Ako by ste sa zachovali pri podobnom rodinnom spore?
Ahojte, chcela by som poprosit o vas nazor na nasu rodinnu zalezitost..Mama sa rozviedla, ked som mala 7 rokov, brat 8..po roku sa znova vydala, ked som mala 10 rokov, narodila sa sestra..detstvo bolo velmi tazke, otcim bol alkoholik, takze domace nasilie, bitky, kriky, nervozita..toto bolo na dennom poriadku..najmladsia sestra bola vzdy uprednostnovana, lebo bola vlastna dcera otcima..ja s bratom sme nezazili ziadne citove prejavy, ziadne rodinne dovolenky, nedostali sme take bezne veci ako bicykel, korcule a pod..lebo nebolo dost penazi, lebo sestra, lebo otcim..ja a brat sme si co najskor ako sa dalo zobrali hypoteky a kupili byty..situacia v rodine nas asi ovplyvnila vztahoho, lebo sme obidvaja bez partnerov, ja mam ale dceru, s ktorou som sama, ale podotykam, ze som nas od zaciatku sama dokazala zabezpecit, mam svoj byt, uz splateny, aj dobru pracu..najmladsia sestra nikdy nic nemusela, vzdy vsetko dostala..tak to bolo aj s bytom, mama s otcimom jej kupili byt pred 8 rokmi, mama neviem ani preco v tej dobe ten byt dala napisat na mna a brata..v sucasnej dobe zacala mama a otcim tlacit na to, aby sa byt prepisal na najmladiu sestru, s tym ale ja a brat nesuhlasime..podla nasho nazoru by sa mal byt rozdelit na tri tretiny, kedze sme tri deti..ale mama a jej muz maju nazor, ze ja a brat nemame na nic narok, jedine sestra ma narok na cely byt..mama, otcim aj sestra zostali velmi agresivni voci mne a bratovi, ze pokial neprepiseme byt na sestru, podaju na nas trestne oznamenie..ja nechapem, ako toto moze vlastna rodina vypotit, jedine co som ja chcela bolo spravodlive rozdelenie medzi troch surodencov, preco by mala mat na vsetko narok len jedna sestra?Momentalne je situacia taka, ze mama, otcim aj sestra velmi utocia na mna aj brata, ohanaju sa trestnym oznamenim a absolutne igonuruju akekolvek rodinne vztahy..Ja som neni zavisla od toho bytu, som rozhodnuta uz len z principu svoju polovicku darovat organizacii pre tyrane zeny a deti, viem sa postarat sama o seba aj bez ich bytu..ale zranilo ma to, ze vlastna rodina berie mna a brata ako odpad, su schopni vyhrazat sa sudom a podobne, aj ked by nic na sude neobstali, kedze byt je oficialne napisany na mna a brata..ale zranujuci je ten fakt, ze peniaze a byt su pre matku prvoradejsie ako deti..Moja otazka je, ako by ste sa zachovali? Prepisali by ste byt na najmladsiu sestru? Ja som chcela prepisat moju polovicku na dobrocinne ucely, pre azylovy dom pre matky s detmi..neviem, ako sa mam zachovat, rodinne vztahy su momentalne na bode mrazu..
Ja nechapem aky byt vam podpisali. Ten kde byva ta sestra alebo ten rodicovsky? To by potom mala dva byty segra?
@irama29
Nebolo to kvoli plnoletosti to prepisanie bytu?
Myslim tak, ze sestra este nemala 18,preto ho napisali na teba.
Ako sa do hory volá,tak sa z hory ozýva! Byt je tvoj a bratov a pochopila som,že v ňom bývajú rodičia a sestra má ďalší byt? Ak je to tak,po ich vyhrážkach,by som im túto skutočnosť pripomenula. Nieste povinný im nič dávať a oni to asi aj vedia,preto ťa citovo vydierajú.A ak by neprestali,pohrozila by som predajom bytu a môžu ísť k sestre(to by vyšlo najavo lásky).
@dusankomoj ja si myslím, že si tam dali uživacie pravo do smrti
@nikaj ak mali rozum,tak áno😁 Autorka nepíše,tak kto vie? Ale nemajú aj tak nijaké právo pýtať,aby dali druhej sestre.Nieje až také jednoduché pýtať naspäť dar a asi tam je aj nejaká časová lehota,neviem.Málo informácií.
Neprepisovala by som nic, po smrti rodicov byt s bratom predajte a vyplatte sestru rovnakym dielom, ty nikomu tie peniaze nedavaj, mysli na svoju dceru tie peniaze odloz pre nu.
Nechaj si svoj podiel v byte. Nikdy nevieš, čo bude do budúcna. Možno bude treba rodičov doopatrovat. Peniaze za zídu potom. Ak to dobre chápem, rodičia majú vlastné bývanie a sestra má byť vlastný (na vás všetkých troch). Ktovie, ako to je s ich bytom, kde teraz bývajú.....možno ten je už dávno vo výlučnom vlastníctve sestry a nebudeš účasťou ded.konania. A vaše vzťahy sa nezlepšia, aj by si sa bytu vzdala. Proste nie.

@irama29 a co by pomohlo azylovemu domu mat 1/3 podielu z bytu? Ja by som byt nechala sestre. Nie som konfliktny typ. Nepotrebujes ho,tak naco sa sporit s vlastnou rodinou. Kazdemu sa raz vsetko vrati. Avlastnit nieco,co mi nedobrovolne dali,no co s takym majetkom.