Ako by ste riešili takýto problém s manželom?
Ahojte🙂 Chcem sa vás opýtať, ako by ste riešili takúto vec, možno pre niekoh banálna ale pre niekoho a niečo veľmi podstatná. Asi to začnem opisovať takto. Minulý víkend bol môj manžel na pive zo svojím kamarátom z detstva vlastne sú kamaráti až dodnes, poznám ho aj ja. Dohodli sa , že tento víkend by bolo fain, keby sme sa stretli a zašli na chalupu. Kamarát môjho manžela je rozvedený a má novú priateľku, takže by sme tam boli oni dvaja a my dvaja s našimi deťmi. Súhlasila som, však prečo nie, spoznám jeho priateľku, trošku vypadnem z bytu a zo stereotypu a taktiež sa spoznám lepšie z manželovým kamarátom, doteraz sa poznám len tak z rozprávania toho druhého, osobne som s ním nijakú dlhšiu debatu neviedla aj keď sme sa stretli...len také normálne otázky, typu ako sa máš ako sa dari atď.A vlastne doteraz manželov kamarát ani nemal o mne dobrú mienku, vďaka môjmu manželovi, ktorý na mňa iba "kydal"...že som zasa nervózna že ide na pivo, že išiel k nemu na chalupu sám a ostal tam aj cez noc, že kričím po deťoch, že som nervózna...atď...no jednoducho ja som tá zlá..a najhoršia. Tak som si povedala, no veď dobre napravím si to u teba, keď sa stretneme na tej chalupe , spoznáme sa bližšie...a sám uvidíš.
Lenže.....lenže v stredu prišiel ten zlom. Môj manžel od stredy iba do mňa vrta, aká som neschopná, ako všetko robím zle, deti su rozmaznané, zle ich vychovávam, a samozrejme čo bol klinec že som zlá matka..jednoducho ma len uráža, za všetko ma "buzeruje"..nič mu nie je dobré...a že sa mi ani nečuduje, že nemám dobrú mienku u jeho kamarátov...a pritom ja som v stredu mu nič neurobila...hovorim si ok, asi mal zly den...lenze to ako ma uraza ze ako zle vychovávam deti, že som zla matka sa ma nesmierne dotklo...potom vo štvrtok tiež začal do mňa sa navážať, prečo pchám do malej Imunoglukan, že nech si sama vytvorí imunitu, že nech sa jej o to telo postará...lenže to už nevidí že odkedy ho berie že bola iba 1x chorá...a začal to tým ,že som lenivá, že len aby dcera nebola chorá aby som ju nemusela mať doma aby bola školke a ja som bola doma iba s malym aby som mala pokoj..pritom celý týždeň som ju mala doma, lebo mala iba sopliky...a tak bolo tam ešte kopu vecí pre ktoré sa do mna navazal...a tak som mu povedala, že ja nikam nejdem, načo mam ist s človekom niekam odreagovať sa a zrelaxovať, keď na mňa iba nadáva, uráža ma..a hovorí o mne zlé veci?...hovoril mi, že to sú iba silné slová, že ja to neurobím , že som slaboch..proste ma tak začal deptať tými jeho rečami že až...a prišiel piatok večer, že ide ešte niečo dokúpiť na chalupu nejaké jedlo...tak že čo má kúpiť čo potrebujeme..tak som mu hovorila...a on hneď začal na čo ti to bude, načo ti je tamto...proste aj keby som chcela, nekúpil by..tak načo sa potom pýta??..a keď sa vrátil z nákupu tak začal do mňa, aby som konečne zvážila či tam pôjdem, lebo aby som si napravila "zlú povesť" u jeho kamarátov...že nech sa konečne ukážem aj v tom pravom svetle taká aká som...nech sa sami presvedčia...no bolo mi už aj do plaču...tak si hovorím načo tam ísť? prečo?...Prišla dneska sobota ráno...spravila som raňajky, najedli sme sa s dcerkou, maleho som nakojila...a že si idem spraviť kavu, pozreme ráno rozpravky..proste bola som v presvedčení, že nejdem...potom vstal manžel a že či sme pobalené..a ja že ja nejdem..nech ide sam a ked chce nech zoberie staršiu dcerku..a ona že bezo mna nejde..že ona nechce ist ...potom prišiel za mnou manžel a povedal, ked uz nic urob to aspon koli nej...a naprav si povesť pred kamarátmi...tak som začala baliť oboje deti..manžel si sedel, len stále húdol do mňa kedy ich pobalím, kedy už pojdeme, nechce tam ísť večer...proste ešte aj ráno len čo otvoril oči ma buzeroval...a potom som kojila ešte maleho...uz chuda zaspal aj lebo bol od 6-tej hore a tak o deviatej uz chcel spat..a zacal preco ho davam spat...a ze kedy pojdeme..a ja mu hovorim a ty co sedis...vsak veci su pripravene daj ich aspon do tasky zbal ich..to hadam vies...este si ja zbalim veci a malemu na papanie flasky, kasicky..atd. Zasa zacal do mna sa navážať..tak som mu povedala že nejdem a basta...načo?..dcera začala vymýšlať že ani ona..tak manžel do mna sa pustil, nech si to napravím , nech u presvedčím aby išla že predsa JA jemu nebudem kaziť víkend..a chalupu..atď....nakoniec dcerka ani neviem čo jej nabulikal do hlavy že teda ide s ocom...tak jej nahádzal prichystané veci do tašky a šli..a samozrejme medzitým ako ich tam hádzal a kým odišli ešte mal poznámkny na moju adresu aká som ja ....Ja som ostala s malym doma...povedala som že nejdem...zniesol veci do auta..ešte sa vrátil potom po nákup..a neodpustil si poznámky...moji kamaráti rátali aj s tebou, nakúpili jedlo aj pre teba..a ja som taktiež nakúpil pre 5 osôb...hlavne že chľastu tam mali aj pre 10 osôb....myslím že tirezvy neostanú...len ja blbá by som skackala okolo deti,mužíček nech sa ma dobre...ale je mi z toho aj smutno...pretože tie jeho slová dosť boleli...a stále mi hovori ze ja len kricím...ale ja aj ked mu uz nieco poviem normálne čo sa mi nepaci tak uz do mna sa pusta ze ja kricim...uz tak somnou manipuluje že až...a teraz sa vás pýtam ako by ste to riešili? Šli by ste na tu chalupu za každú cenu, alebo ostali doma?...teraz už len hádať čo im manžel povedal, prečo som neprišla...určite im nahovorí somariny...ako ho poznám...aj mi je to ľúto, lebo mohla som zrelaxovať...ísť medzi ľudí...len čo ma trápi najviac, manžel zas bude vyzerať ako ten dobrý..a ja zasa tá zlá..ale pozadie celého problému nevedia...☹...čo by ste urobili vy? Ďakujem pekne
Tu o ziadnu chatu nejde. Na to sa vykasli. V prvom rade si zacni vazit samu seba. Sebavedomu zenu si muz NIKDY V ZIVOTE nedovoli urazat a sikanovat. Zacni si robit program sama, co mas byt co zavisla na jeho naladach. Som sokovana z toho ako sa k Tebe Tvoj muz sprava a aj to ze Ty mu to tolerujes. Inac kricanim a hysterickymi scenami nevyriesis nic. Bud kludna a nabuduce mu povedz ze si neprajes aby sa Tebou rozpraval takymto sposobom.
Ludia sa k nam spravaju iba tak, ako im to dovolime. Vela stastia...
@ksw takáto reakcia ma ešte nenapadla. Tuším sa začnem podla toho riadiť, možno to bude mať úspech, lebo poznám správanie ako opisuje autorka tejto diskusie a tiež som nevedela ako na všetko reagovať. Ja som taká že dlho držím ale niekedy to už nezvládnem a aj slzy mi vybehnú. 😒
tak takeho chlapa by som uz davno poslala kade-lahsie 🙂 drzim palce..
@sashabb Nepochopili sme sa. 😉 😉 A možno som sa ja nedobre vyjadrila. 😉 😉 Jej muž je despota, vyžíva sa v ponižovaní a zhadzovaní iných.Má len svoju pravdu, inú neberie. Nič s ním nenadiskutuje, ani nenaargumentuje. V tejto chvíli, keď majú krízu a nevedia si prísť na meno, rozhovor určite nezaberie. On chce prísť s chaty a nájsť ju doma smutnú, strhanú a s výčitkami svedomia. Určite príde nažhavený /s chatovou podporou múdrych priateľov/ a nachystaný na hádku. Ja som jej neradila, aby zo seba urobila handru. 😒 On ju musí nájsť totálne zmenenú. Sebavedomú, vyrovnanú, schopnú žiť a viesť chod domácnosti aj bez neho. Ona mu musí ukázať, že on nie je stredobod vesmíru. Že je schopná fungovať aj bez neho. Nechať ho vychladnúť, nechať ho uvedomiť si, o čo môže prísť. A čakať na naozaj úprimný rozhovor, z jeho strany. Samozrejme, nemyslím donekonečna čakať. Zakladateľka určite sama vycíti, či ten čas príde. A ak nie, zariaďovať si do budúcna život bez neho. Ja by som mu túto šancu na vychladnutie dala. Je na ňom, či ju využije. 😉
@simona112 skutočne hádky s blbom nikam nevedu , on má svoju pravdu a nie je toho boha aby ho prinutil niekto aj porozmýšľat nad tým čo robí.
osobitná kapitola su manipulátori, to je primitivizmus max. zrna. Tí ľudai ta tak vmanipuluju do situácie že nakoniec pocituješ vinu aj za to čo si nespravila. Skutočne ak budeš ignorovat akékoľvek pokusy o manipuláciu , o vydieranie tak uspeješ a len vtedy.
@koniarova presne akos i napísala, ak muž zistí že žena nie je na gumičky, že môže od neho aj odíst ak neprestane tak sa začne správat aj inak .
presne ak najde autorku doma utrápenu s výčitkami svedomia čo zas tomu svojmu skvelému mužovi vyviedla tak jeho ego pôjde do max výšin , ale ak najde doma upravenua sebavedomu ženu ktorá sa ho ani slovkom neopýta ako bolo , nebude reagovat na jeho narážky a strašnu chut jej povedat že ako si jeho kamaráti zas o nej vytvorili názor tak minimálne zneistie.
po precitani ma napadla iba jedna otazka preco si s takym chlapom ???radsej sama s detmi ako s chlapom ktory ta totalne depta
@koniarova ano presne, uspeje aspon pred sebou .
@simona112 začneš si postupne vážit sama seba, citovo sa odputaš .
Pozri ja ked som sa rozvádzala tak môj ex všade a to doteraz písal na urady o mne že som žena ktorá má nedostatočne vyvinutý materský cit, že sa neviem starat o deti a tak . Bolo mi vtedy hrozne. Plakala som .
Pomohlo mi až to že som prestala každému vysvetlovat že to tak nie je, prestala som to riešit odišla som od neho a začala som žit s niekým iným . On je dnes ženatý a napriek tomu mi vyvoláva posledný pol rok , nedvíham mu , ignorujem ho lebo ked mu zdvihnem tak skončím ako mizerná matka.
Ja ale som dobrá mama, robím pre svoje deti maximum čo viem a vládzem , ale pre neho som stále tá čo sa nestará a takto ma prezentuje stále a všade.Ignorujem .
Mojim zrkadlom su moje deti , ktoréé sa raz k tomu postavia a nemusím ich ani huckat proti otcovi .
dobrý večer,ak dovolite,tiež by som sa rád pripojil k vašej diskusií-aj ked som chlap-dúfam,že mi to dámy odpustia
1.to že žiadate o radu v takejto závažnej veci svedčí že vo vlastnej blízkosti nemáte človeka,ktorý ba vám vedel poradiť pomôct-a to je zlé
2.ak vášmu manželovi až príliž záleží na tom čo si o vás myslia čo o vás budú rozprávať jeho kamaráti tak je jednoznačne slaboch-a ako na inej strane spomenula jedna dáma-myslím že sandracs,tak v prípade že o vás budu zle hovoriť mal by im robiť držku!!ak si vás zobral len preto že vyhovujete jeho kamarátom-tak je chudák
3.od kedy sa tieto psychické útoky dejú?dlho?nemá problemy v práci?je možné že problemy v práci takto presúva na vás!-ale to ho neospravedlnuje
4.dalšou problematickou osobou ste vy sama-myslim si nesršíte zrovna velkým sebavedomím-a on to vie,preto vás ponižuje a buzeruje.Povedzte,ked vám stále niečo vyčíta-cítite vinu?Slabosi si toto dovolia voči ženám preto že vedia,že im to dovolíte a že zlý pocit budete mať vy a nie on!
5.nemožete požiadať nejakých realnych priatelov,rodinu,ktorí by vám pomohli,alebo poradili,?určite sa nerozhodujte na základe rád na tomto fore!/nehovorím že su zlé,ale pravdepodobne nikdo vás tu realne nepozná a ani vášho muža!/
6.skúšali ste už odbornú pomoc?
7.podla mojho názoru sú 2 možnosti prečo vás ponižuje-bud si potrebuje dvíhať sebavedomie-a vy mu to plným priehrštím umožnujete,alebo si potrebuje racionalizovať nejaké svoje bočné úmysly
8.treba si vážiť samu seba,nepochybovať o sebe a treba mu /ale skludom/povedať aký názor na vec máte vy a určiť si pravidlá a hranice!
9.lubite sa navzájom,ale bo to ide len na zotrvačník?spýtajte sa sama seba či vám ten vzťah stojí za to!!
kedže nepoznam ani vás ani vášho muža nedovolím si jednoznačne radiť,ale prajem vela štastia!
,
ja by som išla aspon na jeden den aspon by som zistila čo je vo veci prečo si tam nemala byt ale ak sa takto sprava aj v inych situaciach tak by som nešla
tak to je smutne ako ta depta nevim ci by som bola stakym chlapom asi nie vyzera to tak akoby sa ta chcel zbavit alebo co a na ziadnu chatu by som ho nepustila.takyto vztah nevedie nikam ake to uz je len a len na tebe ☹
@lucinka10011 Mám pocit, že on by sa ťa ani nepýtal, či ísť môže.. 😒 😒 😒
hmmmm no ten moj sa pyta a nejde bezomna nikam na taketo vyletiky som rada a stastna ze mam dokonaleho manzela 🙂 🙂 🙂 🙂
Neviem dievčatá ale ja mám pocit že pri každej téme Na 80% ak má žena nejaký problém tak drvivá väčšina rád je sa rozísť..
A pritom väčšina tých žien to v úmysle vážne nemá, len by chcelo zlepšiť vzťah.
A mám pocit že sami sebe by ste takto radikálne neradili.
Ktovie ši zakladatelkin muž je taký stále-odjakživa?alebo prechádzate krízou?
To su velké rozdiely ovplyvnujuce rozhodovanie.
@koniarova veď to..ved každej z nás v hlave hmýria tieto myšlienky pri zvadách, krízach, ale to a mužom...neviem prečo sa ženy tak vo velkom podporuju v rozchodoch...v niektorých prípadoch čo som tu čítala je to jasné-nemá zmysel zotrvávať ani deň, ale tento mi tak teda vôbec nepripadá.
@danculik no, ja by som asi urobila to, co pise
@koniarova nahodila by som sa, ale nie za ucelom, robit mu matrac, bolo by upratane a navarene - aj na dalsi den. Po jeho prichode by som mu povedala - s vrcholom kludu, bez emocii, ze si pocas vikendu premyslala, ze si uvedomujes, ze ste obaja len ludia, ktori robia chyby. Ze vies, ze kricis na deti, ale ze je to najma preto, lebo si vycerpana. Ze sa v svojej podstate snazis robit vsetko preto, aby boli dobre vychovane. Potom by som mu oznamila, ze mu chcem vycistit pole a ze mu chces dat kludny priestor na premyslanie, ci stoji vobec o tvoju pozornost, ci spoluzitie s Tebou, nakolko za uplynuly cas, si nemala pocit, ze by o Teba stal. A ze pojdes na par dni k rodicom /alebo ku kamoske, ci niekam/. Nezabudni podotknut to, ze si vazis, ze sa o Vas vie postarat, a ze ho lubis a prave preto Ta jeho poznamky na tvoju osobu mrzia a vhanaju Ti slzy do oci. A tiez, ze mas pochybnosti, ci by clovek, ktory Ta lubi bol schopny takychto poznamok. Ak by sa snazil o hadku /urcite sa bude, aby hodil vinu zasa na Teba/, tak by som len povedala, ze nemam energiu mu oponovat, ze nech radsej tiez popremysla o tvojich slovach, aby ste sa obaja v hadke neunahlili. Tym by moja debata uplne koncila, posadila by som deti do auta a sup k rodicom na 3 dni.
@danculik Ahoj ,čítam a ked dáme stretko ti poviem osobne niečo na to ale jedno viem určite ,tvoj muž si ta vobec nevaži a si mu asi za nič...Znie to kruto ale taký život s takým partnerom je za nič. Sú to len premárnené chvílky ponižovania tvojej osoby 😢 A vieš čo je najhoršie že toto počúvaju tvoje deti .Ako ich vlastný otec uráža ich matku ...žiadna úcta ! Ja som iná povaha radšej žijem sama a hoc idem veľmi trnistou cestou ale idem hrdá a vztýčnou hlavou.Moje decká majú klud a nemusím už viac znášat ponižovanie a iné výstrelky.
@danculik no ja ososbne by som s takýmto človekom nešla nikde a to, že necháš, aby do teba "kopal" je tvoja osobná vec, prepáč za výraž, sprostosť. Nechcem sa ťa za žiadnych okolností dotknúť, ale aby sa so mnou takto rozprával niekto, tak to NIE!!! Dobre si spravila, že si nikde nešla, ale keď stretneš jeho kamaráta, a snaž sa ho stretnúť čím skôr, tak mu celú situáciu povedz a to pred tvojim manželom. Nech sa konečne zobudí! Veľmi ťa ľutujem...
žasnem s akými mužmi poniektoré ženy žijú ☹ autorka,buď sama sebou,nenechaj sa ponižovať,ignoruj hlúpe reči o neschopnosti,zapriahni aj milosťpána do roboty,ak ty kojíš dieťa tak on zatiaľ nevie/nechce veci nachystať?a správať sa a chodiť niekam,aby si sa kamarátom zapáčila?nechcel by ti aj podrobne napísať čo by si mala robiť? nebudem nadávať na tvojho muža,ale ty si dvíhaj sebavedomie,čítaj knihy o asertivite a vzťahoch,pestuj vzťahy a kávičkovanie so svojimi kamoškami a rodinou,choď viac medzi ľudí..a prečo nemôžete ísť spolu vy ako rodina niekam na víkend?dajú sa nájsť aj lacné miesta,chaty,ty porelaxuješ a nemusíš sa pred jeho kamarátmi "správať" a naprávať niečo,čo si nepokazila...
@danjelca nehnevaj sa, ale nechať sa urážať, a dovoliť si, aby ťa niekto ponižoval, deň, dva, štyri, tak to nie - či je kríza, alebo nie je!!! A myslíš nato, čo si zoberú jej deti do svojich vzťahov, keď toto doma počúvajú? Ja neradím hneď rozvod, alebo porozprávať sa čím skôr, dať ultimátum, a keď to nepomôže, tak možno aj ten rozvod. ☹
A ešte jedna moja poznámka: toto pred tromi mesiacmi začal robiť manžel mojej sesternice a dozvedeli sme sa, že má milenku. A chudera nič iné nepočúvala, len aká si zlá matka, si lenivá, nemáš dobré srdce, na deti len kričíš a si nenormálna. ☹

@danculik krásna čistá manipulácia ako vyšitá z učebnice. Dosiahol čo chcel aby si nešla.
Moja , s manipulátorom sa žit nedá.
Ja by som na tvojom mieste na tu chatu išla, keby ta zhadzoval len by som sa usmiala a spýtala sa ho že či sa zle vyspal.
Ono práve na týchto ludí platí tvrdá ignorácia a s týmto by som suhlasila, ja napríklad ignorujem môjho otca v týchto veciach .