icon

Ako by ste sa cítili?

12. apr 2023

Ahojte, je tu taká otázka. Manželovho brata manželka sa snažili dlho o bábatko, nebolo 100%, že by sa im to podarilo, kedže prekonala nejaký zápak vďaka ktorému nnemala vylúčené, že v budúcnosti otehotnie. Napokon sa im to podarilo pred koncom roka 2022 lenže sa naskytol taký problém, že by mohlo byť postihnuté a vidia to pravdepodobne na potrat, sú z toho veľmi smutní. A my so snúbencom ( v lete sa budeme brat) a chveme aj po svadbe sa snažiť o bábatko. Zamýšľala som sa tak nad tým, že čo ak by naozaj chceli ten potrat aby to dieťatko netrpelo( malo, že vraj nejaký problém so srdiečkom čo by sa dalo liečiť ale zhoršilo sa) a nám by sa napokon bez problémov podarilo splodiť dieťa, či by si necítili sklamano. Ja sa nad tým poslednú dobu zamýšľam a plačem, že či by sa nám nejak nenaštrbili vzťahy, závideli by nám to a podobne. Viem, že sú aj také prípady a poznám ju aká je, je strašné zlatíčko a som si istá, že by sa tak nechovala lenže ja som taký ten typ človeka čo hneď rieši názory iných. Ako by ste vy v tomto reagovali. Neviem si predstaviť oznámiť to svokre, keďže strašne po tejto informácii plakala a chcela už vnúčatko, všetci sme plakali bolo nám to ľúto. Bála by som sa, že by to zobrala nejak zle, že by si spomenula na svojho syna, ktorý by tu bol už s jej dcérkou. Samozrejme nič ešte neni isté len je tam ten istý problém. Tešila som sa za nový prírastok do rodinky.

anjelicek26
12. apr 2023

Je to strasne, ale skutocne nemozes brat ohlad na cely svet. Babatko majte ked to tak citite. Verim, ze im bude tiez coskoro dopriate duhove babatko a budu spolu vyrastat.

ckocka
12. apr 2023

A čo zvyšok rodiny, im urobí radosť prírastok, a určite budú v prevahe - keď už teda tak riešiš názory okolia.

deti95060810
12. apr 2023

je to blbosť ...
mali sme v rodine že sa jednému súrodencovi troška dlhšie nedarilo mať spolu s manž. bábo a nikto na ich problémy nebral ohľad...
každý mal deti keď prišiel čas...
nakoniec sa všetko v dobre obrátilo ....

cyberk
12. apr 2023

Jasne, ze jej to bude luto, kazdej by bolo. Bude smutna a nik nevie ako sa vam vztahy zmenia... ale hadam kvoli tomuto sa vy nebudete obmedzovat.

svokrinjazykmonika
12. apr 2023

Ježiš, na čo sa dopredu s takým trápiš? 🙄 To je také čo by bolo, keby bolo... 🤷 Ani nevieš či sa vám vôbec podarí a kedy.

matullienka
12. apr 2023

Bola som v situácii podobnej ako tvoja švagriná ale u mňa bol ten problém, že ja som nemala ani tak problém otehotnieť ako plod potom udržať. Prešla som si peklom na zemi po 5 potratoch a po 5 zrovna otehotnela sesternica s ktorou sme si boli ako sestry, tiež mala zmiešané pocity povedať mi to trvalo jej to dlhšie kym nabrala odvahu povedať mi to a ver tešila som sa spolu s ňou. Ona predsa nemohla za moje problémy. Necelý rok po jej dcére sa aj nám narodilo druhé vytúžené bábätko

sajmonka_1216
12. apr 2023

@svokrinjazykmonika toto som presne chcela napísať... 🙂 súhlasím s každým slovom..
samozrejme, že či na to spomenú, ale nie lne pri tebe ale kedykoľvek uvidí tehotnú ženu, alebo bábätko a bude jej to ľúto vždy... či teraz kvoli tomu nebudeš mať ty deti nikdy, lebo čo si oni pomyslia??
a druhá vec je, že koľko žien dostalo takýto verdikt o chorobe dieťaťa a aj v mojom okolí odporúčali lekári potrat a dieťa bolo nakoniec úplne zdravé... dalšie dieťa v okolí má síce tiež choré srdiečko ale vôbec to na ňom nie je vidieť a hrá sa a jaší ako obyčajné dieťa

autor
12. apr 2023

@matullienka to ma veľmi teší❤️

h2
12. apr 2023

Ešte ste sa ani nezobrali, o dieťa ste sa ešte ani nezačali snažiť a ty už plačeš, čo bude, keď sa vám podarí zdravé dieťa??? 🤦🏻‍♀️

autor
12. apr 2023

@sajmonka_1216 presne aj o tomto sme sa bavili, že koľké detičky sa narodili zdravé, obaja to vedia len to asi bol taký šok zo začiatku, ona aj pracuje v zdravotníctve, čiže jej to určite neni cudzie. Hádam sa rozhodnú správne

syslik81
12. apr 2023

este nieje iste ci sa vam podari otehotniet hned-tiez to moze potrvat , nieje ani iste ci to ich dieta bude naozaj postihnute ... riesis nieco co by bolo keby ..ale to keby este nieje ... len za to,ze niekto ma chore dieta,postihnute ci je neplodny ostatny neprestanu rodit .. hold taky je zivot sklamana bude tak ci onak a mozno prekvapi a bude sa z vasho ak pride radovat spolu s vami

janetinka27
12. apr 2023

nesmies sa na to takto pozerat. kazdy z nas zije svoj zivot. ved aj ty mas svoje trapenia, ktore zasa nema svagrina. zivot ide dalej, ohlady su na mieste, ale uplne inym sposobom. takto nikdy neuvazuj, nie je to spravne. my tiez nemozeme mat deti a v rodine sa deti veselo rodia a uprimne si zelam, nech sa rodia dalej, uzivame si ich.
ale nie kazdy to tak berie, chapem, ze su zeny, ktore sa pre to trapia a placu vzdy, ked sa dozvedia, ze niekto caka dieta. ale kazdy z nas ma nejake vnutorne prezivanie a kazdy sa s tym musi nakoniec vysporiadat, ale ty sa kvoli tomu nesmies citit previnilo ani blbo ani nijako zle. rodina s nimi suciti a s vami sa budu radovat, je to uplne normalne.

laura07
12. apr 2023

Čo znamená “malo, že vraj nejaký problém so srdiečkom čo by sa dalo liečiť ale zhoršilo sa”

Mne vzali malú v porodnici na 24 hodín a chodili za mnou jak za deckom..nebojte sa, všetko je ok..ale.. nakoniec, keď už som kričala, že kde mám decko..viete, ma taký problém so srdcom, keď nedolieha chlopňa..a ja na nich - a čo? Však šelest mám aj ja a je to ak v mojej karte…moja športuje, je zdravá, klop klop klop. Na kardio sme chodili do jej 7. rokov.

Nezľahčujem, len chcela by som, ako rodič, vedieť asi viac ako info, že by možno mohlo dieta zomrieť.

A tebe prajem peknú svadbu 🙂

zenulkaaa
12. apr 2023

Nemyslis vazne toto. Ako je fajn byt empaticky, ale neprehanate to niektori?
Bohuzial teraz kvoli ich potratu vy nebudete sa snazit o dieta, napriek tomu ze ho chcete?
Ak je tvoja svagrina normalna, tak sa bude tesit s tebou, ak sa vam nahodou zadari. Jasne bude jej to luto, ale taky je zivot.. a ty snad nebudes bez deti, kvoli tomu ze inym sa nedari. Okamzite prestan nad tym premyslat.

uhgara
12. apr 2023

je uplne jedno, kedy ma kto dieta. to, ze to niekto emocne nezvladne, nie je absolutne tvoja starost. nesmies brat ohlady na inych, ved je to tvoj zivot, tvoja rodina, tvoja starost. co sa akoze s tebou prestanu bavit, ked sa tebe podari otehotniet? strasne, ako niektori uvazuju. normalny clovek by sa nad takym niecim ani len nezamyslal proste.

nnnuuunnn
12. apr 2023

A čo teraz švagriná pôjde pozabíjať všetky bábätká a deti v okolí? Nemyslíš vážne toto. Prečo by sa mala porovnávať akurát s Tebou?

autor
12. apr 2023

@zenulkaaa nikde nepíšem že sa nebudeme snažiť panebože

jeanne14
12. apr 2023

Ja zas chápem na čo narážaš, tiež som sa “bála”, mala strach ako to povedať druhej strane, keď prišli o bábätko, dokonca o vajcovod a dlhšie sa nedarilo.
Ja som otehotnela na prvýkrát aj s druhým dieťaťom. Ale sadli sme si a povedala som, že čakáme bábätko. Prijali to, nik sa na nás za to nehneval.
Nakoniec mame medzi deťmi rozdiel 7m 😉 ja som porodila a švagriná ležala vedľa na izbe so silnými nevoľnosťami na začiatku tehotenstva, ktoré bolo našťastie úspešne 🙂

autor
12. apr 2023

@jeanne14 ❤️❤️

zmrzlinka2021
12. apr 2023

Ty nie si zodpovedna za pocity inych ludi - uplne od tohto poviazania odíd.
Nerobís nič zlé!
Nikomu vedome neublizujes!
Chces len zit svoj zivot.

Dieta je dar, nie samozrejmost. NIekomu je dopriaty, inemu nie. Hadam sa nevzdas vlastneho dietata, pripadne aj manzelstva, aby niekto, kto deti nemoze mat alebo doteraz ma smolu na partnera, bol "spokojnejsi".

marca12
12. apr 2023

To nevie ani ona ako sa zachova,ked sa to dozvie. Zbytocne riesis,co bude potom. Urcite to bude bolestive pozerat sa na dieta v rodine,ale pokial je vysporiadana a nie je zatrpknuta a nebudete mat hlupe reci,tak to mozte zvladnut bez nejakej ujmy na vztahoch.

spadnutaslivka
12. apr 2023

Môže ti ich byť ľúto, ale vždy sa môže stať, že niekto v ich okolí bude čakať miminko... Alebo sa s tým vysporiadajú alebo sa sami uzavrú. Každopádne je to čisto ich postoj, ich problém. Vy predsa nemôžete za to, komu bolo dopriate byť rodičom. A čím skôr sa s tým oni zmieria, tým lepšie pre nich.

domkakvet
12. apr 2023

Tak na to vobec nepozeraj, je v poriadku, ked budes mat dieta.

lienoccka85
13. apr 2023

Chapem, ze ti to je luto, ale nemozes takto prizerat na vsetkych a donekonecna. To by si sa zblaznila, proste su veci, ktore neovplyvnis a bola by skoda, keby si sa prisposobovala vsetkym. Mysli na seba.

autor
13. apr 2023

Ďakujem vám holky❤️