Ako často navštevujú babičky svoje vnúčatá?
Ahojte, ako casto vas navstevuju babicky? Myslim tym vasu matku (babku dietata z matkinej strany). Mne je celkom do plaču, lebo mam pocit ze mi moja mama nepomaha. Respektive ze pomaha vsetkym naokolo, len mne nie. A ze sa o vnuca zaujima len obcas, a uprednostni svoje zaujmy, vylety, welness a pod. Nikdy mi nepostrazila dieta aby som sla napr niekde. Byva 10km od nas, mohla by tu aj prespavat, aj my k nej by sme sli, ale ona vzdy povie ze ide na kupalisko, do wellnesu, s kamoskami von, na nakupy.. Je mi smutno z toho, lebo napr ja si napr pamatam, ze sme aj s bratom boli u babky nonstop.. cele detsvo mam spomienky len na babku (z otcovej strany).. a zaroven som si akoby uvedomila, ze babka mi vzdy bola blizsia ako mama.. od mamy som nikdy nemala podporu v nicom, a myslim si ze ako rodic v citovych zalezitostiach zlyhala.. a mna to velmi boli, ze nemam nikoho takeho blizkeho, a vidim ako ine ženy v mojom velu vychadzaju dobre s mamkami, ake maju super vztahy, ako travia spolu cas, ako rodina aj s vnucatami.. a ja nemam ani ku komu ist, nikde som od porodu nebola sama, ani len v obchode alebo nedaj boze niekde na kozmetike. Ma to niekto podobne? Ako sa s tym vyrovnat?
To su take tipy matiek, sice lubia svoje deti ale chcu mat aj svoj klud. Poznam taku, co cez skolsky rok mala deti od piatku poobedia do nedele vecera u babky a cez leto tam boli pon-piat a cez vikendy si ich brala domov. A teraz ked ma vnucata tak nema potrebu s nimi travit cas (mimo rodinnych oslav). Ono to zaboli, ja to uplne chapem ale nezmenis to. Musis to prijat a zmierit sa s tym. Mamu nezmenis, jej skoda, ze nebude mat s vnucatom pekny vztah.
Moja mama nie. Otec zomrel počas toho, ako som bola tehotna a čo dokazala moja mama povedať je sila. Že ona sa neteši na dieťa, keby som bola tehotna inokedy (vedela,že muž ma problem s plodnosťou) a dokonca, keď som ešte nemala tehotensku knižku a prosila som ju, aby si info o tehotenstve nechala pre seba, tak to všetkym vytarala a keď som jej vravela, že sa bojim, že potratim, tak mi povedala, ze ked potratim, tak potratim.
Svokra je presny opak. Zaujima sa. Mňa to sice s mojou mamou mrzi, ale ona sa nezmeni.
@11beautygirl11 tiez si to mala vesele🥀
Zas najmúdrejšie tie, ktoré ešte vnúčence nemajú 🤣🤣🤣🤣
Prečo sa vlastne také vyjadrujú k niečomu čo sa ich aktuálne netýka?
Toto som nikdy nechápala tak isto,ako keď bola reč o deťoch a vždy najmúdrejšie bezdetné
Toto som nikdy nechápala tak isto,ako keď bola reč o deťoch a vždy najmúdrejšie bezdetné
@anonym_eb02b5 veď ale ona sa pýta matiek a nie babiek.
@anonym_autor Bohužiaľ veľa ľudí a mamičiek to má také ako ty.A tiež ich to bolí a trápi.Maju absolútny nezáujem o vnukov,o svoje už dospelé deti,alebo o nevestu/ zaťa.A presne ako píšeš,ak aj náhodou sa postarajú,tak len tých svojich " vyvolených".
Pozri,napríklad ja som veľakrát prerábal a opravoval nejaké veci mame na jej starom dome.Kupelnu,strechu, novú kuchyňu, elektrinu, čo je treba.Nie preto aby sa nám starala o deti,ale aby bola šťastná ,a aby som jej pomohol,lebo je mama.Sestra s mužom nepomáhali nič,ALE zato sú u mamy sestrine deti skoro celé letné prázdniny.Nech ale sú, ja by som naše deti mojej mame ani nedal.! Prečo? To je na dlho.
A mamine stazovanie ma už tiež prestalo baviť,tak tam chodím minimalne.Bolo by to na dlho vzťah ja a moja mama.Nechcem ťa zaťažovať našimi problémami,len ti chcem povedať: NIE SI V TOM SAMA!!! Na Slovensku sú tisíce rodín a mám ,kde je to tak isto ako u teba s tvojou mamou.
Za pár rokov sa môže situácia otočiť a ona bude potrebovať teba a ty budeš na wellnesse.
Načo je toto nariekanie a porovnávanie sa dobré? To musíte niektoré vkuse cítiť závisť, alebo ľútosť aby ste mohli fungovať? Ako vás to ovplyvňuje, ako to majú zariadené iné rodiny?
Treba sa jednoducho vedieť prispôsobiť situácii. Moja mama sem tam postrážila, pretrhnúť sa nešla, viac pomohla s bratovými deťmi, svokra tá raz za čas zavolala, nech jej prídeme deti ukázať. Brala som to ako to bolo a prispôsobila sa situácii.
Ja som už babkou, s vnučkou trávim oveľa viac času ako trávila moja mama či svokra, vídam ju takmer týždenne, mávame ju na prespanie na víkend, strážime, keď chce dcéra niekde ísť a priznávam, nie je to ľahké. Stále chodím do práce, som po nej unavená a potrebujem si oddýchnuť,ale musím sa postarať o malé energické dieťa. Cez víkend, keď je viac času na oddých, tak sa točím zase okolo dieťaťa, lebo nie som babka, akú zažívala naša generácia, ktorá v 52-55 bola už na dôchodku a jej povinnosťou pri strážení detí bolo dať deťom 3x za deň jesť a večer nahnať do postele, nie robiť 12 hodinový animačný program, ktorý očakáva dnešná mladá generácia. Ja to robím z lásky k vnučke, lebo s ňou chcem mať pekný vzťah a aj mám, ale chápem ženy, ktoré sú jednoducho už unavené a nedokážu sa zaprieť a užívajú si to, že konečne môžu robiť, čo chcú. Napríklad aj nič. Treba sa zmieriť so situáciou a nerobiť z toho drámu.
Aky je ten zivot. Vy bt ste sa zaujmu potesila, moja svagrina zaujem mna a mojej maminy uplne odmieta.. smutny je ten zivot..
Zbytočne ti budem písať, ze moja mamina sa zaujíma o vnúčatá a že ich nemá malo . Skúsila si sa s maminou o tom porozprávať , možno si to ani neuvedomuje , že ta to trápi a vzhľadom na to , keď píšeš , že aj ty si mala skôr vzťah s babkou ako s mamou , sa tomu ani nemôžeš čudovať že to pokračuje aj pri tvojich deťoch .
A čo babka z druhej strany ?
Inak minule som tu čítala , ako hľadali náhradnú babku pre svoje deti, celkom pekná myšlienka
@lenka.25 na fcb je skupina a vela rodin sa tak dalo dokopy😍
Načo je toto nariekanie a porovnávanie sa dobré? To musíte niektoré vkuse cítiť závisť, alebo ľútosť aby ste mohli fungovať? Ako vás to ovplyvňuje, ako to majú zariadené iné rodiny?
Treba sa jednoducho vedieť prispôsobiť situácii. Moja mama sem tam postrážila, pretrhnúť sa nešla, viac pomohla s bratovými deťmi, svokra tá raz za čas zavolala, nech jej prídeme deti ukázať. Brala som to ako to bolo a prispôsobila sa situácii.
Ja som už babkou, s vnučkou trávim oveľa viac času ako trávila moja mama či svokra, vídam ju takmer týždenne, mávame ju na prespanie na víkend, strážime, keď chce dcéra niekde ísť a priznávam, nie je to ľahké. Stále chodím do práce, som po nej unavená a potrebujem si oddýchnuť,ale musím sa postarať o malé energické dieťa. Cez víkend, keď je viac času na oddých, tak sa točím zase okolo dieťaťa, lebo nie som babka, akú zažívala naša generácia, ktorá v 52-55 bola už na dôchodku a jej povinnosťou pri strážení detí bolo dať deťom 3x za deň jesť a večer nahnať do postele, nie robiť 12 hodinový animačný program, ktorý očakáva dnešná mladá generácia. Ja to robím z lásky k vnučke, lebo s ňou chcem mať pekný vzťah a aj mám, ale chápem ženy, ktoré sú jednoducho už unavené a nedokážu sa zaprieť a užívajú si to, že konečne môžu robiť, čo chcú. Napríklad aj nič. Treba sa zmieriť so situáciou a nerobiť z toho drámu.
@anonym_30af59 krasne si to napisala. Ja som tiez babka a veru pracujem tak isto, ako nasi mladi. Oni su unaveni a my nemame narok na unavu. Postrazime, aj viac by sme chceli, ale to sa neda, dnesne deti nie su samostatne, ako sme boli my, treba veru cely den animovat, sak aj navarit musim pred tym ako pridu, lebo by sme hladni boli, ked su u nas.🙈🤣
@anonym_autor Ako keby si písala o mne. Moja mama sa mi nevenovala keď som bola dieťa, dá sa povedať že babka ma vychovala. Keď zomrela ostala som s mamou, ona chodila do práce, ja do školy a nejak sa o mňa nezaujímala. Nikdy ma neobjala, nepohladila, neopýtala sa ako sa mám. A teraz tak isto sa chová k mojim deťom. Áno je mi to ľúto že deti nemajú starých rodičov no ja s tým nič nespravím, pomaly som sa s tým zmierila. A svokrovci tiež nemajú záujem o vnúčatá.
Nevadí, aspoň ukazujú mi akou babkou ja nikdy nebudem.
Ja sa snažím mojim deťom dať lásku, starostlivosť, oporu, proste všetko čo mama by mala dávať a cítiť k svojim deťom, neskôr k vnúčatám.
@anonym_30af59 krasne si to napisala. Ja som tiez babka a veru pracujem tak isto, ako nasi mladi. Oni su unaveni a my nemame narok na unavu. Postrazime, aj viac by sme chceli, ale to sa neda, dnesne deti nie su samostatne, ako sme boli my, treba veru cely den animovat, sak aj navarit musim pred tym ako pridu, lebo by sme hladni boli, ked su u nas.🙈🤣
@anonym_4ca033 👍 poznáme, aj u nás tak.
@anonym_eb02b5 pyta sa matiek, preto tomu nechapes, lebo mudrost si nepobrala 🤭 pekny den
@anonym_eb02b5 pyta sa matiek, preto tomu nechapes, lebo mudrost si nepobrala 🤭 pekny den
@anonym_f5a4e2 zrejme ani ty 🤣🤣 a ešte sa tým chvališ
@anonym_autor otec dieťaťa je kde? je to vaše dieťa, nie jej
@anonym_autor @anonym_autor
Tak aspon dostavas sancu byt svojim detom blizsia ako babka. Aby tvoje deti nedopadli ako si to mala ty, ze blizsia ti bola babka namiesto matky.

Chladnickovy rodic, matka. Otec bol aky⁉️ Svet sa snazi o rovnovahu a preto ti zoslal babku. Niekto nema nikoho, matku ani babku. Zije este babka, skus jej toto povedat, co si napisala.. Mozno ta matka mala nechtiac, lebo sa to patrilo a dnes by vo veku v ktorom ta mala, by ta nepocala, odstranila. Dala ti zivot, aj to je dost obety... Na viac obety, zaujmu, citu... nema kapacitu... Uvedomila si, ze k svoljmu konzumnemu zivotu nepotrebuje dceru, vnucku len rovnake skeble na uzivanie. Videla som minuly rok pri mori mladeho deda, ktory nad vnukmi drzal slnecnik a bol stastny. On si zaplaval rano a doobeda robil vnukom stoziar s nohami vo vode. Ti raz ocenia ten tien na fotkach🤣 ⛱️⛱️⛱️ vtedy ho povazovali za samozrejmost...