Ako by ste sa zariadili?
Ahojte,
taká otázka, jeden rodinný príslušník / žena / mala sviatok , boli sme jej zablahoželať, ale ona k nám vôbec neprišla, sedeli sme iba s jej rodinou. Stalo sa to viackrát. Teraz bude mať narodeniny, ísť tam znova alebo to nechať tak ? Ja som optimista a vždy niečo kúpim a idem , ale už ma to začína štvať.
🤦🏻♀️ Ako môže manipulovať, keď sa tam ani neukáže? Zjavne o žiadne oslavy, gratulácie, ani dary nestojí.
Som si spomenula, keď som bola dieťa, neboli mobily a internet, tak bolo bežné takto gratulovať neohlásene k sviatku a ja som to uz ako decko z duše neznášala, vyšla som z izby na minútu,pretrpela to trápne teatro a išla naspäť. Ak by mi toto niekto robil pravidelne ako dospelej, tiež by som to odignorovala 🤷🏼♀️
Autorka ako ta dotycna manipuluje so vsetkymi naokolo? Tak, ze nestoji o navstevy a blahozelania? Ze sa ani neukaze, ked tam pridete?
Co ti vlastne vadi? Ved ak su napr. mama aj dcera Marie, tak prides na Mariu, ze prisli ste gratulovat. Mama sa ocividne potesi, takto to u vas chodi, tak zober jeden dezert navyse a opytaj sa, ci aj Majka (alebo mlada Maja, alebo ako sa oslovujete a rozlisujete "staru" a "mladu") je tiez doma, ze by ste zablahozelali aj jej. Ak nebude zaujem, tak ok, berte to, ze ste navstivili len staru a ak mlada nechce, tak co sa jej budes nasilu pchat?
Stara ta tak nemoze ohovorit, lebo chcela si gratulovat aj mladej a mlada ta snad neohovori, ze na nu kasles, ked ocividne sa na nu pytas a zaujem mas.
možno by bolo dobré sa ohlásiť, keď už tam idete, osobne nemám rada návštevy, ktoré sa neohlásia, lebo teda nemám zakaždým niečo nachystané, upratané a tak podobne, ja viem, že niekto to robí aby som si starosti nerobila, ale teda som rada, keď viem, že niekto chce prísť a nemáme si nič plánovať
aj u nás to v minulosti tak fungovalo, že sme automaticky šli v rodine, dokonca sa to bralo z opačného uhla pohľadu, tj. svoje sviatky neoznamujem. To, že si ľudia spomenú a prídu, je znakom toho, že na mňa myslia, apod.Teraz je doba iná, ja bývam mimo svoju rodnú oblasť, takže nikto nečakane nepríde 🙂 Ale vždy si dohodneme oslavu cca 2x do roka, keď si spoločne posedíme, oslávime (aj pol roka dopredu, aj polroka dozadu 🙂. .... Nikdy sa však nestalo, že by oslávenec nesedel v našom kruhu. Zato môj muž je z rodiny, kde kašlú na oslavy. Jemu nablahoželali, poďakoval a odišiel si po svojom. Takže bol to šok pre našu rodinu, že aký "neslušák". Teraz to neriešia, iba zablahoželajú a oslava nie je. prípadne muž si ostane aspoň kávu a koláčik zjesť a potom ide po svojom. Takže ja by som zablahoželala, nerobila si veľké starosti s darčekom, a posedela s tými, čo chcú. Som ten typ, čo rád prinesie kvety, darček preto, lebo som to ja a páči sa mi to. Nečakám, že všetci budú nadšení a tiež nečakám, že musím dostať na oplátku.
Preco sa jej vlastne neopytate, co je vo veci? Pripadne tej jej mamy. Neviem, ci si s nou ty blizsia rodina alebo tvoj muz.... Zoberte si jednu z nich bokom a porozpravajte sa o tom. Jasne, ze domyslanim si narobite akurat tak nejaky pruser.
Nabudúce by som tam bez pozvania nešla. Možno mali na pláne niečo len s mužom a deťmi, možno nejaký výlet a vy ste im to svojou návštevou pokazili. Nikto asi nebol schopný zo slušnosti povedať na rovinu mali ste sa ohlásiť chceli sme ísť tam a tam.
pozri, zagratulovali ste jej mamke.
A ju mozete okaslat.
Ano, jej chovanie je neslusne a trapne. Pokial medzi vami evidentne nie je zly vztah a mala by fakt dovod sa vam vyhybat, tak je to pravdepodobne osoba s narusenou psychikou.
Tiez pozname obdobny exemplar, v novom roku sme boli gratulovat vedla v dome u ich rodiny s tym, ze sme vopred zavolali jej muzovi, ze prideme podat ruku potom aj im. On sa potesil, ona usla do izby a tam revala, zavolala si muza a vrieskala po nom. Dievča v zivote nepracovalo, nevychadza z domu, psychika v keli...
Nie, nie je to normalne spravanie. Pokial nemam vazny dovod, ze niekam idem, tak sa venujem cloveku.
@zmrzlinka2021 ďakujem, že si ma pochopila, áno vedela , že prídeme, je slobodná , bez detí a občas sa takto správa bez príčiny,treba si len veľa trpezlivosti, na budúce to vybavíme sms a hotovo
netreba davat pozornost a cas tam, kde je to s takouto odozvou. Formalne zaslat sms a bye bye dievčatko 😉
V nasich zivotoch je kopec ludi, co sa potesia vztahu, ochote, nasmu casu, tam treba investovat aj cas, aj peniaze aj svoju energiu
@zmrzlinka2021 presne tak , máš pravdu
Nevidím na tom nič zle. To že býva s mamou neznamená, že musí absolvovať všetky jej navstevy. Prečo za ňou nasilu chodiť vinšovať, keď evidentne nemá zaujem. Určite sa neurazi ak nepridete. Skôr sa jej úľavi...
Ja by som sa pytala na dovod, dotycnej alebo jej mamy. Vas zvyk nehodnotim, do toho ma nic. Ak to takto funguje, nie je to neslusne, ale dotycna sa s tym zvykom nemusi z roznych dovodov stoznovat. Riesila by som navstevy mamy a mladej poslala max smsku, ak vobec. Ja sa nerada vnucujem. Okrem toho..mne sa osvedcilo pravidlo 3x a dost. Je to tak akurat na to, ze mam pocit, ze som sa dostatocne snazila alebo dala niecomu sancu a zaroven sa nestrapnovala 🙂
Divna povaha...Ja by som jej nabuduce poslala klasicku pohladnicu s prianim 🙂 ... mozno ju to potesi.

Berieš to príliš osobne. Prečo akože by mala manipulovať? Len preto, že nemá záujem o neohlásené a nepoznané návštevy z jej strany? Ste riadne nechapaví, keďže sa to nestalo jeden krát.... Ja to doslova neznášam a nestojím o to.... Už by som to nerobila.