Aké priezvisko vybrať pre dieťa?
Ahojte baby, riešim dilemu. Stále váham ci dat priezvisko po otcovi alebo po mne. Priatel ma doteraz nepožiadal o ruku, stále vraví, že všetko naraz nie. Takže vraví ze keď sa mala narodí tak do roka svadba. Ale viete, to je vo hviezdach, čakala som, ze aspoň zasnúbená budem...vzťah mame ôk, ale stále rozmýšľam aké dat priezvisko. Ci vôbec bude svadba... co vy nato?
Daj svoje lebo o tok ked vude to male vsade lozit a behat, tak svadba bude tomoodledne na co budes mysliet a ked panko nechce vsetko naraz, tak mohol najskor poziadat o ruku, zamiesit a vziat sa pred porodom... ale takto? Kecy
Daj svoje.
@beata_k a keď sa nechce ženiť? Na silu asi ťažko
Jednoduché. Nesúhlasila by som, aby sa dieťa volalo inak ako ja. Cize ak partner chce, aby sa dieťa volalo rovnako ako on, ma to jednoduché riešenie a vie, co ma chlapec robiť aj bez vyhovoriek.
@terezia323 nie nemá
Ja som dala svoje, kedže sme v čase pôrodu boli po rozchode. pred pôrom sme zašli na matriku, kde sme spísali vyhlásenie o otcovstve a to ake prizevisko bude mať syn. S týmto som šla do pôrodnice, na základe tohto dokumentu ho zapísali ako otca do RL
@hradnapani ale akonáhle je otec uvedený v RL tak musí zo zmenou súhlasiť, aj ked sa jedná o zmenu z dievčenského mena matky na meno po vydaji.
Dala by som svoje. Keby sa priateľ čudoval, povedala by som mu veď čo, veď keď sa vezmeme, tak ho zmeníme.
@kikulienka94 akože nie? A podľa čoho myslíš že dávajú v nemocnici meno novorodencovi?

A aký je dôvod, aby malo dieťa priezvisko po otcovi? Pekne po matke, veď otec sa môže rozhodnúť, aké priezvisko bude mať tá matka 😉