Ako často pijú vaši manželia alkohol?
Ahojte,
prosim o radu. Neviem, ci prehanam, ale nieco nie je celkom v poriadku...
Uz od zaciatku manzelstva mam vyhrady voci jeho pitiu alkoholu. Kedze viem, ze jeho otec bol alkoholik a moze mat k tomu predispoziciu, o to viac mi to prekaza a neviem sa s tym stotoznit. Mnohokrat do tyzdna odisiel s kamaratmi vecer von a prisiel uz aj s tym, ze som citila z neho alkohol, niekedy to bolo aj 4 krat do tyzdna. Ked som sa vzdy vytocila a nebavila sa s nim, tak on spravil naschval to, ze teda ked mam s tym problem, tak potom pil aj dalsie napr 4 dni v kuse, chodil po vonku az kym som ho nedotiahla domov, ze prosim ta pod uz domov a nepi, ze neni to dobre pre teba ani pre mna. A on vzdy povedal, ze to som ti uz chcel urobit naschval,ked sa tolko oduvas. Je toto normalne? Dalsia vec, casom teda konecne po mnohych hadkach a nesutale mu dohovaraniu pochopil konecne, ze takto sa veci neriesia, tak taketo naschvaly prestal robit. Ale ten alkohol stale stoji medzi nami. I ked vydrzal bez alkoholu uz aj niekolko vikendov. Ale zrazu sa mi zda, ze uz ako by zacal byt akosik nervoznejsi a potom aj si vsimnem, ze ked ide von, tak aj pride uz s tym, ze uz aj pil. Neviem, ci si to len ja namyslam. ALe to je jedno. Zaujimalo by ma, ako casto piju vasi manzelia ? 🙂. Este len poviem poslednu skusenost, ci je oka, prosim - manzel pracoval cely tyzden na nasom dome, ktory si staviame, v piatok isiel na stretavku zo skoly, samozrejme pil, na druhy ked sme sa strestli, ma to dost vykolajilo, lebo hadam ked idem von, nemusim automaticky slopat, tak sme sa zasa pohadali. Takze na druhy den, isiel hrat futbal, po futbale prisiel okolo pol 3 rano a tiez slopal a dalsi den, tiez isiel hrat futbal, prisiel o polnoci a tiez pil. Je toto oka, prosim vas? Lebo mna uz toto vobec nebavi.
@prasiatko30
súhlasím, samozrejme je to rozdiel keď niekto chľastá alebo sem tam si dá pivko...ja som napísala zakladateľke na jej otázku, ako často pijú vaši muži....takisto som jej napísala, že mám osobnú skúsenosť, že aj ťažký alkoholik sa vie pozviechať z toho bahna....veľmi ťažko, ale dá sa to....treba mať len vôlu a chuť niečo s tým spraviť, veď každý máme svoj život vo vlastných rukách....ale nebudem jej tu vypisovať hneď utekaj od neho, ja by som s takým nebola, rozveď sa...
ak nepomáha nič iné, treba vyhľadať odbornú pomoc...nie je to žiadna hanba, na záchranu manželstva treba skúsiť všetko...
môj manžel si dá len tak dva krát do mesiaca pivo a aj to len radler 🙂 🙂 🙂 som rada že nepije tvrdé,lebo neznášam alkoholikou..
moj si da tak 3x do mesiaca nealko pivo a radlera.. tvrdy alkohol nepije vobec od 23rokov aj ked dovtedy pil dost..
inak len k tomu, ze stavia vas dom, chodi na futbal.. tam su ini muzi a vsetci piju a fajcia, takze aj preto zrejme pije viac ako je bezne.. nevravim, ze mu teraz mas zakazat stavat a stretavat sa s kamosmi, len konstatujem, ze vtedy su muzi viac zlomeni a viac sa pridavaju k okoliu.. moj manzel, ked staval nas dom zacal viac fajcit ako dovtedy, len preto, lebo "ved tam fajci kazdy".. nastastie s tym uplne prestal, ked sme dom dostavali.. 🙂
@amanda0405 v tom s tebou suhlasim ze sa to da riesit spolocne ale niekedy je otazne ci sa do toho znovu a znovu pustat ked ten druhy nespolupracuje pripadne recidivuje pri najmensej prilezitosti 😖
@kwetina666 suhlasim s tebou. Autorku temy hned odsusia ako moze s takym chlapom zit ked stale ma vypite.U nich by to nebolo mozne. Ja by som tu na MK nedala taku otazku lebo viem co by mi napisali zeny s dokonalymi manzelmi.
@kwetina666 no niečo podobné máme aj my s manželíkom,keď príde po celom dni domov až niekedy večer,tak si dáme pivko alebo vínko a nie sme alkoholici (s alkoholikom mám skúsenosti v rodine),mm nechodí s kamarátmi von a ani ja s kamarátkami,lebo by nám to vadilo obom,podľa mňa je to dosť pubertálne opíjať sa v krčme s kamarátmi,asi nie ste na prvom mieste u neho a to je chyba a keď nie je teraz agresívny,tak časom bude,lebo alkoholici urobia všetko pre alkohol,ver mi! Rieš to už len kvôli tomu dieťaťu.
Neviem co je zvlastne na tom,ze poniektore nechceme doma chlapa so sklonom k castemu pitiu.
Moj exmuz nie je dokonaly,ale alkohol teda nepil. Pre mna je to prva vec na ktoru sa zameriavam pri chlapoch/nie,ze by som nejakeho hladala/. Je to podla mna zbytocna zataz v partnerstve. Ved absolutne staci,ze sa pohadame kvoli poriadku,jeho mame alebo peniazom.
Riesit este alkohol?? Na to nemam energiu.
@angel1223 to si ty nedovoluj pisat taketo veci, ze co ja spravim a co nie, o to sa ty NESTARAJ. na to si maly pan, aby si mohla takymto neslusnym sposobom ludi osopovat. Ja som sa slusne pytala slusnych ludi. Ty nemas zaujem o slusnu debatu, tak sem prosim ta neprispievaj. Dakujem za pochopenie.
@nigguska suhlasim s tebou...
@brunetka777 lenze ty mas problem nie ja!!!ja sa vyjadrujem slusne..neurazam...ale zjavne ty sa tu stazujes a nemas chut s tym nieco robit.mne je to fuk ty zijes s alkoholikom a nie ja 😀
@bianka08 no zjavne ona nema chut to riesit lebo by to uz koli malej urobila davno...chcela si
@brunetka777 rady ale zjavne neviem naco ked jednoducho nemas chut si to poriesit tak nas ostatne do svojich problemov netahaj...MY TI ICH RIESIT NEBUDEME
@haslerka27 4 x v yzdni to bolo jedno obdobie, uz teraz nie. ALe tak ked ide aj raz do tyzdna, sa mi to zda dost.
@prasiatko30 dakujem za rady, ale to, co som napisala, ze 3 dni po sebe bol , tak to bolo teraz po dlhsej dobe, inak dlhsie obdobie sa celkom drzal , a chodil na pivo cca 2 x do mesiaca. ALe toto tie 3 dni bolo teda moc na mna, lebo to dost ze prehnal.
@katarinamarkova jasne, rozumne a strucne ..dakujem.
môj nikdy nepije 🙂 a som strašne rada 🙂
Mne by vadilo nie len to ze pije, ale aj to ze vobec chodi tak casto von. Kedy je s vami ako rodinou? Je ok ist raz za cas s kamaratmi von a mozno si aj vypit, ale nie niekolko krat do tyzdna. Ale aj ty by si mala ist raz za cas s kamaratkami von.
Rodina by vsak mala travit volne chvile spolu a tesit sa zo spolocnych zazitkov. Neviem si predstavit, ze moj by bol tak casto von, predpokladam ze ked pride o tretej v noci, tak este aj vyspava opicu na druhy den.
Mali by ste sa o tom vazne porozpravat, ale asi v klude, nie ked uz pride opity domov s krikom.
@bianka08 moj manzel nie je a ani nebude nikdy agresivny, to ho dobre poznam, dobre viem aku ma povahu. Ale kazdopadne to nemeni nic na tom, ze jeho pitie by malo byt setrnejsie k sebe samemu a aj pre nas. Uz sa stalo, ze nepil aj rok vkuse, ale ked sa nam anrodila dcerka sa do toho oprel akosi. A problem je aj v tom, ze jemu staci malicko a uz je to na nom vidno, ini si daju ja neviem napr 3 pohariky tvrdeho a su v pohode , no a na mojho muza to je uz vela. ja na nom vidim, uz aj 2 velke piva. A prave o to viac, by si mal davat pozor, ci bude pit alebo nie. Ked ma niekto cukrovku, tiez sa bude vyhybat sladkemu, lebo viem, ze mi robi zle. Zatial to nechce pochopit, ale verim, ze k tomu pride. Lebo obhliadnuc od tohto, je to muz, ktory je naozaj vynimocny. A to su tie paradoxy v zivote. Clovek nie je dokonaly. Rozvadzat sa momentalne kvoli tomu nebudem, ale urcite to chcem riesit a dat si sancu na novy zaciatok, napr urcite navstivit nejaku odbornu pomoc. Verim, ze sa to zmeni. Okrem ineho je uzasny otec a uz len kvoli dcere sa musime snazit dat veci do poriadku. 😉
@angel1223 ja necakam od nikoho rady typu rozved sa. To nie je rada. ja sa rozhodnem sama podla uvazenia a celkoveho zhodnotenia situacie! Nakolko ty celu nasu situaciu detailne nepoznas a hlavne nepoznas ine kvality mojho muza. Ja som chcela vediet ako casto pisu ostatni muzi, to je cele. Dakujem,
@brunetka777 no moj chodil a chodi von s kamosmi asi raz do tyzdna, niekedy dvakrat. Vadilo mi to, a aj mi to vadi, lebonikdy nesedi pri kofole 😉 Pride v nalade. Naivne som si myslela, že ho to prejde, ale nejako nie. Takze jeho zivotny styl chlapa v panelaku , je a bol taky. Snazila som sa to zmenit, kricat, aj po dobrom, ale jednoducho som to vzdala. Ale u nas si zijeme kazdy svoj zivot. Vzdy som sa s nim nudila a aj teraz v manzelstve je s nim neskutocne nuda. 😒
Podľa to ok nie, mne by to vadilo a partnerovi by som to netolerovala.
Moj partner pije z alkoholu len víno a pivo, tvrdý alkohol veľmi výnimočne na nejakej svadbe možno dvakrát do roka.
Mne sa zdá ok, dat si 1-2 deci vina k večeri aj každý den, vačšinou to aj tak mame. Ale viac by sa mi vidlo prehnane.
@brunetka777 moj pil kedysi len vajecny liker. aj ten uz dlho susi v bare a davno si nedal. predtym si dal tak 2X do tyzdna za stamprlik. mam pocit, ze ja pijem viac. obcas si dam s tatinom pivko na zahradke alebo ked je tu sestra zo zahranicia na dovolenke, tak si dame tak 3X do tyzdna 1-2 pohare vina. ale ona chodi domov iba 2X do roka.
myslim, ze tvoj mm ma problem s alkoholom. sestrin byvaly potreboval kazdy vecer pred spanim, ale naozaj kazdy vecer, flasu cerveneho alebo aspon 4-6 piv. ale nechcel si priznat, ze ma s tym problem. alkoholici si len v malom mnozstve priznaju, ze maju problem s pitim.
ako si pisala, ze prisiel tusim 3 dni domov po sebe tak, ze z neho razil alkohol. ja by som toto mojmu asi netorelovala. a to ze to robi len aby ti spravil napriek je podla mna len vyhovorka. prajem ti, aby si uvedomil, co robi a ze ta to trapi. skus si s nim sadnut a porozpravat sa v klude o tom. ze ta to zranuje.
Odkedy cakame babatko tak pil tvrdy alkohol asi 2x raz na svoje narodeniny a raz na 40tku nasej spolocnej znamej. A za 5 dni mame termin. Inak si obcas da pivo, ked pridu na navstevu nejaki znami ale to tak max raz do mesiaca. A prestal hned fajcit ked sme zistili ze bude babatko. Podla mna kazdy clovek, ktory denno-denne vypije alkohol z chuti aj ked je to len 1-2 deci vina ma velku sancu stat sa alkoholikom, pride nejaka tazsia situacia a sup, je tam.
@brunetka777 inak a zabudla som, ze ak prisiel s vyjazdu a vycitala som, kricala , tak sa zdvihol a isiel opat, ze ak robim cirkus, že napriek... Ale psotupne hot o prestalo bavit.....Uz to neurobil par rokov. Takze TA uplne chapem...
@brunetka777 POKIAL VIDIM V TOM PRVOM PRISPEVKU NEPISE LEN O TOM AKO CASTO PIJU NASI CHLAPI ALE TVOJ PROBLEM.TAK SI HO RIES SAMA...no tvoj muz ma naozaj kvality 😀
@brunetka777
tu na MK je veľmi v móde niekoho hneď zhadzovať a urážať....pre mňa sú odvážne ženy, ktoré tú napíšu nejaký svoj problém, lebo v momente na ne niekto útočí...možno na tvojom mieste by som sa snažila byť trochu nad vecou, ak je to naozaj raz za čas a tvoj muž je taký, že ho položia dva štamprláky...ak je úžasný otec a inak si s ním spokojná, daj mu šancu...ako tak čítam, sú tu žienky podstatne horšie na tom a bojujú o svoje manželstvo...ozaj sa netreba riadiť a znechutiť "mudrlantkami" z MK s tými najrozumnejšími vyhláseniami, ...držím palce
@brunetka777 no neviem,ale pre mňa si naivná,veľa super chlapov sa takýmto spôsobom zmenila a samozrejme k horšiemu a ver či never,ale ak takto bude pokračovať ďalej,jedného dňa Ťa ani nespozná! a dobrý otec?tak ten čas,čo je s kamarátmi by mal sedieť doma s dieťaťom a ženou čiže s RODINOU !!!,to je môj názor.a fakt načo sem naozaj píšeš,keď si ani Ty nepriznávaš pravdu a to je ALKOHOLIK ako vyšitý.
@brunetka777 my si dame s muzom ked tak spolu raz za cas, myslim, ze u vas je skor problem to, ze ho zvedie parta a chodi s kamaratmi von... moj muz nechodi, resp. minimalne... ono je ine ked sa ti opity, alebo v nalade vrati chlap domov, ako ked si date dva pohariky vecer doma ked uz deti spia a mate naladicku spolu... inak ja sama som bola prekvapena ked som posledne citala clanok o alkoholizne a teda kolko alkoholu je normalne pozivat, tak som si povedala, ze keby toto denne pijem a pritom je to aj lekarmi odobrene, tak by som sa urcite povazovala za alkoholika 😀 ale toto si musite predebatovat spolu, univerzalne riesenie nie je, o to skor, ze my tvojho muza nepozname, ty ho poznas najlepsie a ciste teoreticky pokial si da raz za tyzden 2-3 pohariky tak to este alkoholizmus nie je, ibaze ty to na nom vidis a navyse je to spojene s jeho vyjazdom, fakt si najdite clanok o tom kedy je pitie v sulade so zdravim a kedy nie a spolu to normalne predebatujte... nemyslim, ze by si musela chciet od neho aby bol uplny abstinent pokial neprekracuje nejake hranice, ale to ci hranice prekracuje alebo nie mozes vediet len ty... ak ta to trapi, tak otvor tu temu pred nim a nie tu na koniku, nie som si ista ci toto je najlepsia vzorka ludi na taketo rady, pretoze tu tych ludi co ti radia nepoznas a oni nepoznaju teba... hlavne v takychto veciach... porad sa s niekym, kto ti je blizky a vazis si ho a jeho zivot sa priblizuje tomu ako by si ty chcela existovat 😉
@brunetka777 podla mna to ok urcite nie je. pre niektore zeny by to ok mohlo byt, najma tie, co si tiez rady daju palene. ale mne, rovnako ako aj tebe, by to prekazalo a prekaza...moj napr. pije iba na oslavach, aj to mozno 1-2 stamperliky a dost. tiez ma v rodine niekolko alkoholikov, preto som ho pekne poprosila a upozornila, ze predispozicia tam je, tak nech si dava pozor a nastastie k tomu vobec neinklinuje, za co som vdacna /klop, klop/. takze to, ako sa sprava tvoj partner, je alkoholizmus ☹

no to čo píšeš, už ok nie je...Aj môj tato tak za mlada, hentam išiel von, tam išiel hrať, pivko sem, poldeci tam a dnes si pred mamou schováva fľaše a málokedy je triezvy.
Môj manžel nie je z domu zvyknutý piť, občas si dáme doma spolu jedno pivo na polovicu, alebo víno, ale to ho nahováram ja, že mám chuť 😀 Doma máme plnú skrinku alkoholu, ale absolútne sa ho nechytí, možno keď sú narodky, či meniny, vtedy si dáme, inak nie. K tvrdému má vyslovene odpor. A do krčmy nechodí.
Neviem, mne sa priečia radikálne rozhodnutia v týchto vzťahových problémoch, že rozvod a podobne, ale život s alkoholikom nie je nič príjemné a viem aj to, že keď je raz niekto na alkohole závislý, (čo tvoj muž má znaky závislého od alkoholu), nechce si to pripustiť a nechce sám od seba s tým skoncovať, nepomôže ani plakať, ani sa vyhrážať, ani prosiť...A rozhovory? Nedajte sa vysmiať, on si bude stále to isté dokola tvrdiť, on žiadny problém nemá....A skončí to tak, že si chľast bude schovávať a chľastať potajomky....A často to končí zle ani nie pre neho, ale pre rodinu-manželku a dieťa/deti.....