Ako by ste reagovali, keby k vám pravidelne chodila návšteva raz týždenne a bola by u vás cez obed?

7. aug 2022

Ahojte, chcem sa spytat ako by ste reagovali, keby k vam pravidelne chodila navsteva raz tyzdenne a bola u vas cez obed? Chystali by ste zakazdym pohostenie? Lebo ja uz niekedy neviem co si o tom mysliet a ake su ocakavania.....

zmrzlinka2021
7. aug 2022

Zavisi o aku navstevu ide a kolko ludi a aj dovod, prečo chodia prave cez obed.
Pokial mame navarene, co cez vikend mame, nemam problem ponuknut 1-2 osoby.
Co sa tyka pohostenia - spravim v mikrovlnke popcorn, vytiahnem kofolu a voilaaaa mame pohostenie 😉
Nikdy som neriesila chlebicky, jednohubky, kolace (akoze piect doma)... ale ponukam dobru spolocnost a aj dobru kavičku 😉

matullienka
7. aug 2022

Ja by som normálne povedala, nech sa nehnevaju radi ich uvidíme ale nech prídu o toľkej a toľkej hodine. Chystať kazdy týždeň obed ľuďom navyše ide asi aj do peňazí nie?

beata_k
7. aug 2022

Svokra? 🤪

0silvia0
7. aug 2022

Napis blizsie kto to je a preco pridu prave na obed

momoftwo
7. aug 2022

Tak hadam JA pozyvam navstevu k sebe, nie navsteva SA pozyva ku mne, cize ich nebudem pozyvat na obed, ked som s tym neni OK, ale napriklad na poobedie/podvecer…ci? nerozumiem celkom🤷🏽‍♀️

bajka16
7. aug 2022

Ak si návšteva chodí sama od seba a ani sa neopyta, tak nie nechystala by som. Jedine kávu, keksíky ku káve a dovidenia. ( Mali sme presne takéto návštevy, kým sme to nesekli kvôli deťom).

solange7
7. aug 2022

Strasne nevhodne spravanie. Ta osoba to robi naschval?

ruzasipova
7. aug 2022

By dostali maximalne kavu a po case ani tu, ze nam prave dosla. Ale mame cistu vodu. 🙂 A to co je v chladnicke? Nehnevajte sa, ale to je nase jedlo.

mikadooo
7. aug 2022

No, povedala by som im, že sa nám to v tomto čase nehodí, či by nabudúce nemohli prísť okolo tretej 🤷. Ako ináč? Alebo ak by som nemala na to odvahu, tak by som už automaticky chystala obed aj pre nich... 🤷🤷🤷.

dada0902
7. aug 2022

Nie nechystala pokiaľ by sa vopred neozvali a robili to stále už by mi to liezlo na nervy a tiež by som im to dala aj na javo treba na to upozorniť keď sa ti to nepáči a netolerovat to ľudia si potom myslia ze môžu všetko

loliki
7. aug 2022

Ak by mi to vadilo, neotvorila by som dvere a odmontovala zvonček, nezdvíhala telefón. Nepozvanú opakovanú návštevu by som ničím neponúkala.

aeruginosa
7. aug 2022

Neviem presne, ako by som reagovala.
No ak je to pravidelne, nedalo mi sa nezamysliet - nie su to taki chudobnejsi ludia? Proste sa idu k vam najest, lebo doma nemaju co, nemaju si za co kupit jedlo? Akoze, samozrejme, ze to nie je tvoj problem, ja len tak.. A moj postoj by zavisel od toho, kto by to bol.

autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
autor
7. aug 2022

Jedna sa o svokru, ktora ide pozriet vnuca.

0silvia0
7. aug 2022

Tak ked sa jedna o babku, ake pohostenie? Das jej z navareneho obeda. Ved to je jedna osoba, ak by to bola tvoja mama, neponuknes jej?

matullienka
7. aug 2022

Ak ti to nevyhovuje nech jej muž povie nech príde neskôr

loliki
7. aug 2022

Ste dohodnuté? Pozývaš ju Ty? Vyhovuje Ti čas návštevy? Ak nie, Ty to musíš zmeniť a povedať pravidlá.

abbey1
7. aug 2022

Tak ja rodinu nepovažujem za návštevu v pravom slova zmysle. Je to rodina. Sú vítaní prakticky kedykoľvek a aj na obed či večeru.

ukulela
7. aug 2022

Ako by si to riesila,kebyze to te tvoja mama? Ved nechystaj nic specialne. Ponukni, co mate a hotovo. Moji svokrovci dostanu kavu. Ked mam kolac, ponuknem. Ked nemam, dam keks ku kave. Ked mam navarene,ponuknem. Ale daju si vacsinoulen ak robim pizzu,tu oni doma nerobia.... ja som svokru naucila, zeu nas sa trebaopytat,kedje clovek hladny, zeja30x nenukam. A vie, ze napr tupizzu si aj sama moze ist odkrojit. Takze nevymyslaj, nechystaj, ponukni, co mate a hotovo.

ukulela
7. aug 2022

@abbey1 ano, aj ja to takto mam v hlave. Je to rodina a neriesim.

petulda333
7. aug 2022

Aj keby prisla 3x za tyzden,tak kludne. A dokonca jej pripravim take co moze,kedze teraz po operacii ma zdrav.problemy. a nepovazujem svokrovcov za navstevu,je to najblizsia rodina. A navyse moja svokra obcas prinesie nam navarene

dzulli1980
7. aug 2022

Jeden obed naviac je problém? ... raz týždenne? ... no neviem, kus divné mi príde, že to riešiš ... ponúknem, naložím, čo mám navarené a bodka, či?

tykat
7. aug 2022

No tak obrazne "priliala by som vody do polievky" ked ide o babku, nic extra by som nevyvarala, jedla by to co my alebo to co ja (napr.ked su deti male a uvaris im len zemiak s mrkvou), kludne aj maslovy chlieb. Hlavne si ujasni ci ti viac vadi ze musis mat nieco aj pre nu na obed alebo to ze chodi kazdy tyzden na navstevu. Alebo nech uvari, kto chodi raz do tyzdna k tebe tak moze aj nieco rychle uvarit.

deti95060810
8. aug 2022

pre svokru by nebol problém ponúknuť aj obed ktorý máme v ten deň aj my...
bližšie info idú z teba ako z chlpatej deky... podobná situácia ako pani čo písala o pôžičke na dom pre priateľa ....

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
cacianka
8. aug 2022

Trápna diskusia, o ničom. Škoda drat klávesy.
Ak chceš normálne odpovede, napíš normálne zadanie a nie výkrik do tmy.
Nemáme vestecku guľu a netušíme čo tým chcel autor povedať

prasiatko30
8. aug 2022

Svokra je sama? Je jej smunto? No tak sa dohodni s nou ci chce prist kazdy den a navaris aj pre nu - to je tak zatazko 🤷‍♀️🤷‍♀️Asi je na dochodku nema co robit a varit pre jedneho cloveka sa jej nechce. Vsaksa dohodnite raz navari ona raz ty a ked nemozes tak jej povedz, ze mas iny program - i ked je mi jasne ze je to svokraaaaa a tej nic netreba 🤦🏽‍♀️🤦🏽‍♀️🤦🏽‍♀️🤷‍♀️

martinkatinka
8. aug 2022

Svokre by som ponukla obed, kavu, keksik, nieco na pitie a spytala sa, ci ked je s dietatom, si mozem ist nirco vybavit do mesta 😉

kvetinka75
8. aug 2022

svokru by som za návštevu nepovažovala. Je to rodina. Ponúkla by som jej to, čo mám nachystané pre nás

dominika7990
8. aug 2022

Normálne by som pripravila pohostenie nejaké na stôl. Chlebíčky alebo čo. Ak to je v čase obeda tak obed. Je to svokra. Je to vaša rodina. Ber to pozitívne ak nemáte nejako moc silne vytvorené puto medzi sebou. Že radšej raz týždenne ako každý deň 😂 a hej ani pre mna to neni návšteva. Ja ku svokre chodím kedykoľvek bez ohlásenia. Mám od nej aj kľúče. Teší sa vždy keď prídeme. Neberieme sa ako navsevy ale ako že sme doma. Ona je doma u nás a my sme doma u nej. Stačí že 3 dni neprídem a už mi vola kedy sa za ňou zastavíme že sme dlho neboli (je to pracujúca žena v super veku) Svokra je pre mna vlastne ako moja mama.