icon

Aké slová vaších rodičov vás najviac zaboleli?

13. apr 2022
77daniela77
17. apr 2022

@makova333 Skusala som to,no neda sa.....ano,aj mi bolo povedane ze tym skodim sebe ak im vraj neodpustim.....nejako bude,snazim sa na to nemysliet,zaoberam sa inymi zalezitostami,len obcas to na mna dolahne.....to nic,inak sa to riesit neda,uz sa o to nebudem ani pokusat,uz stacilo🤔

chvostik1
17. apr 2022

@zazvorka87 prepac, ale vazne nechápeš podatatu problému. Nie je otec ako otec a matka ako matka. Ak niekoho celý život rodic tyral, nikde nie je napisane, ze ho preto musi oslovovať invektívami. Vacsina ich vola matka ci otec ale plnohodnotny význam tohto pomenovania pre nich určite vo vnutri nesplnaju. Je to pre nich len niekto kto ich urobil/porodil.

Clovek co si dokope vlastne decko tak, že leží schulene na zemi alebo ho dennodenne depta, ponizuje a uraza alebo inak atakuje pre mňa nie je rodic. Toto ma od matky ci otca na mile daleko. Takto sa totiz k sebe nespravaju ani zvierata. Pochop to uz konecne. V takomto pripade je muz len darca spermii a zena inkubator, ktory vynosil a porodil. Dieta je pre nich to co im znicilo život a veria tomu, ze keby to decko nexistovalo ich život by bol oveľa lepším.

Je vsetko o tom ako to ma kto nastavené a co konkretne si kto s kym prezil. Ci dokaze odpustit pretoze su veci, ktore sa odpustit nedaju.

Ja sama by som urcite nepovazovala cloveka co ma psychicky zlomil a fyzicky ma roky tryznil (a to dokazem odpustat), za rodica v pravom slova zmysle. Vies aka je to pre take dieta beznádej a agonia ked vie, ze mu nema kto pomôcť a ze ten co ho ma chranit ho zas zmaluje pod obraz boží alebo zdepta tak, ze si to dieťa v duchu praje vratit cas a nenarodit sa?

Pre mna nie je rodic ten co si dieta spravi/respektive porodi (spravit a porodit nie je az taka veda) ale ten co dieťa s laskou vychova a da mu zazemie
a hlavne dusevnu pohodu, to je uz ine umenie. A toto je pre mna rodic. Co toto dokaze. Taky si uctu pravom zaslúžia. Ale aby sa uctieval niekto len preto, ze poskytol svoj geneticky material na to aby mohol splodit a porodit nenavidene a preklinane decko, si uctu a nezasluzi.

Opakujem, ak si nezazila, nikdy nepochopis. Na jednej strane, bud za to vďačná, na druhej strane nesud a nevnucuj niektomu to co je podľa teba spravne. Zlomenej detskej dusi trva velmi dlhu dobu kym v sebe najde silu aby sa dokazala preniest cez všetky kryvdy od tych, ktori ju mali chranit a lubit a odpustit im. Ono aj ked odpusta, bohuzial nezabudnu lebo to jednoducho nejde aj keby sa neviem ako snazili.

Vzdy tu obet bude dohanat minulost. Vzdy. Pri vychove vlastnych deti a pri riešení problémov bude stale rozmyslat nad tym ci jej rozhodnutia budu spravne a ako adekvatne reagovat aby sa nedajboze nepriblizila "vzoru svojho tyrana" lebo ako tu uz baby pisali, nespravne zvolenr slovo dokaze detsku dusu poznacit na velmi dlhu dobu.

060106
17. apr 2022

@chvostik1 mas uplnu pravdu

77daniela77
17. apr 2022

@chvostik1 Ja by som len dodala ze s vekom sa to len zhorsuje obzvlast ak rodicia este ziju.....🤔

chvostik1
17. apr 2022

@77daniela77 v akom zmysle myslis?

77daniela77
17. apr 2022

@chvostik1 Pozri ip,pisala som ti.

zazvorka87
Odpoveď bola odstránená
berry266
17. apr 2022

@ixayxa vedeli a to je všetko. Nikto to neriešil. Nikto nepomohol. Tak ako je to aj teraz, ľudia radšej zavrú oči pred realitou a pravdou. Nikto sa nechce starať...

chvostik1
17. apr 2022

@zazvorka87 nado mnou bozekat nemusis. Ja som len poskytla svoj osobny pohľad na vec po precitani životných pribehov v tejto diskusii. Po veciach, ktorými si tu museli mnohé prejst by som takych tyranov nedokazala nazvat pravymi rodičmi a urcite im po tom vsetkom neprejavila ami stipku ucty len za to, ze dokazali na svet priviest dieťa, ktoré nenavideli do spoku kosti. Rodic co svoje decko ľúbi by mu v zivote takto neublizil

miselar
17. apr 2022

@ixayxa nie nevedeli pretože to vedela dobre maskovať a ja som sa strašne bála a hanbila .Nikdy som nikomu nič nepovedala

miselar
17. apr 2022

@77daniela77 veru je .Človek sa s tým už naučí žiť a obzvlášť keď som matka a pozerám na svoje deti .Ako len mohla sa takto ku mne správať ....nechápem .Ja by som si radšej ruku odtrhla než by som mala svoje dieťa takto dobiť .Ale tak život ide ďalej a vďaka Bohu že som už vyrástla z toho pekla .

77daniela77
17. apr 2022

@miselar Presne tak,ani ja to spravanie "rodicov" nikdy nepochopim,ja by som tak neublizila ani psovi,nie to este svojmu dietatu.....tolka krutost.....Drz sa,skus tie strasne spomienky vytesnit zo zivota ako sa da.....mne sa to nepodarilo,budem ich mat naveky.

markus1
Odpoveď bola odstránená
ruzovakrava
17. apr 2022

Baby neskutočne smutno mi je z vašich príspevkov. Toto sa nedá čítať ako dokáže rodič ublížiť, veľmi vás obdivujem že ste toto zvládli. Takúto ťažobu som dlho nečítala ☹️
Držím vám palce, nech máte za takto posraté detstvo celý život na ružiach ustlané.

ouwecka
17. apr 2022

@zazvorka87 https://instagram.com/detijsoutakylidi?igshid=Y...

Tento profil na instagrame je zaujímavy
Kukni vyber v profile,vyber stories,trauma 48..47 atd.. je to vyber tisice príbehov tyrania deti,ja som prečítala stovky a stacilo mi..dost
Treba o tom hovoriť,ludia hladaju bezpečnú zonu,kde sa mozu vyzalovat ako ich rodicia psychicky a aj fyzicky tyrali,zneuzivali a aj sexualne
Ja som sama.krestan,ctim si Boha,milujem bibliu a bozie prikázania
Sama som vsak hriesnik,chyb mam snad milion,ludi mame.k.laske ťahať,k Bohu
Neviem aku vychovu mas ty ale to aka si tu jedovata na zeny a ako ich strasne zdrbavas,intimity vytahujes a prskas okolo aby si si dokazala svoju psedopravdu,kt si napísala v prvom komente tak to teda ziram
Prosim ta,ked nevies ludom pomoct,mlc,aj ked nesuhlasis

janulik2008
17. apr 2022

@ouwecka to s tou kreativitou je taká pravda. Ja si doteraz pamätám mali sme kresliť postavičku tuším tretí ročník ZŠ a ja som nakreslila postavičku s rukami hore a učiteľka ukazovala každého výkres, a hovorí pred celou triedou že "Janine postavičky asi tancujú." Ja som sa tak neschopná cítila. Malá stále vyrába, furt niečo a mňa fascinuje čo dokáže vymyslieť hoc ... lepidlo kupujeme každý týždeň 😀😀😀😉

ouwecka
17. apr 2022

@chvostik1 juj,z duse mi vravis.. tak som často x chcela..pritulit..vypocut.. mmaa ma odbila..ale co reves ,ved.pozerajnsa aky pekny film.. a nvm co.. a dnes.. 10 mes sa natiahla,a som ju vzala,pritulila sa,hlavku na plece a mama ale co ju hned berieš 🙈🙈🙈🙈

zardanka
17. apr 2022

@berry266 boze moj 😥😥 objimam ta…

mimusha3
18. apr 2022

@ixayxa ak môžem, odpoviem ti aj ja.
Okolie možno tušilo..
Ono to bolo tak, že moja matka bola do istého času ukážková matka. Susedia však boli toho názoru, že berie príliš veľa liekov. Dostala sa na psychiatriu. Bola tam myslím 3 mesiace. Otec sa zrútil, keď sa zrazu musel starať sám o štyri deti. Mama sa vrátila z psychiatrie, ale už to nebola tá milujúca matka.. Odo dňa ako sa vrátila som bola pre ňu len k****, p***. Bitky každý deň. Pre neumytú lyžičku, preto, že som sestre nechcela poradiť v škole (chodila som so sestrou do tej istej triedy). Aj s monokľom som bola dva krát v škole. Raz od mamy, druhý krát od otca. Najhoršie bolo, že v škole nás šikanovali a do aj zo školy som chodila s plačom. Moja triedna mi teraz po rokoch povedala, že mala syna, ktorý prepadol gamblerstvu a preto šikanu na škole neriešila. Okolie si však všimlo, že sa u nás niečo deje a tak po veľmi dlhom čase prišli po nás panie zo sociálky. Mňa a staršiu sestru to obišlo, pretože sme boli už dospelé, brata si zobral otec a najmladšia skončila v detskom domove.
Sociálka k nám ale neprišla kvôli tomu, čo sa u nás robilo, ale kvôli tomu, že bola zanedbaná starostlivosť. Matka nikde nepracovala, otec posielal na 4 deti 1000 sk mesačne a tak nás čoskoro odpojili od vody a elektriny. Prali sme si tak, že sme zachytávali dažďovú vodu a v zime topili sneh. Učili sme sa pri sviečkach a varili na plynovej dvojplatničke..

77daniela77
18. apr 2022

@mimusha3 To je velmi smutne uz len citat.....😢

mimusha3
18. apr 2022

@77daniela77 to ešte nič nie je..

berry266
18. apr 2022

@mimusha3 uf toto je masaker

ludka1402
18. apr 2022

Dievcata, ja som videla jedno video, kde kocka popisovala, ako tazko sa jej zilo s rodicmi ale najma mamou, a ze ked jej bolo ozaj zle zavolala na nejaku firmu, kde jej ten automaticky hlas na druhej strane dookola oznamoval "Momentalne nie sme k dispozicii, zavolajte neskor prosim" a ze ona tam opakovane volala, aby pocula prijemny zensky hlas, ktory by jej nenadaval a nezosmienoval ju.
Mna to pripomenulo, ze som mala "oblubenu" matikarku na Zske, ona nebola na mna nijako mila ani nic, ale ked som spravne vyratala priklad povedala iba "dobre" a ja som sa tak snazila, aby mi to hovoria, pretoze doma som nikdy nic take nepocula...Proste male dieta v tej agonii a zufalstve, co ma doma, si ako taky psik zbiera omrvinky uznania a ludskosti od kohokolvek...

77daniela77
18. apr 2022

@mimusha3 Ani nehovor ze este nic....cloveku je z tolkej krutosti az do placu.

77daniela77
18. apr 2022

@ludka1402 Bozemoj😢

mimusha3
18. apr 2022

@77daniela77 keď som mala 13-14 rokov prišiel k nám dedo. Zavolal si ma k sebe na posteľ, on ležal a mne hladil prsia..
Naši boli v inej miestnosti a vtedy som bola rada, keď ma mama zavolala, že som zase niečo (ne) urobila.
Keďže otec posielal málo peňazí, mama ma posielala po "žobraní". Keď som peniaze priniesla, "len" kričala, že málo. Keď som nepriniesla, bola bitka.. V sedemnástich som mala prvého frajera, mama mi čítala od neho listy a vysmievala sa mi, typu, že hej vy sa ľúbite? Vy neviete čo je láska, ty si špina, nič si nezaslúžiš.. Raz mi dokonca robila "panenskú" prehliadku. Respektíve, chcela zistiť či som ešte panna.. Asi si vieš predstaviť, čo tomu predchádzalo.. Pred osemnástkou som zažila pokus o znásilnenie, nie, nikto z rodiny. Dostala som sa na zábavu.. Matka mi povedala, že som k****, že si nič iné nezaslúžim...
Takže v stručnosti to bol môj život. Veľa ráz som chcela umrieť,nikdy sa nenarodiť..
Na základej šikana, neskutočná.. Na strednú som chcela ísť za kozmetičku, matka ma nepustila, pretože by som musela ísť na internát. Tak som chodila len do 5 km vzdialenej strednej školy za cukrárku. Stredná škola bol sen. Síce sme ako trieda boli rozdelení na 5 skupín, no dostala som super kamarátky a cukrárina mi sadla. Chodila som na sútaže, prezentácie, bola som najlepšia z ročníka, prospela som s vyznamenaním, bolo mi udelené čestné uznanie grand prix a moje meno je dodnes zapísané na krištáľovom putovnom pohári. Snažila som sa, pretože som aspoň raz chcela počuť, že za niečo stojím.. Matka však nevidela nič iné len to, že mi musela za posledné peniaze urobiť pas, aby som mohla ísť na prezentáciu do Nemecka..
Dnes mi ťahá na štyridsať, mám krásne štyri deti a snažím sa byť omnoho lepšou matkou ako bola tá moja.. Lenže mám pocit, že nie som. Pretože neviem ako ňou mám byť.. Svoje deti ľúbim, urobím pre ne prvé posledné.. Mojkám, obijímam, poviem im, že ich ľúbim.. No stále je vo mne zakorenené, že som nikto, že v živote nič nedokážem, že sú lepšie, krajšie, šikovnejšie odo mňa a mňa to desí.. Pretože stále chcem byť dobrá.. A zrazu, keď sa niečo nepodarí mám pocit, že mama mi hovorila dobre, že som nikto. Som,bola som aj budem..

letfenixa
18. apr 2022

@mimusha3 si veľmi dobrá!

060106
18. apr 2022

@mimusha3 si uzasna uz len vtom ze si to vsetko zvladla a ze sa spravas k svojim detom uplne inak ako tvoja mama ktebe a ze sa nieco niekedy nevidary? To neva ved to sa stava najdolezitejsie su tvoje deti ktore milujes a oni to vedia a hlavne citia

stanislavicenka
18. apr 2022

@mimusha3 och, toto je hrozne. Clovek si ani nevie predstavit, ze niekto toto moze zazivat❤️

chvostik1
18. apr 2022

Toto je zo vsetkeho najhorsie. Ked ani nevies cim si sa previnila, ze si si od "rodiča" vysluzila taketo zaobchadzanie pretoze ty si sa na svet sama od seba nrvypytala. A uz ked o sebe vo vsetkych smeroch pochybujes lebo naozaj uveris tomu ked ti rodicia dennodenne opakuju aka si ty nula ale zo všetkých sil sa snazis priviest sameho seba k dokonalosti, znes v studiu uspechy a aj tak si pre tu svoju mamu ci otca nic. Aj keby ta vyznamenal sam prezident.

Chyba ale nie v detoch, ale v rodicoch, ktori ich donutili uverit, ze mozu mat aj neviem kolko vyznamenani, oceneni a titilov za menom ci pred menom. Aj tak pre nich nebudu nikdy nic viac nez nepodarky...

Vsetkym vam tu pritomnym, ktore ste sa podelili so svojimi pribehmi a osudmi, vam vasi bio rodicia nesiahajú ani po päty. Vasa sila a odhodlane spojiva v tom, ze ste aj po tolkych padoch nevahali vstat a zacat bojovat za lepsie a krajšie zajtrajšky pre seba a svoje vlastne deti. A to je na vas prave to za co si zasluzite obrovský obdiv a poklonu.