Ako by ste sa zachovali?
Chodievame často ku svokrovcom na záhradu aj s 2 malými deťmi,jasné že kričia ,vyvádzajú treba ich strážiť sú tam nebezpečná ...bazén,jazierko atď a vraj stresujem atď.ok možno niekedy ano ale nechať ich tak bez dozoru najmladší má 2! No a dnes som počula ako svokra vravela synovi...môjmu mužovi ..samým nám tu je lepšie...to ako keď tam nie som ja!!!! Ako by ste sa zachovali? Povedali by ste jej niečo?.Nešli tam už alebo nechať tak?.
Aj moje deti mali x urazov, tiez sme boli na pohotovosti. Ved to je uplne bezne.
AUTORKA: Ked sa ti nepaci, kup si zahradu a byvaj tam s detmi. K svokrovcom staci raz za tyzden na 3 hodiny a je vybavene. Nebudes pod stresom, ako si zahradu urobis, tak budes mat.
Podla toho, co pises, si skutocne uzkostliva a narocna helikopter maminka... ja ti to nevycitam, len konstatujem. Len pre okolie je to tazke toto pozorovat a este nemoznejsie splnit kazdu poziadavku na dokonale bezpecie a prostredie pre deti, ako si to ty predstavujes... nechodte tam tak casto, alebo dovol ist muzovi s detmi aj bez teba, ulavi sa vsetkym.
Co sa tyka nehod, stavaju sa bezne kazdemu jednemu dietatu ci doma s mamou, ci s otcom, ci zo starymi rodicmi, ci v skolke, skole, na sporte, KDEKOLVEK. Mladsieho syna vzdy dozorujeme ako sip a aj tak sme boli XY krat nieco zasivat ci s otrasom mozgu v nemocnici, pretoze je aky je, proste vsade som, vsetko skusam a neskutocne vela sportuje... keby mu to nedovolim, co tym ziskam? Kludny pocit zo seba samej? Jeho by piclo nudou a hypermobilita by robila aj psychike pretlaky, ze sa nemoze hybat... proste to akceptujem, ked zas s niecim dojde, tak ideme sit, uz si s chirurgom robime srandu, ze si tam mozeme kupit permanentku...
Asi by som to najprv ignorovala a kebyže vás zase pozvú tan povedala,že sa teraz neprídete aby si užili aj kúsok kľudu a ticha a išla nabudúce akoby sa nič nestalo 🙂 a ak sa to zopakuje tak už vtedy by som to nejak riešila cez manžela
Ak sme stále v debate o vete - samým nám tu je lepšie - tak by som to nevidela tak hrozne.
Toto cele je skôr na takú debatu o deťoch, než nejakú hádku, rozbroje.
Veď aj ja si rada oddýchnem v klude, bez deti, ich kriku, dobiedznia.. možno mala takú chvíľku, že potrebovala pokoj.
Kľudne by som uznala jej pocity, i to, že niekedy je to s deťmi náročné. A opýtala sa jej na rovinu, čo by chcela, ci tam mame chodit menej často, alebo si radšej dopredu dohodnúť čas? Ze môžeš skúsiť, aby boli menej hlučne, ale zaručiť to nevies, sú to skratka deti. Ak jej vadí tvoja starostlivosť, vysvetlila by som jej svoje pocity, strach, povedala nejakú príhodu, uznala by som si, ze to možno preháňam, ale skratka radšej toto než riskovať.
To, ze sa to týkalo teba, je tvoja domnienka…

@dadis veď píšem že modrinu neriešim ale pipalenu ruku áno! Veď bol na pohotovosti ty by si s tým bola v pohode? Ja teda nie