icon

Ako často chodí váš muž do rodného bydliska?

glumik123
14. mar 2013

Ahojte žienky..tak sa Vas chcem opytat...ako casto chodieva Vas muž domov, k rodine. My byvame od jeho "byvaleho domova" cca 450km., chodieva tak raz za dva mesiace, niekedy castejsie, na vikend, alebo 3 noci, ale s tym ze tam ide sam. Dnes mi povedal ze mu chyba to ze s nimi nemoze sediet vecer pred telkou..tak ma to dost zarazilo, lebo si myslim ze by mohlo stačiť keby som tam chodievala s nim, a castejsie, a iba na otočku alebo na jednu noc. Ved on tam vlastne ani nema izbu svoju ani nič! Tak ja som z toho normalne v šoku, lebo nejako to neviem pochopit. Ja k mojim rodicom nechodim na vikendy vysedavat pred telku... :D

aliza
14. mar 2013

@glumik123 no, my to nemame ako brat, len podla toho, co tu ty pises 😉. UZ som pisala, ze je to velmi tazko takto rozoberat niekoho vztah lebo my ho nezijeme a nemame ani sajn, co je medzi vami.

janinah
14. mar 2013

@glumik123 najbližšie tam prídeš,upečieš koláč,všetkým urobíš kávu a pozveš ich k spoločnému stolu na kávu,potom sa svokry opýtaj s čím jej môžeš pomôcť,večer ak idú kukať tv,tak choď s nimi,hádam pri tej telke sa aj rozprávajú,neťahaj ho so sebou do inej izby , príde teplejšie počasie,budete viac vonku/teda ja len predpokladám,že bývajú v dome/ a vonku sa nájde kopa činnosti,nudiť sa vonku okolo domu ani asi nedá,len to je v tebe sa tam k nim primotkať,oni ťa pozývať nebudú,ty sa musíš činiť,pomaly ale isto si tam vy dvaja urobíte svoj priestor

glumik123
autor
14. mar 2013

@aliza vyzera to zvlastne...ale je to jeho praca! ja s tym nic neurobim...v kazdom pripade, velmi ma lubi, ružičky mi nosi ked pride z roboty...ale to nemeni nic na tom ze potom sa venuje prevazne praci, mna kolko krat velmi nahneva ked ide na pivo - ja mu nechcem zakazovat ani nic podobne,..len ja mam pocit ze som iba na nejakom zozname a cakame vsetci - ja kamarati na to kedy si najde cas, nechcem byt len jedna z dalsich ktorym sa musi venovat...planujeme babatko, aj buducnost urcite spolu...ja rozumiem ze musi pracovat, aj vsetko co to obnasa,..len ma velmi mrzi ked so mnou doma sedi za robotou nonstop, cez tyzden cez vikend (ok ideme nakupit alebo povysava ale to stale nie je o tom ze spolu zazivame nejake spolocne vecery, konecne bez toho pocitaca, chcem aby dosiel domov a robotu jednoducho vypol, a urobili spolocny program) a potom sa vyberie za rodičmi, bez pocitaca, bez roboty, a tam sa im venuje naplno..zatial co ja som vikend bez pocitaca nezazila, fakt, hm velmi dlho, vlastne aj na moje narodediny v noci robil...

aliza
14. mar 2013

@glumik123 lebo sama si pisala, ze len nanho cakas, kedy si najde cas a ze po mesiaci ignorovania ide na par dni k rodicom a bez teba. Tak to sa mi velmi na lasku nepodoba 😖. Lebo teraz som trochu v rozpakoch, tak ta teda ignoruje mesiac alebo robi po nociach, aby mohol byt na druhy den s tebou? to si dost odporuje. nic v zlom, neber to ako utok, len sa pytam lebo sa trosku stracam 😉

janinah
14. mar 2013

a k tomu u vás doma..prečo aspoň raz v týždni vám dvom neurobíš program? neverím,že by nešiel do divadla,kina,ak ty kúpiš lístky, alebo že by nešiel trebárs na bicykel alebo neviem čo spolu ste robili pred sobášom? alebo na bazén alebo po večeri povedz,že si sa objedla a potrebuješ ísť na prechádzku,fakt by ťa nechal ísť samú,lebo on má pc? trochu ženské "zbrane" použi,ste príliš mladé manželstvo na taký nudný stereotyp

glumik123
autor
14. mar 2013

@aliza vies ono to naozaj tazko rozpisat tu...podla toho ako ma pracu, ano snazi sa mi venovat, ale nejde to casto... ja si vlastne neviem predstavit ze co by sme my dvaja robili keby on nesedel za pc a nerobil...keby dosiel z prace a robotu hodil za hlavu, lebo take dni nikdy neboli ani nie su...bud ma ignoruje, cize pride z prace naje sa sada za pc a robi robi, takto to ide niekolko dni a potom si spomenie ze teraz by si mohol urobit trošku volna, tak si ho na chilku urobi (mam pocit ze to je take volno "aby si si nemyslela ze som na teba zabudol") a potom sa po 2-3 hodinach venuje robote...

janinah
14. mar 2013

@glumik123 sorry,ale to je tvoja chyba,na narodeniny si mu mala urobiť takú večeru a taký posteľový program,že by si na pc ani nespomenul ..alebo si sa mala dať pozvať na večeru von,len to mu musíš dopredu pripomenúť a najlepšie ty objednať stôl v reštaurácii ,aby on " v návale práce" nezabudol 😉

stastenka42
14. mar 2013

@glumik123 takto nejako to bolo aj u nas. Keďze moja rodina je v meste kde byvame a som s nimi stale,jeho je 130km. Keď sme k nim chodili tak ja som sa tam tiez citila ako piate kolo.. nakoniec se si tam kupili chalupu,ideme vlastne k sebe. Muz ked chce ide tam,alebo pridu oni ale stale som vo svojom a robim si podla seba..ak ide muz za kamaratmi tak ja si urobim leharko a veget. Nikto ma nesmiruje kam idem,co idem a pod. Takto vyvetrame si hlavu,zresetujeme a ideme domov

glumik123
autor
14. mar 2013

@janinah vyzera to jednoducho..len on ma dolezite terminy ktore musi dodrzat..a ma toho tak vela ze takto to vsetko tesne stiha...takze keby z roboty vypadol niekedy aj na dve hodiny a termin mu hori, jendoducho si to nemoze dovolit, preto ja nemozem len tak zahlasit ze pod ideme tam a tam...

aliza
14. mar 2013

@glumik123 no, myslim, ze si treba sadnut a vazne sa porozpravat, kym to dietatko este nemate. ak si nespokojna teraz, tak babatkom sa vsetko iba zhorsi. Obaja mate podla vsetkeho ine potreby a predstavy. Ty mas potrebu byt s nim a zazivat viac spolocnych chvil a on tu potrebu nema, jemu zrejme staci to, ze ta ma.

glumik123
autor
14. mar 2013

@janinah a tu pracu nemoze iba tak odlozit, jemu na tom stoji cely biznis..nedavno sme sa stahovali, v byte sme nemali 4 dni internet tak chodil do internetovej kaviarne len aby robil, on si jednoducho nemoze dovolit vypnut len tak kedy sa mu zachce...lebo, nechcem sa chvalit, ale nejde tu o male peniaze, ani o nic co by mohol len tak odlozit, presunut termin alebo nieco podobne...

glumik123
autor
14. mar 2013

@aliza :( baby dakujem vam ze spolu diskutujeme...padlo mi to velmi vhod, ešte pred chvilou som bola nahnevana, ale teraz so pokojnejsia..musim si to nechat ulezat v hlave, a neskor to prebrat....

janinah
14. mar 2013

@glumik123 tak potom čo vlastne riešiš? keď musí,tak musí...aj mm mal také obdobie skoro workholizmu,nakoniec mu to došlo,že deti nevidí poriadne ako rastú...ak sú u neho/vás priority peniaze,tak niet o čom...ale ty si nespokojná a on asi ani o tom nevie 😒 a príchod dieťaťa toto-tvoju samotu ešte zhorší, no,rob ako myslíš...

maca_p
14. mar 2013

moj chodi z casu na cas a vzdy mu pribalim deti. ved nech sa jeho rodina tiez potesi nasimi detmi 😀
@glumik123

aliza
14. mar 2013

@glumik123 tak potom sa s tym musis zmierit, ze ma taku robotu, aku ma a ze je mozno aj workoholik. neocakaj to, co ste, ako si pisala, doteraz za tie roky ani nezazili. Zmen seba, ustup od svojich predstav a ocakavani a ber jeho aj zivot s nim taky, aky je. Inak sa budes trapit a nedopadne to dobre, najma ked pridu deti, vtedy budes potrebovat 100nasobne viac pozornosti z jeho strany, ktoru zrejme nedostanes lebo praca nezmizne, ta tu bude vzdy. Zariad si svoj zivot a necakaj, ze kedy bude mat na teba cas. Cim viac budes tlacit, tym viac sa bude utiekat k praci a k rodicom. A ked pojdes von s babami a on nahodou bude mat prave vtedy cas, tak ho pekne milo zrus a povedz, ze si prave vonku a ze prides asi za 2 hodky alebo tak nejak. neutekaj hned za nim. Musis mu byt aj trochu vzacna, takto ta len vidi sediet a cakat nanho a to nie je velmi pritazlive 😉.

janinah
14. mar 2013

@aliza ako vravela jedna hrdinka z knihy- nič od chlapa nečakám a potom ani nie som sklamaná...len či toto stačí?

sirinka
14. mar 2013

@glumik123 preboha raz za dva mesiace chce byt so svojimi rodicmi??? To ked budes mat deti, budes spokojna, ked ich uvidis raz za dva mesiace a nebudu mat zaujem o to, ako sa mate??? 5rokov s nimi nebyva to je kratka doba, preco by mal na nich zabudnut, ved je to jeho otec a matka, co ho porodila....

mirka_aa
14. mar 2013

moj manzel chodi za rodicmi domov kazdy bozi den po robote pretoze ma pracu 2minuty cesty od brany... ide tam,da si pivko s fotrom (ktory je svina clovek,cela rodina na neho nadava) chvilku posedi a tak ide domov...nevadi mi to az tak,len som aj jemu vravela,ze keby aspon sem tam sa ponahlal z roboty domou za nami a prisiel domov skor..a tiez sa mi nepaci ked chlap pije kazdy den pivo...ale ta co uz :D

aliza
14. mar 2013

@janinah no, ono sa hovori, ze vacsina vztahov krachuje prave na tych ocakavaniach, tak teda neviem 😒 . Ja som na ocakavania tiez doplatila a dost skaredo. Teraz nemam ziadne a fakt sa mi zije lepsie 🙂. Lebo vacsinou ti muzi su rovnaki od zaciatku, len my zeny verime, ze sa casom zmenia, kvoli nam, kvoli detom....a ked sa nezmenia, tak pride velke rozcarovanie.

monika15
15. mar 2013

@glumik123 pupocna snura... mi mame to iste !!!
smutne ze im nedojde ani potom ked uz sami maju deti !! 😒 😒 😒

karkulka1
15. mar 2013

Mne to divné vôbec nepríde, ja môjho muža sama niekedy posielam k jeho rodičom, nech si od nás trochu oddýchne, príde na iné myšlienky a nech majú doma čas len pre seba. A ja zas mám čas len pre syna. A vychutnávame si to všetky zúčastnené strany. 🙂 Tie 3 dni (od pia do ne) sú tak akurát. a v nedeľu sa všetci tešíme, keď sa spolu stretneme.
Nevidím na tom nič zlé, sme spolu 16 rokov, z toho 10 manželia a klape nám to.
A samozrejme, chodíme ku svokrovcom aj všetci 3 alebo MM zoberie niekedy syna a idú len oni dvaja, aby som si ja trochu oddýchla a mohla byť sama so sebou. A zas niekedy zoberiem ja malého k našim a MM je doma sám. Proste nežiť len ako siamské dvojčatá. Robíme veľa vecí spoločne, obaja sme rodinne založení ale aj dostatočne rozumní, aby sme pochopili, že ten druhý potrebuje aj kus voľnosti.

yidaky
15. mar 2013

@glumik123 No mna napada, ci tam nechodi proste len total zresetovat, vypnut. Ako som pochopila, tak su radi, sice ze ho vidia ale nemaju nejako extra vrele vztahy. Asi ho ani nicim nejako nezatazuju, nejakou pracou ci povinnostami, takze tam len lenosi. Inak moji svokrovci byvaju nejakych 140 km a chodime tam raz za mesiac na vikend, niekedy aj castejsie. Manzel chodieva aj sam so starsou dcerkou. Vadit mi to nikdy nevadilo, aj ked viem, ze on tam teda urcite nevysedava s rodicmi pred telkou 🙂. No a inak si myslim, ze aspon jeden vecer by si mal vyhradit aj na Vas. A este lepsie nejaku sobotu alebo tak. Ked vie vypnut, bez PC u rodicov, tak snad si najd aj nejaky ten cas na Vas 🙂.

aliza
15. mar 2013

@karkulka1 to ano, to robi vacsina rodin s detmi, ale glumik nema deti, ani nie su manzelia, ani nie su spolu 16 rokov 😉. A on ju k rodicom brat nechce, chce chodit iba sam.

lujza123
15. mar 2013

@glumik123 tebe asi tak nevadia ani tie navstevy u rodiny ako to ze im sa moze venovat naplno cely vikend a tebe nie.
Ja byt tebou by som si normalne dupla....ked si dokaze vyhradit jeden vikend bez pc koli rodicom preco by to nedokazal koli tebe?
A normalne by som sa tam nanominovala na navstevu s tym ze on tam bude bez PC tak to chces vyuzit, lebo inu sancu nemas, kedze pri tebe je stale za PC..snad pochopi

crazybabenka
15. mar 2013

u nás je to opačne....dochádzam ja....ale chodíme...raz za mesiac...na víkend...všetci spoločne 😉

jabadaba
15. mar 2013

@glumik123 moj muz chodieva v 99 percentach s nami k svojej rodine a cca tri styri razy do roka. Je od nich vzdialeny asi 250 km. Ja by som ho najradsej vsak poslala sameho. 🙂 Predsa len, pokeca s rodicmi viac aj sa navzajom viac uziju. Ale on o tom nechce ani pocut. No tak ja vzdy strpim tu jednu noc u jeho rodicov aj s detmi, hoci ja som typ cloveka, ktory ma rad navstevu primerane dlhu. Som za otocku. Aj to takto praktizujeme obcas na moje naliehanie, obcas sa podvolim, aby si svojich viac uzil. Ale vidim na muzovi, ze najlepsie sa citi s nami, doma, v nasom spolocnom domove. U rodicov nema svoje zazemie, ziadnu svoju izbu, spime tam maximalnew provizorne a zasadne odtial ideme nevyspati k smrti. 😒

karkulka1
15. mar 2013

@aliza ale my sme to robili tak aj vtedy, keď sme ešte neboli manželmi. Jeden známy a veľmi múdry psychológ (Ivan Štúr) raz obrazne označil jeden typ vzťahu 2 ľudí ako tzv. vzťah jednej zubnej kefky a myslím si, že to vystihol.

Ja na mieste prispievatelky by som to vôbec neriešila. Ak riešiť tak iba za predpokladu, že by som sa chcela svojmu partnerovi znechutiť. 😀 A nech nerieši, čo tam robí, či tam má/ nemá vlastnú izbu, ak je on tam šťastný. Mne sa skôr toto vŕtanie zdá divné, neviem či si to mám vyložiť ako túžbu po neustálej kontrole alebo ako.

kleopatris
15. mar 2013

Ja chodim tiez k nasim velmi rada a velmi mi chybaju a to som uz 6 rokov s mojim mm a keby sa dalo chodim aj castejsie 🙂 a chodim dost casto sama s malym, lebo je to proste ine 😉 a tiez kukame vecer spolu telku. Bud rada, ze mas takeho priatela a nehladaj za tym nic viac nic menej ;)

poiuytrewq
15. mar 2013

@glumik123 Nechapem co riesis. Aj muz si potrebuje oddychnut, bud rada ze ma taky dobry vztah k rodicom. Ved pises ze chodi raz za 2 mesiace, tak v com je problem?

digysa
15. mar 2013

@glumik123 Nevidim do vaseho vztahu. Ale mne tiez chybaju rodicia a take posedenie pri telke, ci pri paticke kariet, a pohari vinka ........to mi uplne chyba....byvam od rodicov daleko....

Tak isto sa lepsie odreagujem bez manzela......lebo , presne ako hovori tvoj priatel......musela by som sa venovat aj manzelovi, aj rodicom.....

Ak silou-mocou chces chodit s nim, tak zober knihu, casopisy a nechaj mu priestor, chod skorej spat, nech sa oni mozu po veceri porozpravat....nevnucuj sa...

Ak mas NEJAKE podozrenie, tak za nim jeden den tajne chod,aby si sa dozvedela, co je vo veci.

Jeden krat za 2 mesiace je ale ozaj nic.......to je 6 krat do roka.....