icon

Ako často sa navštevujete s rodičmi?

19. dec 2025

Dobrý večer, ako často sa navštevujete s rodičmi ? Moji rodičia sú veľmi naviazaný na našu dcéru, nakoľko sme tam dlhý čas bývali s nimi, ako sme sa odsťahovali, veľmi im chýba, a ťažko znášajú, že sa často nenaštevujeme. Viem, ze je to veľmi individuálne, ale premýšľam nad tým, ako rozumne v tomto nastaviť hranice. Aby to nebolo príliš často (povedzme raz do týždňa) alebo zase príliš dlhá doba ( raz za 2-3 mesiace povedzme). Dcéra im chýba, a radi by boli s ňou, my zase chceme mať svoj kľud.

Strana
z3
michaela329
23. dec 2025

@anonym_autor s mojimi dva trikrát do týždňa a niekedy sa týždeň nevidíme (500m od nás). Svokra s mužom dvakrát týždenne a so mnou a synom raz - dva razy do mesiaca (60km) - ale jej zas až tak my dvaja nechýbame 😏

anonym_3dd460
23. dec 2025
@anonym_00cb5c

@anonym_3dd460 okej, ale rozumiem uz preco ta dcéra nechce navštevovať

@anonym_00cb5c som rada, že si spokojná

maya_hi
24. dec 2025
@anonym_autor

@maya_hi my sme sa práveže zhodli s manželom, že na ňu moji rodičia majú zlý vplyv .. oni ju poslúchajú, nie ona ich, tak to potom vyzerá, dôjde od nich a chce aj nam diktovať, čo mame robiť .. a to má len 4 roky

@anonym_autor je to na nervy ale je to normálne 😏 starí rodičia sú na rozmaznávanie 🤷🏻‍♀️ rodičia udržiavajú disciplínu

libusak
24. dec 2025

Ked som chcela mat klud isla dcerka k nasim aj na dve noci 😁
Kazdy druhy den sme tam boli. Vsak ju lubia a a aj ona ich 🤷 boli spolu kolko chceli 😊

veronicka88
24. dec 2025

Nemáme nastavené žiadne hranice🙄keď sú naši v meste pridubou nám, inak raz za mesiac dva sme u nich na tri dni decká niekedy aj najdlhšie cez prázdniny aj dva týždne. Svokra býva v meste keď ma manžel potrebu ide za ňou ju pozrieť,raz do týždňa sa snažíme všetci na kávu na dve hodinky porozprávať. A idem iba vtedy keď chcem. Takisto aj on k našim. Ak nemám chuť ide len s chalanmi. Ale to musím byť úplne KO napr z roboty alebo iné aby som nešla.a nie je to pre mňa povinnosť.

anonym_62c601
24. dec 2025

Mama chodi skoro denne na hodinku, dve(ale muz robi v zahranici, takze mi aspon postrazi malu, kym si dam sprchu, navarim) a svokrovci raz za 3-4tyzdne v nedelu.

dadulkaf
24. dec 2025

Bývame v tom istom meste navštevujeme raz do týždňa, obvykle v nedeľu.

luciferka93
24. dec 2025

@anonym_autor bývame v jednej dedine takže denne, niekedy každý druhý deň 😃

anonym_a74472
24. dec 2025

Uz som po materskej a rodicovskej, takze raz za tyzden, volame si denne. Na RD viac, bolo viac casu.

evkatk
25. dec 2025

To aký kľud chcete mať? Byť s rodičmi je niečo nekľudné? To som nikdy nepoznala a ako suseda denne som sa s nimi stýkala a teraz susedím so všetkými svojimi deťmi a je to to isté. Isté je, že nevysedávam zbytočne u nich ani oni u mňa, ale ak niečo treba z obchodu, s deťmi, atď., tak bez akýchkoľvek problémov. Na zbytočné vysedávanie nemajú času mladí a ani ja, lebo všetko, čo robím mi trvá dlhšie, takže 24 hod. deň je pre starých ľudí krátky.

kristina2412
25. dec 2025

S mamou sme sa vídali cca 5 krát týždenne, chodila pre deti do škôlky/ školy , počkala ma, kým prídem z práce a dali sme si spolu kávu. Chodili sme spolu aj na dovolenky, trávili spolu sviatky. Dcéry ju mali rady a mne veľmi pomohla. Žiaľ v máji zomrela a veľmi nám chýba. Spätne som vďačná za každú chvíľu,ktorú sme s ňou strávili.

basska_b
25. dec 2025

Na toto sa nedá vseobecne odpovedať. Závisí to od toho, koľko rokov ma dcérka, či by tie stretnutia boli u vas alebo u nich, ako sa cítite počas stretnuti - ci komfortné a uvoľnené, alebo je tam nejaké napätie. My sa stretávame ca 1x za týždeň a mne to celkom stačí. K svokre chodíme jeden víkend z mesiaca a to je podlamna tiež tak akurát, aj keď môj muž by tam chodil aj častejšie. Ale toto je naša špecifická situacia

linduska86
Autor odpoveď zmazal
blackcat8885
25. dec 2025

Moji rodičia bývajú od nás 50km v dome. V lete sme tam skoro každý víkend aj preto že im treba pomôcť okolo domu a záhrady aj preto, že deti maju bazén a trampolínu atď. Vždy tam chodíme jeseň zima tak možno 1x za mesiac a na jar už častejšie a v lete ešte viac. Napr som tam bola s deťmi 4dni cez jesenné prázdniny. Cez jarné tiež na pád dní a aj medzitým. Ale mama k nám občas príde na 1-2dni alebo aj keď je syn chorý. Otcovi sa už nechce sem chodiť. Deti su v lete u našich aj týždeň vkuse

zuzikak
25. dec 2025

zalezi na tom ako daleko od seba byvate a ake je stare dieta.Ak chodi do skoly tak nech ju stary rodicia niekedy vyzdvihnu zo skoly/skolky, davajte im ju na prazdniny. My sme od rodicov 150km a pocas materskej som tam chodila kazde 4 tyzdne tak na tyzden cca. Teraz ked chodia deti do skoly ten mesacny kontakt udrziavame hoci len na vikend ( niekedy pridu oni, niekedy my). Ked nie sme spolu 2 mesiace tak je to asi pred prazdninami a potom maju deti na 4 dni a na dalsie 3 dni pridem za nimi aj ja. Co sa tyka telefonickeho kontaktu alebo si napiseme tak to je velmi casto. Mame dobry vztah a navzajom by sme si chybali. Su sucastou nasich zivotov . Su rodina (nie navsteva).

anonym_4e13a5
25. dec 2025

Vela zalezi od programu rodiny a fungovani, zdravotnom stave. Je to strasne individualne takto polozit otazku. Mne mama denne strazi dceru lebo je dlhodobo chora a nemoze do skolky no ja do prace ist musim. Takze som mamu mala u nas den co den. Ked chora nebola, chodila na pol dna do skolky a striedala sa moja mama so svokrou a tiez som mala den co den niekoho u nas. Ked boli deti zdravotne ok a mali sme cez vikend program, nevideli sme sa aj niekolko tyzdnov🤷 musis najst komrpomis, ktory vyhovuje obom. Ale uprimne mat den co den niekoho doma, je narocne na moju psychiku, no nemam na vyber.

dzejsik
25. dec 2025

@anonym_autor od našich sme 50km, mamka zvykne dobehnúť každý štvrtok popráci, my k nej 1-2 mesačne lebo s ňou býva aj moja starká, tak isto s ocinom (2-3 krat mesačne) a jeho rodičmi (tak každé 3 týždne), starkých vždy tak nakopne stretnutie s pravnúčatami, mňa mali rodičia hneď po maturite, tak sú všetci ešte vitálni … mužova mama býva 15km od nás, s ňou sa tiež vidíme 1-2x týždenne, svokor je v ČR, to tak raz za 2-3 mesiace, sle to už aj prespíme u švagrovcov čo bývaju blízko od neho a sme dlhšie

zuzi0911
25. dec 2025

Chceš mať klud ty,alebo tvoj muz ...
Chodíme každú nedeľu k rodičom.

anonym_335c7d
25. dec 2025
@anonym_02f011

Niečo sa fakt pokazilo s ľuďmi, keď sa žena musí opýtať na fóre, ako často sa má stretávať so svojimi vlastnými rodičmi, lebo chce mať svoj pokoj....

@anonym_02f011 lenze nie su vsetky vztahy v rodinach idealne. Tazko sa to chape cloveku, co vyrastal v harmonickej rodine. Ak neratam bezne prevadzkove nedorozumenia. Ja napr ak mam ist k rodicom, idem tam so stiahnutym zadkom a len kvoli dcere. Vzdy sa mi tam vratia zle spomienky, na ozrateho tatka a histericku mamu a citim sa tam velmi zle. Mozno autorka bojuje s niecim podobnym. A uplne rozumiem tomu vlastnemu kludu, po ktorom tuzi.

anonym_198403
27. dec 2025
@anonym_335c7d

@anonym_02f011 lenze nie su vsetky vztahy v rodinach idealne. Tazko sa to chape cloveku, co vyrastal v harmonickej rodine. Ak neratam bezne prevadzkove nedorozumenia. Ja napr ak mam ist k rodicom, idem tam so stiahnutym zadkom a len kvoli dcere. Vzdy sa mi tam vratia zle spomienky, na ozrateho tatka a histericku mamu a citim sa tam velmi zle. Mozno autorka bojuje s niecim podobnym. A uplne rozumiem tomu vlastnemu kludu, po ktorom tuzi.

@anonym_335c7d u nas uplne tak isto. A normalne mam nervy, ake hraju divadielko, ako su super stari rodicia. Ale ja ich poznam aj inak a viem, aki vedia byt. Deti nechapu, preco ich pri takych super ludoch nechcem nechat na dlhsie alebo samych. Parkrat som to riskla, ked boli mali a len som sa utvrdila v tom, ze su nezodpovodni ba priam az nebezpecni. Od mamy som si svoje uz vypocula, teraz len cakam, kym mi aj deti vykricia, ze som im nedopriala vztah s babkou. :(

Strana
z3