Ako často sa navštevujete s rodičmi?
Dobrý večer, ako často sa navštevujete s rodičmi ? Moji rodičia sú veľmi naviazaný na našu dcéru, nakoľko sme tam dlhý čas bývali s nimi, ako sme sa odsťahovali, veľmi im chýba, a ťažko znášajú, že sa často nenaštevujeme. Viem, ze je to veľmi individuálne, ale premýšľam nad tým, ako rozumne v tomto nastaviť hranice. Aby to nebolo príliš často (povedzme raz do týždňa) alebo zase príliš dlhá doba ( raz za 2-3 mesiace povedzme). Dcéra im chýba, a radi by boli s ňou, my zase chceme mať svoj kľud.
Raz/2x do roka bývame ďaleko
1 x týždenne pokiaľ nie sme chorí
@anonym_autor bývame 50km od nich a vidime sa raz do týždňa vačšinou cez vikend, Obcas tam ideme na 2 dni prespať
Aj ja mám dcéru, ktorá chce mať svoj kľud. Ju aj keď karma dobehne, nebude to poznať z toho kľudu. A ja som smutná 😢
@anonym_3dd460 vies aj preco je to tak? Vzdy je dôvod.
@anonym_autor V dobrom ti závidím že tvoji rodičia sa zaujímajú o vnučku, tak by to malo byť.
Naše babky nezaujem, nedôjdu ku nám ako je rok dlhý. My keď ideme k nim na návštevu tak si pokecáme čo nové a to je všetko.
Aj ja mám dcéru, ktorá chce mať svoj kľud. Ju aj keď karma dobehne, nebude to poznať z toho kľudu. A ja som smutná 😢
@anonym_3dd460 Naše babky chcú mať kľud a vôbec sa nezaujímaju o vnúčatá
aký vek dcery ? aká vzdielenosť ?
pretože to je dosť doležité
@anonym_autor V dobrom ti závidím že tvoji rodičia sa zaujímajú o vnučku, tak by to malo byť.
Naše babky nezaujem, nedôjdu ku nám ako je rok dlhý. My keď ideme k nim na návštevu tak si pokecáme čo nové a to je všetko.
@anonym_7682e9 a keď si bola dieťa ty, mali ste lepší vzťah ako teraz?
@anonym_7682e9 a keď si bola dieťa ty, mali ste lepší vzťah ako teraz?
@ibrunova Nie nemali, ani o mňa sa rodičia nezaujímali. Dá sa povedať že vychovala ma babka.
@anonym_c6e846 Mudro ☝️😁
@oceanahory to som chcela aj ja napísať 😂 zaviesť si rande s mužom o samote, vyložiť dieťa u svokrovcov a ist s mužom si užiť samotný čas. Rodičia šťastný, dieťa šťastne, by si oddýchnete 🙂 Ďalší krát keď budeme mať náladu pôjdete zas normálne všetci na návštevu. My to tak robíme aj zajtra ideme vyložiť deti na doobedie minimálne svokre, potom na celorodinnu návštevu pôjdeme 25.teho
@anonym_autor s mamou sme teraz spolu 3 krát do týždňa, lebo riešime náročnú rodinnú situáciu. Svokru navštevujem častejšie ako jej vlastný syn, teda môj manžel 😉. Tak cca raz za týždeň. My spolu pekne držíme a vychádzame.
V posled.dobe, ako zostali na dochodku, sa skor rodicia zastavia u nas/na kolacik/kavicku. Skor deti zavezieme k nim a my ideme po svojom. K svokrovcom sme chodili kazdu sobotu, ale deti tam odmietaju chodit, tak ide len muz naprv nedelu na par hodin. Piseme si/volame si s jednymi aj druhymi, posielam foto.. sme v kontakte, ale stretnutia sa dost znizili, co ma mrzi. Ale po praci nestiham/nesoferujem a ten vikend doma tak rychlo prebehne😞. Ved davaj im iba malu. Susede bere babka malu v pia zo skolky a ona si po nu ide v sob vecer/v ned rano, ak ma program..
@anonym_autor tak, aby vas to neobmedzovalo. 2x mesacne?
@anonym_autor tak, aby vas to neobmedzovalo. 2x mesacne?
@princezna_bosorka niekedy sa treba trochu prekonať a myslieť aj na druhých, nielen na to, či to mňa obmedzuje, ale aj na rodičov, ktorým chýba vnučka a ktorí tu večne nebudú.
@princezna_bosorka niekedy sa treba trochu prekonať a myslieť aj na druhých, nielen na to, či to mňa obmedzuje, ale aj na rodičov, ktorým chýba vnučka a ktorí tu večne nebudú.
@ibrunova podla mna ked su starí rodicia normálni a aj rodicia tak nemaju preco nechodiť. Ja nie som za to prekonať sa ked sa ku mne niekto nechová dobre alebo sa niekde dobre necitim.
@anonym_autor bývame v 1 meste takže cca 3 krat do týždňa plus tam nechávame niekedy 3 ročnú prespať. K svokrovcom chodíme menej pretože sú na opačnej strane republiky ale teraz tam za to ideme na 2 týždne.
Byvame v jednom meste. Moja mama je na id, najradsej by bola s nami stale. Ale urcila som si teda tie hranice z ktorych sa tu niektore vysmievaju, lebo to nebolo udrzatelne. Stretavame sa tak 1x do tyzdna. So svokrovcami trosku menej kedze obaja pracuju, svokor na smeny, tak asi 1x za 2 tyzdne.
@anonym_autor raz do tyzdna je prilis casto?
Vies co je prilis casto ? Moji svokrovci este donedavna s nami museli byt kazdy den hoc na chvilu a po dlhych rokoch nervov sa mi podarilo presadit ze to nieje kazdy den ale uz kazdy druhy/treti den !
@anonym_autor a na dcéru a jej vzťah k starým rodičom si myslela? 😏 Je fakt veľmi dôležitý. Posilňuje jej istotu a sebavedomie v tomto svete. Pocit, že okrem rodičov ju milujú ďalší ľudia ničím nenahradíš. Čo by som ja za to pre moje deti dala 🙏 Aspoň raz týždenne jej to dopraj. Nech si tam ide na noc a vy si urobte svoj deň

@marca12ďakujem za nevyžiadanú radu. Poznám aj také, ako ty, ktoré majú svoje deti a vnúčatá v paži. Dcéry a nevesty tu o nich píšu často.
@anonym_3dd460 Ja nemam nikoho v pazi. Mam rada svojich blizkych a rada s nimi travim cas,ale v zdravej miere. Podla tvojej reakcie sa ani necudujem,ze na teba dcera kasle.