icon

Ako by ste riešili takýto problém s manželom?

danculik
17. mar 2012

Ahojte🙂 Chcem sa vás opýtať, ako by ste riešili takúto vec, možno pre niekoh banálna ale pre niekoho a niečo veľmi podstatná. Asi to začnem opisovať takto. Minulý víkend bol môj manžel na pive zo svojím kamarátom z detstva vlastne sú kamaráti až dodnes, poznám ho aj ja. Dohodli sa , že tento víkend by bolo fain, keby sme sa stretli a zašli na chalupu. Kamarát môjho manžela je rozvedený a má novú priateľku, takže by sme tam boli oni dvaja a my dvaja s našimi deťmi. Súhlasila som, však prečo nie, spoznám jeho priateľku, trošku vypadnem z bytu a zo stereotypu a taktiež sa spoznám lepšie z manželovým kamarátom, doteraz sa poznám len tak z rozprávania toho druhého, osobne som s ním nijakú dlhšiu debatu neviedla aj keď sme sa stretli...len také normálne otázky, typu ako sa máš ako sa dari atď.A vlastne doteraz manželov kamarát ani nemal o mne dobrú mienku, vďaka môjmu manželovi, ktorý na mňa iba "kydal"...že som zasa nervózna že ide na pivo, že išiel k nemu na chalupu sám a ostal tam aj cez noc, že kričím po deťoch, že som nervózna...atď...no jednoducho ja som tá zlá..a najhoršia. Tak som si povedala, no veď dobre napravím si to u teba, keď sa stretneme na tej chalupe , spoznáme sa bližšie...a sám uvidíš.
Lenže.....lenže v stredu prišiel ten zlom. Môj manžel od stredy iba do mňa vrta, aká som neschopná, ako všetko robím zle, deti su rozmaznané, zle ich vychovávam, a samozrejme čo bol klinec že som zlá matka..jednoducho ma len uráža, za všetko ma "buzeruje"..nič mu nie je dobré...a že sa mi ani nečuduje, že nemám dobrú mienku u jeho kamarátov...a pritom ja som v stredu mu nič neurobila...hovorim si ok, asi mal zly den...lenze to ako ma uraza ze ako zle vychovávam deti, že som zla matka sa ma nesmierne dotklo...potom vo štvrtok tiež začal do mňa sa navážať, prečo pchám do malej Imunoglukan, že nech si sama vytvorí imunitu, že nech sa jej o to telo postará...lenže to už nevidí že odkedy ho berie že bola iba 1x chorá...a začal to tým ,že som lenivá, že len aby dcera nebola chorá aby som ju nemusela mať doma aby bola školke a ja som bola doma iba s malym aby som mala pokoj..pritom celý týždeň som ju mala doma, lebo mala iba sopliky...a tak bolo tam ešte kopu vecí pre ktoré sa do mna navazal...a tak som mu povedala, že ja nikam nejdem, načo mam ist s človekom niekam odreagovať sa a zrelaxovať, keď na mňa iba nadáva, uráža ma..a hovorí o mne zlé veci?...hovoril mi, že to sú iba silné slová, že ja to neurobím , že som slaboch..proste ma tak začal deptať tými jeho rečami že až...a prišiel piatok večer, že ide ešte niečo dokúpiť na chalupu nejaké jedlo...tak že čo má kúpiť čo potrebujeme..tak som mu hovorila...a on hneď začal na čo ti to bude, načo ti je tamto...proste aj keby som chcela, nekúpil by..tak načo sa potom pýta??..a keď sa vrátil z nákupu tak začal do mňa, aby som konečne zvážila či tam pôjdem, lebo aby som si napravila "zlú povesť" u jeho kamarátov...že nech sa konečne ukážem aj v tom pravom svetle taká aká som...nech sa sami presvedčia...no bolo mi už aj do plaču...tak si hovorím načo tam ísť? prečo?...Prišla dneska sobota ráno...spravila som raňajky, najedli sme sa s dcerkou, maleho som nakojila...a že si idem spraviť kavu, pozreme ráno rozpravky..proste bola som v presvedčení, že nejdem...potom vstal manžel a že či sme pobalené..a ja že ja nejdem..nech ide sam a ked chce nech zoberie staršiu dcerku..a ona že bezo mna nejde..že ona nechce ist ...potom prišiel za mnou manžel a povedal, ked uz nic urob to aspon koli nej...a naprav si povesť pred kamarátmi...tak som začala baliť oboje deti..manžel si sedel, len stále húdol do mňa kedy ich pobalím, kedy už pojdeme, nechce tam ísť večer...proste ešte aj ráno len čo otvoril oči ma buzeroval...a potom som kojila ešte maleho...uz chuda zaspal aj lebo bol od 6-tej hore a tak o deviatej uz chcel spat..a zacal preco ho davam spat...a ze kedy pojdeme..a ja mu hovorim a ty co sedis...vsak veci su pripravene daj ich aspon do tasky zbal ich..to hadam vies...este si ja zbalim veci a malemu na papanie flasky, kasicky..atd. Zasa zacal do mna sa navážať..tak som mu povedala že nejdem a basta...načo?..dcera začala vymýšlať že ani ona..tak manžel do mna sa pustil, nech si to napravím , nech u presvedčím aby išla že predsa JA jemu nebudem kaziť víkend..a chalupu..atď....nakoniec dcerka ani neviem čo jej nabulikal do hlavy že teda ide s ocom...tak jej nahádzal prichystané veci do tašky a šli..a samozrejme medzitým ako ich tam hádzal a kým odišli ešte mal poznámkny na moju adresu aká som ja ....Ja som ostala s malym doma...povedala som že nejdem...zniesol veci do auta..ešte sa vrátil potom po nákup..a neodpustil si poznámky...moji kamaráti rátali aj s tebou, nakúpili jedlo aj pre teba..a ja som taktiež nakúpil pre 5 osôb...hlavne že chľastu tam mali aj pre 10 osôb....myslím že tirezvy neostanú...len ja blbá by som skackala okolo deti,mužíček nech sa ma dobre...ale je mi z toho aj smutno...pretože tie jeho slová dosť boleli...a stále mi hovori ze ja len kricím...ale ja aj ked mu uz nieco poviem normálne čo sa mi nepaci tak uz do mna sa pusta ze ja kricim...uz tak somnou manipuluje že až...a teraz sa vás pýtam ako by ste to riešili? Šli by ste na tu chalupu za každú cenu, alebo ostali doma?...teraz už len hádať čo im manžel povedal, prečo som neprišla...určite im nahovorí somariny...ako ho poznám...aj mi je to ľúto, lebo mohla som zrelaxovať...ísť medzi ľudí...len čo ma trápi najviac, manžel zas bude vyzerať ako ten dobrý..a ja zasa tá zlá..ale pozadie celého problému nevedia...☹...čo by ste urobili vy? Ďakujem pekne

danculik
autor
17. mar 2012

@jankaja ...proste som u nich za riadnu sekeru...co vobec nie je pravda...

timona
17. mar 2012

Tak má s tebou dve male zdrave deti, jedno kojis, staras sa o celu rodinu, co by iní dali za takyto zivot a este bude do teba vyskakovat. Je mu s tebou az prilis dobre, tak si dovoluje...nezasluzi si ta!!

redangel32
17. mar 2012

velmi dobre poznam ake to je ked sa zena zo vsetkych sil snazi aby bolo o blaho domova postarane a aby boli na poriadku aj deti. Ked si uz zena mysli,ze je vsetko tip-top tak ten PAN NAJMUDREJSI si ide na margo svojej zienky hladkat svoje ego. 😠 Tymto muzom by som dopriala zenu ktora by nic nerobila a spravala sa uplne tak ako ON. Lahko sa povie,ze s tym muzom by som uz davno nebola....ked su dati nie je to len tak. Keby mne toto spravil tak ma kufre hned pobalene a nech si ide tam kde mu je tak super!!! Ked mu je dobre na pive, s kamaratom a vsade len nie doma. SOm si ista,ze keby prisiel o tu istotu tak sa bude plazit len aby sa mohol vratit s5. Milenka toto vsetko robit nebude 😀 😀 😀
Drz sa,urcite sa vsetko vyriesi. A urcite by som s nim dala pokec. (aj s mojim to ide tazko) Ale nieco sa len prilepi 😉

danculik
autor
17. mar 2012

@monhla ...mam si napravit reputaciu , ze som sekera, ukricana na deti..a ze vsetko mu zakazujem...co vobec nie je prada..ja mu dovolim az prilis vela......ale hold, mam taku povest...co uz....

cukor
17. mar 2012

@danculik ...ty vôbec nerieš či si mala alebo nemala íst na tú chalupu.ty si uvedom a rieš s kým žiješ a či má význam takto žiť.lebo to čo si opísala tak tam nie je ani láska...porozumenie...proste nič čo by malo byť medzi manželmi.

danculik
autor
17. mar 2012

@timona ...tiež som si to myslela....proste som ukricana, nervozna...vsetko robim zle, aj deti vychovavam zle...ostatne su urcite lepsie ako ty....toto sú slová mojho manzela...uz to pocuvam jednym uchom dnu druhym von...

monhla
17. mar 2012

@danculik Ale za tú povesť môže ON nie TY. Takže to nemáš ako vyriešiť. A myslím si, že veľa žien, ak by sa dozvedela, že ich muž ich nazval pred kamošmi sekerou - tak by mu doma v praxi ukázali ako taká sekera ozaj vyzerá - možno by si začal vážiť, čo má teraz. I keď neviem, s takýmto správaním nemám skúsenosti, pretože je to proti mojej povahe a zdravému rozumu niečo také tolerovať.

danculik
autor
17. mar 2012

...žienky...kladla som si otázku, že prečo som s ním...a je to hlavne kôli deťom....o ne sa dokáže postarať...myslím tým úplne...dokáže im navariť, dať jesť, hrať sa s nimi, zobrať ich hocikde vonku...uspať ich dokáže...môj muž jedine čo doma urobí je že navarí...občas ja...ale aj to mi vykrikuje, že málo varím..že on je vkuse v kuchyni...čo on je v kuchyni 2x do týždňa...ja som tam 5x do týždňa...a vyhadzuje mi aj to že je to málo....

Proste na tú chatu šiel už ráno...aj s dcerkou...ale doteraz sa neozval či vôbec došli..lebo jeho ego mu nedovolí, aby pred nimi nevyzeral že mi ma zavolať či došli ok..asi hrá tvrďasa že však ona je hlúpa....

koniarova
17. mar 2012

@danculik Tak mu zavolaj ty. Aspoň, ako sa má malá.

timona
17. mar 2012

@danculik no hovorim, ze to je hajzel-iny vyraz ma nenapada...Bud sa rychlo nauci slusne sa spravat k svojej manzelke a matke svojich deti, alebo sa moze zbalit a ťahat z domu a tym ze ta ohovara pred cudzimi ludmi si robi hambu jedine sam sebe a nie tebe, takze ty si svoju reputaciu nemusis pred nikym napravat..By som sa s nim ani nebavila, pokial sa nenauci slusne spravat

koniarova
17. mar 2012

Ja sa nestačím diviť, ako by ste viaceré len balili kufre a vyhadzovali. Áno, zo stoličky doma pri nete, sa to ľahko radí. Spamätajte sa ženy. 😠 😠 😠
Išla by som na neho presne opačne. Upraviť, nahodiť úsmev, žiadne nervy, všetko max. porobiť, tak ako si to pán veľkomožný želá. 😉 😉 😉 A vydržať aspoň týždeň, aj keď s maximálnym vypätím. Neoponovať a keď, tak rozumne a s kľudom. Žiadne urážky.

zuzikkaa
17. mar 2012

@danculik tak co ta pre boha pri takom chlapovi este drzi???????????????????? neviem ako vysoke mas sebavedomie,ale pri tomto chlapovi ti bude iba ubudat...radsej sama s detmi ako takeho chlapa,,fakt sorry ale nech si fesak svoje komplexy riesi inde a nie si to vybija na tebe... najvyssi cas zakrocit!!! 😠 😠 😠

nika251
17. mar 2012

Ahoj. Nebudem citat vsetky prispevky dozadu, len napisem svoj postoj:
Ako som tak citala, prve co ma napadlo, ze ak by moj muz zacal so mnou robit cirkus koli kamaratom, asi by si na dost dlho zapisal co by dostal. Hlavne, ak by si daktory z jeho kamaratov dovolil dat mi najavo aka som ja ,,taka,,. Akym pravom ta tvoj muz takto vystavuje ,,naladickam,, svojich kamaratov? Ked by s niektorymi vecami ohladom teba aj nesuhlasil, nech si to vybavi s tebou, ale aky je to chlap, ktory si vlastnu zenu nevie zastat,alebo by aspon nemal dovolit svojim kamaratom akokolvek sa na tebe zvazat. Aterorizovat a ponizovat ta koli tomu, ze oni maju zlu mienku o tebe? A ty sa mu koli tomu das? Nehnevaj sa, ale co si ochotna spravit aby mali oni o tebe dobru mienku? Nevravim, viem ze to padne zle, tomu rozumiem, ale si dospela zena, obcas musis prijat aj to, ze nie kazdy ta bude zboznovat. A tvoj muz- comu by bol ochotny ta vystavit len preto aby ho kamarati koli tebe tlapkali po pleci? Jemu by malo zalezat viac na tom, aby mali o vas dobru mienku ako o rodine, nie ako o vystavnom kuse nabytku :( . Vyzera to tak, ze jemu zalezi najma na tom, aby si sa pacila inym, na tom co mate doma asi tak nezalezi. Mala by si mu v prvom rade vysvetlit a to dost razne, ze bud sa k tebe bude spravat ako k manzelke- to znamena bude ta aj chranit a vazit si ta,alebo mu mozes lahko ukazat, co vsetko prenho robis a ani si to neuvedomuje. Nemyslim tym v ziadnom pripade rozvod, odchod atd., ale ja som svojmu muzovi onoho casu rychle ukazala kolko toho zena robi a ani si to chlap neuvedomi. Napr. by som odisla k rodicom na den-dva.Uvidi ake neprijemne vie byt ticho v byte ked tam nie je zana a deti a mozno si uvedomi, ako mu chybate a ako by mu bolo smutnko, keby si odisla na dlho. Moj muz na to prisiel v priebehu jedneho dna. Tocho v byte ktore si niekedy tak hrozne zelaju, vie toho niekedy povedat viac ako hadka :D :D

monhla
17. mar 2012

@koniarova Súhlasí s tým, že netreba hneď "baliť kufre" Ale NEOPONOVAŤ ??? - veď je to žena /a ešte k tomu matka/ a nie handra. S rozhovorom ako s metódou riešenia súhlasím, ale ako rovný s rovným - nie pán a jeho slúštička. Myslím, že niektorí chlapi majú šancu na nápravu, ale treba ích k tomu "dokopať" - na každého platí niečo iné. Ale prosím Vás ženy, prestante sa ponižovať.

koniarova
17. mar 2012

@monhla Ja by som na jeho urážka nereagovala a ani neoponovala. Absolútne by som si to nevšímala a nedala na sebe znať, ako ma mrzia a trápia. Oponovanie v tomto prípade, podľa mňa nemá význam. On si bude stále húsť to svoje a vyvolá zase zbytočnú hádku. Aspoň na určitú dobu nie. Keď si uvedomí, čo je za debila, potom by som prišla s reakciami.

monhla
17. mar 2012

@koniarova Nie oponovať na urážky, ale na spôsob správania, možno ani netuší, že niečo robí zle. Niektorým to dlho dochádza a pokiaľ má čakať. Podľa mňa, ak je nejaký problém, treba to riešiť, pretože z mojej skúsenosti a ešte nič nevyriešilo samé od seba. Komunikácia je základ akéhokoľvek vzťahu. 4akať, že si sám uvedomí, že je debil, môže trvať večne.

koniarova
17. mar 2012

@monhla On to tuší veľmi dobre. Je to jeho hra. 😉 😉 Máš pravdu, problémy treba riešiť, ale dá sa to, len ak majú záujem obe strany.

monhla
17. mar 2012

@koniarova S tým posledným súhlasím. A na také "hry" je už asi starý, kedže má 2 deti /nemá teda asi 2 roky a nie je ani v začiatkoch puberty/. Treba s ním jednať ako s dospelým, ktorý je za svoje správanie zodpovedný.

jabadaba
17. mar 2012

mozem byt uprimna? Tvoj manzel je K.o....t a nalezite tomu sa k tebe spraval. Aku maju jeho priatelia o tebe mienku je jeho vlastna vizitka, nie tvoja. Ty si nemas u cudzich ludi co napravat. Co mu drbe? Ak ma niekto o tebe zlu mienku tak Ti nema stat ani za oplutie, nieto o spolocne straveny vikend. Vikendy na chalupe sa travia s uprimnymi priatelmi, ktori si na nas nevytvaraju taku ci onaku mienku. Ak to tvoj pan manzel nevie tak mu to treba vysvetlit. Nechala by som mu vyzrat tu stredajsiu buzeraciu, ktora bola podla mna cisto ucelova - aby si nikam nesla, rovnako by som si s nim raz a navzdy vybavila jeho primitivne narazky na mienku jeho kuncaftov na teba. Co sa mu o deti a domacnost nestaraju oni? Sak nech sa paci, mozu mu sluzit ak Ty robis vsetko zle, nech si najme ich! Si vypros a razne taketo jeho spravanie a nenechaj so sebou takto zametat. Nie si jeho sprosta kamaratka ci kamarat z chalupy, si jeho zena. Tak nech sa raci podla toho spravat. V opacnom pripade by som mu popakovala veci a kopla rovno do riti az by sa zastavil na tej chalupe medzi tymi blbcami. Nech si uziva rodinnu pohodicku tam ak si nevazi tu doma.

A spravila si dobre, ze si nikam nesla. Jemu o to cely ten cas slo co do teba rypal, ale rozhodla si sa dobre.

jabadaba
17. mar 2012

@cukor presne tak a najma tam nie je respekt a ucta. Takeho vola riadne kopnut volakde.

space1
17. mar 2012

@danculik cítiť z tvojich odpovedí smútok a rezignáciu, alebo sa mi to len zdá?vieš aj ja som si prešla "blbým obdobím" niektorí to nazývajú aj krízou a je nás veľa..ono sa to začne niekedy kopiť je veľa otázok, ale len málo zodpovedaných...ostať s niekym kvôli deťom je veľká obeta , z ktorej nebude mať prospech nikto z vás..život ti utečie pomedzi prsty a čo zistíš na konci? neviem čo k nemu ešte cítiš, ale keď sa nepostavíš na zadné, tak bude metať s tebou ako s handrou..jasne urči pravidlá ty , niektorí muži to potrebujú 🙂

jabadaba
17. mar 2012

@p.j.jacky no, dost pravdepodobne ak vezmeme do uvahy co vsetko jej manzel robil preto, aby nakoniec nesla na tu chalupu. A este ako sikovne to robil - aby to maslo mala na hlave autorka temy. Sikovny pan manzel!

lili_mia
17. mar 2012

@danculik podobné som zažila aj ja, ale iba podobné, bol to iba vzťah, bez detí.. bol silvester, u neho doma, rodičia, mne bolo naprd, ja nemám rada silvestre, to čumenie do telky až do polnoci a potom spať .. po 20tej došiel jeho kamoš, jeho rodičia ho majú radi a že každý rok tak robia, tak fajn, nebudem kaziť náladu, šla som ku nim do obývačky, ale ja som nevládala, bola som 3dni po pohrebe a nevládala som sa s nimi baviť, tak som sedela a reagovala až ked som bola oslovená .. polnoc som zvládla, hodili sme si petardy, uvonila som sa, smiala, sa a ked sa dvihol chlap, že chce ísť spať, tak som šla aj ja .. lenže ako som neskôr šla okolo obývačky, tak rozoberali môjho chlapa a že on má ešte čo ponúknuť do vzťahu .. čože? do akého vzťahu, komu ponúknuť .. bavili sa tak všeobecne, že ešte to nie s ním také zlé ... konečný výsledok som sa dozvedela až v apríli, že jeho kamarát ma nemá rád .. pozerám že to usúdil z jedného stretnutia? že hej, lebo som sa s ním nebavila .. no nie nasratá, ale horšie naladená som bola .. chlap dostal drbačku odo mňa že až .. že s kým spáva, so mnou či s kamarátom? kto z nich dvoch ma lepšie pozná a nakoniec, že ked chce so mnou naďalej spávať, tak nech si rozmyslí, že na koho slová bude dbať, žije so mnou, nech sa postará o to aby sa do mňa nenávažal jeho krásny kamarát, ktorý ma videl iba raz a ešte k tomu nebral ohľady na môj stav (pár dní po pohrebe), ak je jeho kamarát, tak má rešpektovať jeho rozhodnutie, že je so mnou a práveže to on sa ma snažiť ma lepšie spoznať a nie ešte mi dávať podmienky, tak cica ukáž sa a potom sa uvidí, či ťa mu schválim .. netrhala som partiu, nezakazovala som mu stretávať sa s ním atd .. proste som mu vyčistila žalúdok, črevá, dostal kompletne klystír 😀 odvtedy si dával pozor, síce ako zosratý sa ma pýtal, či ho pustím s ním von, ale neva
... a či si sa zachovala správne? ťažko povedať .. máš ísť tam kde sú na teba negatívne naladený? to už teraz neporiešiš, jedine dať mu najavo, že takéto správanie si nezaslúžiš od neho, nieto ešte reči, že tým ako on na teba kydá, tak si máš naprávať reputáciu .. a potom na dalšie stretnutie by som už šla a tam sa chovala ako vždy a ked niečo začuješ, tak vyčistiť žalúdok tomu, kto bude na teba zlý či sprostý.. bud si to necháš a bude ťa to deptať, alebo s tým zatočíš, manželovi prečistíš dutiny, nech si toto už k tebe nedovoľuje a potom poriešiš jeho partiu, na toto som sa chystala ja, ale k stretnutiu s jeho kamošmi nedošlo, takže dojmy neviem doložiť 🙂

eri28
17. mar 2012

@danculik ahoj no citam, citam, ale taky koniec som necakala......
pripadate mi ako moji rodicia uff, cely zivot sa hadali a hadaju, to bolo iba tento vikend, alebo mate takyto zivot stale, to ma iba tak zaujima...
na tych fotkach vyzerate normalne, no ale neviem, neviem
a na toto cele chces radu, tak ja som to moc nepochopila... niektori chlapy si bez piva nevedia predstavit zivot a niektore maminy trosku viac zakricia na svoje deti to chapem, ale to provokovanie a urazanie nieco ho musi trapit, ja sa niekedy nad mojim zasmejem, ze mu to udiera do hlavicky ci mu nechyba sex 😅 , alebo ho trapi nieco uplne ine a ty ani netusis, uvidis, ked sa vrati ako bude reagovat, a ja na tvojom mieste by som zbalila malemu veci a vypadla by som von, preco by si ty mala sediet doma, ked on nema svoje dni...

sashabb
17. mar 2012

@koniarova Išla by som na neho presne opačne. Upraviť, nahodiť úsmev, žiadne nervy, všetko max. porobiť, tak ako si to pán veľkomožný želá. emoticon emoticon emoticon A vydržať aspoň týždeň, aj keď s maximálnym vypätím. Neoponovať a keď, tak rozumne a s kľudom. Žiadne urážky.
--------------------------------------
Tak toto si "zabila" (ako sa hovorí) Máš prosím ťa kúsok hrdosti?
Tak dotyčnej manžel je debil, ktorý ju ponižuje a má sprosté reči a ona sa má ako taká chudera upraviť a nahodiť úsmev? To myslíš ako vážne??? S prepáčením nakopať do riti by ho mala a nie sa mu ešte podlizovať. 😠 😠 😠

timona
17. mar 2012

Skratka, by si si s jeho spravanim mala spravit rychly konec, lebo sa to bude iba zhorsovat. jasne mu daj najavo ze sa sparva nepripustne.Ini by ta na jeho mieste na rukach nosili, tak si nenechaj robit so seba handru.

voskovaeva
17. mar 2012

@danculik urcite si dobre urobila na tej chate by to bolo pre teba len trapenie on by sa chcel pred kamosmi vytahnut aky sa vie zjednat poriadok a tebe by len ostali oci pre plac.

miriam11
Odpoveď bola odstránená
kubuliatko
17. mar 2012

gratulujem zenam co si najdu takychto trulov. kde na nich chodite???

miriam11
Odpoveď bola odstránená