Aké priezvisko vybrať pre dieťa?
Ahojte baby, riešim dilemu. Stále váham ci dat priezvisko po otcovi alebo po mne. Priatel ma doteraz nepožiadal o ruku, stále vraví, že všetko naraz nie. Takže vraví ze keď sa mala narodí tak do roka svadba. Ale viete, to je vo hviezdach, čakala som, ze aspoň zasnúbená budem...vzťah mame ôk, ale stále rozmýšľam aké dat priezvisko. Ci vôbec bude svadba... co vy nato?
Ja len tak v skratke...všetky kamošky co dali priezvisko po frajerovi to ľutujú a keby sa mali rozhodnúť inak už by dali po sebe.
@belllinka tiez mam ine ako deti. Mam po byv alom a nechcela som aby sa deti volali po nom ked nieje ich otec. Nikde s tym problem nemam a to ma syn uz 10
Keby som na tvojom mieste, co som nebola, kedze som jasne dala manzelovi najavo, este ked sme boli asi 3m spolu cca a bavili o rodine detoch, ze pokial nebude svatba nebudu deti a ked nahodou, priezvisko pomne..
Uz sme spolu 20r😊
A isto nedavaj po neakom partnerovi bez papier a, ked sa rozidete len budes mat problem ked si najdes zivotne ho partnera, a Bude si chciet osvojit, plus preco by si Mala byt za kra..u vsade kde prides a dieta ine priezvisko
Keby som mala cakat so zasnubami na mojho muza, doteraz som bez prstena. A slobodna. Muzom treba niekedy aj pomoct,oni su sisi
Jednoznacne svoje.
My sme dali hneď priezvisko po otcovi dieťaťa,lenže sme vedeli,že svadba bude,a aj bola.
Dala by som svoje.
Naraz a rychlo? RYCHLO? on vie o tom, ze ty budes 9 mesiacov tehotna, doslova bunku po bunke vyrabat vo vlastnom tele vase dieta? 🤣 ale on chudacik nechce narychlo... aha, a dieta ti spravit narychlo s tym nemal ziadny problem?
Priezvisko tvoje a trosku jasnejsie daj najavo, co chces ty!
Ja ny som nedala ine. A nezaujimaju ma dovody, preco priatel nechce aby som sa uz teraz volala ako on. Nie je to ani tak o proezvisku, ako o mojom egu, preco by som mala vynosit decko, porodit ho a dat mu ine proezvisko ako mam ja? Preco?
ja som cestovala vela a starsi syn mal ine priezvisko a to bolo stale o papierovani, raz suhlas otca s vycestovanim, potom kadejake dokazovacky ze je moj.... A to lietali sme prevazne mimo europu. Cakala som na den kedy bude dospely, aby som toto nemusela riesit. Niekedy som na to nemala nervy.
ja by som dala po sebe a ak sa zosobasite tak sa to zmeni
ale ak autorka vela necestuje, tak nech zvazi podla seba
Po tebe. Budes mat dieta s chlapom, ktory si ta nevezme a dieta sa nrbude volat po tebe? Ja by som tu chybu nerobila. Daj mu svoje a ak zmeni nazor zoberie si ta potom mozes zmenit. Inac si mozes do buducnosti zavarit. Ak si ta nevezme a odide budes vsade musiet preukazovat, ze je to tvoje dieta. A ak by ste spolu nezostali budes mat problemy.
Keď až taká " láska" a tolerancia.ze rodite deti frajerom a nie manželom.tak potom sa netreba čudovať.ze k tej svadbe vo väčšine prípadov nedajbože sa dopracovať.Ak dáš priezvisko po mužovi Novák.tak sa priprav.ze s dieťaťom u lekára či v škole budeš pani Nováková aj keď reálne stále budeš slobodná slečna Mrkvickova.
V takomto prípade by som dala svoje priezvisko. Po svadbe, ak bude, by som zmenila sebe i dieťaťu.
Dieťa ak sú slobodní rodičia ma meno vždy po matke
Ja mám zajtra termin porodu😄 a priezvisko dávam svoje. Keď som bola v puberte, tešila som sa že keď si najdem muza zmením meno, ale vidis, .. tak ostávam s mojim a dávam ho aj svojmu dietatu.
keď mladý pán nebol schopný/ochotný dať aj mne svoje priezvisko predtým, než mi spravil dieťa, môžem sa mu na jeho priezvisko pre dieťa vykašľať. Ja som vždy mala zásadu, že deti rodím len manželovi
Ahoj,daj priezvisko po sebe.LEBO fakt je to problém hlavne pri cestovaní do zahraničia.Cestovali sme veľakrát do roka z Írska na SVK aj do iných krajín a VŽDY,VŽDY mali holky s deťmi _ked mali deti iné priezvisko problém.MUSELI mať vždy rodný list_VŽDY.A dokonca aj súhlas partnera na vycestovanie.
Zmeniť priezvisko dieťaťa aj sebe po svadbe je tá najjednoduchšia vec.
Opačne už nie.
On ma mat sam od seba zaujem, aby malo dieta jeho meno.
Ma zaukem? Riesi to? Zistuje na matrike? Neriesi. Tak neries ani ty. V den porodu zisti, ze ma dieta priezvisko po mame. A to by som mu na to povedala, ze co sa cuduje, nic navyse pre to neurobil.
Ak chce priezvisko po sebe, nech pre to aj nieco urobi
Neviem si predstaviť ako slobodná porodiť dieťa a nedať mu po sebe priezvisko. Otec dieťaťa nech sa teda volá inak ako my, keď nebol schopný ženiť sa. Isto by som ho takto neprivilegovala, že by som dala dieťaťu jeho priezvisko. Načo.
@veronikaszabova ja mm jedno a dokazujem kazdy krat ked cestujem.
pokial nie ste zobrati, jednoznacne svoje. Po svadbe mozete zmenit. Aby si nedoplatila ako x dalsich zien aj tu na konovi, ktore sa svadby nedockali, po rozchode si nasli noveho partnera (alebo ostanu same a chcu mat s dietatom spolocne meno) a dietatu meno nevedia zmenit na svoje, lebo expartner nesuhlasi.
Určite daj svoje !! Povedz mu že keď si Ta vezme tak sa budete volat po ňom .

Ako tu casto zvykne byt. Po roku svadba… z toho budu roky. Nie rok. Ak by chcel tak nehlada vyhovorky. Tie bude mat stale…