Ako by ste sa zachovali v takejto situácii?
Zaujima ma nazor na tuto situaciu. Som s priateľom 2 roky. Je rozvedeny, ma silne krestansky založenú mamu. Takze ma ešte doma nepredstavil. Ma svoj byt, chodim k nemu, aj on ku mne každý deň, na striedačku. Ja mám deti, takže sa k nemu nestahujem, on ku mne nie kvôli práci aj dcére, ktorá k nemu chodi. Byvame od seba 30 km. Stala sa taká vec, že dnes som spala unho s tym, ze ma o desiatej doobedu cakalo jedno vyšetrenie v meste, kde on zije. Takze som ostala uňho, on siel do prace. Rano, pred odchodom do prace mu volala mama, ze potrebuje nieco z jeho bytu. On, ze dobre, ze jej to položí k dverám na botnik. Ja mu hovorim a co ja, ja mam ist preč? Aby ma nevidela? On, ze nie. Ja ze a co mam robiť? On, nic, pospi si, mama vezme tu vec a odíde. Lenže mama prisla az o deviatej. A neodišla hned. Vyzula sa a chodila po kuchyni, obyvacke, kúpeľni, ja som sa skryla do spalne a modlila sa, nech neotvorí dvere. Ona o mne vobec nevie a mne prišlo trápne vysvetľovať jej, kto som a co hľadám v byte jej syna. Citila som sa ako pubertacka na tajnej navsteve u frajerovych rodicov, a to mam 40,aj ked byt je priateľov, no jeho mama sa, po jeho rozvode, zas citi ako jeho zakonny zastupca. Vari mu, upratuje, dekoruje byt, stara sa o jeho dceru, ked tam je. Ako by ste sa vy zachovali?
Nijako, nakoľko by som nebola s mužom, ktorý ma po dvoch rokoch vzťahu ešte nepredstavil svojim rodičom. 🤷♀️
veď si mohla priateľovi rovno povedať - fajn, že príde tvoja mama, aspoň sa s ňou zoznámim. A bola by som zvedavá na jeho reakciu. To nikam spolu nechodíte? Nikto vás nevidel, že by jej to mohol povedať? Preboha, správate sa ako pubertiaci, ty máš 40 a skrývaš sa pred jeho mamou? Uspokojíš sa s jeho vysvetlením, že ťa preto nepredstavil, lebo je jeho mama silne veriaca? Ja by som sa na tvojom mieste cítila ako žena, ktorú má na sex, kým nájde niekoho, s kým bude chcieť byť a koho bude chcieť predstaviť.
A nie je to trošku inak? Čo ak má jeho mama v bytovom dome nejakú známu/známeho, ktorá jej už dávno len tak medzi rečou o tebe povedala? Možno išla na istotu a chcela sa s tebou proste zoznámiť, keď už to jej syn neurobil. Možno si myslí, že to jej syn neberie vážne a preto ťa nepredstavil. Možno by mu ako hlboko veriaca poradila dať veci do poriadku, požiadať o anuláciu predchádzajúceho vzťahu a svadbu. Len ťa chcela predtým vidieť. V každom prípade, stojí ten chlap za to? Ak áno, povedz mu presne to, čo si napísala tu. Že si sa cítila ako pubertiačka. Ak nie, máš historku pre kamošky k vínu.
Precitala som si cely prispevok a musela som sa vratit k vete ako spolu dlho chodite... 2 roky. Keby to bolo 2 mesiace, tak by tvoja situácia bola usmevna, ale takto je len trapna a pre teba pekne dehonestujuca. Aby sa mamicka nepohorsila nad tym ze ma novu partnerku tak je 2 roky roky ticho a nie je schopný povedat matke, ze kefuje novu caju... Prepáč za to tvrdšie vyjadrenie, ale ak ta s mamou doteraz nezoznamil, tak ta ma fakt len na to kefovanie. Neverím, ze s tebou pocita do buducna ako s vaznou známosťou, partnerkou. A ak ma vyhovorku v zmysle co by povedala mama, no dovidenia.
@luccija ja by som po tomto asi ani nechcela, aby ma predstavoval mame. Uvedomila by som si, že som len priateľka s výhodami
@elizabet173 presne. Evidentne 2 roky partneri s vyhodami. Nemala by som uz zaujem sa zoznamovat. Ale jednoznacne by si po takejto epizodke vypocul ako strasne je to trapne v jeho veku. Ja by som sa tam asi rehotala sama na sebe do akeho omylu som sa "nechala voviesť" 😆
Nooooo a co na to priatel, ked si mu to hovorila?🤣😁 konecne zaujimave citanie. Nabuduce sa normalne predstav, mozno je ona uplne v pohode a on z nej robi strasiaka? Neviem, ale sranda velika🤣
40 rokov, 2 ročný vzťah a ty sa skrývaš pred jeho materou? Tak nemusela si sa predstavovať ako jeho priateľka, stačilo nechať veci tam kde boli, neskrývať ich a normálne v byte fungovať. A keď prišla stačilo povedať, "Dobrý deň, Ferko mi povedal, že príde jeho mama pre veci, nech sa páči. Inak ja som Zuzka ." Potom by buď mamička bola vyplašená a volala policajtov, alebo by volala synáčikovi ako si to predstavuje, že sa mu cudzia ženská promenáduje po byte. V každom prípade by bola vec vyriešená. 😅
V 40 B som sa určite neschovavala à ani svoje veci. Predstavila by som sa ako jeho priateľka.
po dvoch rokoch chodenia by ste uz mali mat predstavu, co dalej vo vztahu... evidentne poskytujes frajerovi sexualne sluzby a on je rad - nemusi sa viazat, ani s tebou byvat...
FAkt nechces od chlapa a vztahu viac? Byt jeho milovanou zenou, na ktoru je hrdy a ktoru ochranuje a vytvara s nou jednotu?
Ako on sa svojej mami bojí? Alebo z akého dôvodu tá zatajuje 2 roky? Keby vojde do spálni, to by bol trapas ako horm. Ty tam s bundou, topánkami a všetkými vecami schovaná. No ja by som sa cítila ako posledná chudera. Ani jeho dcéra o tebe nevie? Celé mi to príde úplne na hlavu
A možno ti klamal a matku ma ako tak v pohode. Bud sa mu nechce riešiť osobne veci s máti, alebo po rozvode nechce vážny vzťah. Lebo za 2 roky ta ani nespomenúť, to je divne. Pokiaľ ta ma rad, nemal by ta dostat do tak trápnej a nepríjemnej situácie. Známa bola s rozvedeným, nezoznámil ju s rodinou, neplanoval spoločne bývanie, len na výlet, do baru, do postele. Rozišli sa on sa vrátil k exmanzelke. Nemusí to byť tvoj prípad, ale je lepšie rátať aj s tým a porozprávať sa, dávať si pozor, chcieť pre seba to najlepšie a podla toho sa správať
Dala by som mu na vyber. Bud ma spomenie pred mamou,ze si niekoho nasiel alebo nech na mna zabudne.
Podľa mňa nie je v poriadku sa v 40tke schovávať u frajera s ktorým máš 2 ročný vzťah. Ale chápem, že si sa nechcela z ničoho nič vynorít zo spálne... Prečo ta ešte nepredstavil? To, že je silne veriaci je hlúposť. Silné veriaci sa nerozvedie. Navyše ste spolu 2 roky, keď už je taky silné veriaci, tak to je v poriadku? ... Kedy ta chce vlastne predstaviť? Ja by som sa na to spýtala. Teda neviem, záleží aj na tom, aké mate obaja očakávania vo vzťahu. Ci to ma smerovať k niečomu vážnejšiemu, alebo len take občasné stretnutia.
Asi som jediná, ktorej by to vyhovovalo 😁 Ja už po jednom dlhodobom vzťahu nemám náladu na ďalšiu svokru 😃 a vyhovovalo by mi mať od nej pokoj. Pre istotu.
Mne to pripada ako vies ako ze narovinu ma ta na ohrev dopostele .A dospely clovek normalny po 2 rokoch nepredstavi zenu s ktorou travi volny cas no to uz neviem .A co by mu jeho mama urobila keby ta tam stretne dala by mu na zadok baci baci nesmies raz si sa popalil ? Alebo co ? !Ale bola by sranda keby sa ukazes a povies dobry den ja tu chodim vymienat postelne pradlo .preboha ved ked mate vztah s vyhodami tak neocakavaj viac ...lebo keby tam bolo nieco viac urcite by si toto tu neriesila si zorad v hlave v akej si poziicii a naco sa vlastne pytas
@nnnuuunnn ak by jej taký vzťah vyhovoval tak s vyzretým mužom, nie takým, ktorý sa skrýva za veriacu mamičku. Keď na rovinu povie, že chce len priateľstvo s výhodami, žiaden vzťah a vyhovuje to obidvom, je to v poriadku, no mám dojem, že autorka dúfala v niečo viac
Mne to zas pripada, ze ten tvoj typek sa matky boji, asi by naozaj zareagovala prudko a mozno sa aj tesil, ze sa zoznamite bez jeho asistencie a nebude robit hromozvod a bleskozvod 🤣🤣🤣 a ty sa schovas! V kazdom pripade je to trapnost nad trapnost
Prepac, ale úplne trápne...
mňa keby chlap v 40ke rozvedený po mesiaci nepredstavil svojim blízkym....tak dovi dopo. A nie po 2 rokoch. Preboha nemáš 18 rokov....a výhovorky typu mamička je kresťansky založená, to fakt môže len nástke rozprávať.
Dám ti len jednu radu - dávaj si pozor, aby si neostala tehotná.
@viestta suhlasim, mater by hlavne rozvod nerozdychala. Nvm vlastne co by matke vadilo z tohto hladiska. Ze ma syn po rozvode novú partnerku (co je uplne normálne aj pre najzarytejsie kresťansky založenych ludi), alebo ze spolu tutumutu aj ked nie su zobrati? Alebo co..? Ale to je otazka uz na autorku, aj ked odpovede sa uz asi nedocitam. Je dost možné, ze panko si to trochu prifarbil.
@elizabet173 Akože keď nie je predstavená matke, tak nemôžu mať vzťah? Ja som si napríklad s exovou matkou nerozumela a bolo to pre mňa utrpenie byť v jej prítomnosti, bolo to pre mňa iba silené zo slušnosti, a myslim, že švagriná to má rovnako, súdiac podľa toho čo som videla ako sa tvári a komunikuje s ňou. Obidve slušne, ale iba v rámci dobrých slušných rodinných väzieb. To, že by ma muž predstavil po mesiaci rodine, by pre mňa nič neznamenalo, žiadnu záruku. Ale môj ex si našiel priateľku, tá ho predstavila mame po mesiaci, on svojej mame po roku ešte ani nepovedal, že sme sa my dvaja rozišli.
Keby ste spolu 2 týždne, ok, no budiz, že nechce hneď predstaviť novú priateľku.
Ale 2 roky? To ako vážne?A tvári sa, že "nikoho nemám, žijem v celibáte?" A ty sa skrývas, akoby si urobila dačo zle?
Na tvojom mieste popremyslam nad celým vzťahom a hlavne budúcnosťou toho vzťahu...
@nnnuuunnn nie, vôbec som to tak nemyslela, ale že sa on za tú matku skrýva. Veď môžu mať pekný vzťah aj keby spolu nežili, každý vo svojom byte, môžu si užívať voľné chvíle, výlety, dovolenky, môže ju predstaviť matke a ona s ňou vôbec nemusí tráviť čas. Raz, dva krát do roka zdvorilostná návšteva na hodinu na kávu a finito. Z teba hovoria zlé skúsenosti, ja mám naopak vynikajúce, aj mama môjho ex bola a je úžasná, doteraz sa navštevujeme, aj keď s jej synom roky nežijem aj mama môjho súčasného partnera bola perfektná. Niekto tu spomenul, či sa pozná s jeho dcérou, zrejme tiež nie, nespomína, či ju predstavil svojim priateľom, alebo aj tí sú silno veriaci? Mne to príde, že ju má skutočne len na sex.
@elizabet173 no tak s deťmi alebo osobami s ktorými často trávi jeden čas, s nimi by mal priateľa/ľku predstaviť.
Jedine co by som si myslela, ze sa za mna hambi vsak ciny hovoria same o sebe, a teda ukoncila by som to co hrat schovavacku to by som ozaj musela mat 15 rokov, ked idete po ulici tiez sa hra, ze si nahodna okoloiduca alebo ta drzi za ruku? Tu mas hned odpoved
@nnnuuunnn veď to sme sa nedozvedeli, či ju tají len pred matkou (aj to je choré, aby jeden dospelý muž, ktorý už má manželstvo za sebou nedokázal povedať, že má vzťah), alebo ich spolu ešte nevideli, čo mi príde za dva roky nemožné. Tu nejde len o to, že ju nepredstavil mame, ale že nepatrí celkom do jeho života. Ide na oslavu, na svadbu, to tam ide sám? A ona čuší doma, či?

Po tomto by som chcela, aby ma predstavil, alebo aspoň jej povedal, že má priateľku.Ved má 40!
Načo chce čakať?nech sa nesprava ako puberťák, ale otec a partner.