Ako by ste reagovali, keby k vám pravidelne chodila návšteva raz týždenne a bola by u vás cez obed?
Ahojte, chcem sa spytat ako by ste reagovali, keby k vam pravidelne chodila navsteva raz tyzdenne a bola u vas cez obed? Chystali by ste zakazdym pohostenie? Lebo ja uz niekedy neviem co si o tom mysliet a ake su ocakavania.....
Ženy ja žasnem aké ste mnohé skúpe.
Svokra, ktora ma zaujem o vnuca si uz nezasluzi ani obed? Grcam z takych neviest ako si ty...nevies ako reagovat? To akoze vazne? Mas dieta s jej synom a NEVIES ci jeho mame ponuknut obed? 🤦
tak ak si si naučila návštevu, že im vždy navaríš, pohostíš, tak to oni berú už automaticky a jasné, že im to vyhovuje... hoci ide "len" o mamu/svokru, na tvojom mieste by som sa s ňou dohodla.. normálne povedz, že cez obed musí malý spať/leží alebo je to jeho čas s otcom, nech prídu o dve hodiny neskôr..
no osobne by som to vôbec nevnímala ako problém.. však to je raz za týždeň.. uvar niečo ľahké.. nemusíš zakaždým smažiť rezne
@babulkomale ja to tiež nepochopím. Ale aspoň vidím ako niektorí ľudia zmýšľajú. Fuj. Zlo v nich priam pulzuje. Zatrpknuté, lakome, nešťastné a úbohé zeny. Riešiť take hlúposti ..... ako obed pre svokru. Ľutujem ich, že nevedia o čom je život.
Ja to zas vidim tak, za sme traja, obed varime presne pre troch, podotykam, ze male porcie. Takze keby mi prisla svokra v case obeda, musel by jeden z nas svoj obed ozeliet a zjest nieco narychlo nachystane alebo by nieco take dostala ona. Ak vsak chodi pravidelne v jeden konkretny den, pocitala by som rovno aj s nou a uvarili by sa 4 obedy.
minuly tyzden prisla svokra za detmi na cely den, ja som pracivala z domu. a normalne som jej ponukla kavu, aj desiatu ako detom, obed ma radsej salaty tak som urobila obom, detom ine…teraz cez prazdniny chodi aj 3x do tyzdna a som vdacna, deti sa s nou nenudia, ja jej nachystam, ponuknem, pride mi to prirodzene lebo to nie je navsteva, ktorej sa inak treba venovat, chlebicky nerobim ani ziadne hluposti…najlepsi kompas je si predstavit seba v jej kozi - ze pridem k najblizsej rodine a oni mi ani kavu/pohar vody neponuknu, k obednemu stolu sis sadnu a mna nezavolaju. mozno tebe by taka situacia neprisla nijak neprijemna, tak je ok ze sa pytas. ale ze ti vadi, neviem, tak jej navrhni poobednu navstevu (mozno ostane na veceru, bud pripravena )
Normálne by som jej nabrala..Je to blízka rodina a ak je sama tak jej je určite doma aj smutno ..Ja keď som u mami/sestry tiež má ponúknu aj dcéru a to isté aj ja keď sú u nás..
A ešte dodám čo by som ja dala za takú svokru keď by prišla, pokecali by sme a tak ,ale ja môžem len snívať... Mám desnú svokru a v podstate ani nemám... neexistuje pre mňa,asi toľko...Ale Tak čo už...sama si zato môže a samozrejme ja som zlá 🤷
Návšteva ....Svokra nie je návšteva! Či sa ti to páči alebo nie, je to mama tvojho muža a nepríde na návštevu,ale pozrieť jej najbližších. Vnuka, syna a teba. A hádam ti nie je ľúto jednej porcie obeda.
Až ti nevyhovuje čas,tak predebatuj, spravte kompromis. Nikto ani tá svokra neočakáva,že budeš glančiť nábytok a vysávať a neviem čo aby bola domácnosť tip top. Aj ona mala malé dieťa a vie, aký záhul je starostlivosť.
Nevadilo by mi to, ale musela by som deň vopred vedieť, že mám mať nachystanú porciu navyše. Ja sa s varením totiž nepretrhnem a často mávame len presne pre nás, prípadne nejaký "improvizovaný" obed 😀
Pohostenie by som nachystala, ale samozrejme by som ponúkla obed, kávu, vínko alebo niečo. Veď to je rodina, nikto cudzí 😉
Vysvetlí mi niekto už tieto diskusie, kde sa vkuse pýta aký majú nato názor ini? Veď každý funguje inak, všade sú iné vzťahy, iní ľudia.... 🤦♀️
Ja som napr človek ktorý má rád svoje súkromie a pokoj a doslova neznáša neohlasene návštevy. Ani tie z rodiny, pritom rodinu vždy rada vidím.. Nikto k nám tak nechodí, ak niekto chce prísť dopredu sa ohlási. Rovnako ani ja nechodím na návštevy bez ohlásenia, mne to príde neslušné.. Ešte aj mame, či bratom volám dopredu, minimálne zavolám ráno, či majú nejaké plány, či budú doma, či sa stretneme... A už vôbec by som nechodila pravidelne cez víkend na obed na návštevy bez ohlásenia a bez pozvania... Povedz mužovi nech so svokrou pohovorí. Všetko sa dá povedať aj slušne.
Kazdy to ma inak, mne napriklad nevadi, ked sa niekto zastavi, som aj rada, ale musim dopredu vediet, ze niekto pride. Hlavne ak mi to nevyhovuje tak to tomu cloveku poviem, nech vie na com je proste. My tiez mame aj svoje plany predsa.
Svokra k nám chodieva pravidelne na nedeľný obed. Čo sa týka iných návštev, tiež chodievajú v čase obeda, takže u nás sa aj naobedujú, dokonca sa mi stalo, že sa mi ohlásila telefonicky návšteva hodinu dopredu a dokonca si automaticky zaželali aj na aké jedlo majú chuť a vôbec som nebola pripravená, ani som nemala nakúpené, takže splniť ich želanie nebolo také jednoduché, asi som mala povedať, že nemám nakúpené, že som ich nečakala, ale to mi prišlo trápne vysvetľovať, tak potom som sa strápnila tým obedom a boli očividne dosť sklamaní z toho obeda a už u nás nikdy neobedovali.
@zoro9836 naschval? Prist raz za tyzden pozriet vnuka? Ach
Ja ze to suseda, ci kamarátka s 3 deťmi ta chodia na obed vyjedať.... ale svokra? By som sa hanbila tu vôbec písať, že jej nechcem dat z obedu.
Suseda svokru tiež pozýva na obed a vtedy jej navarený obed donesie hneď ráno mama a ona ten navarený obed svokrovcom už len prihreje a naservíruje alebo ide po jedlo do reštaurácie.
myslím, že takáto svokra, to je ten lepší prípad, lebo už viete, že príde a môžete podľa toho nakúpiť a navariť. Horší je ten prípad, keď sa niekto ohlási na návštevu hodinu vopred a ešte si zaželá jedlo, na aké má chuť a navyše ak sa ešte jedná o jedlo, ktoré sa bežne v reštaurácii nevarí, tak sa nedá ani objednať z reštaurácie, to je už také potom nie najpríjemnejšia situácia, nedajbože ak v ten deň okolo obeda už máte niečo v pláne...
Ak to neni svokra rýpalka a zloba, ale máte dobrý vzťah a správate sa k sebe slušne, tak by som s tým problém nemala. A hlavne ak nerobí prepadovky, ale chodí vždy rovnako alebo ohlásene ak nie rovnako. Raz do týždňa je to nič a tá 1 porcia navyše je tiež nič preboha. U nás keď sa varí ajtak to nikdy nevyjde presne a tá 1 porcia vždy ostane.
Ja za seba teda poviem, že by som drámu z toho nerobila aj keby chodila častejšie. Naozaj už tá jedna osôbka navyše sa dá ponúknuť, veď nevyjedá celé dni 🙂
Ale samozrejme ak Vám to niekedy nevyhovuje treba povedať poprípade jej ponúknuť iný termín návštevy a ak je normálna pochopí, ak nie je, jej problém.
koľko dospelých detí chodí už s početnou vlastnou rodinkou k rodičom na obedy...
a tu sa rieši jeden obed za týždeň? 🤦♀️
Ahoj nas svokra vzdy pohosti, ci pridem 5 krat za tyzden alebo nepridem. Vola nas na obed, nedelny. Nie kazdu nedelu ale raz za mesiac, niekedy aj dva krat.
Rada nam da. Moji svokrovci su taky.
A odpoved na tvoju otazku, asi ti skor prekaza navsteva- svokra. Skus teda spravit to, ze jej das dieta do kocika, alebo ju popros, ci postrazi ze ty ides na obocie, ku kadernicke a mozno sa rychlo stane ze viac nepride, ked zsiti, ze vyuzijes jej pritomnost. A miesto toho, ze posedi, sa bude mueist plnohodnotne starat.
@evabb35 no to by mi teda žily netrhalo, keby sa zahlásila hodinu popredu, vyfasovala by kávu a nejaké keksíky k tomu, vodu a vybavené. Ak by prejavila záujem o nejaké jedlo, smer reštaurácia, ak sa jej nepáči, ok, my si objednáme, ona tam môže sedieť pri minerálke a pozerať sa, ako jej chutí. Pohostím rada, ale zneužívať sa nenechám nikým. Mne sa tak napchala návšteva aj s deťmi neohlásenie v čase obeda, potom ešte raz poobede, pre istotu so štyrmi deťmi a nevedeli, kedy sa majú zdvihnúť a odísť. Keď volali o nejaký čas, či môžu prísť, tak som im povedala, že nie. A ani som sa neunúvala im vysvetliť, či máme iný program. Len som povedala nie, pár sekúnd bolo ticho a potom povedala ok a ja tak sa maj. Tak sa mám, našli si inú obeť, nasáčkovali sa k mojej tete. Oni ma k sebe v živote nepozvali ani na kávu. Tu nejde o ten obed, ale o princíp.
Raz týždenne? Pokiaľ by to nebolo denne, tak by mi to vôbec nevadilo. Bola by som len rada.
@0silvia0 Neviem, nenapadlo ma to v tej chvíli vysvetľovať im, že nemám potrebné zásoby, bola som prekvapená, že vôbec prídu na návštevu a tak som obed rýchlo uvarila z toho, čo som doma mala a asi boli z toho obeda dosť rozčarovaní a už potom chodili sa najesť radšej inde. Som dobre trápna, čo?
Hneď som si myslela ,že je to svokra ...moja našťastie nechodí tak často ,ale tiež vie priliezt v nedeľu ,na obed bez pozvania .Že idú na nákupy a prídu ..a samozrejme ,na tých nákupoch ešte nikdy nič malej nekúpili 😁😁😁
@elizabet173 A vieš, že ani mňa v živote nepozvali na obed? Ani keď niečo oslavovali som nebola medzi pozvanými, ale na obed ku mne sa bez zaváhania ohlásili hodinu vopred...uvarila som to, na čo som mala suroviny a už viac u nás neobedovali...no som trápna...aj keď sme išli okolo ich domu, vôbec ma nenapadlo sa ohlásiť ku nim na návštevu a dosť sa tomu čudovali.

Svokra sa nanominuje každý týždeň v čase obeda? To sa mi zdá trochu vypočítave, neviem teda, ale máte vzťahy, vy k nej niekedy na obed? Možno nemá iný spoj, neviem, vy ste vždy v tom čase doma? Tvoj muž čo na to? Ja by som mojej ponúkla normálne obed, to, čo mám navarene. Ak by som nemala, urobím pár chlebickov alebo dám na tanier šunku, syry, zeleninu, skratka, čo mám v chladničke. Nejaku zmrzlinu alebo kolac ku káve, no ako poznám moju svokru, ona by s kolacom prišla a uzasnym