Ako by ste reagovali, keby rodina nezavolala vašej dcérke na narodeniny?
Ako by ste reagovali, keby svokra a krstny nezavola, nenapise na narodky Vasej 2 rocnej dcerky?
Vecer svokre zavolal manzel, ze co sa stalo. No, pohadala sa so svokrom, a nemala naladu.
a takto sa dosieraju vztahy... lebo (v tomto pripade) sa nevesta urazi a uz nebude volat, lebo ake pozicaj, tale vrat ....
autoerka, a napadlo ti, ze po hadke bola svokra psychicky v prdeli? mozno jej bolo trapne volat samej, mozno na nu nieco dolahlo .... ja navyse taketo vinsovacky nemam rada. ak doteraz volavala a toto bolo 1x, asi mala zly den. ja, ked som nasrata, alebo v depke, ani nedviham tlf. mozno jej svokor povedal strasne veci, co ty vies .... tebe je ale jasne len jedno, posrala to svokra a uz sa ma ppc. skoda tvojho pristupu ... skorpion.
@viestta presne toto, niekde si gratuluju so sampusom a chlebikami pri kazdom prde, niekde len okruhliny, ide ked sa nezavola, uz je hriech a niekde iba osobne .... v muzovej rodine si gratuluju vsetci - teda jeho rodicovska generacia, meniny, narodeniny, je ich asi 400. no drz vsetky mena v hlave, ked ja ani kalendar na stole nemam ... men vsetky jeho tety vzdy pisu k meninam, ja sa podakujem. ale ja nepisem, skratka na to nemam hlavu, ale ked idem na navstevu (hocijaku obycajnu), donesiem vzdy nieco a to sa im pocita. nehovoriac o tom, ze moj muz anoi netusi, kedy maju jeho ridicia narodeniny (nesleduje datumy, nejako mu to uteka) - toto sa snazim drzat, v najhorsom svokra zavola, aby svokrovi poslal smsku. na najbluzsej navsteve potom zablahozelame.
@viestta Pretoze doteraz nam gratulovali k narodkam. A gratuluju kazdemu. 🙂 je to samozrejmost.
@ukulela Ty ju nepoznas. Ja ju poznam velmi dobre. Manzel je tiez urazeny. Nie som pipinda, ale co ti budem vysvetlovat nieco... Ani neviem kto si. Nevies kto som. Dakujem za tvoj subjektivny nazor. Maj sa!
tak ak doteraz gratulovali a bolo to pre nich samozrejme a teraz zrazu nie, tak asi ta hadka bola blba, ostra, nieco sa stalo ... ved si to vyhodnot ako chces. ale ak nastane takato nezvycajna zmena v spravani, asi za tym nieco je .... je tam 600km a ty to vyhodnocujes z prvej bez hlbsieho kontextu. ja som tiez clovek, co ked mi je na pixu, tak skratka ma nedonutis nikomu volat s usmevom na tvari. radsej zavolam, ci napisem neskor ... pritom osobne ozaj ludi rada obdaruvam, nemam problemsestram darovat veci, kupit rodine, neriesim co a za kolko, rada kupujem darceky a rada ich davam. ale taketo nutene gratulovenie nemam rada.
Ja zabudam bezne na datumy 🙈🙈🙈 este, ze je Facebook
Bolo by mi to jedno .... U nás sa na takýchto veciach vzťahy v rodine nezakladajú ...
Byt tebou sa nesmejem, tvoje pomstychtive spravanie je primitivne. A predpokladam, ze druhej strane bude uplne jedno ci zablahozelas alebo nie, takze vo finale budes jedina urazena a nastvana. Bezdovodne.
Ale ved nemusela volať v tej strašnej depke po hádke... U nás aj 80+ maju whatsapo avedia vkladať obrázky, fotky, videa... Ja pošlem prvé snežienky, tetula z ba už medvedí cesnak😄balkón, 8.posch., co chcem povedať, mohla bábca poslať... ja neviem, fialku z parapetu... Keď už dietko tak vnima malo by radosť, rodicia tiež, ze na nich niekto myslí a možno by sa aj starej hašterke ulavilo 🌺👶😅
Mne by to bolo luto. U nas v rodine nezabudame na svojich blizkych. Ale asi nemate idealne vztahy,ked sa to stalo,ze zabudla aj svokra,aj krstny.
Co sak ja som mater roka… moja mama vie kedy ma moje dieta meniny a ja nie 🙈 v kalendari neni , raz som jej povedala podla Googla kedy ma a kebyze nepise ma to netrkne (neoslavujeme nijak ) 🤣🤣
A co sa temy tyka::: trapilo by ma to ale vedu by som nerobila a dietatu je to ozaj fuk
Ak boli pozvaní a nedošli.tak je to o vzťahoch....jeden môj vnùčik je 450 km od nás a vidím ho osobne priemerné každé tri mes.
Ak do tretej nezavolali, nenapadne som im zavolala ja, ze asi si zabudli vsimnut (moze sa stat aj u dobrych pribuznych), tak len pripominam, lebo deti by mrzelo, ak by XY im nezavolal/a, lebo ju/jeho maju radi. Tazka psychologia. Nejde o tu dospelu osobu, ale o deti, aby boli stastne.
Jedna z krstnych matiek (manzelova sestra sa vyklula postupne na tazke, sebecke vemeno) permanentne zabudala. Kym boli deti male, som jej pripominala. Islo o deti, nie o nu. V puberte uz nepripominam. Ved raz ju nebude mat kto ani pochovat, lebo zabudneme, ze zila.
Ja ta chapem, ale treba to hodit za hlavu. Svagor mal narodky, planovali sme mu zavolat- videohovor , vsetci spolu, ked pride muz z prace. Uz o 11. rano mi volala svokra, ze svagor urazeny, ze som mu este nevolala a negratulovala. On mi na narodeniny poslal sms o 23. v noci - vsetko najlepsie. Jeho zena po 2 dnoch.
Dcere na narodeniny posielaju darceky, na Vianoce tiez, ked pridu, nieco donesu. Syn mal prve narodeniny, ziadny darcek, na Vianoce tiez poslali len pre dceru, ked prisli, doniesli len pre nu.. cloveka to zamrzi, ale nic s tym nespravis.
Ja som tiez skorpion, ale teda, na ich uroven sa neznizim.
Tiez som skorpionka a neriesila by som..blizis sama sebe. A svokra tym ze vam nevolala, vam nemusela hned chciet ublizit. Prosto to v danej situacii nezvladla.
A čo na to hovorí dvojročná dcérka ? Pravdepodobne jej to je úplne jedno a ani nejak nevie ,že má narodeniny .Na moju minulú rok zabudli všetci na meniny ,no a ? Robíš nejakú oslavu ? Sú pozvaní ? Tak asi jej zagratuluju s darčekom osobne tam 🤦♀️Myslím,že z toho len zbytočne robíš drámu .Ty si im na narodeniny volala ?
Dvojrocna zaba ani nevie, ze ma narodeniny. Si premotivovana a prosim, nepouzivaj slovo dcerka, je to dcera, grcam.
Dieťa vníma všetko, hoc je malé, v kolíske... ešte nevie všetko povedať, ale zazanemenáva si do pamäti. Takže i dvojročná vie, kto jej vinšuje a čo jej hovorí.

Uvedomujes si, ze ta muzova rodina to moze mat inac nastavene? Preco si myslis, ze len to vase nastavenie je to spravne?