Ako často sa milujete s manželom/partnerom?
dik za kazde info
@skodovam my tiez niekedy raz za tyzden inokedy aj 2mesiace nic. Mame 3rocne dieta,manzel si robi skolu. Vecer sme obaja unaveni. Manzelstvo nie je o sexe v kralicej frekvencii. A je mi luto ak si nietko mysli ze ked muzovi neda tak mu zdrhne. To su podla mna o nicom vztahy kde to stoji a pada len na sexe. A pozri ine temy kde baby pisu o tom ze muzi su na zoznamkach. to nie su muzi so sexom raz za rok,ale ti co ho maju pravidelne a uz nevedia co so sebou.
@zuzkat1 bodaj by si mala pravdu, ale realita byva ina a kruta....... aj my mame 3 rocne dieta, robim si skolu, chodime do rpace, dieta byvalo hore 7krat za noc...unava neskutocna, ale na partnera si treba najst cas! (myslim, ze nikto nehovori o kralicej frekvencii, ale aspon raz za tyzden sa to zvladnut da.....)....a vsetko je tak, ako si to urobime...... mas pravdu, vztah nie je len os exe...ale aj o sexe...... a hovor si co chces, tato potreba patri k zivotu, ak nie je uspokojena, riesi sa to inak 😒 praveze, co tu citam temy, ze su muzi neverni, ci na zoznamkach, tak toho sexu im ubudlo, ci ubuda...... ono sa to kratkodobo da, ale nie dlhodobo (u muzov special) .......ja len, ze mozes mat krasne partnerstvo, zalozene na laske, dovere, toelrancii , ale ak sa sex vytrati, nebude to fungovat....
mne pomohla v tomto smere kniha: muži su z marsu zeny z venuse. neviem ci je to blbost, ale ked som si to precitala, lepsie chapem muza a uplne inak to vnimam ked chce sex. moja pointa z nej je, ze muz tuzenim po sexe vyjadruje lasku zene, a ak ho ta odmieta, zranuje ho. V knihe sa pise o tom ze muzi to proste maju inak, u nich cez sex prichadza laska k zene. Naopak zeny najprv potrebuju lasku az potom su (mozno :D )schopne sexu. Cuze vlastne ked chce muz po vas sex, mame to vnimat tak ze nam ukazuje ze nas miluje a v najlepsom pripade prijat jeho vyjadrenie, nezranovat ho odmietanim jeho lasky. Haha, to je čo? to len tak naokraj, ale mne to vazne pomohlo :D
@sorciera24 ja nepovazujem manzelstva kde sa musi zena s povinnosti obetovat aby muz neusiel. U nas to nie je o tom ze ho odmietam. Je to take ze ked jeden alebo druhy alebo obaja chceme tak je sex ale je to niekedy len raz za 2mesiace a nic zle na tom nie je. Muz ktory rozmysla tym co ma medzi nohami nech si ide za inou.takeho doma nepotrebujem.
@sorciera24 vecer o 9tej odpadavame obaja od unavy nechapem co dobre by plynulo z toho keby sme nasilu sexovali len aby sme splnili normu
@zuzkat1 skoda, ze si to nepochopila....dominika to dobre vystihla......to nie je o tom, ze muz rozmysla tym, co ma medzi nohami, ale ma viac testosteronu a viac vyvinutu prave tuto potrebu, tento pud (aspon vacsina chlapov).....to je biologia, to nezmenis..... nikto tu nevravel o obete, ci povinnosti,ti partneri by to mali obaja citit....je fajn, ze u vas to funguje, ze sa viete dohodnut.....ze si rozumiete a ze vam to takto vyhovuje 😉 ale su muzi ( a je ich dost), kt. potrebuju viac a acastejsie vybit svoj testosteron....(hlavne ak boli na nieco zvyknuti)...a zrazu ich zena uplne zacne odmietat alebo uprednostnovat nieco ine......to nie je dobre....vacsinou po prichode dietata zeny uplne odstavi muza kvoli dietatu.....a on to citi....a tu vznikaju podla man problemy ......vy vidim nemate problem, lebo to funguje tak, ako ste si zariadili, aby to obom fungovalo, ale stacit aktato vec, jeden zacne byt nestastny, potom druhy....plus k tomu si to ani nepovedia a a je to v prde.... 😉
@dominika147 to myslis vazne? Muz podla mna vyjadruje lasku ak ho zaujima tvoj nazor,je uctivy,stara sa o teba ked si chora,pomaha ti atd... Mne jeden kamos povedal ze muzovi je jedno s kym ma sex ved sa mu nepaci zhasne.
@zuzkat1 my podobne🙂 vecer o 9tej sme ko🙂 .....najdem si cas cez vikend (cez obed ked maly spi napr.) .....nase mamy a astare mamy vedeli o com hovoria a vidim to okolo seba, ked pride babo, nastava problem a nemusi.... ako vravim, ja som si dala zavazok, ze nech budem ako kolvek unavena, nesmiem odstavit svojho muza na vedlajsiu kolaj (aj ked som sa stala matkou).....ale muza nadovsetko lubim;)....nemyslim to zle, len vysvetlujem ako to chapem a ako to chapu muzi🙂
@sorciera24 hej ale to je o inom. Ja som reagovala na to ze ta baba odsudila pausalne zeny ktore pisali ze maju zriedka a ani nevie ci im to klape alebo nie.
@sorciera24 ja som cele vikendy sama manzel sa chodi ucit k rodicom. A niekedy tam aj prespi.
@zuzkat1 tazko povedat..... a to je zas o tom, ako si to zariadite 😉 myslim, ze manzel by obcas pristal, keby si ho nazhavila, ze hmmm.... mohol by sa ist poobede ucit, ze mas lepsi program pre neho;) len musia chciet obaja (a neverim, ze sa uci stale;))...tiez si robim doktorat a zliepam a pisem kedy sa , kadejako......proste, partneri by si mali an seba najst cas.... ak ste takto spokojni...aj ty aj muz, je to ok ......len niekedy (dost casto) zacne tomu druhemu cosi chybat a moze byt problem.....
inak tu posdnu vetu si pisala ako konstatovanie, ci ako fakt, ze som cez vikend sama a som s tym spokojna....?🙂
@sorciera24 mne to vyhovuje. A uci sa. Jeho matka stale vravi ze sa uci. Konci bakalara na technickej uni. Ma toho dost. Cez tyzden dojde o 6tej naje sa a ide sa ucit k rodicom. V sobotu je v skole cely den a v nedelu doobeda? Ved mala nespi...
@zuzkat1 ak ti to vyhovuje, tak neviem naco bolo potrebne to vysvetlenie, ci akesi odpravedlnenie, ze preco nemozete;)
ked sa chce, vsetko sa da.....
(ale 3 roky sa vkuse neuci, ze?;)) hlavne, ze vam to vyhovuje, to je dolezite, len potom vyhovorky a dovody, ze preco to nejde, nie je nutne pisat 😎
@sorciera24 to neboli vyhovorky. Jednoducho som opisala ako zijeme.ale nam to vyhovuje. v podstate som odpovedala na tvoje otazky. A hej okrem leta sa uci 3 roky🙂
A ty ako stihas vsetko?byt s malym,varit,prat,upratat zehlit,ist do roboty ucit sa aj mat sex ked o 9tej si ko?
@zuzkat1 zuzi, ked sa chce, tak sa da.....a ked som citala temu narocne dieta o tom tvojom...moje je presne take iste 😀 cize ziaden kludas hrajuci sa co i len 10 minut vkuse 😀 uz je v skolke (uz druhy rok), vikeny s malym su narocnejsie 😀 cize, je v skolke, ja som v praci, muz je v praci, upratovanie si treba tiez rozlozit.....(cize navarit, zakald popratat, zehlim, len nevyhnutne krcive veci napr.) a nevysavam kazdy den ako moja starka 😀 ....vecer maly zaspi po 8ej....cize ko, vacsinou sa len rozpravame, resp. ja si piem pracu, ci robime cosi do prace....aj tak to ide.....ako vravim, hlavne tie vikendy (ked maly spi), ale napr. vcera, unava z celeho tyzdna, dali sme si trosku vinka, nadhodena naladicka a uz to slo;) (ved nejdeme presexovat celu noc, tu polhodinku si najdeme....) .....musia to chciet obaja, tiez robim skolu, ale ten cas pre svojho manzela si najdem, cize on by si mohol najst pre teba, keby si chcela, ale ekd vravis, ze nechces..... 😉
ak by som pozerala na cas...tak ten by sa nikdy nenasiel (ale ked chceme, tak si ho najdeme..... a ked sa mame radi, tak je aj chut, len tu unavu musis obcas tou chutou prebit;))
@sorciera24 dovolim si aj s tymto nesuhlasit a otocit to skor na tu druhu stranu...za to,ze sa to tebe nezmenilo ( a predstavujes mensinu v tejto skupine ) neznamena,ze kazdemu hraju karty rodicovstva na ich stranu a v ich zivote dieta nesposobilo absolutne ziadne ''prekazky'' radovanok ake prezivaju bezdetne pariky.Prinasat obetu tam,kde je to nevyhnutne na fungovanie rodiny ako takej...na fungovanie vychovi nemoze byt nicim odsudene.....hlavne nie tym,ze sa manzel posuva na druhu kolaj.Kazdy jeden manzel sa posuva na druhu kolaj...a v kazdej rodine su urcite hranice unosnosti zo strany manzela.Ak ma zena naladu,silu a moznost mat sex s manzelom bez akehokolvek obmedzenia...nech sa paci pre mna za mna nech si uzivaju,ale moj '' subjektivny '' nazor ostava nezmeneny nie koli mojim zmenenym podmienkam v intimnom zivote s manzelom..tuto zmenu som si zvolila dobrovolne tym,ze som sa stala viacnasobnou matkou a nas kazdodenny zivot prechadzal nemalymi zmenami....a nas intimny zivot nepatri medzi nase priority cize sme netrvali na tom a ani s prichodom deti sme s tym nepocitali,ze ostane vsetko ako vtedy,ked sme este boli len dvaja.Niekto si svoj intimny zivot chrani za kazdu cenu....mozno aj za cenu toho dietata.V tejto diskusii sa rozobera castost...ano u nas sa castost zmenila.Je to nasa obeta za to,ze sme si zvolili stat sa rodicmi zo vsetkymi nasledkami.Ak sa to u vas nezmenilo,tak si mozno jedna z tych zien,ktora ma svojho manzela pri sebe kazdu noc,zaspavate spolu,vstavate spolu a ktora ma mozno viac moznosti venovat sa maznelovi....lebo nie vsetko je v hlave a nie kazdy ma rad telepaticky sex na dialku a nie kazdy ma rad rychlovky kym deti spia a nie kazdy ma rad sex kym to dieta spi v postielke vedla nich a jedno oko smeruje vzdy na postielku.Dokonca sa stava aj to,ze (mensina ) muzov zaziva doslova materinske zachvaty,ze sa dietatko zobudi kym si oni uzivaju.Je to o moznostiach ktore mame a ktore sme schopny vytvorit si,lebo mnohe z nas si este stale potrpime skor na kvalitu ako na kvantitu,ale predpokladam,ze ty mas oboje 😀 .Myslim si,ze toto urcite chapes aj ty,lebo ja ta za nechapavu nepovazujem.
@sorciera24 o tom je ja tema. Komu ako vyhovuje.moja je neriadena strela.v skolke je od januara.hej atmosfera vela robi vecer.ja nepijem ale neni to tym. Nam to takto fakt vyhovuje.
@sorciera24 a este jednu ale asi najpodstatnejsiu poznamku k mojmu intimnemu zivotu...ja som proti akejkolvek antikoncepcii....nedovoli mi to moja viera 😀 a tym padom ak sa najde cas,tak sa stavim,ze mam akurat plodne dni 😀 ...ale ja sa nestazujem,lebo je to nasa slobodna volba s manzelom a nasa castost nam '' musi '' vyhovovat,lebo urcite zasady nemienime v nasom zivote menit.U nas to musi byt len vikend (vtedy mam manzela k dispozicii 😀 ) a akurat cez ten vikend nesmiem mat plodne dni...lebo stvrte dieta momentalne neplanujem. A nie v posledmom rade vsetci traja musia spat vo vlastnej posteli co sa tiez niekedy nepodari😀 v tomto smere sa castost u nas po porode deti ani moc nemeni,lebo antikoncepciu som odmietala aj pred porodom.U nas sa menia podmienky.
ako casto sa miluju ini nie je ziaden navod pre nikoho ako to ma byt. Kazdemu vyhovuje nieco ine a riadit sa potrebami druhych je od veci. Preto mi pride otazka o frekvencii sexu v inych rodinach dost mimo a odpovede na nu nemaju ziadnu vypovednu ani pridanu hodnotu. Budes sa snad milovat povinne viac lebo Pista s Bozkou to robia castejsie ako Ty, ci? 😉
vzdy, ked mame chut 😉
@ekinkala aha, tak takto si mala formulovat dotaz v kontexte s poporodnymi zmenami a nie kto to ako casto robi. 😉
Isteze sa to meni po porode. Ale do akej miery je zrejme vysoko individualne, pretoze niekomu chut neprichadza cele mesiace po a niekto nema problem ani s dodrzanim standardneho sestonedelia a prasi pomaly par dni po porode. 😕 Kazdy ako uzna za vhodne.... 😉
@cmulinko ano, mam oboje, lebo som si to tak zariadila (a hlavne nemusim potom riesit problemy, ci ma muz problem napr. s erekciou;)) ....moj otec vravieva, sex je korenim zivota (manzelstva)...a nielen on, aj moja starka..... cize to pekne uprimne manzelstvo je treba obcas len dokorenit (to hadam uzname, nie?).....a to, ze je to tvoja dobrovolna obeta neznamena, ze to teraz anstane u vsetkyhc a ze vsetky sa musia obetovat....(ps.: nikdy som nemala sex vedla mojho dietata..... ;))
@zuzkat1 ked vyhovuje, vyhovuje, len potom naco ta otazka: kedy stiham? no, nestihala by som, ale ja chcem stihat;)
@cmulinko ale malokto funguje ako vy (bez antikoncepcie), cize je jasne, ze sa musite (teda chcete) tomu prisposobit, cize to u vas sposobi zmenu.......ale ostatne nemsuia, ekd enchcu;)....presne ako pises, vsetko je na slobodnej volbe🙂
@sorciera24 moja otazka sa netykala vylozene sexu ale vsetkeho. Lebo ja odkedy robim nestiham. Neviem kde mi hlava stoji.
@sorciera24 vela ludi funguje bez antikoncepcie z roznych dovodov. Ja neratam plodne dni ale mozno by si sa cudovala kolke ano.
@ekinkala s tvojim? no s tvojim som sa ešte nemilovala ani raz 😀
@zuzkat1 jaaaj 😎 no, asi netreba mat vsetko tip top....mozno prerozdelit prace v domacnosti alebo co.....ako vravim, no nezehlim vsetko...fakt nie, okna umyvam pred sviatkami (akurat dnes idem na to), ale chce to pomoc aj manzela....moj mi velmi pomaha, napr. vysavanie je ejho cinnost 😉 a dnes sli pozriet babku, aby som si ja umyla tie okna a spravila veci do skoly;)....ja mu to oplatim a vezeme maleho cez Velku noc zas niekde...... tiez mi to trvalo, kym som prisla na to, ze robit vsetko a tiptop sa neda..... a halvne to nie je nevyhnutne🙂
@sorciera24 no ak ma byt milovanie o tom, ze sa to nejak dat musi napriek unave, potom dikes. To je sex a la akt zasun vysun a nie milovanie. Ja vidim zasadnu chybu parov v tom, ze casto byvaju, co do sexualneho apetitu, absolutne nekompatibilni. Nasledne so znizenia frekvencie robia pohromu, vedu a zamienku k nevere! Treba si vybrat spravne. 😉 Vztahy totiz na sexe nestoja, to nie je zakladny pilier ich stability. 😉

@cmulinko esteze je to len tvoj subjekttivny nazor......vies, za to, ze sa to u teba zmenilo, nemusi sa u inych..... (okrem toho, vsetko je hlavne v hlave;)