlapcov a tiez im riadi zivot a diktuje im a niekedy mam pocit ze aj nam chce diktovat

p.j.jacky
7. máj 2012

Ahoj,ja si so svagrovkama nereozumiem vobec,tak ako aj so svokrovcama.Pre jednu som bola stale picenka a pre druhu hm...nemala som snou konflikt,ale citim ze je to len pretvarka.
Jedna z nich je dvojicka mojho nastavajuceho ex. a ta sa nikdy nemohla zmierit ze je somnou.A teraz ako sa rozvadzame sa velmi tesi,ze konecne sa ma zbavit...ja sa tesim ze som sa zbavila tej prekliatej rodininy i ked viem ze je to len na pol.Lebo dcerka ako tak je aj ich ☹ a stym nic neurobim.

cenculinka
7. máj 2012

@frick chi chi chi jej povedz, ze mate doma velku krizu a ze sa asi rozvediete a mate od nej navzdy pokoj 😀

csikike
7. máj 2012

dobra tema
ja mam uz len 1 svagrinu, mm sestru, zo zaciatku sme si rozumeli ale postupom casu to ochladlo, byvaju hned vedla svokrovcov, takze ked ideme k svokrovcom vzdy ideme aj k nim, oni zasadne k nam nechodia, iba na povinne sviatky, co ma zo zaciatku dost mrzelo.
Nase deti sa s jej detmi velmi lubia, a ona ma dobry vztah s nasimi detmi a opacne. Svagrov mam oboch uzasnych, tiez aj svokrovcov.
Riesim to tak, ze to neriesim, v ramci slusnosti sa pozhovarame, snazim sa prijat ju aj s jej chybami, co povie beriem z rezervou, a tak to plynie uz vyse roka, obcas ma sice vytoci jej recami, ale potom sa ukludnim, poviem si, ze viem aka je povaha 😉

ralka
7. máj 2012

@huxy Dakujem za radu chcela by som len tomu dodat ze tie nastevy su caste a su neunosne neda sa to uz zvladnut ja viem ze sa tesia s malej lebo obe mm sestry maju deti stare 18-22rokov takze ked pride nasa k svokre tak sa k nej spravaju majetnicky skusaju snou pokusy co oni robili kedisi zo svojimi detmi sustavne nam daju rady kedy ma ist spat lebo ich deti chodili vecer o 19hod a nasa ta chodi o 20hod takze vzdy nas poocuju ja sa snazim by mila a vydrzat ten natlak na nasteve ale niekedy sa to uz neda a preto som si povedala dost boze vsak aj ja mam svoje roky a svoj rozum a nie aby ma niekto stale viedol nepotrebujem navigaciu mame s manzelom svoj zivot a svoju dcerku tak nech to akceptuju a beru to tak preto som neustupila a stale budem k nim odmerana lebo ich poznam staci ked raz povolim uz si hned zacnu dovolovat

huxy
7. máj 2012

@ralka hm.tak to co tu pises,ze ti davaju rady a tak,tak to nie je veru spravne.ked sa nad tym tak zamyslim,tak taketo "dobre mienene rady" obcas dostanem aj ja.od svokrovcov,dokonca od uja mm.a o tom potom,on teda o vychove by mal pomlcat-nejdem to tu rozoberat preco.ale stalo sa mi uz nie raz,ze som mozno tiez trosku podrazdene reagovala na radu.ale fakt,ked ja chcem svoje dieta vychovat tak,ako chcem ja,tak preco sa do toho montuje niekto,kto si sam dieta poriadne nevychova.alebo ak aj ano,to je jedno.kazdy sa ma starat o svoje dieta v prvom rade.tiez svokor sa obcas starie.hlavne to vidim pri jeho druhej vnucke.ked jej otec povie nieco dcere, a svokor sa starie a povie inac.nastastie,jeho syn si po hlave skakat nenecha.
takze v tomto smere potom neviem,ako sa spravat.lebo verim,ze to musi byt tazke.ja napriek radam,chodim k svokrovcom,ale v pripade nesuhlasu im to teda dam najavo.je to moje a mm dieta,a nikoho ineho.

ralka
7. máj 2012

@huxy to je pravda aj ja chodim k svokrovcom s manzelom neprestala som tam chodit akurat ze uz nie som taka aka som bola zo svagrinamy ze mi mohly aj po hlave skata a strat sa nam do zivota ja mam odstup len od nich ja nemienim tymto problemom trestat aj svokrovcov aj ked viem ze ma nemaju radi a ohovaraju ma po rodine to je uz ale ich birdel ked si nevedia uvedomit ze my sme manzelom stastny a takto ako sme a nie aby nam niekto s rodiny bol navigatorom tak to nepotrebujeme presne ako si pisala kazda ma svoje deti a kazda si ich ma aj vychovavat len keby sa toho oni drzali ale to nie jaj tazke to je veru ale stym uz nic nespravim su to jeho sestry a bohuzial maju taku povahu kazdy sme svojim sposobom niejaky

huxy
7. máj 2012

@ralka pravda.zial si neuvedomuju,ze im by sa pravdepodobne tiez nepacilo,keby im chcel niekto dirigovat a starat sa do vychovy.a podla mna to robi aj ten ich vyssi vek.keby boli v tvojom veku,tak sa mozno spravaju rozumnejsie,myslim tym,ze by sa nesnazili ta poucovat