icon

Ako by ste to riešili vy?

30. mar 2022

Dobry den prajem. Chcel by som sa spitat na jednu vec, mam dcerku 4rocnu a cez vikend bola u babky (mojej svokry) a ked prisla domov tak som si vsimla ze ma aki keby kratsie vlasky. Spytala som sa dcerky ci ju babka strihala a povedala mi ze ano lebo vraj mala zasukovane vlasy, lenze sa mi to nezda lebo to ma vyrazne kratsie. Nestalo sa toto prvykrat, uz raz jej strihla do vlasov. Nejsom konfliktny typ, nechcem sa hadat ale toto uz ma doslova nasralo lebo vidim ze to ma o dost kratsie a pri mne mala xkrat zasukovane vlasky a vzdy som jej ich pekne rozcesala. Ako by ste reagovali vy? Ci som len privelmi uzkostliva ja?

Strana
z2
0silvia0
31. mar 2022

@ketrint pockaj, to je S alebo Š? Lebo je rozdiel zasukované a zašukované...
Ja som to tiez nikdy nepocula. My sme pouzivali na taketo zadredovane vlasy vyraz "zaruvané"🙈

inaboh
31. mar 2022

Haha, inak ľúbi sa mi že polka diskusie sa zvrtla na lekciu slovenských nárečí a nespisovnych slov. 😂😂

1radula1
31. mar 2022

Tak treba sa o tom pozhovárať, prečo sa to deje, aký je problém a riešiť to. Ale normálne ako ľudia s nadhladom, veď nejde o nič strašné 🙂

juma2
31. mar 2022

no tak ja by som sa jej na to spytala, ako ak sa nieco taketo vyskytne podla mna je normalne, ak by ti zavolala a proste sa ta na to opytala. mne by sa to tiez nepacilo a trvala by som o takej tej informovanosti

ketrint
31. mar 2022

@0silvia0 normálne suk.
Zasukovať. Zasukuj. Zasukované.
🙂)

karolinakr
31. mar 2022

@0silvia0 poznáš výraz slova "Šundolíš sa?"

katus226
31. mar 2022

My Záhoráci máme bežne zasukované alebo posukované vlasy 🤷

karolinakr
31. mar 2022

Inak k autorke, babka samozrejme si najde vyhovorku, lebo vie, že nepochodí u teba len tak halabala strihaním, mne by sa to tiež nepáčilo, nestrihala ju podla hrnca náhodou? nad ušami krátka ofina? to by som asi už trošku hlas zvýšila, ale my sme chodili holičke ako male deti, naštastie nas nikto potajomky nestrihal...

0silvia0
31. mar 2022

@karolinakr veru nie😬

tulipanicek
31. mar 2022

No keby moja svokra alebo aj mama strihli vlasy môjmu dieťaťu bez súhlasu, už by tam dieťa samé nešlo 🤷‍♀️ Aspoň na dostatočne dlhu dobu kým si to dana babka neuvedomi

karolinakr
31. mar 2022

@tulipanicek kým mu vlasy nedorastú 🙂

marca12
31. mar 2022

Pointa je v tom,ze aj keby mala zachlpene vlasy,nema ti co strihat dieta. Ja by som si nikdy nedovolila ostrihat cudzie dieta a je jedno,ci je to neter,krsniatko,vnucka alebo ktokolvek.

karolinakr
31. mar 2022

@0silvia0 šundolíš, šišmeš sa znamená že šuchtať sa 🙂
Kto čital Elena Maróthy-Šoltésová Moje deti, tam je tych archaickych výrazov požehnane

cacianka
31. mar 2022

@karolinakr šišmať sa je aj u nás LV.
A plno iných😉, valadienka, pakovník, gebriny....
Ale k téme - slušne povedať že eee strihať bez môjho vedomia

janickacrazy
1. apr 2022

@cacianka čo je to pakovnik? To nepoznám

cacianka
2. apr 2022

@janickacrazy zadný nosič na bycikli 😉

karolinakr
2. apr 2022

@janickacrazy
@cacianka nejaky nemožny chlap - To je taký pako !

cacianka
2. apr 2022

@karolinakr too su 2 rozdielne slová,

askimbibi
2. apr 2022

Ja sa chcem spýtať to je po slovenský to - zasukovanie? Nechceli ste napísať zauzlovane?

karolinakr
2. apr 2022

@cacianka pakovnik alebo makovnik si chcela povedat 🙂

cacianka
2. apr 2022

@karolinakr pakovník ! Ja viem čo píšem, lebo ten by som nepožula, zato makovník áno, tak to rozoznám 😇🥰🤣
Pako je môj ex, keby žil, tak aj skaredsie ho nazveme, debila. 🤬

Strana
z2