Aké vzťahy sú medzi vašimi mužmi a vašimi matkami?
Zdravim, chcela by som sa opýtať aké vzťahy sú medzi vašimi mužmi a vašimi matkami. Moja mama je ozaj zvláštna, večne nervózna, vždy plná očakávaní, všetko musí byť dokonale a najhoršie zo všetkého,že očakáva,že jej všetci budú čítať myšlienky a robiť to čo si ona zmyslí. Ja som sa nejako naučila tie jej myšlienky čítať kým som s ňou byvala, ale ona to očakáva aj od môjho muža. Žijeme 400 km od rodiny čiže sa tam dostaneme spolu raz za 3 mesiace, ja niekedy častejšie. Vždy som svojej mame pomáhala a aj teraz pomáham, aj napriek tomu,že keď som tam sama mám na starosti ešte svojho ročného syna. Mala to v živote ťažké, 2 rozvody a aj teraz sa stará sama o 2 súrodencov. Nežijú si zle, ale určite jej chýba nejaká pomoc. Naposledy sme sa poriadne pohádali lebo neustále kyda na môjho muža,že je lenivý, že keď tam prídeme tak ho samého od seba nenápadne jej napr pokosiť záhradu, odhrnut sneh z dvora a neviem ešte aké činnosti by od neho čakala. Mne to príde smiešne,že to má on robiť sám od seba, keby ho bola požiadala o hocičo určite ju neodmietne a pomôže muž na niečo také nie je zvyknutý, oni doma fungovali úplne inak ako my a tiež bývali v byte čiže nejaké kosenie, odhrnanie snehu alebo podobné vonkajšie práce nevykonával. Nijako sa ho nesnažím ospravedlniť, určite zvládne všetko čo by potrebovala spraviť. Niekoľko krát sme jej núkali pomoc,že si vezmeme dovolenku a prídeme spraviť hocičo čo potrebuje len nech to dá vedieť dopredu,že sa dohodneme. Ani raz sa neozvala a teraz z nej vypadlo toto. Chodia vaši muži vašej máme domov len tak sami od seba niečo robiť, pomáhať ?
Pravda je kdesi uprostred. Netusim, ako navstevy u tvojej mamky vyzeraju. Ale pre staru skolu, zenu z dediny, vidiet chlapa (akokolvek zrucneho v domacich pracach), ktory dojde do domu, zje obed, vypije si kavicku, potuka 20x do dna v mobile, a potom lahne k telke, tak to je pre zenu, co je sama na cely dom a zahradu na nervy. Poviem to mozno hnusne, ale nenahovarajme si aki su dnesni chlapi do roboty suci. Namiesto cumenia 2 hodiny do mobilu, alebo diskutovania pri kavicke, by z nich neubudlo ak by ovdovenej/rozvedenej zene pomohli sami od seba pokosit. Ale rozumiem ti uplne, co chces tym povedat, ze jemu to nenapadne samemu. Aj je od teba pekne ako ho branis. Ti chlapi z mesta tu robotu proste nevidia, aj ked bije rovno do oci. Ja ti poviem narovinu, ja mojho chlapa do takej roboty nahanam. Lebo je rovnaky typ ako tvoj, ale mna to stve, rovnako ako tvoju mamku. Ved cele mesiace v byte, neubudne z nich ak trosku porobi. Moj nastastie nenamieta a co to sa uz priucil. A ja to neberiem nejako, ze je to drze z mojej strany a viem, ze z nasej rodiny by ho tiez nepoprosili, nech sa chyti roboty, ale za robotneho by ho teda nepovazovali, a mohol by aj 100 okien v panelaku umyt,ked kosu nevie chytit 😂. Stale mu poviem, ze kedy sa chce chytit takej muzskej roboty, ak nie zoparkrat v roku u na zahrade. A vacsinou ma z toho dobry pocit aj on, ze nepremarnil cas len tak ponevieranim sa.
@mironka vy bývate s mamou?
@ladyvi ja by som nepovedala,že je stará škola a už vôbec nie žena z dediny, takmer celý život žila v meste v byte od narodenia, dom postavila s bývalým manželom pred 10 rokmi. Ako som písala vyššie,že návštevy sú také,že vždy sme u nej tak pol dňa, väčšinou doobeda a poobede už sme zas inde, nie že by sme tam chodili na výlety, ale malý má 4 prababky, ďalšiu babku s dedom a viac ako 1 návštevu za deň nedáme a teda väčšinu rodiny čo navštevujeme sú manzelova rodina čiže vždy ideme všetci. Kávu sme asi v živote nepili tak,že by sme pri nej debatovali, aj keď teda nie sme momentálne na návšteve sa muž ozaj venuje malému, snaží sa si ho užiť kým má voľno a čas, ozaj, kebyže prídeme k mame hoci aj na pár dní a nikam inam nejdeme nepoviem ani pol slova, keď ho zahlti prácou lebo obaja vieme,že je roboty na Tom dome a nie len bežná údržba, že pokosiť, odhrabat lístie alebo príjazdovú cestu. Muž sa chytí hocijakej roboty, aj pokosi, aj pohrebe, čo mu poviem to urobí ale ozaj nevie čítať myšlienky alebo ho samého nenápadne,že trava má už 2 cm naviac idem takoj pokosiť
@ladyvi a ešte dodám,že to tiež nie je u nej tak,že ozaj maka od rána do večera, áno, keď ma termíny pracuje aj v noci, ale ona si nevie absolútne zariadiť čas, je presvedčená,že tým,že pracuje si musí oddýchnuť spôsobom ako ísť si nakúpiť handry, ísť na výlet hocikde, ísť na kávičku na čom nie je nič zle, ale nebudem sa potom sťažovať,že nemám doma porobene a čakať od druhých, ktorí doma tiež na zadku nesedia,že prídu a porobia. A okrem toho má tam teda 15 a 17 ročne deti, ktoré nerobia absolútne nič pre domácnosť. Ja som tam s ňou zvládala všetko kým som tam žila a súrodenci boli ešte mali čiže bolo všetko na mne a na nej tak nech ma nepresviedca,že 3 ľudia nezrobia robotu pre 2 a aj keď by to nezvládali ozaj stačí len povedať
@ladyvi uplne s Vami súhlasím a presne to je takto aj u nas...ja uz len znervozniem,ked muz zaspi pri pc (vramci oddychu po praci)a moja mama vtedy daco potrebuje a ked ho budim,je zly...tak ho radsej nebudim a zla je mama,ze on si dovoli lezkat...tak nakakana a oduta ide tu vec urobit sama alebo so mnou...alebo muzovi musim povedat ci naznacit,s cim treba pomoct...niektore prace,co ho bavia,robi sam od seba...pokosi dvor..zahradu...ale v zahrade nekope...necisti pod sliepkami...aj ja mam casto nerv....ze si oddychne a mama musi sa trapit sama ..pripadne so mnou....ale moj muz zase nie je typicky domaci kutil,hoci zakladne veci vie...nabytok posklada...do technickych veci sa rozumie...len napr. sam kupelnu neoblozi...zato rovnako stary sused to dokaze a moja mama ho ospevuje...cim viac zrucnejsi si,tym viac si hodnotnejsi pre nu...nepriamo... 🤦
@mironka to sú také typy ľudí, ktorí robia za všetkých, lebo vedia všetko najlepšie a potom sa ľutujú ako im nikto nepomoze a všetci zahynu, ak by ich nebolo.Je v tom len obyčajna nedocenenost potrebuje pochvalu, vďačnosť...preto to stále hovorí.
@mer12 mama má doma pomocníkov neviem prečo si vylieva zlosť na Vás. .....tiež ma taký trpitelsky syndróm.Moja babka bola taká videla,,že u susedov celá rodina robia na záhrade a hneď nám vyvolávala.Je to ťažké také rodinné vzťahy a očakávania.
@hederamonstera im to príde normálne....všade sa sťažujú na zaťa že ani pokosiť nemôže.....ale to že pomohol prerobiť celý dom od zateplenia,elektriny,kúpeľne,kuchyne,podláh už zabudli....
@mer12 že dovolenku na oddych 😂😂🤣 to by hneď prišla otázka stará známa.....to nemá čo robiť,že sedí?🤦😂.....
@mer12 Moj chodi sam od seba pomahat,takze moja mama je v siedmom nebi. A pride mi naozaj zvlastne,ak sa chlap nezdvihne alebo aspon sa nespyta,ci nieco netreba. Robim to aj ja u svokry,je mi hlupe len tak posedavat a cakat,ci ma niekto vyzve. Podla toho vidis,ci je clovek akcny alebo len taky posedajko.
@mer12 Moja mama keď niečo potrebuje, tak normálne môjho muža požiada o pomoc. On je taký kutil, že vie všetko porobiť, takže je to fajn. Majú dobrý vzťah a ja som rada. Keby naňho nadávala, tak by tam asi nechodil a na celú pomoc by sa vykašľal. Povedz mame, že keď bude frflat, tak už viac nepríde pomôcť, nech sa trochu uvedomi.
no moj manzel ma moju maminku velmi rad dokonca som ich nedavno spilu nacapala v posteli ako mali SEX!!!! nehorazne toto!!!
Ak by normálne požiadala o pomoc, tak nevidím problém, aby zať svojej svokre občas pomohol, ale zas mi tiež nepríde ok, aby to tvoja mama zneužívala každú návštevu. A vziať si dovolenku na to, aby som prišla pomôcť mame, ktorá zjavne nie je úplne bezvládna a má tam dalšie dve deti mi príde ako úplný nonsens. Narovinu jej povedz, že ak dačo chceš tak to vyslov, v opačnom prípade nečakaj, že ti budem čítať myšlienky.
@mamickaroku Tak radšej nech sa neznášajú. Či? Ako si to riešila?
Nehnevaj sa,ale nečudujem sa že je 2 krát rozvedená . To sú strašne povahy. ,,Citajte mi myslienky,, toto je presne moja svokra. Svokrovci sú 60 tak zatiaľ stíhajú sami no je mi niekedy svokra veľmi ľúto. Keby nebol taký rojko a slaboch už je tiež rozvedený.
@loliki po chvíľe presviedčania som sa ku ním pridala
Necitala som komemty, ale z tvojho prispevku mi je uplne jasne preco je dva krat rozvedena.
Ak nieco od niekoho chcem tak poviem. Mohla/mihol by si prosim umyt riad/odpratat sneh/vyniest z kosa... Take jednoduche 🤔🤦♀️
@mamickaroku Aj tak sa dajú veci riešiť. "Všetci sa zídemee raz v jednej postelii..." 😀 Veď keď niekde môžu mať mnohoženstvo...

@mer12 ano...presne tak...muz sa stazuje mne....mama sa stazuje mne...